Durft u als #zpp’er de Gezondheidszorg te veranderen? #dtv #hetroermoetom #samenwerking

Vandaag plaatste ik een bericht op een zzp-groep op Facebook met als reden het bekend maken van de Facebookgroep Vitaliteit Groep – Vitaliteit Centra bij zzp’ers. Vervolgens kreeg ik te horen dat die boodschap NIET op die groep geplaatst kan worden. Ik heb het bericht verwijderd en kreeg spontaan een idee voor een blog.

vitaliteit-groep-dtv-als-zzper-blog-002-lijn

‘Durf te vragen’ is een term en hashtag (#dtv) die op Twitter een aantal jaren geleden nog heel populair was. Tegenwoordig is #dtv niet zo populair meer (behalve als Google antwoord geeft :-)).  Als zpp’er is ‘durf te vragen’ wel heel belangrijk. Ik zal u uitleggen waarom.

Zzp’er versus werknemer
De meeste zzp’ers hebben eerst in loondienst gewerkt. U kreeg toen uw salaris rond de 23e van de maand, u had een vaste locatie en … u had collega’s. De één veel, de andere misschien enkelen. En dat is nu net (naast de inkomsten) één van de belangrijkste punten van gemis voor een zelfstandig professional. Wanneer u iets niet zo goed weet of niet voldoende kan beoordelen, met wie neemt u dan contact op? Zeker voor de startende zzp’er een waar gemis. Wanneer je als professional goed wilt functioneren dan heb je toch snel zo’n 5-15 collega’s nodig (afhankelijk van het beroep). Wanneer heeft u voor het laatst ‘om hulp gevraagd’ en een collega ingeschakeld?

Als zzp’er (sinds 2005) heb ik ook zelf die ervaring. Het heeft mij een aantal jaren gekost om een betrouwbaar en gedegen netwerk te vinden. Daarnaast vraagt dat netwerk om onderhoud, maar ook om kwaliteitbeheer. Geeft die collega wel de kwaliteit die jij biedt of wilt bieden? Tenslotte verwijs je jouw cliënt naar een, in ieder geval voor hem of haar, ‘vreemde’. Dat moet anders kunnen, dacht ik. Hoe kun je een vorm van samenwerken ontwikkelen die lijkt op ‘franchise’, maar met zo min mogelijk verplichtingen. Het is gelukt!

Visie en Beleidsplan 2016-2020 Vitaliteit Groep 003B

Omdat samenwerken logisch is …
Voor een zelfstandig professional is samenwerken logisch, maar vaak ook noodzaak. Wanneer je opdrachtgevers met grote opdrachten (bijvoorbeeld gemeente) wilt bedienen, kun je dat niet alleen. De Vitaliteit Groep vindt de kwaliteitsborging in één ‘product’ dat door alle partners van de Vitaliteit Groep wordt gebruikt: de Vitaliteitfactor. De Vitaliteit Groep werkt in heel veel branches met dit zelfde product, waardoor een gelijke en hoge kwaliteit gewaarborgd wordt.

Wanneer u als zzp’er werkzaam bent in één van de onderstaande beroepsgroepen (of een afgeleide daarvan),  is de Vitaliteitfactor voor u hét instrument tot samenwerken met collega’s. Behalve dat de Vitaliteitfactor hét intake-instrument is, biedt het veel mogelijkheden voor de perfecte samenwerking met collega’s, uit uw eigen beroepsgroep of uit één van de andere waarmee u ook vaak te maken krijgt.

De voordelen op een rijtje:

  1. Universeel instrument binnen Integrale Gezondheidszorg en aanvullende dienstverlening
  2. Universele rapportage voor iedere zzp’er uit bovengenoemd overzicht en daarbuiten
  3. Intervisiemogelijkheden in een brede setting

20160807-vacatures-functies-ideale-samenwerkingspartner-met-lijn

Waarom is samenwerken zo logisch?
In de 21e eeuw wordt de huidige Gezondheidszorg steeds breder. Mentale en fysieke klachten (psychosomatische klachten) komen steeds meer voor en de omgeving van de cliënt beïnvloedt steeds meer zijn gezondheid en welzijn. Denk maar aan het verlies van werk (of het werkzoekend zijn), schulden, echtscheiding en andere zaken die ons dagelijks leven beïnvloeden, terwijl wij dat niet willen, niet zien of er niets aan doen. De gevolgen worden echter steeds groter …  Multidisciplinaire teams komen steeds vaker voor. De Vitaliteit Groep gaat met de Vitaliteitfactor een stap verder. Samenwerking tussen een coach, een psycholoog, een fysiotherapeut, een budgetcoach en een jurist klinkt misschien vreemd, maar is heel logisch. Eerst de oorzaken oplossen, dan de gevolgen. Vaak zijn deze gevolgen al voor een deel of helemaal afgenomen door de oorzaak aan te pakken. Dat kan een zzp’er niet alleen, daar heeft hij hulp van collega’s bij nodig.

Vandaar ‘durf te vragen’. Bent u GEEN Vitaliteit Expert dan dient u elke keer opnieuw ‘te vragen’ of een collega u wil helpen met een cliënt. Bent u WEL Vitaliteit Expert, dan heeft u zo’n 3-6 maanden na uw opleiding het volledige netwerk van collega’s, dat u nodig heeft en zij u. De Vitaliteit Groep gaat uit van wederkerige samenwerking (reciprociteit) en dat alleen met één ‘verplichting’ en dat is het gebruik van de Vitaliteitfactor, omdat het nodig is, ook voor de zzp’er.vitaliteit-groep-praktische-informatie-opleiding-vitaliteit-expert-def-groen-vf-lijn

Opleiding tot Vitaliteit Expert
De enige verplichting wanneer u partner wordt van de Vitaliteit Groep? De 7-daagse opleiding volgen tot Vitaliteit Expert en het afnemen van de bijbehorende licentie van de Vitaliteitfactor. U neemt de licentie voor de Vitaliteitfactor in het 1e jaar voor één jaar af. Daarna is de licentie per maand opzegbaar. De voordelen van ‘franchise’, maar niet de nadelen. Samenwerken onder één merknaam (naast uw eigen praktijknaam) – Vitaliteit Groep – Expert & Factor, samenwerken om Vitaliteit Centra te realiseren en samenwerken voor het beste resultaat voor uw cliënt. Het resultaat: een bloeiende praktijk! Wie wil dat nu niet als zzp’er?!

Uw eigen inspanningen beïnvloeden uiteraard het resultaat. Op de site www.vitaliteitgroep.nl leest u meer over de opleiding en wat u nog meer kunt doen. Zoals Vitaliteit Consultant worden en daarmee de Vitaliteitfactor, samen met uw collega’s, uitvoeren bij bedrijven.

20160824-vitaliteit-groep-visie-en-beleidsplan-002-def-lijn

Durf te vragen … welke zzp’er gaat de uitdaging aan??
Wij hebben ook een vraag, eigenlijk twee. De eerste is; wilt u ons Visie- en Beleidsplan lezen? Wij horen graag wat u daar van vindt. Zou u het anders doen? We staan uiteraard open voor kritiek en opmerkingen, waardoor de Vitaliteit Groep alleen maar verbetert.

De tweede vraag? Wij maken graag kennis met ondernemende zzp’ers, die samen met ons een landelijk netwerk van Vitaliteit Experts op willen zetten. Iedere dinsdag hebben wij tussen 10-12 uur een informatiebijeenkomst in Bilthoven. Eén keer in de maand is dat van 19.30 – 21.30 uur. Voor actuele tijden kunt u de homepage van onze site www.vitaliteitgroep.nl bekijken.

Graag tot ziens en met positieve groet, Martin Jan Melinga

PS: Stichting Orange Monday heeft deze zomer de campagne ‘Check Je Vitaliteit‘ gelanceerd ter promotie van de Vitaliteitfactor! Doe de GRATIS Vitaliteit TEST!

Button gratis test-CJV

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.