Dreigend #ontslag minister #Schippers? #verwardemensen #eigenrisico naar € 500?

Laat ik voorop stellen, sinds mei 2013 heb ik zo’n 100 blogs geschreven over ‘mijn vriendin’ mevrouw Schippers en/of haar kompaan staatssecretaris Martin van Rijn.  U heeft ze vast niet allemaal gelezen, maar wat mij betreft kon ze al op 4 augustus 2014, de start van onze petitie, vertrekken. De bizarre Jeugdwet (die toch doorging) laat zijn gevolgen zien in alle geledingen van de maatschappij.

1 Dreigend ontslag voor minister Schipper - Het Roer Moet OM

Vervolgens kwam daar de bizarre, geplande verhoging van het eigen risico van de Zorgverzekering op 20 april 2016 van dit jaar. Ruim 15.000 mensen hebben toen de petitie getekend. Mijn blog hierover is bijna 20.000 keer gelezen, ook door de SP die kort daarna het Nationale Zorgfonds lanceerde (wat ook bij ons op de agenda staat). Een gesprek aangaande samenwerking met SP is er nog niet van gekomen. Wie zijn de verwarde mensen, is de vraag … ieder zijn eigen belang?

Wie zijn verwarde mensen ….
Als iemand NIET verward is, dan ben ik het wel. Al ruim 3 jaar volg ik het ‘dossier VWS’ op de voet. Ik geef mijn mening en, waar nodig, reageren wij als stichting Orange Monday. Door middel van een petitie bijvoorbeeld. Als ik in 2014 de naam van de petitie had gewijzigd in “Het ROER moet OM – teken voor ontslag van Schippers en Van Rijn’ dan hadden wij waarschijnlijk in 2015 al meer dan 100.000 handtekeningen gehad.

Dat heeft echter geen zin. Het gaat NIET om personen, het gaat om beleid. Alleen verandering, al gaat dat langzaam, heeft zin. Herinnert u zich de case van Minister Opstelten en zijn staatssecretaris Teeven? Zij werden ontslagen vanwege een deal van Justitie uit 2001 (15 jaar geleden) en minister van der Steur werd aangesteld als nieuwe minister. Daar zijn wij mee opgeschoten. In mijn ogen een mindere minster dan Opstelten en het beleid …. nauwelijks verandering!

Verwarde mensen dienen geholpen te worden. In het geval van minister Schippers is het belangrijk haar, via een burgerinitiatief als ze terug is van vakantie, aan te geven wat er MIS gaat in Nederland binnen de Gezondheidszorg en vooral hoe het wel GOED moet gaan de komende 4 jaar.

A Schippers ... Wet Verwarde mensen - petitie Het Roer Moet OM

Ontslag Schippers en Van Rijn
Moeten Schippers en Van Rijn ontslagen worden? Formeel niet (volgens de wetten van de Tweede Kamer) zelfs niet met haar draconische WET ‘verwarde personen’, er lijkt een bizarre meerderheid in de Tweede Kamer. Moreel: JA! De beide bewindslieden hebben er in 3,5 jaar tijd een puinhoop van gemaakt, die nauwelijks te herstellen is … behalve als het Roer volledig OM gaat! Ander beleid dus.

Heeft het zin? NEE! De beide bewindslieden zijn nog goed 6 maanden aan het werk. Op 15 maart 2017 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Wij zijn geen Verenigde Staten, maar de campagnes gaan zeker in januari 2017 beginnen. Nu ontslaan, als dat al zou kunnen, heeft dus geen zin voor die paar maanden. Een interim-minister op VWS, dat is geen goed plan. Er moet nog teveel gebeuren dit jaar binnen de Gezondheidszorg, dat mag NIET stil komen te liggen.

banner-petitie-het-roer-moet-om-orange-monday Tegen beleid Schippers

Het MOET anders!
Daarom blijf ik pleitbezorger van Petitie ‘Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg’, een burgerinitiatief voor VERANDERING van de Zorg en GGZ. Geen koppensneller, maar met onze (voorlopig nog) minister Schippers, onze Tweede Kamer en de samenleving naar een betere en betaalbare Gezondheidszorg te komen. De tussenstand is 28.600 handtekeningen (14 juli 2016).

Laten wij minister Schippers, gelijk na haar vakantie, verrassen met het aanbieden van de petitie met ruim 40.000 handtekeningen. Maandag 5 september 2016 is dan een mooie dag, DE eerste werkdag van de Tweede Kamer en de ministers. Doet u mee?

1 Ministers Schippers op maandag 5 september 2016 een zwarte dag

Verwarde personen … Trimbos Instituut
Hoe toevallig kan het zijn. Op 7 juli 2016 presenteert minister Schipper de draconische wet over ‘verwarde personen’. Van haar mogen ze, ook als er geen acuut gevaar is, zonder toestemming voor 3 dagen worden opgesloten in een (toch al volle) GGZ-instelling. Gisteren (13 juli) kreeg onze organisatie wat betreft de ‘verwarde personen’ steun uit onverwachte hoek. Het Trimbos-instituut (gerenommeerd onderzoeksinstituut voor de GGZ) komt met een rapport, gebaseerd op een vooronderzoek in de provincie Flevoland over verwarde personen.

1 Onderzoek Timbos Verwarde Personen Voorpagina

Met dank aan Michel Planije en Frank van Hoof van het Trimbos Instituut

Het gaat te ver om het rapport van bijna 40 pagina’s  hier te bespreken. Wanneer u op bovenstaande afbeelding klikt dan kunt u het rapport zelf lezen, als u wilt. Een belangrijke conclusie is in ieder geval dat de term “verwarde persoon” (waar ik al jaren op schiet) NIET de juiste benaming is. Al eerder heb ik aangeven dat ‘verwarde man’ niet juist was, toen werd het ‘personen’. De media zijn één van de redenen dat iedereen in Nederland denkt te weten wat een ‘verward persoon’ is. Een drugsverslaafde, een alcoholist of iemand die een huis in de fik steekt. Onderstaand een afdruk van de eindconclusies:1 Onderzoek Timbos Verwarde Personen Conclusies VitaliteitfactorCijfers verwarde mensen
Wat ik u ook niet wil onthouden, is onderstaand overzicht van de cijfers, zowel in Flevoland als in heel Nederland. Schokkend is de stijging van 50% sinds 2012.1 Onderzoek Timbos Verwarde Personen Statistiek Vitaliteitfactor

De term ‘verwarde mensen’ is meer dan alleen maar wat via de media tot ons komt. Het wordt tijd voor een goede definitie. Wie is een verward persoon, wanneer komt hij in bovenstaande statistieken. Lees meer hierover in mijn blog “Niet ingrijpen is soms erger dan iemand tijdelijk vastzetten ….

Stichting Orange Monday heeft op 21 juni 2016 de campagne “Check je Vitaliteit” gelanceerd. De Vitaliteitfactor (die iedere Nederlander  3x per jaar zou moeten laten berekenen, net als 2x naar de tandarts) is een preventie-instrument, dat het aantal verwarde mensen minimaal halveert. Misschien wel terugbrengt tot 10% van het huidige aantal van bijna 70.000. Geen 3-dagen opsluiting (a € 1.500,- per dag) nodig. Een menswaardige behandeling. Dat is waar wij voor staan.

De 3-jarige campagne is op 21 juni 2016 gestart. Er nog veel werk te doen en u gaat nog veel van mij horen. Omdat het nodig is …

Met positieve groet, Martin Jan Melinga

PS: GRATIS uw Vitaliteit TESTEN?
Klik op de button:                             Button - Doe de gratis Vitaliteit test

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #CheckJeVitaliteit, #HetRoerMoetOM, Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, verwarde mensen, Vitaliteit Expert, Vitaliteit Groep, Vitaliteit Groep Den Haag, Vitaliteit Groep Utrecht, Vitaliteit Groep Zwolle, Vitaliteitfactor Junior, Vitaliteitfactor Senior, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Dreigend #ontslag minister #Schippers? #verwardemensen #eigenrisico naar € 500?

  1. Pingback: Verwarde man rijdt in op publiek … 84 doden! #Nice #MH17 #Turkije #Schippers | Martin Jan Melinga

  2. Marius erkelens zegt:

    Er zitten mensen op een totaal verkeerde plaats en geloven dat is bij mij voorbij liegen en bedriegen dat is politiek.!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s