De #herfst is begonnen … een #najaarsdip is NIET nodig! #depressie #burnout

De temperaturen dalen (en het was al niet zo’n beste zomer), de blaadjes vallen van de bomen, vandaag, 1 september is de meteorologische herfst begonnen! We genieten nog van onze vakantie en de nazomerdagen. Komende week wordt het ook weer rond de 25 graden in Nederland. Vanaf september krijgen toch veel Nederlanders een gevoel … een gevoel dat ze weleens een najaarsdip kunnen krijgen. Dat hoeft natuurlijk niet, als je het denkt, krijg je het misschien ook wel.

Daarom is het thema van de campagne van Check Je Vitaliteit: voorkom depressie en burn-out! Ik zeg: Doe de gratis test en neem indien nodig contact op met een Vitaliteit Expert. Hij of zij kan samen met jou voorkomen dat dingen gebeuren die JIJ eigenlijk helemaal niet wilt. Oorzaak en gevolgen, zeggen wij dan!

Een najaarsdip is niet nodig!
Ik heb wel eens een cliënt gehad die mij in september standaard belde. “Ik voel ‘m (de najaarsdip) weer aankomen, Martin”, was de opmerking aan de telefoon. Je kon bij haar de ‘klok’ er bijna op gelijk zetten. Waar komt het vandaan bij veel mensen? Al sinds Kerst is bij veel mensen de zomervakantie het hoogtepunt van het jaar. Als er daarna ‘niets’ meer is tot Kerst, dan kunnen die donkere maanden lastig worden.

Zaak is te achterhalen waar dat onaangename gevoel vandaan komt. Oftewel; wat is de oorzaak van de dip. En beter nog, wat kan ik er aan doen om het te voorkomen? Vaak zijn het oude gedragspatronen, situaties of omstandigheden. Wanneer de gratis test oranje of rood aangeeft, is het goed om contact op te nemen met de Vitaliteit Groep. U wordt dan  verwezen naar één van onze Vitaliteit Experts in Den Haag, Utrecht of Zwolle.

CHECK JE VITALITEIT | VOORKOM DEPRESSIE of BURN-OUT
Op 21 juni 2016 is de campagne ‘Check Je Vitaliteit’ gestart met het online gaan van de website www.checkjevitaliteit.nl. Een campagne van stichting Orange Monday, die het iedere Nederlander mogelijk maakt om GRATIS te controleren hoe het staat met zijn/haar Vitaliteit. Wat is dat eigenlijk?

In gewone mensen taal?  Hoe flexibel ben ik (psychisch en lichamelijk) om te kunnen omgaan met alles wat er in het leven op mij afkomt. Dat kan van alles zijn, uw werk, uw persoonlijke situatie, uw gezin of uw financiële situatie.

Depressie campagne Orange Monday - man aan de bar - 003

VITALITEIT IS TOCH SPORTEN EN GEZOND ETEN?
Natuurlijk is beweging en gezond en regelmatig eten een belangrijk onderdeel van uw Vitaliteit. Een gezonde geest in een gezond lichaam, is ons motto. Daar komt echter meer bij kijken. Dat gaat u zien wanneer u de GRATIS test heeft gedaan. Bewegen en eten zijn slechts 2 onderdelen van de 11 deelgebieden van de Vitaliteitfactor, ontwikkeld op initiatief van stichting Orange Monday in samenwerking met de Vitaliteit Groep. Doe de GRATIS test!

Terug van vakantie - moe op het werk 004 - def4

ALS ER EEN KINK IN DE KABEL KOMT …
U woont in een buitenwijk van een grote stad of ergens in de provincie. U heeft een baan, u bent getrouwd en heeft 2 kinderen. Ogenschijnlijk gaat alles goed … totdat er een kink in de kabel komt. Anno de 21e eeuw is het leven complexer dan 100 jaar geleden.

Reden te meer om te checken hoe u er ECHT voor staat. Voorkomen is beter dan genezen, is één van de andere motto’s van de campagne. De uitslag van de test is geen cijfer, maar geeft aan in welk kleurvlak u zich bevindt. Dat gaat van GROEN, via ORANJE naar ROOD. Doe de GRATIS test en kom er achter hoe het met uw vitaliteit (gezondheid) is gesteld!

20180828 Aan de zijlijn of niet - Professional - Check Je Vitaliteit - Robin Williams DEF

EEN PROFESSIONAL ZIET OORZAAK EN GEVOLG
Mocht u na de test toch in het ORANJE of ROOD zijn terechtgekomen, is het wellicht een goed idee de uitgebreide Vitaliteitfactor test + een interview met een professional aan te vragen. Stichting Orange Monday heeft samen met de Vitaliteit Groep een opleiding (van 7 dagen) ontwikkeld voor (zelfstandige) professionals in zorg-, hulp- en dienstverlening om te leren werken met de Vitaliteitfactor.

De Vitaliteitfactor is een universeel (intake-) instrument dat alle problemen boven water krijgt (als ze er zijn).  Doe de GRATIS test! Ook voor professionals ga naar www.vitaliteitfactor.nl  wanneer u de Vitaliteitfactor zelf wilt uitproberen.

Lees ook het blog van Hester Morsdorf van HWM Coaching & Advies (master Vitaliteit Expert) “Een praktijkvoorbeeld: van wanhoop naar vitaliteit”.

MET VITALITEIT IS VEEL WINST TE HALEN VOOR ORGANISATIES
Ook voor het bedrijfsleven is de Vitaliteitfactor ideaal. Hoe staan mijn werknemers er voor. Zoals het Onderwijs waar het ziekteverzuim heel hoog is (burn-out). De vitaliteit van uw werknemers is van groot belang wanneer u uw doelen wilt halen binnen organisaties, bedrijven en ondernemingen.

De collectieve Vitaliteitfactor heet OMC Vitaliteitscan. Alle werknemers zijn natuurlijk ook consument. Doe de GRATIS test en kijk of u in balans bent. Check als professional ook de site www.vitaliteitexpert.nl of www.omcvitaliteitscan.nl

ORANGE MONDAY | VOORKOM DEPRESSIE of BURN-OUT
Verwarde mensen komen vaak in het nieuws. Wij denken dan vaak dat dit de ‘ergste’ gevallen zijn, het tegendeel is waar. Het kan iedereen overkomen …  Verwarde mensen mogen niet normaal worden in ons straatbeeld.

DEPRESSIE | 1 op de 3 Nederlanders heeft er mee te maken!
Zo’n 80% van alle psychische klachten heeft direct of indirect met depressie te maken. Depressie is te voorkomen, ook daarom de campagne CHECK JE VITALITEIT. Zorg goed voor uzelf, doe periodiek de test.

Wij vragen om uw steun. Vitaliteit is essentieel voor elke Nederlander en moet bereikbaar zijn voor iedereen. De Zorgverzekering vergoedt de uitgebreide Vitaliteitfactor NOG niet. Maak het ons mogelijk om mensen, die zich de Vitaliteitfactor NIET kunnen permitteren, toch van dienst te zijn. WORD DONATEUR van stichting Orange Monday. Een eenmalige schenking is uiteraard ook van harte welkom!

20160724 oranje hart-donatie- met rand

Bekijk de site www.checkjevitaliteit.nl Doe de GRATIS TEST en deel het met iedereen die u kent! Omdat het nodig is …

Met  vitale groet,

Martin Jan Melinga – voorzitter stichting Orange Monday

PS: Stichting Orange Monday is o.a. bekend van de petitie “Het Roer Moet OM” Dat is ook het doel van ‘Check Je Vitaliteit’. TEKEN de petitie als u nog niet getekend heeft! Thanks, ruim 30.000 mensen gingen u al voor!

1 denk-anders-het-roer-moet-om-in-de-gezondheidszorg - 30000 handtekeningen

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Burn-out, Check Je Vitaliteit, DE NIEUWE GGZ, Depressie, Geestelijke Gezondheid, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, Integrale Gezondheidszorg, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Uncategorized, Vitaliteit Expert, Vitaliteit Groep, Vitaliteitfactor Junior, Vitaliteitfactor Senior, Vitaliteitfactor©, voorkom depressie en burn-out, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s