De maat is vol! #Petitie VOOR een betere en betaalbare Gezondheidszorg en TEGEN minister Schippers. Teken vandaag nog …

Update 4 augustus 2015: Eén jaar na de start van de Petitie ‘Het Roer Moet OM’, resultaat: 9.500 handtekeningen; situatie: nog steeds actueel alsof het ministerie van VWS (Schippers en van Rijn) een jaar heeft stil gestaan. Blijft u NIET stilzitten, tekenen is een paar minuten van uw tijd! De Maat is Vol mensen, al minimaal één jaar lang! Teken via deze link, op naar 10.000 en dan naar 40.000 en een onafhankelijk onderzoek!

Update: Dinsdag 5 augustus heeft Stichting Orange Monday een persbericht verstuurd naar de landelijke pers en de specialiseerde gezondheidszorg media. Wilt u het persbericht lezen? Klik dan op de afbeelding:

PERSBERICHT - Orange MondayTeken de petitie en deel het persbericht met iedereen die u kent.
Dank voor uw medewerking. Martin – initiatiefnemer petitie.

Blog maandag 4 augustus 2014 – Ik kan toch redelijk veel hebben. Mensen complimenteren mij wel eens om mijn incasseringsvermogen. Vaak is dat ook beter: incasseren. Maar NU dus niet meer! Wat mij betreft, en ik denk ook voor honderdduizenden Nederlanders, de maat is VOL!

Vandaag plaatste Hester Morsdorf, secretaris van de Orange Monday Foundation, het 3e nieuwtje binnen één week waaruit blijkt dat minister Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn en haar departement VWS (Volksgezondheids – Welzijn & Sport) ver buiten de werkelijkheid leven en werken. De beslissingen die tijdens het kabinet Rutte II genomen zijn, zijn ten hemel schreiend. De één nog erger dan de ander. Als je kijkt naar het aantal blogs dat ik heb geschreven het afgelopen jaar (ik schrijf pas een jaar) gaat minimaal 30% van de blogs over het falende systeem dat in Nederland gezondheidszorg heet.

Blog Petitie - Het roer moet om - Schippers - Orange Monday (1)

Beslissingen nemen is een kunst
Ik vraag mij echt af of er mensen zijn op het departement van VWS of bij de zorgverzekeraars die WEL weten dat het NIET om € 50 miljard gaat, maar dat het gaat om de miljoenen individuele mensen die problemen hebben met hun gezondheid. Die mensen verdienen de beste zorg tegen een zo goed mogelijke prijs. Gelukkig wonen wij nog in een land waar de gezondheidszorg op één van de hoogste niveaus staat van de hele wereld, maar als we in dit tempo doorgaan, zal ook dat minder worden. Net als onze universiteiten trouwens (maar dat terzijde).

De beslissingen die de afgelopen jaren genomen zijn, gaan ten koste van die individuele mensen die zorg nodig hebben. Als je een beslissing neemt (bijvoorbeeld kopen van een TV) weeg je alle voor- en nadelen zorgvuldig af en je koopt uiteindelijk de TV die JIJ wilt en die aan JOUW eisen voldoet. En dat hoeft niet de TV van de buurman te zijn. We zijn tenslotte allemaal anders. Een beslissing nemen over de gezondheid van 17 miljoen mensen is niet makkelijk, dat snap ik best, maar om iets te beslissen (Transitie Wmo en Jeugdhulp) terwijl je van tevoren weet dat het niet gaat lukken (het gaat tenslotte om mensen) dan ben je wat mij betreft incapabel voor je functie. En dat je dat dan ook nog door de 2e en 1e Kamer krijgt is dan een wonder of beter gezegd: BIZAR!

Blog Petitie - Het roer moet om - Schippers - Orange Monday (1)Onderonsje Schippers en kompaan staatssecretaris Martin van Rijn (VWS)

Bezuinigingen zijn een kunst
Het is logisch dat er in een tijd van ‘crisis’ bezuinigd moet worden. Dat snap ik ook nog wel. Maar ogenschijnlijk lukraak bezuinigen, daar heb ik moeite mee. Het kan allemaal anders, vooral als de mensen die de beslissingen nemen zich nu ECHT eens zouden gaan verdiepen in hoe patiënten en cliënten van de geestelijke en somatische zorg getroffen worden. Op een kleine uitzondering na worden mensen niet voor de LOL ziek. Je kiest er niet voor om psychische of somatische klachten te krijgen. Het gebeurt … we zijn allemaal mensen en geen robots. Ik ken mevrouw Schippers en de heer van Rijn niet persoonlijk, maar ik denk dat ze niet veel hebben meegemaakt, anders zou ze de besluiten die ze hebben genomen niet hebben gedaan.

Je hoeft niet socialistisch te zijn om te zien dat het verkeerd gaat in Nederland. Te hoge eigen risico’s, juist voor de mensen die het NIET kunnen betalen. Straks verschil in premie, de ‘rijke’ mensen kunnen zich bijverzekeren, de ‘arme’ niet. Doemscenario’s van het oude ziekenfonds en particulier van het verleden die terugkomen. Wat is er gebeurd? Wanbeleid op VWS, wat mij betreft een dikke motie van wantrouwen voor de hoofdverantwoordelijken: mevrouw Schippers en de heer van Rijn!

Een nieuwe koers in Gezondheidszorg - Orange Monday - Het Roer Moet OM

Bezuinigen kan ook anders:
Zoals bijvoorbeeld op:

 1. Minder macht bij zorgverzekeraar
 2. Minder administratie (door zorgverzekeraar)
 3. Koppelen fysieke en mentale gezondheidszorg

Drie voorbeelden die miljarden kunnen gaan opleveren en MEER tijd voor de patiënt of client. Juist in een digitaal tijdperk als de 21ste eeuw onvoorstelbaar dat er zoveel tijd door behandelaars wordt doorgebracht bij het doen van administratie en alle  (verplichte) vergaderingen. En de macht van de zorgverzekeraar? Ik hou daar minister Schippers hoogstpersoonlijk voor verantwoordelijk. In een recent blog vroeg ik mij zelfs af of zij niet op de loonlijst staat van de zorgverzekeraars.

Blog Petitie - Het roer moet om - Schippers - Orange Monday (2)

Het roer moet om in de Gezondheidszorg!
Het ROER moet OM! Als Orange Monday Foundation gebruiken wij deze term al 2 jaar, pas nu drong het tot mij door, mevrouw Schippers staat aan het ROER van een bedrijfstak waar meer dan € 50 miljard omzet in omgaat. ZIJ moet het ROER omgooien of wat mij betreft vertrekken. Ze is al jaren aan het Schipperen tussen kabinet en zorgverzekeraar, maar heeft de patiënt en de cliënt uit het oog verloren. Tijd voor een nieuwe koers.

Aangezien zij dat waarschijnlijk niet naar aanleiding van mijn blog zal gaan doen, heb ik vandaag een PETITIE opgesteld tegen mevrouw Schippers. Doel: een onafhankelijk kamer onderzoek in de Tweede Kamer. De maat is vol, het kan zo niet langer en er MOET iets gebeuren.

Banner Petitie - Het ROER moet OM - Orange MondayKlik op de banner en TEKEN de PETITIE … vandaag nog 🙂

Oproep tekenen Petitie
Mijn oproep aan alle lezers van mijn blog, teken de petitie en deel de petitie waar u kan via Twitter, Facebook of LinkedIn. Schrijf er ook blogs over op WordPress of andere sites. Gezondheid gaat ons ALLEN aan, alle ruim 17 miljoen inwoners. Iedereen heeft er linksom of rechtsom, vroeg of laat mee te maken. Wij laten Schippers NIET onze verworven rechten afpakken. TEKEN!

URL: http://www.petities24.com/stats.php?id=94020

Positieve groet, Martin

Het Roer Moet OM - #handinhand Twitter - Teken de petitie

PS: Check ook onze website www.hetroeromoetin.nl (sinds maart 2015) en steun OOK onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon Groep – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #OM Denken, Geestelijke Gezondheid, Gezondheidszorg, Het roer gaat OM!, Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

40 reacties op De maat is vol! #Petitie VOOR een betere en betaalbare Gezondheidszorg en TEGEN minister Schippers. Teken vandaag nog …

 1. shivatje zegt:

  Overal wordt er maar bezuinigd op de gezondheidssector en dat maakt dat mensen nog een angst hebben om ziek te worden.
  Nu weet ik dat het in Nederland nog erger is dan bij ons in België, maar moet een regering nu juist daarop gaan bezuinigen dat toch nodig is om mensen verder te helpen.

  • Het is bizar en dat is het. Tijd om het roer om te gooien 🙂 Mevrouw Schippers begrijpt het gewoonweg niet ….

   • shivatje zegt:

    Denk zoals hier dat het niet de enige is die er geen begrip voor heeft, en dat men toch eens moet kijken dat men kan roeien met andere middelen dan het besparen op de gezondheidssector.

 2. jusd zegt:

  Dit is op Jusd herblogd.

 3. silvia zegt:

  Zal ik je een geheim vertellen! Mag ik je e mail adres. Dan zal ik je eens iets vertellen over de Zorg!!!!!!!!

 4. Leonie zegt:

  Ik ben persoonlijk begeleider in de ouderenzorg en werkzaam in woon-zorgcentra. Het percentage ouderen met een euthanasiewens is hoog en de wetgeving zo complex dat deze ouderen door de bomen het bos niet meer zien. Als lid van de euthanasievereniging krijgen ouderen tips met welke middelen zij hun leven kunnen beeindigen….waar zij in verband met geloofsovertuiging en lichamelijke beperkingen niet mee geholpen zijn, dat is echt een brug te ver.
  Het medisch model van woon-zorgcentra draagt niet bij aan kwaliteit van leven. Deze mensen hebben na de oorlog ons land opgebouwd en zijn nu een schim van wie ze ooit waren. Het leven in zijn volle glorie is al geleefd, ze zijn klaar. Het idee dat zij nog 5 jaar in leven gehouden worden is voor hen een verschrikking…De hoop dat zij, als ze s’ avonds inslapen, niet meer wakker hoeven te worden is gek genoeg de enige hoop waar zij zich nog aan vast kunnen klampen.

 5. koert zegt:

  Ik hoop dat schippers dusdanig ziek word dat ze er op die manier achter komt dat ze helemaal niet goed bezig is

  • Annet Rudolphi zegt:

   het hele kabinet moet eens ziek worden en eens leven onder de omstandigheden van de chronisch zieken/gehandicapten en ouderen. Mag ook in de bijstand zijn met 2 kinderen.
   Hoop dat ze dan anders gaan piepen.

 6. Henk zegt:

  getweet naar mijn volgers !
  Ook bij ons, de complementaire zorgverleners maken we ons erg zorgen.

 7. Pingback: De mensen die ons land hebben opgebouwd … #petitie #Gezondheidszorg #Wmo #AWBZ | Martin Jan Melinga

 8. sylvia gielingh zegt:

  ik kom in de schuldsanering door de hoge kosten.

 9. M mensen zegt:

  Nederland gaat naar de kloten ik ben blij als ik de maand rond kom door al die hooge kosten

  • shivatje zegt:

   Niet alleen Nederland zit in de problemen en gaat er heel wat stuk. Bij ons in België wordt het ook niet veel beter. Mensen moeten maar meer en meer betalen maar de lonen worden er niet beter op. Dat maakt dan men gaat naar mensen die het kunnen betalen en andere die echt moeten zien rond te komen en besparen om de gezondheid.
   Vind het gewoon allemaal erg dat zoiets gebeurd, dat mensen een angst hebben om naar een arts te gaan.
   Onlangs las ik nog dat in België 1op3 een arts niet meer kan betalen.
   Waar gaat het allemaal naar toe.
   En dan vallen al eens worden als Kloten shit en noem maar op.

 10. Jonne Eijkenboom zegt:

  Het is jammer dat de gezondheidszorg voor ons Nederlanders bijna onbetaalbaar wordt… Dat, terwijl de vluchtelingen die binnenkomen dankzij onze linkse broeders deze bijna voor niets krijgen…Onze ouderen worden zelfs verkwanseld voor deze ideologie Links heeft blijkbaar niet het antwoord op deze problematiek, sterker nog: ze zouden het zo weggeven aan ‘onze medemensen’ die hier om welke reden dan ook binnenkomen en als ze niet hier binnenkomen, brengen ze het wel naar hun toe. Dit land geeft meer om de anderen dan zijn eigen volk en zolang dat niet veranderd is er mijns inziens geen hoop op verbetering…

 11. Eli Pesulima zegt:

  Lieve mensen waar praten wij over kijk wat je hebt wij hebben het niet zo slecht hier in Nederland kijk eens om je heen in landen waar mensen gewoon sterven vanwege oorlogen/armoede en honger elke dag hebben wij eten op tafel wees tevreden met wat je hebt dit wil ik even kwijt

  • Annet Rudolphi zegt:

   Als je tevreden moet zijn met wat je hebt, voorspel ik dat we over een jaar of 2 wel miljoenen mensen kwijt zijn! Dit omdat ze tevreden moeten zijn met de hoge ziektekosten, verlaging in de ouderenhulp en wat dies meer zij. Uw reactie is eigenlijk te zot voor woorden en getuigd van egoïsme en egocentriciteit. Harde woorden maar waarschijnlijk wel waar.

   • Pesulima zegt:

    Annet je hebt zeker nooit armoede gekend ik wel

   • annetxxxxx zegt:

    Op dit moment leef ik in armoede. Hoe je het went of keert; We (lage inkomens) moeten steeds meer inleveren!!!!
    Het is echt niet leuk wanneer 95% van je inkomen opgeslokt wordt door de vaste lasten. Wat blijft er dan van je over?
    Ik sta en blijf achter mijn standpunt staan!

  • A.F. zegt:

   Geloof me ook in Nederland verhongeren mensen door een k..systeem wat alleen maar om geld draait en niet meer om mensen. Je hoort er alleen niks van of nauwlijks..propaganda t.b.v.. Onderdeel van het plan of systeem. Probleem is dat wij alles gewoon maar laten gaan en iedereen zich in een schijnzekerheid bevind. Totdat je aan de beurt bent! En dan verhonger je of kan je als slaaf bezig en kan je dat niet dan sterf. Ondanks al die premies die je betaald hebt en een woud aan regels die niemand echt bevat en toch weer veranderd worden.. Geld geld geld geld. Bahhhhhhhh wat een circus. één narcistische k..zooi is het met een paar apen in pak, wat zich kabinet en of regering noemt. Ze hebben de ballen verstand ervan hoe het werkelijk is dit te moeten leven!! Sterker nog ze lijken het nog leuk te vinden ook… die narcistische Apen bedoel ik. Voor zoveel ellende echt en dan geen verantwoording willen in weze ne?? Dat is toch waar het om draait, je er bureaucraties uitlullen en verantwoording afschuiven, i.p.v. werken en doeltreffende vooruitgang.

   • A.F. zegt:

    En volgens mij draait het uiteindelijk niet om geld. En zelfs de apen weten dan niet dat ze onderdeel zijn van en ook zij gaan voor diezelfde schijnzekerheid en zijn onderdeel van iets wat ze zelf en ook wij niet kunnen begrijpen. Same same. Hoe dan ook het systeem werkt niet als je een mens bent, samenleving net als een utopie. Gelogen om macht en uitbuiting de kern.

 12. Pingback: Bizar! En verhoging eigen risico #zorgverzekering naar € 400,-; nu moet ook de #zorgtoeslag het ontgelden … #petitie #zorg | Martin Jan Melinga

 13. F.Velda zegt:

  Kunnen wr nu straks allemaal niets meer als we een beperking hebben ? Pak ons Svp niet alles af .

 14. Pingback: Wanbeleid in (Geestelijke) #Gezondheidszorg vraagt om een andere koers, Het Roer moet OM! #Schippers #petitie #GGz | Martin Jan Melinga

 15. Pingback: #PRIMEUR op verjaardag … omdat het nodig is! Het Roer OM in de #Gezondheidszorg! | Martin Jan Melinga

 16. Pingback: Hoeveel #doden moeten er nog vallen door #beleid in #Gezondheidszorg? #Petitie #Schippers | Martin Jan Melinga

 17. Pingback: De arrogantie van #Schippers … deze minister moet gestopt worden! #petitie #pesten | Martin Jan Melinga

 18. Pingback: #Zorgstelsel zakt door het ijs! #Schippers en #Zorgverzekeraars verantwoordelijk! Teken #petitie … | Martin Jan Melinga

 19. Pingback: Toch doet het nog steeds pijn … #Kerst #Christmas #kinderen | Martin Jan Melinga

 20. Pingback: Precies op de helft: #ZwartWit – De Lijst der Lijsten .. al ruim 40 jaar een begrip! #TOP2000 @NPORadio2 | Martin Jan Melinga

 21. Pingback: Zorgplannen netjes regelen …?! #Zorgwet #ZorgAlarm #PGBalarm #BurgerMotieVanWantrouwen @Pim1949 | Martin Jan Melinga

 22. Pingback: Alarmbellen blijven afgaan in de #Gezondheidszorg! Oproep aan @RenskeLeijten + @MonaKeijzer #PGBalarm #GGz #Zorg | Martin Jan Melinga

 23. Pingback: Wat is er toch allemaal aan de hand? #handinhand #PGBalarm #Schippers #VanRijn | Martin Jan Melinga

 24. Pingback: Ter overdenking: Vandaag, een dag als alle andere, maar toch bijzonder! #verjaardag #hetroergaatom | Martin Jan Melinga

 25. Pingback: #Minister #Schippers: “Nu (ga ik) puin ruimen!” #FIFA #Blatter #Gezondheidszorg | Martin Jan Melinga

 26. Pingback: Tweede Kamer 8 weken op #vakantie!! Minister #Schippers ook? De maat is VOL! #Zorg en #GGz | Martin Jan Melinga

 27. Pingback: Het heeft GEEN zin … Vandaag één jaar petitie ‘Het Roer Moet OM’ TEGEN beleid #Schippers …. | Martin Jan Melinga

 28. Pingback: Ik voel een #persbericht aankomen … Spannende tijden voor #Schippers en de #Gezondheidszorg!? | Martin Jan Melinga

 29. Pingback: De sleutel tot een betere #Gezondheidszorg!? Vraag het NIET aan #Schippers of #Van Rijn | Martin Jan Melinga

 30. Pingback: Dreigend #ontslag minister #Schippers? #verwardemensen #eigenrisico naar € 500? | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.