#Wendeline en #Hugo bedankt voor open brief aan #VanRijn #Petitie #HetRoerMoetOM

Dit wordt één van de kortste blogs sinds augustus 2014 toen de petitie ‘Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg’ werd gestart. Ik laat anderen aan het woord. Inmiddels hebben meer dan 28.000 mensen getekend. Een schijntje ten opzichte van de 17 miljoen mensen in Nederland die in het verleden zorg nodig hadden of nu en  in de toekomst zorg nodig hebben. Na de berichtgeving rondom de verpleegtehuizen was er terecht verontwaardiging in Nederland. Het aantal mensen dat de petitie deze week heeft getekend: nihil.

En wat gebeurt er nu? Twee mensen sturen een open brief aan staatssecretaris van Rijn. Chapeau en respect voor Hugo Borst (voetbaljournalist) en Wendeline Roest. Wat ik echter NIET begrijp, is de aandacht, de bijval en de commotie rondom deze brieven. Als mede-initiatiefnemer van de  petitie voor een betere en betaalbare gezondheidszorg en als voorzitter van Stichting Orange Monday, begrijp ik werkelijk niet waarom onze petitie de 100.000 handtekening nog niet heeft gehaald.

Hugo Borst (voetbaljournalist)
Fantastisch dat Hugo Borst dit doet, hij had dit 2 jaar geleden al moeten doen. Ook toen was de nood in Zorgland Nederland al hoog. Hij had ambassadeur van Orange Monday of onze petitie kunnen worden. Helaas, het is niet gebeurd, maar wat niet is, kan nog komen. In dit blog kunt u de ‘open brief’ die op de voorpagina staat lezen. Een mooie foto (foto Margi Geerlinks) van Hugo en zijn moeder larderen het artikel:

2 Open brief Voetbaljournalist Hugu Bors - Staatsecrataris van Rijn VWS - foto met moeder
klik op de foto en ga naar “Het Roer Moet OM” en TEKEN petitie!

Een stukje uit de brief: “Ik ben die voetbaljournalist. Tegen wil en dank ben ik een kenner van verpleegzorg geworden. Het is mijn plicht het woord tot u te richten, mijn demente moeder die in een verpleeghuis van Laurens zorginstelling zit kan het niet meer. Omdat haar zussen daar vijf jaar geleden uitstekend werden verzorgd (topklassering in magazine Elsevier) zei mijn moeder met een zucht: ‘Als ik ook alzheimer krijg dan wil ik in hetzelfde verpleeghuis als Jos en Leny worden opgenomen.’” Lees meer (ga naar de site van AD).

Wendeline Roest – verzorgende
De brief van Hugo kreeg aandacht, die van Wendeline nog meer. Een hartverscheurend verhaal over de Zorg en hoe het anno 2016 is om daarin te werken. Mijn wens? Ik hoop dat er na deze eerste brief, er nog 1,5 miljoen brieven naar Minister Schippers en/of staatssecretaris Van Rijn worden gestuurd, zodat ze geen tijd meer hebben om ze te lezen, dan kunnen ze ook niets verkeerd meer doen.

1 Open brief Wendeline Roest - staatssecretaris van Rijn foto
klik op de foto en ga naar “Het Roer Moet OM” en TEKEN petitie!

Lees een fragment uit de open brief:

“Als u het aan mij vraagt was dat de hemel op aarde…

Helaas veranderde dat. Kabinet na kabinet wilde bezuinigen, hervormen… plannen werden vooraf aangekondigd en verpleeghuizen speelden daar, vanzelfsprekend, alvast op in. Want dat werd verwacht. De zorgkosten werden veel te hoog.

We moesten efficiënter gaan werken. Er werd strikter gekeken naar hoeveel FTE’s we nodig hadden op het aantal bewoners. Contracten werden niet verlengd, helpenden, voedingsassistenten, huishoudelijke medewerkers, activiteitenbegeleiders… ik heb ze allemaal zien vertrekken. Ik heb zelfs in huizen gewerkt waar er helpenden uitgingen en die de kans kregen om zich om te scholen naar verzorgenden, want dat moest, de kwaliteit moest beter! 15 helpenden gingen er uit… er waren 5 scholingsplaatsen. 3 van de 5 werden ingevuld door een extern persoon. De verzorgenden en verpleegkundigen die achter bleven moesten ‘een stapje erbij zetten’. Want de hoge verwachtingen ten aanzien van de zorg bleven namelijk wél in stand.” Lees meer op de site van de Gelderlander

1. Het-Roer-Moet-OM-Time-To-Change-NL- NIEUWE KOERS

Blijven wij brieven schrijven?
Dat is de grote vraag. De petitie “Het Roer Moet OM” heeft een duidelijke doelstelling, die u kunt lezen op de site www.hetroermoetomin.nl

Met schrijven en klagen komen wij er niet. Dan blijft de Gezondheidszorg in handen van de politiek. En dat dit slecht is, mogen we duidelijk constateren. Check daarom onze website en TEKEN vandaag nog de petitie. Wij hopen en vertrouwen op de steun van Hugo Borst. De steun van een bekende Nederlander die onze petitie steunt, mooier kan niet. Een voetbaljournalist en de Gezondheidszorg, omdat hij zelf ervaart waar de Zorg faalt.

Campagne Denk Anders - HET ROER MOET OM IN DE GEZONDHEIDSZORG

Teken! Ga naar www.hetroermoetomin.nl of klik op bovenstaande afbeeldingen.

Met positieve groet, Martin Jan Melinga

 

 

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #CheckJeVitaliteit, #HetRoerMoetOM, Het roer gaat OM!, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op #Wendeline en #Hugo bedankt voor open brief aan #VanRijn #Petitie #HetRoerMoetOM

  1. minous66 zegt:

    Ik krijg regelmatig deze e-mails binnen maar wanneer gaat het roer nu definitief om???

    Zou dit graag vernemen.

  2. Pingback: Hugo Borst en #psychiater Menno Oosterhoff zijn boos … wie niet? #VanRijn @oosterhoff2 #HugoBorst #hetroermoetom | Martin Jan Melinga

  3. Pingback: Hugo Borst en psychiater Menno Oosterhof zijn boos. Wie niet? #gastblog #hetroermoetom – Mantelzorgelijk

  4. Pingback: Hugo Borst en psychiater Menno Oosterhof zijn boos. Wie niet? #gastblog #hetroermoetom | Mantelzorgelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s