Uw steun harder nodig dan ooit … wij zetten alle zeilen bij! Mevrouw #Schippers #HetRoerMoetOm #petitie

Afgelopen zaterdag, 23 juli 2016, gingen wij, toch nog onverwacht, door de magische grens van 30.000 handtekeningen. Het einddoel van 40.000 en op weg naar Den Haag komt steeds dichterbij. Medio april 2016 had ik bijna zoiets van ‘wij stoppen er mee’. Nederland is petitie-moe en ik kon het mij nog voorstellen ook. Op 16 april 2016, na ruim anderhalf jaar zwoegen, slechts 11.722 handtekeningen.

Maar dan … Minister Schippers gaat gruwelijk in de fout! Zij voorspelt op 20 april 2016 (over haar eigen politieke graf | verkiezingen 15 maart 2017) dat het eigen risico van de zorgverzekering in 2017 wel eens kan oplopen tot € 500,-. Uiteraard speelden wij hier met de petitie op in. Het blog “Mevrouw Schippers … Het Roer Moet OM | Eigen risico van € 500,- is bizar” werd en wordt veel gelezen, inmiddels al meer dan 20.000 keer.  En … de petitie schoot op 5 mei 2016 door de 25.000 grens. Meer dan 15.000 handtekeningen in een korte tijd. Eigen risico naar € 500,- is ook bizar!

Voor wie het niet weet
De petitie is opgestart op 4 augustus 2014 (over 10 dagen 2 jaar geleden dus). Waarom zo weinig handtekeningen? Omdat de petitie niet is gericht op één onderwerp. Stichting Orange Monday en haar vrijwilligers, onder aanvoering van ondergetekende, hebben een hoger doel. De Gezondheidszorg ECHT veranderen, geen gemarchandeer. ECHT veranderen betekent dat het Roer OM moet. De petitie is duidelijk:

 1. Gezondheidszorg duurder en slechter; door stijging premie en eigen risico en bezuinigingen. Het beleid op het gebied van Gezondheidszorg moet worden afgestraft, bij voorkeur met een Parlementaire Enquête, te beginnen met Kamervragen.
 2. Zorgverzekering is achterhaald en moet worden vervangen door een eerlijke manier van verdeling van de zorgkosten, bij voorkeur een nieuw Ziekenfonds of beter: Zorgfonds. Samenwerking met het Nationaal Zorgfonds ligt voor de hand.
 3. Integrale Gezondheidszorg (samenwerking tussen Zorg, GGZ en Welzijn) levert een kostenbesparing van 10-20% op de huidige zorgkosten van ongeveer € 100 miljard

1. Nationaal Zorgfonds - 002 voor blog + lijnEigen Risico omhoog | Nederland wordt wakker
Eén van de belangrijkste items in onze petitie is de zorgverzekering. De premie blijft stijgen, het eigen risico is te hoog en de zorgverzekeraars hebben te veel macht. Begin mei 2016 vond de SP dat ook en lanceerde het Nationaal Zorgfonds. Inmiddels meer dan 66.000 steunbetuigingen. Logisch met zo’n grote landelijke organisatie er achter. Wij hebben contact met het Nationaal Zorgfonds en gaan er vanuit dat het tot een samenwerking komt. Twee Nationale Zorgfondsen is niet logisch, toch? We hebben een gezamenlijk doel en wanneer die 66.000 mensen ook onze petitie steunen, komt ons doel alleen maar sneller dichterbij.

1 denk-anders-het-roer-moet-om-in-de-gezondheidszorg - 30000 handtekeningen

Op eigen kracht
TROTS!! Ik ben trots om voorzitter te zijn van Stichting Orange Monday. Waarom? Omdat de petitie er is en wij de mijlpaal van 30.000 handtekeningen binnen hebben en ons doel snel dichtbij komt.

Dankzij u! De lezers van mijn blogs en alle andere mensen die Orange Monday een warm hart toedragen. Op  Facebook, Twitter en LinkedIn en natuurlijk onze website www.hetroermoetomin.nl, die ondertussen al door meer dan 100.000 mensen is bezocht.

Trots op elk ‘hart onder de riem’ van mentale en morele steun, op de momenten dat wij dachten: “we gaan die 40.000 nooit halen”. We kunnen alleen maar zeggen dat de mensen die getekend hebben ook 100% achter deze petitie staan, net als wij. Ook zij hebben al 2 jaar geduld! Tot nu toe ging het op eigen kracht, maar nu hebben we extra steun van u nodig!

Word donateur stichting Orange Monday - banner smal

Wat wij u nog nooit hebben gevraagd!
Na 2 jaar bloed, zweet en tranen gaan wij ons doel halen dit jaar. Het jaar dat Minister Schippers nog Minister van Volksgezondheid (VWS) is. Echter, het doel is nog niet gehaald, maar wel in zicht! Wij hebben nu extra hulp nodig van u.

Stichting Orange Monday is een non-profitorganisatie en werkt uitsluitend met vrijwilligers. Om haar doelen te halen en haar (andere) activiteiten te kunnen blijven doen, vragen wij u om een bescheiden financiële steun, een eenmalige donatie. De bedragen hoeven niet hoog te zijn, een eenmalige donatie van € 5,- is van harte welkom!

Afgelopen 2 jaar zijn alle kosten voor de promotie van de petitie ‘Het Roer Moet OM’ uit eigen middelen betaald. De bodem komt echter in zicht en andere activiteiten van Orange Monday komen in gevaar. Uw donatie gaat er voor zorgen dat de ‘laatste loodjes’ niet zwaar worden en dat wij die 40.000 handtekeningen (nog minder dan 10.000 nodig) ook daadwerkelijk binnenhalen. Uw steun, omdat het nodig is!

20160724 oranje hart-donatie- met rand

Uw donatie is voor Stichting Orange Monday en wordt o.a. voor het volgende ingezet:

 • Betere en betaalbare gezondheidszorg: petitie “Het Roer Moet Om in de Gezondheidszorg
 • Behartiging van de belangen van mensen met psychische klachten, zowel wat betreft gezondheid, herstel als hun sociaal maatschappelijke situatie, met als basis de realisatie van een integrale gezondheidszorg:
 • De volledige sociaal-maatschappelijke acceptatie van mensen met psychische klachten.
 • Het creëren van een sociaal vangnet voor mensen met psychische klachten.
 • Het verkorten van de behandelingsperiode voor mensen met psychische klachten en het daardoor draaglijk(er) maken van de psychische kwetsbaarheid.
 • Voorlichting en preventie psychische klachten
 • Belangeloos begeleiden van mensen, die dit op geen enkele andere manier kunnen krijgen
 • Belangeloos bemiddelen tussen cliënten en professionals/instellingen
 • Campagne ‘Check je Vitaliteit

Aanbieden Petitie op maandag 5 september 2016 | Omdat het nodig is …
Ons streven is om op 5 september 2016, start Parlementaire jaar, de petitie aan mevrouw Schippers aan te bieden. Dan begint een en ander pas echt. Wij dienen dan een officieel burgerinitiatief in bij de Tweede Kamer. Ons doel? Een Parlementaire Enquête over de laatste 10 jaar, sinds de wijziging van ons gezondheidszorgsysteem.  Denkt u met ons mee?

Wij horen graag van u en alvast bedankt voor uw financiële steun.

Met positieve groet,

Martin Jan Melinga | Stichting Orange Monday (voorzitter)

Omdat het nodig is ….

1 denk-anders-het-roer-moet-om-in-de-gezondheidszorg - 30000 handtekeningen

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Minister Schippers, Nationaal Ziekenfonds, Nationaal Zorgfonds, Orange Monday, Orange Monday Academy, Orange Monday Ambassadeur, Over Martin Jan Melinga, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Stichting Orange Monday, Vitaliteit Expert, Vitaliteit Groep, Vitaliteitfactor Junior, Vitaliteitfactor Senior, Vitaliteitfactor© en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Uw steun harder nodig dan ooit … wij zetten alle zeilen bij! Mevrouw #Schippers #HetRoerMoetOm #petitie

 1. C.Le Blanc zegt:

  Het moet.Huis arts vond dat ik met een anbulance naar het ziekenhuis moest 600EURO.Ja,ja,AOWer met klei pensieontje.Schande we raken aan de bedel 1Kilometer van huis het ziekenhuis.Ja,je lees het goed 60 EUROBoeven en dan ons geld uit delen.Bah wat een rot land is mijn vaderland geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s