Minister Schippers smeedt snode plannen … Vrije Artsenkeuzen en Zorgverzekering! De maat is VOL! #Zorg en #GGz

Update 12 juli 2015 – Lees ook “Minister Schippers gebruikt nieuwe zorgverzekering” Kloof tussen arm en rijk wordt groter en groter. Wie stopt Schippers?

Blog 10 juli 2015 – Er zijn zo van die momenten, dan denk ik: was ik maar lid van de Tweede Kamer, het zomerreces (vakantie) van de Tweede Kamer is vanaf afgelopen vrijdag 3 juli t/m maandag 31 augustus 2015. Op zich vreemd dat die maandag er bij zit, maar op maandag is het meestal rustig in Den Haag. U snapt, als zelfstandig professional in de Gezondheidszorg kan ik mij dat niet veroorloven.

Blog 2e Kamer Schippers Orange Monday Centers Vitaliteit Het Roer Moet OM

Wat ik echter nog onder uw aandacht wil brengen, is het artikel over (mijn vriendin) minister Edith Schippers van 24 juni 2015. De titel van het artikel is: “Kamer heeft amper inzicht in zorgkosten”. Het Bureau Onderzoek en Rijksuitgaven van de Kamer heeft een GEHEIM en vernietigend onderzoek gedaan en komt tot de volgende conclusies:

 1. Harde cijfers over ziekenhuizen en psychiaters (en de rest) ontbreken
 2. Hebben projecten (waar veel geld aan uit gegeven is) wel zin?
 3. De cijfers die Schippers aan de Kamer beschikbaar stelt, zijn vaak een zoekplaatje

De Rekenkamer was ook al eerder kritisch, maar ondernam geen actie. Graag zou ik uiteraard, als initiatiefnemer van de Petitie Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, het rapport doornemen om meer inzicht te krijgen in het ‘gerommel’ van minister Schippers. Overigens, er is nauwelijks gereageerd op haar artikel, ook vreemd te noemen.

Uitgaven Gezondheidszorg NIET onder controle
Een van de grootste departementen met jaarlijks € 70 miljard rechtstreekse uitgaven (en indirect via de Gemeente (transitie) oplopend naar € 100 miljard) heeft de cijfers dus NIET op orde. Ik gaf dat al aan in mijn blog van 4 augustus 2014 en het blog daaropvolgend: “De maat is vol!

Voor de duidelijkheid, mevrouw Schippers geeft aan dat zij 2 miljard (€ 2.000.000.000,-) MINDER heeft uitgegeven, maar dat blijkt niet uit haar jaarverslag. Een woordvoerder van Schippers: “Dat een jaarverslag, waarin duidelijk staat dat VWS 2 miljard publiek geld minder heeft uitgegeven dan begroot op onderdelen beter kan.” Overigens wordt niet duidelijk in het artikel over welk jaar het gaat, ik hoop 2014, maar het is waarschijnlijk 2013.

Het vingertje van Schippers wijst naar zorgverleners en zorgverzekeraars, die hun cijfers ook niet snel genoeg aanleveren (wat ook zo zal zijn.) Maar als je wijst naar een ander, wijzen er 3 vingers naar jezelf. Wanneer trekt Schippers nu eens het boetekleed aan? Ik denk nooit!

blog Eigen Verantwoordelijkheid - Wijzende vinger - Orange Monday

En dan ook nog de Vrije Artsenkeuze. De Zorgwet werd tijdens de Kerscrisis getorpedeerd, maar Schippers werkt aan alternatieven, in stilte. Lees het artikel in de Volkskrant. Er is in één jaar niet veel veranderd bij Schippers en Van Rijn op Gezondheidszorg.

Vorig jaar zomer
Ik weet het nog goed, een soortgelijk artikel als bovenstaande, verscheen op maandag 4 augustus. Ik heb mij toen geen moment bedacht en de Petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg” online gezet met een blog erbij. Ruim 3.000 handtekeningen in een paar weken, dat gaf de burger moed. Nederland is in voor verandering. Doel is echter 40.000 handtekeningen om een onafhankelijk onderzoek te kunnen realiseren. Het liefst voordat Edith Schippers directeur wordt bij één van de Zorgverzekeraars of misschien wel Andre Rouvoet (voorzitter Zorgverzekeraars Nederland) gaat opvolgen.

Zo aan het begin van de zomervakantie nog één keer mijn motieven. Het klopt van geen kant in de Gezondheidszorg. De grote baas is Schippers (met van Rijn), vervolgens de Tweede Kamer (is de vraag) en uiteindelijk de Zorgverzekeraar, die het meest valse rolletje speelt. Korte vraag: “Heeft u al bericht gehad van uw Zorgverzekeraar wat de premie voor 2016 wordt?” Nee! Dat zijn namelijk onderlinge afspraken, dat hoort u pas officieel in november, zodat ‘zij’ weten hoe de vlag er bij hangt.

Zorgverzekeraars willen uitstel invoering zorgwet- zorgverzekeraars-orange monday

Nauwelijks reclame van de Zorgverzekeraar?
Ik heb de afgelopen 6 maanden nauwelijks reclame gezien van de Zorgverzekeraars. Waarom niet? Omdat u één keer per jaar mag opzeggen/overstappen. Bizar! Binnen de meeste verzekeringen kunt u ook tussentijds veranderen, net als van bank. De Zorgverzekeraars hebben echter een speciale positie. Ze maken geen WINST, maar hebben gezamenlijk wel miljarden euro’s reserves!?

En wat is uw positie? De cliënt van een Zorgverzekeraar heeft maar weinig te vertellen. Het is vaak volstrekt onduidelijk of je wel of niet ergens voor verzekerd bent EN meestal kom je daar achter als je het nodig hebt …. Kent u dat? Bovendien, ‘nieuwe’ zorgpolissen die vorig jaar nog massaal werden afgewezen, worden NU ontwikkeld, in stilte. Let op het najaar ….

Schippers (en Van Rijn) zijn stuurlui van het departement dat het MEESTe geld uitgeeft in Nederland, het MEEST haar excuses aanbiedt en dan toch hun eigen zin doet. Neem Van Rijn, tot 7x moeten verantwoorden in de Tweede Kamer en …. Hij komt er mee weg. Nog steeds een chaos, nog steeds veel betalingen die NIET of verkeerd worden gedaan.

De tussenstand vandaag ….
Vandaag, donderdag 9 juli 2015, is de tussenstand op de petitie “Het Roer Moet OM” bijna 9.000 handtekeningen. Ruim 22% van de handtekeningen is binnen. Op naar de 100%, op naar 40.000 handtekeningen, al duurt het tot 2016. Een onafhankelijk onderzoek is noodzaak in deze geldverslindende branche, met 1,5 miljoen mensen die werken in de Gezondheidszorg ook nog eens de grootste werkgever. Banen staan nog steeds op het spel. TEKEN vandaag nog!

Blog 2e kamer vakantie - Red de Zorg Orange Monday

FNV en CNV organiseerden de petitie “Red de Zorg” met ruim 400.000 handtekeningen. Ze hebben een brede aanhang en de ‘middelen’ om in een korte tijd zoveel reacties te krijgen en ze spelen in op het banenverlies in de sector. Maar komen zij met een oplossing? NEE!

Orange Monday Visie 2015-2020
Wij komen wel met een oplossing. Ik noem het geen reddingsplan, de huidige Gezondheidszorg valt niet te redden. Ik ga voor een nieuwe holistische (integrale) gezondheidszorg waar synergie ontstaat tussen Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en Zorg. Synergie tussen overheidsgestuurde organisaties (waaronder gemeente) en particuliere organisaties. Kortom: lees ons Visie- en Beleidsplan.

Connecting Puzzle Orange Monday Centers

Wat belangrijker is, geef een signaal af naar de politiek, naar bestuurders binnen de Gezondheidszorg en vooral naar uzelf. Gezondheidszorg kan beter en sneller en … goedkoper. Een besparing tot 20% binnen 5 jaar (is 20 miljard euro) ligt binnen de mogelijkheden. Laat u verrassen!

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #OM Denken, #zorgomdezorg, Minister Schippers, Orange Monday, Orange Monday Academy, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Minister Schippers smeedt snode plannen … Vrije Artsenkeuzen en Zorgverzekering! De maat is VOL! #Zorg en #GGz

 1. minous66 zegt:

  Gaat er ook nog iets gebeuren tegen het aso-beleid bij Arbo en Uwv ?

 2. herman vogel zegt:

  Beste Martin,
  Nederland word al lang niet meer geregeerd, dus wat maken die paar weken vakantie uit……

 3. Pingback: Minister #Schippers gebruikt nieuwe #zorgverzekering om verschil tussen arm en rijk groter te maken! #VrijeArtsenkeuze | Martin Jan Melinga

 4. Pingback: Het roer gaat #OM! Hoe? | Martin Jan Melinga

 5. Pingback: Vindt U #beroepsgeheim belangrijk? De #Gemeente niet … ook niet voor #JeugdGGz! | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s