Waarom geen #APK voor uw #Gezondheid? Uw #auto krijgt ‘m wel! #checkjevitaliteit #nieuws #NPCF

Het AD kopt afgelopen zaterdag met “Patiënten willen APK voor gebit”, dit naar aanleiding van een, zaterdag gepresenteerd,  onderzoek onder 9.000 leden van patiëntenfederatie NPCF. Zowel patiënten, tandartsen, de beroepsvereniging KNMT en Zorgverzekeraar VGZ staan achter het idee en het lijkt logisch.

Vermoeid achter het stuur - APK - Vitaliteitfactor - Check Je Vitaliteit met tekst2

Tandartsen zijn verschillend opgeleid, elke tandarts heeft zijn of haar eigen aanpak en dit kan, zeker als je verandert van tandarts, gevolgen hebben. Vier van de 10 mensen blijken bij de nieuwe tandarts gebitsproblemen te hebben, die ze bij hun oude tandarts niet hadden. En dan hebben wij het nog niet over de vaak grote verschillen in kosten van bijvoorbeeld implantaten en kronen. Een APK voor je gebit, dat is logisch! Een APK voor je algehele Gezondheid nog meer!

Wij zetten een stap verder
Niet toevallig wordt de landelijke campagne CHECK JE VITALITEIT officieel gelanceerd op 21 juni 2016 (lees zondag 19 juni mijn blog of kom 21 juni 2016 naar het hoofdkantoor van Orange Monday) met vandaag een preview. Op de 1e dag van de zomer wordt het voor iedere Nederlander tussen 18 en 65 jaar anders. U kunt dan uw mentale en fysieke gezondheid controleren met een GRATIS TEST via www.checkjevitaliteit.nl
De Vitaliteitfactor Junior (uw kinderen van 8-18) en Senior (65+)volgen snel!

CHECK JE VITALITEIT is een digitale test van 25 vragen waarmee u een grove indicatie krijgt van uw Vitaliteit oftewel, bent u gezond van lijf en leden? De verfijnde Vitaliteitfactor telt 70 vragen EN een persoonlijk gesprek met uw Vitaliteit Expert!De definitie van vitaliteit die ten grondslag ligt aan de campagne is:

Definitie Vitaliteit - Check Je Vitaliteit - Vitaliteit Expert

Psychische en lichamelijke klachten in één
Aan de basis van de campagne CHECK JE VITALITEIT ligt de VITALITEITFACTOR. Na jaren van onderzoek van stichting Orange Monday zijn drie belangrijke zaken aangetoond:

 1. Gezondheid en omgeving – Dat mentale (psychische) en fysieke (lichamelijke) gezondheid voor een groot deel wordt bepaald door omgevingsfactoren. Wat zijn die omgevingsfactoren? Bijvoorbeeld uw privéleven, uw werk (financieel), maar ook uw sociaal-maatschappelijke leven. Dit is ook zo met uw gebit. Wanneer u de controles overslaat, loopt u het risico op gaatjes, toch?
 2. Mentale en psychische klachten worden behandeld door verschillende professionals – Echter, psychische en lichamelijke klachten kunnen een grote invloed hebben op elkaar. Er is zelfs een moeilijk woord voor: psychosomatische klachten. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn en nekklachten, dit heeft de ene keer een psychische oorzaak, de andere keer een lichamelijke en vaak een combinatie. Een beter samenwerking tussen behandelaars in de gehele Gezondheidszorg is noodzaak, ofwel: Integrale Gezondheidszorg. Dat geldt dus ook voor de tandarts. Gebitsproblemen zijn vaak een indicatie voor andere gezondheidsklachten.
 3. Voorkomen is beter dan genezen – Een periodieke APK voor de Gezondheid van iedere Nederlander is relatief goedkoop en voorkomt dat ‘kleine’ klachten groter worden. Preventie is het toverwoord, net zoals bij uw gebit. Twee keer per jaar een controle is logisch. Hoe vaak gaat u naar een huisarts (als u geen klachten heeft)?.

Home-page Vitaliteitfactor running man Vitaliteit Groep2klik op de afbeelding en ga naar de site

VITALITEITFACTOR.nl
Ik kan u hier veel vertellen over de Vitaliteitfactor, maar dat doe ik niet. Er is namelijk 2 weken hard gewerkt aan een prachtige nieuwe site, de parel van Stichting Orange Monday. Deze site www.vitaliteitfactor.nl gaat vandaag al LIVE. Klik op bovenstaande afbeelding.

Ruim een week voor de start van de landelijke campagne CHECK JE VITALITEIT. Preventie moet bereikbaar zijn voor iedere Nederlander. Vandaar dat u via nagenoeg iedere pagina van de website de GRATIS TEST kunt doen. Vrijblijvend, voor een gezond lijf en leden!

Home-page Vitaliteit Expert man sleutelgat Vitaliteit Groep2klik op de afbeelding en ga naar de site

VITALITEITEXPERT.nl
Aan bovenstaande site is logischerwijs de site www.vitaliteitexpert.nl gekoppeld. De Vitaliteit Expert is opgeleid om de Vitaliteitfactor uit te voeren. De Vitaliteitfactor is in tegenstelling tot de CHECK JE VITALITEIT test meer dan een digitale test:

 1. Uitgebreide digitale test van 70 vragen
  2. Gesprek met uw lokale Vitaliteit Expert van 50 minuten
  3. Waardevol advies en uitgebreide rapportage.

Op dit moment zijn onze Vitaliteit Experts werkzaam in 3 regio’s:

 • Noord Nederland – Zwolle
 • Midden Nederland – Utrecht
 • Zuid Nederland – Den Haag

Opleiding tot Vitaliteit Expert
De Vitaliteit Groep, initiatief van stichting Orange Monday, verzorgt de opleiding tot Vitaliteit Expert en certificeert en accrediteert de (zelfstandig) professional in de Integrale Gezondheidszorg. Van arts tot fysiotherapeut, van psycholoog tot psychiater en van maatschappelijke werker tot jurist. Check www.vitaliteitexpert.nl  voor de opleiding en landelijke vacatures.

De opleiding tot Vitaliteit Expert is gestart in april. De Vitaliteit Expert staat centraal in de samenleving en de Gezondheidszorg. Check de websites en klik op  Den Haag – Utrecht of Zwolle, de eerste locaties in Nederland. Aan het einde van het jaar verwachten wij een landelijke dekking te hebben met experts in alle provincies van Nederland. Bent u als (zelfstandig) geïnteresseerd om de opleiding te volgen?

Informatie Bijeenkomst Social Media 600p versie 003 MET DATA EN LOCATIESklik op de afbeelding voor data en locaties

De opleiding start weer op 17 juni, 1 juli en  29 juli 2016. In augustus is een 7-daagse SUMMERCLASS! Nieuwsgierig geworden? Kom naar één van bovenstaande informatiebijeenkomsten “Hoe naar een beter hulp- en dienstverlening” .

Vanaf 19.30 uur staat de koffie staat klaar. (Klik op de uitnodiging voor meer informatie.)

Tenslotte
Wellicht kent u als lezer van mijn blogs ook de petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg”. De campagne CHECK JE VITALITEIT is sluit aan bij het doel van de petitie en de Vitaliteit Groep steunt deze petitie van stichting Orange Monday. Waarom? Omdat het nodig is! Heeft u al getekend? Klik op bovenstaande link of onderstaande afbeelding – DENK ANDERS!

Gezond van lijf en leden? Doe de gratis CHECK JE VITALITEIT test!

Met positieve groet, Martin Jan Melinga

Campagne Denk Anders - HET ROER MOET OM IN DE GEZONDHEIDSZORG

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, Check Je Vitaliteit, Congres - Check je werkstress, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, Integrale Gezondheidszorg, Lichamelijke Gezondheidszorg, Nationaal Zorgfonds, Orange Monday Academy, Orange Monday Ambassadeur, Vitaliteit Expert, Vitaliteit Groep, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Waarom geen #APK voor uw #Gezondheid? Uw #auto krijgt ‘m wel! #checkjevitaliteit #nieuws #NPCF

 1. Pingback: Mevrouw #Schippers, waarom doet u dit nu … #HetRoerMoetOM #CheckJe Vitaliteit | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s