Wie is Martin Jan Melinga?

Fijn dat u mijn blogs hebt gelezen of gaat lezen. Mijn naam is Martin Jan Melinga en ik woon samen met mijn vriendin Hester in ‘s-Hertogenbosch (Rosmalen. 

Als ervaringsdeskundig NLP Coach en Trainer werk ik voor stichting Stichting IGZ Plus (voorheen Orange Monday Foundation) en als adviseur voor de Vitaliteit Groep Nederland.

Op 20.02.2020 heeft de stichting het Rapport ‘Van huidig zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg‘ gepubliceerd. Helaas werd het door de corona-crisis niet of nauwelijks gelezen. Een Addendum was het vervolg en ook dit werd medio juni 2020 naar ruim 50 beleidsbepalers binnen en buiten gezondheidszorg gestuurd, onder wie Premier Rutte en Minister van VWS de Jonge.

Binnen Leefstijl Gezondheidszorg staat het VitaliteitQuotiënt centraal, een (digitaal) meetinstrument om uw vitaliteit en gezondheid te bepalen. De test bevat de 3 hoofdgebieden, mentale gezondheid, fysieke gezondheid en uw dynamische omgeving. Deze hoofdgebieden zijn weer onderverdeel in 11 deelgebieden (zie afbeelding).

Wilt u meer weten over Leefstijl Gezondheidszorg? Lees mijn blogs en/of het rapport of ga naar www.leefstijlgezondheidszorg.nl.


Sinds het voorjaar van 2011 ben ik op Twitter (en andere sociale media) actief onder het account @martinjmelinga. Aangezien ik vooral een prater ben, heb ik pas in 2013 het besluit genomen ook blogs te schrijven. Mijn lange leerschool van bijna 50.000 Tweets is vormgeven in mijn blogs, geschreven uit mijn hart. Puur en oprecht.

Met het schrijven van mijn blogs ben ik gestart op 30 mei 2013, nu al weer ruim 4 jaar geleden. Belangrijkste redenen waren toen (en nog steeds) meer openheid in de GGZ en de gehele gezondheidszorg

Ik ben in 2012 in behandeling geweest voor een bipolaire stoornis en durfde daar niet voor uit te komen (openbaar). Dat heb ik dus wel gedaan. In de tussentijd geef ik mijn opinie over alles wat met de gezondheidszorg te maken heeft. Inmiddels heb ik meer dan 400 blogs geschreven en hebben honderdduizenden mijn blogs gelezen. Mijn oprechte dank voor al mijn lezers en … ik blijf schrijven. 

Uiteraard staat het je vrij om te reageren. Graag zelfs, want ik denk dat openheid en communicatie de enige weg is.

Wilt u meer over mij weten? Lees dan zeker ‘Mijn eerste blog‘ 🙂

Connecting the dots, Connecting People is ons motto!

Martin Jan Melinga


Contactgevens:

Social Media MJM - Twitter Icon  Social Media MJM - LinkedIn Icon  Social Media MJM - Facebook Icon  Social Media MJM - WordPress Icon

Mobiel  06 – 42 93 13 46
E-mail  martin@orangemonday.nl


10 reacties op Wie is Martin Jan Melinga?

 1. Petje af Martin!! Blijf lekker schrijven! 🙂

 2. ivds zegt:

  Gewoon lekker blijven schrijven Martin! Je tweets zijn ook altijd boeiend 😉 #om

 3. Claire Boekraad. zegt:

  Dag Martin Jan , hoe ziet dat er precies uit? ‘Een organisatie BINNEN de ggz” (=Orange Monday)?
  Ik bedoel: hoe speel je dat klaar? samenwerking? ggz/psychiatrie =de gevestigde orde =een LOG orgaan…..(m.i.)…of vind jij van niet dan???

  Dat vraag ík me ff af , vr.gr., Claire Boekraad (ervaringsdeskundig ‘slachtoffer’ van foute diagnoses en voor eeuwig ‘luis in de pels’ van de ggz/psychiatrie…..)

  NB: ook ík ben voor vernieuwing van de ggz/psychiatrie…..ben JIJ al bekend met de plannen en ideeën van Soteria?

 4. Hoi Claire, bedankt voor je reactie op mijn blogs. Deze maand krijgt Orange Monday een nieuwe website en zal veel duidelijk worden, ook wat wij met OM Centers gaan doen. Ik zal je deze week alvast info sturen. Soteria kende ik nog niet, nu wel!! Wij gaan zeker contact hebben met http://www.soterianederland.nl/ ik denk dat we veel van hun pionierschap kunnen leren. Heb jij al contacten met Soteria? Uiteraard kunnen we ook een afspraak maken als je dat wil, ben benieuwd naar jou ervaringen. Groet, Martin

 5. Claire Boekraad. zegt:

  Dag Martinjan , dank voor antwoord; mijn contacten met Soteria zijn betrekkelijk miniem , maar ik houd voeling met hun (via LinkedIn) omdat ik blij ben wanneer er eens ándere ideeën zijn/komen tav mensen met psychose e.d.
  Want ik ben de reguliere ggz/psychiatrie eigenlijk al vele jaren spuugzat ergens , ook al betrek ik er nu nog hulp van in de vorm van gesprekken met een psychologe.(min of meer ‘noodzakelijk kwaad’ , bij gebrek aan beter…..)
  In 2010 is er autisme bij me geconstateerd , na eerst vele andere diagnoses vanaf mijn plm. 17e!!
  Ben getrouwd geweest , heb een autistische zoon van inmiddels 20 , die helaas zijn eerste (en : naar ik hoop!! zijn laatste….)psychose al heeft meegemaakt in 2011.
  Zelf heb ik ongeveer 6 x een psychose ‘overleefd’ , zonder gelukkig ooit een diagnose schizofrenie te hebben gekregen, maar jouw verhaal vond ik al wel redelijk ‘herkenbaar’……snappie? dus vandaar dat ik wilde reageren…..
  Ook bekend met depressie en nu gebruik ik nog steeds een zgn. breedspectrum anti-deprssivum, waar ik het redelijk op doe….
  Mijn zoon kan (en wil) niet meer bij mij wonen , maar is nog verre van zelfstandig , zodoende woont hij bij mijn ex vooralsnog (het voert te ver om situatie -die zeer ingewikkeld is-uit te leggen); we zien elkaar allen nog geregeld , want: on speaking terms tbv van zoonlief….

  Ik zie mezelf als een zeer kritische luis in de pels van de psychiatrie , ik ben behoorlijk door de wol geverfd (moeten raken…..), ben nog bevriend met tal van mensen die ik ken van vroegere opnames e.d.
  Ik probeer er voor te waken dat mijn kind dezelfde rot ‘carrière’ in de ggz/psychiatrie moet doormaken als ik , maar een aantal ‘dingen’ heb ik al niet meer in de hand , nu hij volwassen raakt….

  Zie uit naar de website , want ik snap nog niet precies wat je met die OM centres beoogt en op welke manier dan enz.! dus ik bèn benieuwd , maar verwacht aub niet al te veel van me …ik ben bijna 60 en heb erg veel meegemaakt in mijn leven en moet mezelf nog steeds op de rails zien te houden……om opname te voorkomen ….e.d.

  Veel succes en tot nader, vr.groet! Claire Boekraad.
  (hoe zie jij een evt. afspraak voor je? bedoel dat dan ‘live’ of telefonisch oid?)
  Ik blijf graag op de hoogte van je plannen (en de uitwerking daarvan….)
  Samenwerking met Soteria is wellicht geen slechte??

 6. Pingback: Stormachtige Sinterklaasavond 2013 | Martin Jan Melinga

 7. donquijotte zegt:

  Je hebt een inspirerend blog Martin. Als ervaringsdeskundige collega in het coachen van ondernemingen in crisis situatie’s (en dus soms of eigenlijk altijd ook personen) herken ik veel van de problematiek die je aankaart. Ik wens je veel wijsheid en succes met dit blog. In mij heb je er een vaste bezoeker bij.

 8. Pingback: Geen verplichte #mediation?? – Staatssecretaris Teeven is de weg kwijt!! | Martin Jan Melinga

 9. GE de jong zegt:

  Al meer dan 25 jaar de diagnose bipolaire stoornis, heb het gevoel dat heel veel mensen het moeilijk vinden om met mij om te gaan zelfs mijn eigen kinderen waarvan 1 bipolair. De hoeveelheid medicijnen wordt niet begrepen,de emotionele blokkade daardoor ontstaan al helemaal niet. Maar het is mijn enige mogelijkheid om nog te functioneren, grenzen stellen blijft heel moeilijk. Het doet pijn als je kinderen en andere mensen afstand houden.

 10. anton220865 zegt:

  Ik heb via mijn vriendin deze site gekregen. Zelf weet ik ook pas dat ik eind dec 2006
  Bi-polaire stoornis hebt. Maar alleen de manische kant.
  3 mnd opgenomen geweest daarna terug moesten komen voor dagdelen in de kliniek
  Vorig jaar afgesloten in de kliniek. Daar was ik wel blij mee
  Nou doe ik het met de huisarts.
  Slik 600 Mg Lithium + 10 Mg oxzasepam elke avond
  Overdag soms 10 Mg oxzasepam. Als ik mij opgefokt voel.
  Maar als ik last hebt van mijn stoornis. Slaap ik slecht. Dan neem ik 20 of 30 temezapam. + 10 Mg oxzasepam. Endan verhoog ik mijn Lithium naar 800 Mg
  Als ik er last van hebt. Dan is er wel begrip. Maar kunnen er niks mee. En zelf heeft het de tijd nodig. Het is echt moeilijk.

  En ik ben blij waar u meegezogen bent. Misschien heb ik er wat aan.
  Groetjes Anthoinette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.