Biedt jouw #zorgverzekeraar al de individuele #zorgplan #zorgverzekering. Voordelig voor iedereen! #IGZplus #denieuwerealiteit @ZNnieuws #petitie

In de maanden november en december word je gek van de reclame op TV, radio en internet van zorgverzekeraars. Je kan er niet omheen, je MOET overstappen, toch? Wanneer je dat toch van plan bent, vraag dan bij jouw zorgverzekeraar naar de individuele zorgplan zorgverzekering. Ik ben benieuwd hoe de zorgverzekeraars gaan reageren. Uiteraard hoor ik graag wat hun reactie is, laat je het mij weten?

Waarom individuele zorgplan zorgverzekering
Waarom? Ik zal het uitleggen aan de hand van jouw inboedelverzekering. Anno 2018 is alles afgestemd op jouw individuele situatie. Waar jij woont, of je veel sieraden hebt, elk jaar kan jij je verzekering aanpassen aan de huidige situatie. Bijvoorbeeld als je een erfenis krijgt, altijd verstandig om dan bij te verzekeren. Of als je gaat scheiden, handig nogmaals je inboedel op te nemen, het is dan vast lager en je premie wordt dan aangepast.

Iedere Nederlander boven de 18 jaar (kinderen zijn gratis meeverzekerd) heeft een zorgverzekering of zou er één moeten hebben. Deze zorgverzekering is afgesloten via een zorgverzekeraar, zie bovenstaand plaatje. De wijze waarop de Gezondheidszorg wordt uitgevoerd, is achterhaald en nodig aan verandering toe. Verandering kost echter tijd, helaas. Bewustzijn is dan heel belangrijk, inmiddels zijn ruim 32.000 mensen zo bewust geweest om de petitie Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg te tekenen.

Wat is een individuele zorgplan zorgverzekering
Iedereen is anders, of je nu man of vrouw bent of geen van beide, of je oud bent of jong, of je nu wel werk hebt of juist niet. Iedereen is anders. Zo is ook elke gezondheidsklacht anders. ‘Ja, natuurlijk’,  zegt u misschien. Verrassing; ons huidige zorgstelsel en de actuele gezondheidszorg is niet gebaseerd op individuele klachten. Sterker nog, het tegendeel is waar. Wanneer je behandeld wordt voor een klacht, krijg je min of meer dezelfde behandeling als je buurman, dezelfde medicatie et cetera. De manier waarop je leeft komt al helemaal niet aan de orde. Mensen moeten soms zelf tijdelijke behuizing regelen voor revalidatie (bijvoorbeeld heupoperatie), omdat zij alleenstaand zijn. Partners van mensen die ziek zijn, krijgen zelden de mentale begeleiding die nodig is. Zeker bij een dodelijke ziekte is dat absolute noodzaak. Het gebeurt nauwelijks of niet.

Een individuele zorgplan zorgverzekering is wel gebaseerd op jouw individuele situatie, die van jou en (indien van toepassing) jouw partner en/of kinderen. Dat laatste is minstens zo belangrijk, als papa of mama ziek wordt, komt een zware belasting op de andere partner. Ook hier is het fijn als je die zorgbehoefte plant.

Wat is een zorgplan eigenlijk
Plannen is doodnormaal geworden in Nederland, zowel qua werk als in privé. We zijn ‘getrouwd’ met onze smartphone (en de daarbij behorende agenda) , we plannen kinderen, we plannen pensioen en vakantie en in sommige gezinnen wordt (wegens drukke schema’s) zelfs de seks gepland 🙂

Vraag is dus: “waarom plannen wij onze behoefte aan zorg niet”. Goede vraag toch? Op de website van stichting IGZ+ www.igzplus.nl kun je lezen over het hoe en waarom. Het is ontstaan in 2014 en wij hopen (en gaan er van uit) dat 2019 het doorbraakjaar gaat worden. Plan je zorg! Waarom het niet gebeurt, is wel logisch, wij willen niet ziek zijn. En sommige mensen hebben dat geluk, zij overlijden op 87-jarige leeftijd  in hun slaap zonder ook maar ooit ziek te zijn geweest. Dat klopt, dat gebeurt, maar de meeste van ons krijgen vroeg of laat met ziekte te maken. Alleen al vanwege het feit dat wij met zijn allen steeds ouder worden (in 1990 werden wij gemiddeld 77 jaar, in 2040 worden wij gemiddeld 86 jaar, and counting).

Belangrijke vraag voor mijzelf; ik ben nu 54 jaar, is hoe zou mijn leven er uitzien over 22 jaar, in dat bewuste jaar 2040 (Zie blog Nationaal Preventie Akkoord). Ik ben dan als het goed is 76 jaar, ben met pensioen samen met mijn partner, die een jaar jonger is. Sorry, ik kan mij daar nog geen voorstelling van maken. Ik kan alleen wel bedenken wat ik dan nodig zou (kunnen) hebben. Hoe doe ik dat dan? Ik begin met het jaar 2019 en maak dan een planning voor de komende 22 jaar (of meer).

Hoe maak ik een zorgplan?
Dat is individueel verschillend. Jij hebt daar een expert voor nodig. Een expert met de nodige ervaring op de 11 belangrijkste leefgebieden in ieders leven. De basis is jouw mentale gezondheid, jouw fysieke gezondheid en de invloed van de omgeving daarop. De genoemde expert werkt met de Vitaliteitfactor©  om jouw individuele zorgplan op te stellen.

Even terug naar mijzelf. Ik heb een bipolaire stoornis (mentale gezondheid) en ik heb regelmatig (net als 2 miljoen andere mensen) last van mijn onderrug. Ik rook, maar ik drink niet en mijn inkomsten en werk (omgeving) zijn niet altijd even stabiel, omdat ik zelfstandig ondernemer ben. Ik hou met dit alles nu al rekening binnen mijn zorgplan en met mijn planning voor de toekomst. Wanneer iedereen dit doet kan de Individuele Zorgplan Zorgverzekering ontstaan. Deze Zorgverzekering kan voor iedereen goedkoper worden wanneer de overheid onze Gezondheidszorg uitvoert via het principe van Integrale Gezondheidszorg Plus. Dit sluit dan qua behoefte weer aan op jouw Zorgverzekering.

Op naar 40.000 handtekeningen
Aangezien wij IGZ+ (burgerinitiatief) onder de aandacht van de ministers de Jonge en Bruins (u weet wel, van de failliete ziekenhuizen) en staatssecretaris Blokhuis (van het preventieakkoord) en van de Tweede Kamer willen brengen, hebben wij 40.000 handtekeningen nodig. De petitie loopt reeds sinds 2014 en we willen deze zaak graag naar Den Haag brengen. Inmiddels hebben ruim 32.000 mensen getekend!

Wat kun jij doen? Teken de Petitie (via onderstaande afbeelding) en deel het blog of de petitiesite met de mensen die jij kent via Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn.

Wij doen het niet voor onszelf, wij doen het (ook) voor jou! Op naar een betere en betaalbare gezondheidszorg. Op naar 40.000 handtekeningen voor 31 december 2018? Super blij ben ik dan!

Met positieve groet, Martin Jan Melinga

 

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #Gezondheidsfilosoof, #HetRoerMoetOM, #HRMO, #IGZplus, de heer Hugo de Jonge, DE NIEUWE GGZ, DE NIEUWE REALITEIT, Een heldere kijk op gezondheid & vitaliteit | Vitaliteit Groep NL, Fysiek en mentaal, Het roer gaat OM!, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, huisartsen, Jouw Gezondheid is jouw belang, Landelijk Platform Gezondheidszorg, Mentale en fysieke gezondheid, Minister Bruno Bruins, Minister Hugo de Jonge, Minister Schippers, Minister van VWS, Nationaal Zorgfonds, Nationaal ZorgPlan, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, politiek grijpt niet in, Staatssecretaris Paul Blokhuis, Stichting IGZ+, Stichting Integrale Gezondheidszorg PLus, Stichting Orange Monday, Time To Change NL, Vitaliteit Expert, Vitaliteit Groep, Vitaliteit Groep Den Bosch, Vitaliteit Groep Den Haag, Vitaliteit Groep Utrecht, Vitaliteit Groep Zwolle, Vitaliteitfactor Junior, Vitaliteitfactor Senior, Vitaliteitfactor©, zorgconsument, zorgverlener, zorgverzekeraar, Zorgverzekeraars, Zorgverzekering 2018, Zorgverzekering 2019, ZZP. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.