OMC Vitaliteit Centra

HET KAN ANDERS; OMC Vitaliteit Centra!

De huidige GGz neigt tot een “negatieve” benadering van mensen met een psychische kwetsbaarheid; er wordt gewerkt vanuit `ziektebeelden` in plaats vanuit mogelijkheden. Over het algemeen worden cliënten binnen de huidige GGz eerst medicamenteus behandeld en laat actieve behandeling/therapie (te) lang op zich wachten. Veelal gaan er 2 x 6 weken voorbij, voordat de behandeling /therapie daadwerkelijk van start gaat. Het kan anders!

Ontvangsthal met oranje balie                                          Mogelijk interieur voor OM Centers (vooral de boksbal spreekt ons aan)

Hoe kan het anders?
Binnen de Orange Monday Centers (kortweg OM Centers of OMC) krijgt u na aanmelding en het intakegesprek een vaste coach of buddy toegewezen en wordt direct van start gegaan met de behandeling van uw hulpvraag. Samen met u wordt, afhankelijk van uw hulpvraag en wensen, gekeken bij welke deskundige(n) u binnen ons multidisciplinair team het beste terecht kunt. Samen met u wordt gekeken naar wat er nodig is voor het herstel van uw psychische gezondheid en de eventueel daaruit voortgekomen (sociaal-maatschappelijk, financieel-juridische) hulpvragen. Kortom; wat moet er worden gedaan om weer een “normaal” leven te krijgen. Tijdens de behandeling binnen het OM Center is uw vaste coach of buddy steeds uw (eerste) aanspreekpunt.

OMC - Omdat het nodig is .....

Binnen uw hulptraject wordt eveneens gekeken hoe een terugval kan worden voorkomen. Uw vaste coach of buddy houdt ook na het doorlopen van het hulptraject geregeld contact met u. Op deze manier kunt u eventueel (op)nieuw ontstane hulpvragen of problemen sneller bespreekbaar maken en kan er direct aan een oplossing worden gewerkt. U bent natuurlijk altijd vrij zelf contact met ons op te nemen.

Binnen de Orange Monday Centers worden zowel reguliere als “alternatieve” therapieën en behandelwijze aangeboden.

De basisopzet van een OMC is als volgt:

1. (Para) Medische begeleiding
2. Sociaal-maatschappelijke begeleiding
3. Financiële en juridische ondersteuning

Ad 1. Naast de traditionele (para) medische begeleiding wordt door de Orange Monday Centers ook gekeken naar alternatieven zoals EMDR, NLP en orthomoleculaire therapie.

Ad 2. De maatschappelijk begeleiding is minstens zo belangrijk als de aanpak van de psychische klachten. Te denken valt aan re-integratie en het voorkomen van terugval (“after-sales”). De OMC’s passen hierbij o.a. de eigen 1Twee3-Methode en een buddysysteem toe.

Ad 3. Mensen met een psychische kwetsbaarheid komen vaak ook in financiële en/of
juridische problemen. OMC’s  werken samen met vaste financieel-juridisch hulpverleners.

OMC Vitaliteit Centrum Deventer Aangezicht NIEUW

Orange Monday Centers werkt onder de naam: OMC Vitaliteit Centra. In september 2015 is onze eerste vestiging geopend in Deventer (zie foto), Zeist en Den Haag volgen nog dit jaar! Voor actuele info, ga naar onze FACEBOOK pagina of verwijzen wij graag naar onze website; www.omcvitaliteitcentra.nl 

3 reacties op OMC Vitaliteit Centra

 1. Jolanda Groen zegt:

  Zeer veelbelovend ik wil hier meer over lezen. Stichting Tante Joy zet zich in voor de omgeving van de jonge mantelzorger. Voorlichting, educatie en training aan ouders en familie en zorg professionals is onze passie. Hoe denken jullie over het opgroeien van het kind met een psychisch zieke ouder of broer of zus?

  Groet,
  Jolanda Groen – Raargever

 2. Fay zegt:

  Klinkt interessant.
  Worden de kosten door de zorgverzekeraar vergoed? Zo ja, Wat voor opleidingen en vaardigheden zijn vereist voor psychische hulpverlening?Ihkv het hoofdbehandelaarschap zou ik dit graag willen weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s