Was het maar al zo ver … #zzp #Schippers #Gezondheidszorg #HappyNewYear

Het nieuwe jaar 2017 komt er aan. De blaadjes zijn van de bomen gevallen, de herfst gaat plaatsmaken voor de winter en dan de kerstdagen (voor mij de Top 2000 Aller Tijden luisteren natuurlijk) , oudejaarsdag en …. Het Nieuwe Jaar 2017. Vanaf vandaag tel ik af. Nog niet naar Nieuwjaarsdag …. Nee, naar vrijdag 16 december 2016. Nog 21 dagen en dan is het zover 🙂

Heb ik iets gemist, denkt u wellicht, waarschijnlijk niet. Tenzij u op onze site www.vitaliteitgroep.nl heeft gekeken.

hapy-new-year-2017-oranje-cadeau-640p-2016-2017-no-cure-no-pay-lijntje-gaat-u-als-2

Met deze kaart wens ik u alvast een Happy New Year. Klopt, ik ben er vroeg bij om onze boodschap zo ludiek mogelijk de wereld in te sturen. Ik ben niet voor niets marketeer van huis uit, ondanks dat ik nu werkzaam ben in de Integrale Gezondheidszorg. Als wat?, zegt u dan vast. Als Vitaliteit Expert, trainer en NLP coach. En dat doe ik met plezier. Wilt u dat even uitleggen, integrale gezondheidszorg?

Natuurlijk. Maar eerst het pre-goede nieuws. Volgende week woensdag 30 november 2016 studeren de eerste Vitaliteit Experts af en krijgen zij hun certificaat (als het goed is J). Hester Morsdorf, directeur van de Vitaliteit Groep en ik zijn heel trots op dit resultaat. Vier (4) zelfstandige professionals ronden dan met goed gevolg de 7-daagse opleiding tot Vitaliteit Expert af. Twee zijn werkzaam in Zwolle en twee in Den Haag. Op 1 december 2016 ga ik hen aan u voorstellen.

Integrale Gezondheidszorg
Ik zal het kort houden en verwijs u uiteraard naar onze uitgebreide websites. Definitie Integrale Gezondheidszorg: de samenwerking tussen lichamelijke (fysieke) en geestelijke (mentale) gezondheidszorg teneinde voor de cliënt/patiënt bij begeleiding of behandeling een zo’n goed mogelijk resultaat te realiseren. De Vitaliteit Expert hanteert hiervoor de Vitaliteitfactor. Binnen de Vitaliteitfactor wordt tevens de invloed van de omgeving toegevoegd. Om u een beeld te geven hebben wij onderstaand overzicht gemaakt.

20161125-samenwerking-vf

Gezondheidszorg in Nederland
Ruim 100 jaar geleden vonden wijze mannen het een goed idee om fysieke en mentale gezondheidszorg te scheiden. Dit heeft desastreuze gevolgen gehad binnen onze gezondheidszorg. Stichting Orange Monday, initiatiefneemster van de Vitaliteit Groep, heeft zelfs een petitie uitgeschreven om onze gezondheidszorg weer één (integraal) te maken. De petitie heeft vandaag ruim 32.000 handtekeningen. Rond verkiezingstijd zal de stand vast boven de 40.000 staan en kunnen we in gesprek met de nieuwe Tweede Kamer en de nieuwe minister van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Recent kreeg ik overigens een brief in handen van Minister Schippers (ze doet ook goede dingen) naar de Tweede Kamer (klik op de afbeelding als u de gehele brief wilt lezen.)

20161103-brief-minister-schippers-aan-de-tweede-kamer-integrale-gezondheidszorg-vitaliteitfactor

Verrassend, Schippers gaat de 1e stappen zetten op het terrein van de Integrale Gezondheidszorg. Een hart onder de riem voor ons. Na 4 jaar hard werken, lijkt het besef dat Fysieke en Mentale Gezondheidszorg gecombineerd dient te worden, ondersteund. En dus ook de functie van Vitaliteit Expert. De Gezondheidszorg in Nederland is ECHT gescheiden, zowel qua denkbeelden als in de praktijk.

Hiervoor is een ‘verbindingsofficier’ nodig. Ik gebruik een militair woord, maar dat is nodig in dit geval. Om de ‘beide’ Gezondheidszorgen samen te voegen zijn mensen nodig die uit het goede hout zijn gesneden, volhardend zijn en tegen teleurstellingen kunnen. Integrale Gezondheidszorg creëren is een langdurig proces, maar wij zijn er klaar voor!

Vitaliteit Expert
Wie is die Vitaliteit Expert dan? Het mooie is dat iedereen uit onderstaande afbeelding de opleiding kan volgen. De opleiding is post-HBO maar ook toegankelijk voor MBO’ers met ruime ervaring of ervaringsdeskundigheid.

Zoals gezegd, de opleiding beslaat 7 dagen (3 dagen basis – 3 dagen modules – 1 terugkom-/ examendag). De opleiding is verdeeld over 2-3 maanden. In principe kunt u de opleiding in 6 weken afronden, maar u kunt deze ook in uw eigen tempo volgen. Wilt u hier meer over weten, mail dan naar Hester Morsdorf.

kunt-u-het-mij-vertellen-functies-integrale-gezondheidszorg-plus-vitaliteitfactor

De modules zijn per groep ‘maatwerk’. Waarom tussen haakjes? Dat heeft te maken met het feit dat een deel van de modules voor iedereen hetzelfde is, een deel is toegespitst op de behoefte van de groep. Dat hangt ook weer af of u ook zelfstandig professional (zzp) bent of in-company binnen een instelling, organisatie of onderneming aan de slag gaat. De modules zijn er op gericht om elke Vitaliteit Expert op een vergelijkbaar en hoog kwaliteitsniveau te krijgen (en te houden).

De Vitaliteitfactor
De Vitaliteit Expert leert de Vitaliteitfactor optimaal toe te passen in zijn werk. De Vitaliteitfactor is een universeel instrument. Wat biedt de Vitaliteitfactor voor cliënten, begeleiders en behandelaars:

 1. Een digitale test met 70 vragen (over onderstaande levensgebieden)
 2. Een interview n.a.v. de digitale test (intakegesprek)
 3. Een uitgebreide rapportage en onderbouwd advies

Veelal is de problematiek van de cliënt verspreid over meerdere levensgebieden. De Vitaliteit Expert treedt dan ook, naast zijn eigen vakgebied, op als coördinator. De Vitaliteit Expert realiseert zich dat parallelle begeleiding/behandeling vaak beter is dan de huidig toegepast seriële begeleiding. Parallel houdt in dat verschillende begeleidingstrajecten tegelijkertijd opgestart worden en uitgevoerd worden.

Bijvoorbeeld, in de huidige GGZ worden eerst de psychische klachten behandeld en daarna pas andere problemen, zoals bijvoorbeeld schulden, het vinden van werk etcetera. (Veelal worden cliënten/patiënten doorverwezen.) Wanneer oorzaken van psychische klachten uit bijvoorbeeld de omgeving eerder worden opgepakt, zal de cliënt sneller herstellen.

20160401-Schema-Vitaliteitfactor-V1_2_b

Veel informatie in dit blog
Wij begrijpen dat veel van de zaken die in dit blog worden genoemd nieuw voor u zijn. De Vitaliteit Expert en de Vitaliteitfactor maken echter gebruik van bestaande methoden. Eén en ander wordt slechts op een logische manier gecombineerd ten gunste van de cliënt. Hoe eerder een cliënt zijn of haar leven weer ‘normaal’ kan oppakken, hoe beter, toch?

U kunt een en ander nalezen op onze website www.vitaliteitfactor.nl of de site van de Vitaliteit Groep, www.vitaliteitgroep.nl, die de opleiding en begeleiding van de Vitaliteit Expert verzorgd.

hapy-new-year-2017-oranje-versie-006b

Tot het einde van het jaar is er elke dinsdag om 10 uur een informatiebijeenkomst. Deze zijn op dinsdag 29 november en 6 en 13 december 2016. Was het maar zover … dat u op 16 december de opleiding start en als Vitaliteit Expert aan de slag kunt in het nieuwe jaar 2017! Ik kijk er naar uit, was het maar zover 🙂

Met positieve groet, Martin Jan Melinga

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #CheckJeVitaliteit, Campagne Check Je Vitaliteit, Check Je Vitaliteit, DE NIEUWE GGZ, Het roer gaat OM!, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, Integrale Gezondheidszorg, Nationaal Zorgfonds, Opleiding Vitaliteit Expert, Opvoeding, Orange Monday, Orange Monday Academy, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Stichting Orange Monday, Vitaliteit Groep Den Haag, Vitaliteit Groep Utrecht, Vitaliteit Groep Zwolle, Vitaliteitfactor Junior, Vitaliteitfactor Senior, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Was het maar al zo ver … #zzp #Schippers #Gezondheidszorg #HappyNewYear

 1. Angeline Pot zegt:

  Goede morgen,

  Dit bericht vind ik heel interessant, omdat ik als psychosociaal therapeut en zzp’er al jaren deze constructie toepas bij de mensen die in mijn Praktijk hulp komen vragen, ik kijk naar de gehele mens en wat hem beïnvloedt, waardoor hij niet in zijn kracht kan staan.
  Graag zou ik meer willen weten over de cursus die in januari 2017 start.

  Groet, Angeline Pot, Praktijk voor uw welzijn

  • Beste Angeline, bedankt voor je positieve reactie. Ik stuur je nog dit weekend de informatie over onze Opleiding Vitaliteit Expert per mail. Zoals je wellicht gezien hebt hebben wij (bijna) elke dinsdag om 10 uur een info bijeenkomst (avond afspraak ook mogelijk). We kunnen uiteraard ook een aparte afspraak maken zodat jij je agenda beter kan in delen, mede omdat je in Den Helder woont. Groet, Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s