MIJLPAAL: 30.000 handtekeningen | De maat is vol mevrouw #Schippers … #HetRoerMoetOM

Update Petitie Het Roer Moet OM
Zaterdag 23 juli om 15.55 uur werd de 30.000ste handtekeningen gezet onder petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg” En nu? Er op en erover naar 40.000 voor maandag 5 september 2016! De 1e werkdag van minister Schippers. Doet u mee?

1 Ministers Schippers op maandag 5 september 2016 een zwarte dag - Mijlpaal 23-7 = 30000 handtekeningen

Blog 20 juli 2016
Ieder jaar verbaas ik mij weer over de zomerperiode. Het lijkt wel of op de 1e dag van de schoolvakanties, dit jaar 9 juli 2016, het ‘normale’ leven in Nederland in elkaar stort. Niemand is meer te bereiken, afspraken worden verschoven naar 5 september 2016. Het is te bizar voor woorden. Gelukkig nemen sommige mensen de zomer wel serieus. De komende weken heb ik wel een aantal belangrijke afspraken staan.  Omdat het nodig is …

1 Minister Schippers - Maandag 5 september 2016 - Nationaal Zorgfonds - Het Roer Moet OM1

Nog even naar de media; daar is het blijkbaar ook komkommertijd. Het gekste nieuws, zelfs op de voorpagina’s, maar (nog) geen aandacht voor onze petitie in de landelijke pers. Blijkbaar halen wij het komkommergehalte niet of is het te serieus. Want dat is het. Onze Gezondheidszorg loopt in een sneltreintempo terug, dankzij het huidige beleid van minister Schippers. Naast stichting Orange Monday vinden ondertussen 28.700 mensen dat. Een flink Nederlands dorp dus. Onze dank gaat uit naar iedereen die WEL getekend heeft.

Waarom duurt het zo lang
De afgelopen weken krijg ik veel berichten, zoals ‘waarom duurt het zo lang? Ik heb al in 2014 getekend. Maar ik blijf u wel steunen hoor, het roer moet om!’ Of: ‘Kan ik 2x tekenen? Blijkbaar is ‘Nederland’ te lamlendig om te tekenen.’ En deze vond ik zelf wel mooi: ‘Mensen willen geen betere Gezondheidszorg in Nederland’. Wat dan wel weer verbazingwekkend is, is dat het Nationaal Zorgfonds ondertussen 60.000 steunbetuigingen heeft in 2 maanden. ‘Dat is logisch’, zei iemand tegen mij: ‘dat gaat om geld, dan tekenen mensen wel’. Ik vrees dat dit het geval is.

Onze petitie is NIET bedoeld om minister Schippers naar huis te sturen en omvat de GEHELE Gezondheidszorg, wat best ingewikkeld is, voor ons, minister Schippers en het parlement. Vergeet niet dat bij heel veel wetten minister Schippers de steun kreeg van de meerderheid in de Tweede Kamer (zoals bijvoorbeeld de draconische Jeugdwet). Maar goed, met het Nationaal Zorgfonds hebben wij binnenkort een afspraak. Krachten bundelen is noodzaak, samenwerken de oplossing! Het lijkt wel campagnetaal. En dat is het ook.

1. Nationaal Zorgfonds - 002 voor blog + lijn

Nationaal Zorgfonds
Volgend jaar zijn de verkiezingen, volgend jaar een nieuwe minister van Volksgezondheid (VWS). Wij moeten beslagen ten ijs komen. De Gezondheidszorg is de grootste branche in Nederland (1,5 miljoen medewerkers) en iedere Nederlander heeft er vroeg of laat mee te maken. Een Nationaal Zorgfonds, dat vanaf 4 augustus 2014 in onze petitie staat, is dan ook een belangrijk onderdeel van ‘Het Roer Moet OM’.

Maar er moet meer gebeuren. Alleen een Nationaal Zorgfonds verandert de Gezondheidszorg niet zomaar. Een Nationaal Zorgfonds is ook niet per 01-01-2017 zomaar te regelen, dat kost tijd. Ondertussen hebben wij samenwerking in de Gezondheidszorg hoog in het vaandel staan. Integrale Gezondheidszorg levert naar schatting een besparing op van 10% van de kosten, dat is op dit moment € 10 miljard (totale kosten 100 miljard euro). De moeite waard, zou ik zeggen.

Het Roer Moet OM
Waarom deze slogan? Omdat de koers 100% moet veranderen. Uithuilen en opnieuw beginnen, is het devies. GEEN oude wijn in nieuwe zakken. Ook het management van de honderden instellingen, ziekenhuizen en organisaties moeten zich voorbereiden op een koerswijziging. Omdat het nodig is …

Het is een kwestie van tijd totdat de Nederlander echt maatregelen gaat nemen. De Nederlander is mondig, weet veel door internet en geeft zijn mening ook. In de wachtkamers, tijdens de behandeling, maar ook na afloop. Steeds meer mensen dienen na afloop een klacht in bij de instellingen. Helaas gaan die ook nog vaak in de ‘doofpot’. De Gezondheidszorg moet toegankelijker worden voor nieuwe ideeën, zodat het voor iedereen beter wordt en die NIET in het bakje ‘bedreigend’ worden gestopt. Zo verandert er nooit wat ….

Vitale mensen leven langer
Zo heeft stichting Orange Monday het ‘EI van Columbus’ gepresenteerd. De Vitaliteitfactor is een instrument om de intake van cliënten zo goed mogelijk uit te voeren. Op de website www.vitaliteitfactor.nl treft u meer informatie hierover. Op 21 juni 2016 hebben wij alle organisaties binnen de Gezondheidszorg aangeschreven voor samenwerking. Tot nu toe heeft één organisatie gereageerd. Dit geeft aan dat ook binnen de Gezondheidszorg geldt “onbekend maakt onbemind”, en dat is jammer.

Om hier meer bekendheid aan te geven, organiseren wij (ook in de zomer) bijeenkomsten in Bilthoven voor professionals binnen de integrale Gezondheidszorg. Wilt u ook een bijdrage leveren aan vernieuwing binnen Zorg en GGZ? Kom dan naar de bijeenkomsten en geef uw mening. Laat u voorlichten over de mogelijkheden en dus kansen in de Gezondheidszorg, maar ook daarbuiten. De Vitaliteitfactor kan ingezet worden bij elk van onderstaande beroepen:

20160528_Vacatures_Vitaliteit_Groep_Versie_11

Het gaat er tenslotte om dat de cliënt/patiënt de beste en een betaalbare begeleiding of behandeling krijgt om zijn klachten op te lossen en zo snel mogelijk. Het recente alarm van de huisarts: “Psychische nood? Eén jaar wachttijd!” moet tot het verleden gaan behoren en is te gek om over te praten. Iemand met hartklachten hoeft toch ook niet één jaar te wachten?

Iedereen die een beroep uitoefent, dat voorkomt op bovenstaande lijst is dus van harte welkom. Graag wel even een mailtje vooraf naar hester.morsdorf@vitaliteitgroep.nl, zodat wij weten hoeveel mensen er komen. De dranghekken zijn al geplaatst.
Meer info over de data en tijden vindt u op www.vitaliteitfactor.nl.  De eerstvolgende bijeenkomst is dinsdag 26 juli 2016 (20.00 – 22.00 uur).

Tenslotte, uw Vitaliteit ook in de zomer
Stichting Orange Monday is op de 1e dag van deze zomer de campagne “Check Je Vitaliteit” begonnen. Vitaliteit is belangrijk, ook in de zomer. Wilt u weten hoe u er voor staat? Doe dan de GRATIS Vitaliteit TEST, klik op de button:

Button - Doe de gratis Vitaliteit test

Een fijne dag vandaag en de komende tijden, de zomer is aangebroken (vandaag 30 graden).

Positieve groet, Martin Jan Melinga

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday

PS: Volg en steun de petitie ook via Facebook – Petitie ‘Het Roer Moet OM. Thanks!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, Nationaal Ziekenfonds, Nationaal Zorgfonds, Opleiding Vitaliteit Expert, Orange Monday, Orange Monday Kids, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Vitaliteit Expert, Vitaliteit Groep, Vitaliteitfactor Junior, Vitaliteitfactor Senior, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s