Manifest Leefstijl Gezondheidszorg

Oorspronkelijk geïnspireerd door de succesvolle campagne Time To Change in Engeland heeft de Orange Monday Foundation het initiatief genomen deze campagne ook in Nederland te realiseren onder de naam Time To Change NL en Het Roer Moet OM in in de Gezondheidszorg, kortweg ‘Het Roer Moet OM’. In 2017 is Orange Monday opgegaan met Stichting  IGZ Plus.

Ruim 7 jaar onderzoek
Al in 2012 leefde de gedachte van Leefstijl Gezondheidszorg maar was het nog nooit goed omschreven. Op 20.02.2020 werd het rapport ‘Van huidige zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg gepubliceerd. Een rapport van 175 pagina’s waarin de relatie tussen mentale- en fysieke gezondheidszorg werd omschreven, alsmede de invloed van onze dynamische omgeving hierop. Klik op de banner om het rapport te downloaden.

 (R)evolutie binnen gezondheidszorg
Of het nu een revolutie is of evolutie binnen gezondheidszorg, de huidige gezondheidszorg voldoet niet meer anno de 21ste eeuw. Aangezien het vertrouwen van stichting IGZ Plus in de werking van de politie niet groot is, schreef de stichting ook een Manifest Leefstijl Gezondheidszorg. Dit Manifest met 11 stellingen is gekoppeld aan de bestaande petitie ‘Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg. Inmiddels hebben reeds 32.500 getekend voor een (r)evolutionaire verandering van de gezondheidszorg.

Klik op onderstaande afbeelding, lees het Manifest en teken mee. Op naar ruim 40.000 handtekeningen zodat het Manifest op de politieke agenda van de Tweede Kamer komt als burgerinitiatief.

Een reactie op Manifest Leefstijl Gezondheidszorg

  1. Als ervaringsdeskundige en ZZPer in coaching en counseling wil ik graag een bijdrage leveren. Ben inmiddels ambassadeur presentatie/media bij SSTS. Wil meer doen, heb inzicht nodig in de enorme diversiteit in stichtingen en dergelijke die zich hiermee bezig houden. Wil in ieder geval een boek over mijn leven schrijven, waar ik mogelijk ook hulp bij kan gebruiken. Kortom, vragen genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.