Minister #Schippers gebruikt nieuwe #zorgverzekering om verschil tussen arm en rijk groter te maken! #VrijeArtsenkeuze

Update 1 september 2015 – Ik hoorde net (via Q-music) dat minister Schippers weer aan het werk gaat. Gaat de kamer reageren op haar ministerieel besluit aangaande de zorgwet? Op 1 oktober 2015 (precies over 1 maand) is de nieuwe Zorgwet een feit! Teken voor de zekerheid de petitie: klik op onderstaande afbeelding en ga naar de petitie site. Delen mag uiteraard!

A - Schippers feliciteert Het Roer Moet OM met de 10000 handtekeningen

Update 24 juli 2015 – Vanmorgen kwam mij het bericht onder dat mevrouw Schippers nu ook het beroepsgeheim in de Gezondheidszorg (klik op de link en lees mijn nieuwste blog) te grabbel wil gooien ten faveure van de Zorgverzekeraar. Dit alles via de ministeriële maatregel die vanaf 1 oktober 2015 van kracht zal zijn! Ligt heel Nederland nu ECHT te slapen? Teken de petitie en houdt mevrouw Schippers tegen. We zijn toch geen bananenrepubliek … Klik op onderstaande afbeelding en teken … op naar 40.000 handtekeningen!

Banner Petitie Ligt u ook wakker van of door de Zorg - Orange Monday

Klik op de afbeelding en ga naar de website en TEKEN de petitie (als u het nog NIET gedaan heeft)

Blog 12 juli 2015 – Zoals u heeft kunnen lezen in mijn blog “Minister Schippers smeedt snode plannen …” probeert Schippers via de achterdeur (ministeriële maatregel) ook wel bekend als Algemene Maatregel van Bestuur, kortweg AMvB haar doel te bereiken.  Democratie op z’n Schippers. Haar zorgwet werd afgeserveerd … en als de Tweede en Eerste Kamer niet voor 1 oktober 2015 reageren op haar plannen dan zijn deze definitief. Als je denkt dat de Griekenland-affaire te gek is om over te praten (ver-van-ons-bed-show) wat is dit dan? Ik stel een Schippersexit voor, in plaats van een Grexit.

Zowel Schippers als trouwens ook Van Rijn (bekend van het nog steeds niet opgeloste PGB-alarm) drijven hun eigen zin door (niet denkend aan de Nederlandse belastingbetaler, cliënt of patiënt) en de Tweede Kamer ligt te slapen. De Eerste Kamer sliep ook, maar daar waren nog 3 ‘dissidenten’. Na de verkiezingen zijn die ook vertrokken, vrij spel voor Schippers …. De vraag is: “laten WIJ dat toe?”

blog zorgverzekering edith-schippers-het roer moet om kamer

Klik op de afbeelding en TEKEN de PETITIE Het Roer Moet OM!

Waar gaat het NU om?
De belangrijkste verandering die Schippers in haar snode plannen aan het papier heeft toevertrouwd,  zijn een wijziging in de zorgverzekering om de “Vrije ArtsenKeuze” aan banden te leggen. De zorgverzekeraars krijgen de mogelijkheid om een verlaging van het eigen risico aan te bieden aan cliënten, met als voorwaarde dat ze dan GEEN vrije artsenkeuze meer hebben. Tenslotte, de Zorgverzekeraar weet wat goed is voor haar verzekerden, hahahaha.

KORTING om GEEN vrije keuze meer te hebben welke behandelaar jou gaat behandelen. Logisch dat veel Nederlanders denken: “daar ga ik voor, lagere kosten zijn ideaal, toch?” Dat kan zo zijn, maar de twijfel of de Zorgverzekeraar wel zulke goede keuzes maakt wat betreft behandelaar is de vraag. Het woord ‘kwaliteit’ van de behandelaar heeft meer te maken met in hoeverre de behandelaar ‘luistert’ naar de Zorgverzekeraar dan dat het gaat om zijn/haar kunde. Zorgverzekeraars hebben TE veel macht en krijgen van Schippers nu nog meer macht.

Blog Zorgverzekering - Fokke en Sukke - Verkeerde Zorgverzekeraar

Blijvend Vrije Artsen Keuze? Teken Petitie Het Roer Moet OM!

Restitutie of natura
Schippers wil nu iedereen (met korting) in de naturapolis. Dan wordt de keuze van de behandelaar bepaald door de Zorgverzekering. Maakt u gebruik van de restitutiepolis dan blijft de huidige regeling van kracht. U kunt dan zelf kiezen welke behandelaar u behandelt.

Ik zou zeggen: “Ga voor de restitutiepolis!” Laat u niet gek maken door tientallen euro’s korting, die betaalt u later terug in alle ergernis die kan ontstaan, omdat u een behandelaar heeft waar u niet mee over weg kan en de arts die dat wel kan “niet in uw pakket zit”.

Een betere en betaalbare Gezondheidszorg
Dat is waar OMC Vitaliteit Centra voor gaat en waar de petitie “Het Roer Moet OM” voor staat. Inmiddels ruim 9.100 handtekeningen. Maar wat zou het mooi zijn als wij in een aantal weken, in ieder geval ruim VOOR 1 oktober 2015 de petitie kunnen inleveren. Zie het als een (Grieks) referendum. Een parlementaire enquête kan veel opleveren, zie maar wat er met de NS is gebeurd. Bagger komt altijd naar boven …. Teken daarom vandaag nog en ga voor een referendum!

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday

OMC Vitaliteit Centra (opgericht door stichting Orange Monday) is een organisatie op het snijvlak van Geestelijke Gezondheidszorg, Lichamelijke zorg en de mens en omgeving. Wij staan voor een nieuwe vorm van Gezondheidszorg: Holistische Gezondheidszorg. Door samenwerking binnen alle geledingen van de Gezondheidszorg het maximale resultaat voor de cliënt, voor u dus!

Eind augustus 2015 – 1e vestiging Deventer
OMC Vitaliteit Centrum Deventer wordt eind augustus 2015 geopend en is de 1e vestiging in een serie van 6 die nog dit jaar geopend gaan worden. O.a. in Den Haag e.o., Alkmaar, Zwolle, Tilburg of Breda en Bilthoven in Utrecht waar het hoofdkantoor gevestigd is, zullen volgen.  De vestigingen worden bemenst door zelfstandige professionals die werken binnen een franchiseformule.

Beeldvorming Samenwerking OMC Vitaliteit Centra met logo EN TEKST

Klik op de afbeelding en lees onze Visie!

OMC Deventer wordt in eerste instantie (met de huidige OMC Franchisepartners) als volgt opgestart:

 • Psycholoog (specialisatie kinderen, 0 – 12 jaar)
 • Orthopedagoog ( specialisatie adolescenten en jongvolwassenen, 13 – 30 jaar)
 • Logopedisch coach (specialisatie kinderen en volwassenen met een beperking)
 • Psychodynamisch therapeut
 • Logopedist (specialisatie ouderen, 65 jaar en ouder)

Vanuit de directe omgeving van Deventer wordt het team aangevuld met een NLP-Coach, een allround coach/kindercoach en een coach gericht op Effortless Coaching. Op het moment van schrijven, lopen met een  potentiële partners nog besprekingen. Komende weken gaan wij de OMC Franchisepartners presenteren, u kunt nu al kijken op http://omcenters.nl/partners/franchisenemers

Uitgangspunt OMC Vitaliteit Centra
OMC gaat uit van een betere en betaalbare Gezondheidszorg. Door de integrale aanpak (holistisch) is de cliënt gegarandeerd van een optimale aanpak. Daardoor (meestal) beter dan de reguliere zorg en vooral betaalbaar. OMC gaat uit van mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden (geen vrije artsenkeuze dus). Bij ons krijgt u de beste behandelaars die ú wilt en uiteraard is wisselen van behandelaar geen probleem, mits om een redelijke reden.

OMC Vitaliteit Centra is een snel groeiende franchiseformule, die deze zomer wordt aangevuld met de Orange Monday Academy, voor training, groepscoaching, workshops en opleidingen. Bent u zelfstandige professional of wilt u het worden? Lees dan onderstaand Visie- en Beleidsplan 2015-2015 (klik op onderstaande afbeelding).

Blog Zorgverzekering - Connecting Puzzlez OMC Vitaliteitcentra

Klik op de afbeelding en ga naar het Visie- en Beleidsplan van OMC

Mevrouw Schippers werkt in stilte aan haar plannen, wij zijn open en transparant. Onze manier van werken staat in bovenstaand ondernemingsplan.

Wilt u een toelichting op het plan? U bent van harte welkom op dinsdag 21 juli of dinsdag 4 of dinsdag 20 augustus 2015 op het hoofdkantoor in Bilthoven. Stuur een mail met uw cv naar hester.morsdorf@omcenters.nl.

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #OM Denken, #vrijeartsenkeuze, #zorgomdezorg, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Staatssecretaris Martin van Rijn, Vitaliteitfactor©, Welzijnszorg, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, Zorgverzekering 2018, ZZP en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Minister #Schippers gebruikt nieuwe #zorgverzekering om verschil tussen arm en rijk groter te maken! #VrijeArtsenkeuze

 1. herman vogel zegt:

  Mevrouw Schippers maakt ons ziek en niet beter….
  http://hermanvogel.nl/edith-schippers-4/

 2. Pingback: Het roer gaat #om in Nederland!! | Martin Jan Melinga

 3. Pingback: Minister Schippers smeedt snode plannen … Vrije Artsenkeuzen en Zorgverzekering! De maat is VOL! #Zorg en #GGz | Martin Jan Melinga

 4. Pingback: Schippers en Van Rijn … wat flikken ze nu weer? Beroepsgeheim en privacy MOET blijven!! | Martin Jan Melinga

 5. Pingback: Vindt U #beroepsgeheim belangrijk? De #Gemeente niet … ook niet voor #JeugdGGz! | Martin Jan Melinga

 6. Pingback: Het heeft GEEN zin … Vandaag één jaar petitie ‘Het Roer Moet OM’ TEGEN beleid #Schippers …. | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s