ZOMERTIJD | Omdat u goed voorbereid op #vakantie gaat, toch? #checkjevitalteit #gezondheid

Zo’n driekwart van alle Nederlanders gaat op pad deze zomer, als je de berichten mag geloven. In Nederland of naar het buitenland. Met de fiets, de trein of de auto. Na een jaar hard werken is de vakantie verdiend en loopt Nederland vanaf vrijdag 8 juli 2016 leeg …

Maar gaan wij wel lekker op vakantie? En hoe staat het met de achterblijvers? Voor veel gezinnen heeft het jaarlijkse ritueel van zomervakantie veel met stress te maken. Dat begint vaak al vóór de vakantie. Waar gaan we heen? En hoe gaan we er heen, niet qua vervoer bedoel ik dan!

Ik ben ECHT aan vakantie toe …
Dat is de kreet die je vaak hoort. Maar waarom dan? Is het omdat je ‘gewoon’ moe bent of is het een soort van vlucht. In het laatste geval komt dat neer dat u uw dagelijkse ritme voor 2-3 weken onderbreekt en daarna weer doorgaat met het leven van alledag. Of gaat u op vakantie omdat uw omgeving dat van u verwacht? Ook binnen vakanties is de ratrace een fenomeen. Steeds verder, steeds duurder. Kunnen wij ons die vakanties wel veroorloven? Veel mensen lenen geld voor hun vakantie, 3 weken lol en dan één jaar maandelijks betalen?

En wat als er veel stress is? Dit kan natuurlijk in de privésfeer zijn, maar ook op het werk. Ontvlucht u uw werk door in één dag naar Zuid-Frankrijk te rijden met uw gezin? En vaak is een vakantie niet genoeg om uw stress (of erger) op te lossen. Vaak is het juist andersom en komen de gevolgen van uw mentale situatie juist in de vakantie naar voren, met alle gevolgen van dien. Een zwart scenario? Nee, elk jaar komen veel mensen juist in de vakantietijd mentaal of fysiek in de problemen. U kunt dat voorkomen …

LANDELIJKE CAMPAGNE | CHECK JE VITALITEIT
Op 21 juni 2016 is de campagne gestart met het online gaan van de website www.checkjevitaliteit.nl. Een campagne van stichting Orange Monday, die het iedere Nederlander mogelijk maakt om GRATIS te controleren hoe het staat met zijn/haar Vitaliteit. Wat is dat eigenlijk?

In gewone mensen taal?  Hoe flexibel ben ik (psychisch en lichamelijk) om te kunnen omgaan met alles wat er in het leven op mij afkomt? Dat kan van alles zijn, uw werk, uw persoonlijke situatie, uw gezin of uw financiële situatie.

Vitaliteit - Check Je Vitaliteit

VITALITEIT IS TOCH SPORTEN EN GEZOND ETEN?
Natuurlijk is beweging en gezond en regelmatig eten een belangrijk onderdeel van uw Vitaliteit. Een gezonde geest in een gezond lichaam, is ons motto. Daar komt echter meer bij kijken. Dat gaat u zien wanneer u de GRATIS test heeft gedaan. Bewegen en eten zijn slechts 2 onderdelen van de 11 deelgebieden van de Vitaliteitfactor, ontwikkeld op initiatief van stichting Orange Monday in samenwerking met de Vitaliteit Groep. Doe de GRATIS test!

CJV Consument vrouw met kinderen - verlies

ALS ER EEN KINK IN DE KABEL KOMT …
U woont in een buitenwijk van een grote stad of ergens in de provincie. U heeft een baan, u bent getrouwd en heeft 2 kinderen. Ogenschijnlijk gaat alles goed … totdat er een kink in de kabel komt.

Anno de 21ste eeuw is het leven complexer dan 100 jaar geleden. Reden te meer om te checken hoe u er ECHT voorstaat. Voorkomen is beter dan genezen, is één van de andere motto’s van de campagne. De uitslag van de test is geen cijfer, maar geeft aan in welk kleurvlak u zich bevindt. Dat gaat van GROEN, via ORANJE naar ROOD. Doe de GRATIS test en kom er achter hoe u het met uw vitaliteit (gezondheid) is gesteld!

Professional - Check Je Vitaliteit

EEN PROFESSIONAL ZIET OORZAAK EN GEVOLG
Mocht u na de test toch in het ORANJE of ROOD zijn terechtgekomen, is het wellicht een goed idee de uitgebreide Vitaliteitfactor test + een interview met een professional aan te vragen. Stichting Orange Monday heeft samen met de Vitaliteit Groep een opleiding (van 7 dagen) ontwikkeld voor professionals in zorg-, hulp- en dienstverlening.

De Vitaliteitfactor is een universeel (intake) instrument dat alle problemen boven water krijgt (als ze er zijn).  Doe de GRATIS test! Ook voor professionals ga naar www.vitaliteitfactor.nl  wanneer u de Vitaliteitfactor zelf wilt uitproberen. Lees het blog van Hester Morsdorf van HWM Coaching (master Vitaliteit Expert) “Een praktijkvoorbeeld: van wanhoop naar vitaliteit”.

Organisaties - Check Je Vitaliteit

MET VITALITEIT IS VEEL WINST TE HALEN VOOR ORGANISATIES
Ook voor het bedrijfsleven is de Vitaliteitfactor ideaal. Hoe staan mijn werknemers ervoor. De vitaliteit van uw werknemers is van groot belang wanneer u uw doelen wilt halen binnen organisaties, bedrijven en ondernemingen. De collectieve Vitaliteitfactor heet OMC Vitaliteitscan. Alle werknemers zijn natuurlijk ook consument. Doe de GRATIS test en kijk of u in balans bent. Check als professional ook de site www.vitaliteitexpert.nl

Verwarde mensen? Word donateur stichting Orange Monday

VERWARDE MENSEN … NIET ALLEEN PSYCHISCHE KLACHTEN! STEUN ONS …
Verwarde mensen komen vaak in het nieuws. Wij denken dan vaak dat dit de ‘ergste’ gevallen zijn, het tegendeel is waar. Het kan iedereen overkomen …  Verwarde mensen mogen niet normaal worden in ons straatbeeld. Daarom de campagne CHECK JE VITALITEIT. Zorg goed voor uzelf, doe periodiek de test.

Daarom vragen wij ook om uw steun. Vitaliteit is essentieel voor elke Nederlander en moet bereikbaar zijn voor iedere Nederlander. De Zorgverzekering vergoedt de uitgebreide Vitaliteitfactor NOG niet. Maak het ons mogelijk om mensen, die zich de Vitaliteitfactor NIET kunnen permitteren, toch van dienst te zijn. WORD DONATEUR van stichting ORANGE MONDAY. Een eenmalige schenking is uiteraard ook van harte welkom!

Bekijk de site www.checkjevitaliteit.nl Doe de GRATIS TEST en deel het met iedereen die u kent! Omdat het nodig is …

Met  vitale groet,

Martin Jan Melinga – voorzitter stichting Orange Monday

PS: Stichting Orange Monday is bekend van de petitie “Het Roer Moet OM” Dat is ook het doel van ‘Check Je Vitaliteit’ TEKEN de petitie als u nog niet getekend heeft! Thanks, ruim 28.000 mensen gingen u al voor!

Campagne Denk Anders - HET ROER MOET OM IN DE GEZONDHEIDSZORG

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Campagne Check Je Vitaliteit, Check Je Vitaliteit, Landelijk Platform Gezondheidszorg, Opleiding Vitaliteit Expert, Orange Monday, Orange Monday Ambassadeur, Orange Monday Kids, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Psychiater Jim van Os, Psychiater Menno Oosterhoff, Samen Sterk tegen Stigma, Uncategorized, Vacatures ZZP, verwarde mensen, Vitaliteit Expert, Vitaliteit Groep, Vitaliteit Groep Den Haag, Vitaliteit Groep Utrecht, Vitaliteit Groep Zwolle, Vitaliteitfactor Junior, Vitaliteitfactor Senior, Vitaliteitfactor©, Voorkom werkstress, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, Zorgverzekering 2018, ZZP en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op ZOMERTIJD | Omdat u goed voorbereid op #vakantie gaat, toch? #checkjevitalteit #gezondheid

  1. reinejragolo zegt:

    Honderd jaar geleden was er een wereldoorlog. Leg eens uit dat het leven nu complexer is?

    • Hahaha, ik besef dat ik niet 100 jaar maar 60 of 111 jaar had moeten zeggen. Desalniettemin is het leven anno de 21ste eeuw een stuk complexer dan in de 19e en een groot deel van de 20ste eeuw. Ik kan er een boek over schrijven. Een belangrijk voorbeeld is de nieuwsvergaring, tegenwoordig weet je alles ‘binnen 1 minuut’ via de (sociale) Media. Vroeger wisten wij niet eens wat er in de wereld gebeurde. Andere zaken die 100% anders zijn, zijn inkomen, welzijn, welvaart, psychische gesteldheid, lichamelijke conditie, leeftijd et cetera.

      Het leven is voor de meeste mensen een stuk complexer geworden in MIJN ogen in ieder geval. Als ik terugkijk naar mijn jeugd (geboren in 1964) en ik zie hoe mijn kinderen omgaan met het leven, een wereld van verschil. Beter of slechter? Dat is een waardeoordeel, ik denk wel dat ik in de jaren 70 van de vorige eeuw gelukkiger was als kind, dan de meeste kinderen nu. Groet, Martin

  2. Pingback: Alarm #huisartsen over psychiatrische patiënt! #Schippers en #GGZ falen … #hetroermoetom | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s