Is #SCHIPPERS ook haar #bonnetje kwijt … @DureDexNietFlex #adhd #hetroermoetom #marktwerking

Deze week  kreeg ik het nieuws te horen, nauwelijks iets in de krant. Mevrouw Schippers werd gecorrigeerd door het IGZ (Inspectie van de Gezondheidszorg) en  heeft bakzeil moeten halen richting de producent van Dexamfetamine (die stiekem het patent heeft vastgelegd) en gaat nu  tienduizenden ADHD’ers teleurstellen! Een blunder van de eerste orde! De zoveelste. Ministers vallen om een ‘bonnetje’ Van Der Steur hard aangepakt en … minister Schippers wordt gespaard. Ik vraag mij werkelijk af waarom?

A Bonnetje - Schippers en van der Steur

Ik kreeg deze week ook een mail van een organisatie van de petitie DURE DEX | NIET ZO FLEX waarin ze aangeven nu met de handen in het haar te zitten.

WAT IS HET PROBLEEM
Een farmaceut heeft het patent aangevraagd op de Dexamfetamine en gekregen. Dat houdt in dat er vanaf 1 mei 2016 sprake is van een enorme prijsstijging van deze medicatie voor mensen met ADHD. Voor 1 mei was dat rond de € 12,- per maand, vanaf 1 mei is dat € 75.-. Dit houdt in dat de ADHD’er die deze medicijnen gebruikt zo’n € 600,- tot € 800,- duurder uit is, omdat de Zorgverzekering de medicatie niet vergoedt. ALARM dus in ADHD-land met een petitie als gevolg.

De petitie DURE DEX heeft al contact gehad met petitie HET ROER MOET OM en er wordt nu gekeken of een samenwerking zinvol is om zo snel mogelijk door minister Schippers te laten ingrijpen. Waarom? Zij heeft de organisatie van DURE DEX (waaronder belangenvereniging Impuls & woortblint) dingen beloofd, die ze (door de marktwerking en de regelgeving) niet kon waarmaken. Komende woensdag is er in ieder geval nog  een openbaar SPOED debat met Schippers. Wilt u erbij zijn? Klik op de link!

Blog Dure Dex Niet Flex en Schippers - bittere pil

MARKTWERKING EN ZORGVERZEKERAARS
FEIT 1 – Een farmaceut kan blijkbaar zomaar het patent van een medicijn toe-eigenen en dan ook nog eens een onverantwoorde hoge prijs kan rekenen (ruim 5x zo hoog) dan voorheen.

FEIT 2 – De Zorgverzekeraars hebben dusdanige contracten (met Schippers) dat ze niet even tussentijds een ander contract, of een uitzondering voor Dexamfetamine kunnen maken.

FEIT 3 – De ADHD’er die afhankelijk is, moet OF op zoek naar nieuwe medicatie (wat vaak niet kan) of die € 75,- per maand gaan betalen (als degene dat KAN). Tienduizenden ADHD’ers op het bestaansminimum komen hierdoor ernstig in de problemen.

Blog zorgwet - contract zorgverzekeraar - OM Centers

MINISTER SCHIPPERS MAAK DEAL MET FARMACEUTEN
Zoals ik al in mijn blog “Mevrouw Schippers, wat doet u dit nu ….” schreef deze week, het lijkt er steeds meer op dat Schippers meer bezig is met de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 dan met het belang van cliënten en patiënten in de Gezondheidszorg. In mijn blog schrijf ik dat minister Schippers zo’n 500 miljoen per jaar gaat besparen op medicijnen. Prachtig en gefeliciteerd!

Maar dat had al eerder moeten gebeuren. En het is heel WRANG dat nu dit nieuws naar buiten komt. En bewijst de NOODZAAK van de verandering in de Gezondheidszorg. Het maakt de PETITIE – Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg nog belangrijker. Zo snel mogelijk dient de petitie ingeleverd te worden, zodat Minister Schippers (lijdend voorwerp en onderwerp) de petitie mag ontvangen. Dat straks de NIEUWE Minister van VWS (naam onbekend) er mee aan de haal gaat, is natuurlijk oké. Wij hebben geduld en Aken en Keulen zijn NIET op één dag gebouwd ….. maar ADHD’ers niet!

Van Rijn + Schippers - Petitie Het Roer Moet OM - Gemeenten + tekst blog

TEKEN DE PETITIE VANDAAG NOG!
Er is dus geen tijd te verliezen, NIET voor DURE DEX | NIET ZO FLEX en NIET voor HET ROER MOET OM. Op onze website hebben wij ook een pagina gewijd aan de petitie over Dexamfetamine (die ondertussen ruim 33.000 handtekeningen heeft) met een directe link om te tekenen.

Dus heeft u al getekend voor petitie Het Roer Moet OM, steun dan ook DURE DEX. De oproep is natuurlijk ook anders OM, heeft u DURE DEX al getekend, teken dan HET ROER MOET OM. Samen Sterker!

Blog Minister Schippers - Oorzaak of gevolg - Rokende vrouw

CHECK JE VITALITEIT
De Petitie Het Roer Moet OM slaat ook een nieuwe weg in. Initiatiefneemster van de petitie, stichting Orange Monday, belangenbehartiger van mensen met psychische klachten, start komende dinsdag 21 juni 2016 de Landelijke Campagne – CHECK JE VITALITEIT. Preventie is voor iedere Nederlander belangrijk. Een groot deel van de Nederlanders is daar ook al mee bezig. Sporten, bewegen, gezond eten, stoppen met roken, bewust drinken, noemt u maar op. Maar hoe meet je dan jouw Vitaliteit?

Die vraag wordt beantwoord in de campagne. Check Je Vitaliteit is een digitale (korte) test. Komt u in oranje of rood dan is het slim om de officiële Vitaliteitfactor te laten berekenen. Die test is ook digitaal (70 vragen) en gecombineerd met een gesprek met een Vitaliteit Expert. Een hulp- of dienstverlener die de opleiding heeft gevolgd via de Vitaliteit Groep. De Vitaliteitfactor is een eerste stap naar, ook genoemd in de petitie, Integrale Gezondheidszorg in Nederland. Meer weten? Check de nieuwe website – www.vitaliteitfactor.nl. De komende twee weken kunnen (zelfstandige) professionals kennismaken met de Vitaliteitfactor. Klik op onderstaande afbeelding voor actuele locaties, data en tijden.

20160615 Banner info bijeenkomsten Vitaliteit Expert - Bilhoven - Den Haag - Zwolle 001

TENSLOTTE
Wellicht weet u het niet, maar ik ben ervaringsdeskundig coach en mede-ontwikkelaar van de Vitaliteitfactor. Waarom? Omdat het nodig is … Honderdduizenden mensen komen jaarlijks in problemen die voorkomen hadden kunnen worden. Die ‘problemen’ kosten ons allemaal geld. Denk hierbij aan Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) maar ook de ziekenhuizen, mediators, schuldhulpverleners, scholen et cetera. Dit kan en moet anders. We gaan ons dan beter voelen EN we besparen met elkaar miljarden aan zorg- overheids- en eigen geld.

TEKEN Petitie Het Roer Moet OM, omdat het nodig is … Omdat een (hoog) eigen risico op de Zorgverzekering niet nodig is, omdat wij niet van het kastje naar de muur willen worden gestuurd, dat wij onze privacy belangrijk vinden. U weet zelf vast ook nog wel een reden.

Met vitale  groet, Martin Jan Melinga

Denk Anders Quote Plato scheiding lichaam en geest - Vitaliteitfactor

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s