De Maat is vol … Petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” – Al bijna 10.000 handtekeningen een succes!?

Update woensdag 19 augustus 2015; De tussenstand is NU 9.911 handtekeningen en we kruipen naar de 10.000. Een mijlpaal waarmee we hopen dat het ‘grote publiek’ en de landelijke pers gaat inzien dat deze petitie nodig is. Lees onderstaand blog, precies één jaar geleden en … er is niets veranderd. Overigens is er nu ook een nieuwe website om de petitie te ondersteunen: www.hetroermoetomin.nl = Time To Change NL!

1. Het-Roer-Moet-OM-Time-To-Change-NL- NIEUWE KOERS

Klik op de afbeelding en … TEKEN vandaag nog! Op naar 10.000!

Blog dinsdag 19 augustus 2014
De petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg”, vindbaar op http://www.petities24.com/het_roer_moet_om_in_de_gezondheidszorg is gestart op maandag 4 augustus 2014, midden in de vakantie. Waarom? Omdat voor mij, de Orange Monday Foundation (en inmiddels 2.375 Nederlanders die al getekend hebben) de maat VOL is. Het beleid van minister Schippers en de ramkoers waarmee de volledige maatschappij en iedereen die daarin participeert linksom of rechtsom benadeeld wordt, raakt kant nog wal.

Vandaag (dinsdag 19 augustus 2014) kreeg ik een bericht van een psychiater via LinkedIn die aangaf:

“2.000 handtekeningen is leuk, maar nog lang niet genoeg. Schijnbaar zijn veel mensen bang om mee aan het roer staan.”

Banner Petitie Ligt u ook wakker van of door de Zorg - Orange Monday

Klik op de afbeelding en … TEKEN vandaag nog! Op naar de 10.000!

Het bericht raakte mij direct. De beste man heeft gelijk, denk ik. Nederland is terechtgekomen in een TEGEN cultuur. Kijk maar in de politiek. Partijen die GEEN regeringsverantwoordelijkheid willen of hebben genomen, zoals SP en PVV, krijgen de meeste ‘stemmen’ in de polls. Waarom? Deze partijen (en nog een paar kleinere) zijn de beste stuurlui aan wal. Ook zij zijn (deels) verantwoordelijk voor de chaos in de Gezondheidszorg.

Het Roer moet OM in de Gezondheidszorg
Onze petitie is geen TEGEN petitie (anders hadden wij al 100.000 handtekeningen), maar een VÓÓR petitie. In onze beleving is het zinloos om een petitie te starten tegen minister Schippers. Stel, stel  dat het ECHT zou gebeuren? Een week later zit er een nieuwe minister en gaat het ministerie van VWS verder waar ze gebleven was, het kapot maken van de Gezondheidszorg voor iedereen.

Orange Monday is VÓÓR een betere en betaalbare Gezondheidszorg in Nederland. Orange Monday stelt een stuurgroep samen om vanuit alle sectoren van de Gezondheidszorg een plan neer te leggen waar onze regering NIET om heen kan. Dat de Tweede en Eerste Kamer logisch vinden. En wij presenteren dat als een burgerinitiatief. Een burgerinitiatief dat gedragen moet worden door minimaal 40.000 Nederlanders die OOK vinden dat er een andere koers moet komen. U kunt mijn 5 vorige blogs over de petitie (noot: ondertussen zo’n 80) er op nalezen wat er allemaal al mis is in Nederland en er komt dagelijks meer info binnen via mail, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Het Roer Moet OM - #handinhand Twitter - Teken de petitie

Klik op de afbeelding en … TEKEN! Op naar de 40.000!!

OPROEP: Teken de petitie!
Ik hou het kort vandaag. Bij deze doe ik een oproep aan alle Nederlanders om deze positieve petitie te tekenen. Niet TEGEN zijn maar VÓÓR een nieuw beleid. Het zal niet 100% veranderen in een paar jaar, maar als we zo doorvaren richting 2040 dan heeft Nederland allang schipbreuk geleden. Niet de regering maar elke Nederlandse burger die gebruik maakt van de Gezondheidszorg.

Een speciale oproep doe ik aan alle direct betrokkenen van de Gezondheidszorg, te weten:

 • Beroepsorganisaties
 • Cliënten- en Patiënten organisaties
 • Instellingen en vooral hun medewerkers
 • Vakbonden
 • Politieke Partijen

Er werken zo’n kleine 1.500.000 mensen direct of indirect binnen de Gezondheidszorg, op één na de de grootste branche,  met een ‘omzet’ van bijna 100 miljard euro.  Het bereiken van 40.000 handtekeningen moet dan toch kinderspel zijn? Nog geen 3% van de werknemers in de Gezondheidszorg! Kom in actie werknemers, ook jullie willen een betere en betaalbare gezondheidszorg.

Banner Petitie Zorguitgaven Zorgwekkend - Orange Monday

Klik op de afbeelding en … TEKEN! Op naar de 40.000!!

Petities Jeugd GGz en Vrije Artsenkeuze
Tenslotte, ik doe een extra oproep aan de organisatie van bovengenoemde petities, die elk zo’n 100.000 handtekeningen opleverden. Doe mee, activeer die mensen die UW petitie hebben getekend.

Zorg samen met uw achterban dat dit de grootste petitie ooit in Nederland wordt. Een petitie die gaat zorgen voor een andere koers. En wie staat er dan aan het roer? Niet de regering, niet de Tweede of Eerste Kamer en zeker niet de Zorgverzekeraar. Nee!
U staat aan het ROER, U kan het verschil maken. TEKEN!

Klik op onderstaande banner en ga naar de petitiesite en TEKEN! Heeft u al getekend? Deel dan de link met iedereen die u kent. In uw directe omgeving, op uw werk en vooral ook via de sociale media zoals Facebook, Twitter of LinkedIn.

Banner Petitie - Teken de petitie en dank voor uw steun - Orange Monday logo
Klik op de banner; ga naar de petitie site en TEKEN!

De maat is vol! Op naar een andere koers: Het Roer moet OM in de Gezondheidszorg!

Positieve groet, Martin

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday -200p

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

 

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Fysiek en mentaal, Geestelijke Gezondheid, Gezondheidszorg, Het roer gaat OM!, Orange Monday, Orange Monday Kids, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Time To Change NL, Uncategorized, Zorgverzekeraars en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op De Maat is vol … Petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” – Al bijna 10.000 handtekeningen een succes!?

 1. jusd zegt:

  Dit is op Jusd herblogd.

 2. Hilde zegt:

  Het word voor veel mensen onbetaalbaar! Dat kan niet en dat mag niet!!! We willen voor IEDEREEN fatsoenlijke zorg! Wat een ander heeft kan ook jou overkomen en dan wil je ook de beste zorg!

 3. Karin Smit zegt:

  Go for it!!

 4. Femia Strating zegt:

  Go for it ! !

 5. Daniëlle zegt:

  WORDT WAKKER ALLEMAAL! !!!!!!

 6. Pingback: Tweede Kamer 8 weken op #vakantie!! Minister #Schippers ook? De maat is VOL! #Zorg en #GGz | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.