Mevrouw #Schippers, waarom doet u dit nu … #HetRoerMoetOM #Dexamfetamine

UPDATE: Heb ik weer, schrijf ik een blog, laat Schippers binnen 24 uur zien dat ze het echt niet begrijpt! Ik kreeg vanochtend een mail van een organisatie van de petitie DURE DEX | NIET ZO FLEX  waarin ze aangeven nu met de handen in het haar te zitten.

Mevrouw Schippers heeft bakzeil moeten halen richting de producent van Dexamfetamine (die stiekem het patent heeft vastgelegd) en gaat nu  tienduizenden ADHD’ers teleurstellen! Klik op onderstaande foto en TEKEN Petitie HET ROER MOET OM  (als u nog niet getekend heeft, ander graag delen)!

Omdat het nodig is… Lees dan onderstaand blog, Schippers blijft ons verbazen. DIT vraagt om actie. Word vervolg, in ieder geval door Petitie Het Roer Moet OM!

Blog Apotherkers - Dexamfetamine Petitie - NOS - Petitie Het Roer Moet OM

16 juni 2016 – Afgelopen week stond minister Schippers weer paginagroot in de krant.
En … deze keer was het geen slecht nieuws, zoals bij de verhoging van het eigen risico waar ik ook een blog over heb geschreven. Schippers gaat 500 miljoen besparen op medicijnen. Dat lijkt goed, maar wat ik mij dan afvraag is: Waarom nu pas? Het is typerend voor het beleid van minister Schippers (de meeste bewindslieden trouwens), pas wanneer de druk het hoogst is, komt ze in actie.

Blog minister Schipper wat doet u nu ......

Als burger constateren wij dat de titel van dit blog vaak bij mevrouw Schippers van toepassing is. Het beste voorbeeld, de verhoging van het eigen risico, misschien wel naar
€ 500,- in 2017. Het lijkt er op dat wat ze doet wat vreemd is. Ik denk dat ze ons nu al aan het voorbereiden is op een verhoging van het eigen risico dit jaar. Dan zeggen wij met z’n allen: “Pfff …. Dat valt mee, maar € 425,-“. De brug is dan geslagen naar eind 2017! Een slimme minister? Misschien wel, misschien niet. Mijn oordeel: het kan beter. Ik mis: visie, preventie en de lange termijn.

Preventie binnen Gezondheidszorg
Op dinsdag 21 juni 2016 ontvangt mevrouw Schippers (haar secretariaat waarschijnlijk) een brief van Stichting Orange Monday. Waar die over gaat? Preventie. In Nederland wordt 100 miljard uitgegeven aan Zorgkosten (overheid – zorgverzekeraar – gemeente) en grofweg 15% van ons nationaal product. En preventie? Tientallen miljoenen, versnippert over lokale,  regionale en landelijke initiatieven (bijvoorbeeld de griepprik en het borst- en baarmoederhalskankeronderzoek). Hoe belangrijk dit laatste ook is, het blijft een druppel op de gloeiende plaat dus. En preventie binnen de zorgverzekering? Nauwelijks.

Hoe anders is dat in het buitenland. Ik heb een periode in Duitsland gewoond. Preventie is daar juist heel belangrijk, bijna gewoon. Een organisatie als PreScan heeft daar vele vestigingen, in Nederland een paar. Het is lastig opereren in de Nederlandse markt, omdat het particulier (lees: zelf) moet worden betaald. Daarnaast is preventief onderzoek aan regels gebonden (daar weet PreScan alles van.) Typerend is dan ook dat vorige maand miljardair Jan Wessel, ervaringsdeskundige met een hersentumor, WEL de mogelijkheden van PreScan ziet en investeert met zijn bedrijf.

Blog Minister Schippers ... Miljardair Jan Wessel investeert wel in PreScanKlik op de foto van Jan Wessel een lees het artikel (foto Telegraaf)

Waarom ziet mevrouw Schippers dit niet?
Dat is nu net de inhoud van de brief die ik noem in de 3e alinea. Preventie is een lastig onderwerp voor Schippers, maar ook voor de hele Gezondheidszorg. Het is lastig meetbaar, wetenschappelijk nog niet bewezen (omdat er nauwelijks onderzoek naar gedaan wordt) en het KOST GELD waar je ogenschijnlijk NIETS voor terugkrijgt. Stel u heeft een gebroken arm, u laat dat zetten en gipsen, u krijgt (meerdere) rekeningen van het ziekenhuis en na 6-8 weken is uw arm weer heel. Uw zorgverzekeraar betaalt de ‘schade’ aan uw arm.

Bij preventie is er (nog) geen sprake van ‘schade’. Dat is dus het probleem van Schippers. Er moet eerst schade zijn … Het lijkt wel op die vrouw die gestalkt wordt. Ze doet aangifte bij de politie en vervolgens doet de politie niets. Er moet eerst wat gebeuren …

Blog Minister Schippers - Oorzaak of gevolg - Rokende vrouw

Oorzaak en gevolg
Preventie volgens de definitie van stichting Orange Monday is: het zien, horen of voelen van een gevolg, dat herkennen en erkennen. Van besef naar bewustzijn. Een gevolg is iets wat in veel (zo niet de meeste) gevallen niet de oorzaak is.

Een voorbeeld; iemand rookt veel, drinkt veel en heeft hoofdpijn. Logisch zal u zeggen, dan moet  zij stoppen met roken of drinken of allebei. Nu blijkt bij nader onderzoek (Check Je Vitaliteit – Vitaliteitfactor) dat stress de grote boosdoener is.  Ze is recent ontslagen, was al gescheiden en kan niet meer rondkomen met haar 2 kinderen. Onlogisch om dan meer te gaan roken en drinken, dat kost tenslotte geld. Een goede coach doet wonderen. Preventie ook! Zowel na, tijdens maar als het mogelijk is, ook voor dat de gevolgen zichtbaar worden. Periodiek checken dus ….

Vermoeid achter het stuur - APK - Vitaliteitfactor - Check Je Vitaliteit met tekst2Klik op de foto en lees “Waarom geen APK voor uw Gezondheid?

Niet wachten op minister Schippers
Stichting Orange Monday wacht niet op acties van minister Schippers. Op de 1e dag van de zomer, dinsdag 21 juni 2016, wordt vanuit Bilthoven de landelijke campagne CHECK JE VITALITEIT gelanceerd. In de zomer? Juist in de zomer. De campagne loopt tot 21 juni 2018 en zal alle seizoenen gaan belichten wat betreft onze Vitaliteit. ‘Onze’, ja dat klopt. Naast het feit dat ik Master Vitaliteit Expert ben, leef ik ook naar de Vitaliteitfactor.

Al ruim 3 jaar ben ik preventief bezig met het omgaan met stress, fysieke en mentale ongemakken en mijn omgevingsfactoren. Ik ben mij er van bewust dat ik 52 jaar ben, een levenspartner heb, 4 kinderen en een bipolaire stoornis .

Wilt u als professional in hulp- of dienstverlening meer weten over hoe ik dat doe bij mijzelf en voor mijn cliënten? Kom dan naar één van bijeenkomsten volgende week waar ik met Hester Morsdorf (directeur Vitaliteit Groep) onze presentatie geef. Er is aansluitend mogelijkheid tot gesprek (of discussie). Aanmelden via info@vitaliteitgroep.nl

20160615 Banner info bijeenkomsten Vitaliteit Expert - Bilhoven - Den Haag - Zwolle 001

Morgen zijn wij overigens ook in Den Haag in ons Vitaliteit Centrum Den Haag voor een presentatie- en gespreksavond. Vitaliteit Centrum den Haag wordt gerund door Peter Pakvis en Margriet Pakvis (beiden Vitaliteit Expert i.o.) en hun collega’s. Klik op één van de 2 links en like de facebook pagina  van Vitaliteit Centrum Den Haag.

Tot de 21ste juni zijn wij druk met de campagne CHECK JE VITALITEIT en de brief aan mevrouw Schippers natuurlijk. Mocht u mijn vorige blog niet gelezen hebben, voorafgaand aan de campagne is de website www.vitaliteitfactor.nl in combinatie met www.vitaliteitexpert.nl online gegaan. Als consument en als professional in hulp- en dienstverlening wens ik u veel kijk- en leesplezier.

Met positieve groet en graag tot ziens in Bilthoven, Den Haag of Zwolle!

Martin Jan Melinga

Campagne Denk Anders - HET ROER MOET OM IN DE GEZONDHEIDSZORG

PS: De tussenstand van Petitie Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg is de 28.000 handtekeningen gepasseerd. Nog 12.000 en dan zijn de benodigde 40.000 binnen! Teken vandaag nog of deel! De Vitaliteit Groep is onderdeel van stichting Orange Monday, initiatiefneemster van de petitie.

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #CheckJeVitaliteit, #HetRoerMoetOM, Campagne Check Je Vitaliteit, Opleiding Vitaliteit Expert, Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Vitaliteit Expert, Vitaliteit Groep, Vitaliteit Groep Den Haag, Vitaliteit Groep Utrecht, Vitaliteit Groep Zwolle, Vitaliteitfactor Junior, Vitaliteitfactor Senior, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Mevrouw #Schippers, waarom doet u dit nu … #HetRoerMoetOM #Dexamfetamine

  1. Pingback: Is #SCHIPPERS ook haar #bonnetje kwijt … @DureDexNietFlex #adhd #hetroermoetom #marktwerking | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s