Orange Monday Foundation

5 september 2012 Een unieke dag voor mij

Op 5 september 2012, nu 5 jaar geleden, werd stichting Orange Monday Foundation opgericht bij de notaris en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een unieke datum voor mij omdat ik toen een periode van 3 jaar ups en downs, veroorzaakt door mijn bipolaire stoornis achter mij liet en omgezet heb in positieve energie om mensen met psychische klachten bij te staan en een situatie te creëren dat mensen met psychische klachten een ‘normaal’ leven kunnen leiden. En tja, wat is normaal. Inmiddels ben ik 5 jaar stabiel.

Doel Orange Monday
Het hoofdoel van stichting Orange Monday is: “de behartiging van de belangen van mensen met psychische klachten, zowel wat betreft gezondheid, herstel als hun sociaal maatschappelijke situatie, met als basis de realisatie van een integrale gezondheidszorg”. Daar is zij de afgelopen 5 jaar had mee aan het werk geweest. Veel mensen kennen ons bekende logo en we hebben veel mensen kunnen inspireren en kennis kunnen delen.

Wat nog belangrijker is, is dat Orange Monday  de trend heeft gezet naar een nieuwe stichting, deze heet stichting Integrale Gezondheidszorg Plus. Wat hebben wij ontdekt en onderzocht, iets wat de meeste mensen eigenlijk wel weten, maar niet beseffen. Onze fysieke en mentale gezondheid beïnvloed elkaar (maakt erger of beter) en daarnaast zijn er veel omgevingsfactoren die van invloed zijn.

Vitaliteitfactor en Integrale Gezondheidszorg Plus
Stichting Orange Monday heeft aan de basis gestaan van de ontwikkeling van Vitaliteitfactor (Hester Morsdorf en ondergetekende) en samen met Stichting IGZ+ wordt gewerkt aan een nieuwe gezondheidszorg waar Zorg, GGZ en Welzijn niet meer gescheiden zijn en apart functioneren. Met deze basis komt de doelstelling van Orange Monday steeds dichterbij. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee in ons lustrum jaar.

Orange Monday en petitie Het Roer Moet OM
Op 4 augustus 2014 was de maat vol en werd de petitie Het Roer Moet OM online gezet. Nu 3 jaar later zijn er ruim 32.000 handtekeningen. We hebben er nog 8.000 nodig. Het indienen van de petitie in de Tweede Kamer zou natuurlijk het mooiste cadeau zijn voor ons 1e lustrum. Een statement en IGZ+ op de politieke agenda. Heeft u al getekend?

Ondertussen gaat Orange Monday op naar het volgende lustrum en Blue Monday op 15 of 22 januari 2018 (de deskundigen zijn het er niet overeens). Voor ons is het elke maandag Orange Monday, positief denken in Nederland.

Martin Jan Melinga
Voorzitter Stichting Orange Monday Foundation

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.