Voor alle coaches van Nederland ….. Kom ‘proeven’ #Coach #GGZ #Zorg #HetRoerMoetOM

Voor alle coaches van Nederland? Alle beroepen binnen de Gezondheidszorg die actief aan de slag kunnen met de Vitaliteitfactor passen niet op één regel (zie afbeelding onderaan dit blog). Wij bedoelen alle begeleiders, behandelaars, coaches en ervaringsdeskundigen binnen de Integrale Gezondheidszorg, geestelijk, lichamelijk en de omgeving van de mens! Een uitleg:

Dat psychische klachten te maken hebben met hoe je leeft, wat je levenssituatie is en hoe je daar mee om gaat is duidelijk. Mensen die op de armoedegrens leven, hebben vaak psychische klachten, mensen die met een scheiding te maken hebben, bij verlies van baan of gewoon omdat het een tijdje niet mee zit in het leven (volgens de door jou gestelde doelstellingen) kan eveneens leiden tot psychische klachten. Het leven, onze omgeving, is van grote invloed op hoe wij ons voelen.

Blog Glas half vol - zonnebloemenveld - Vitaliteit1

De Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) weet dit, maar doet er veel te weinig aan. Het lijkt er op dat zij hun kop in het zand blijven steken. Jazeker, het wordt meegenomen in onderzoeken en gesprekken, maar uiteindelijk mag de cliënt het zelf uitzoeken, herhaling van klachten is vaak het gevolg. Reden voor stichting Orange Monday om daar wat aan te gaan veranderen. In 2015 werd de Vitaliteitfactor© geïntroduceerd, DE manier van intake voor hulp- en dienstverleners die te maken hebben met cliënten met psychische en/of lichamelijke klachten. En in 2016 is de opleiding tot Vitaliteit Expert gestart! Met de Vitaliteitfactor steekt u als begeleider/behandelaar boven het maaiveld uit!?

Waar gaat het in ons leven om …
Het grootste deel van onze bevolking, in Nederland, maar ook wereldwijd, wil een zo mooi mogelijk leven binnen de mogelijkheden die hij of zij heeft. Geluk, geld en gezondheid zijn 3 belangrijke onderdelen om een zo gelukkig mogelijk leven te hebben. Geld laat ik, voor nu, even apart staan omdat de Vitaliteitfactor©daar wel invloed op heeft, maar indirect. Wanneer je Vitaliteit optimaal is, kan je wel de beste baan vinden voor jezelf. Dat wil niet zeggen dat het perse de best betaalde baan is. Soms moet een mens keuzes maken …

Gezondheid is een breed begrip. Ook daar heeft de Vitaliteitfactor niet overal invloed op. Ziekten zoals kanker, hartklachten of andere fysieke ernstige klachten worden hiermee niet perse voorkomen, soms is het genetisch, soms weten wij niet waarom. Echter bij deze ernstige ziekten komt wel de mentale gesteldheid om de hoek kijken. Hoe ga ik om met deze tegenslag? Hoe reageert mijn omgeving er op en hoe kan ik mijn leven zo dragelijk mogelijk maken? Daar kan de Vitaliteitfactor WEL bij helpen. Het terugvinden van balans. Dat kan ook levensgeluk zijn … maar vooral Vitaliteit!

Definitie Vitaliteit - Check Je Vitaliteit - Vitaliteit Expert

Regeren is vooruitzien Dit klinkt als een politiek statement. Echter, dit is ook in ons leven van groot belang. Uiteraard kunnen wij niet 20 jaar vooruitkijken, zelfs geen 10 of 5 jaar. In ons dagelijks bestaan bezig zijn met onze Vitaliteit, onze weerbaarheid en veerkracht, is wel nuttig. Vooruitkijken begint met hoe u er op dit moment voor staat.

En …. dat is vaak anders dan u denkt op dit moment. Het is net als de weegschaal, altijd in beweging. Heeft u wel of geen baan? Bent u net gescheiden? Hoe staat u er financieel voor? Alle drie hebben een directe invloed op uw Vitaliteit. Check bovenstaand schema en u ziet waar wij mensen op testen om hun Vitaliteitfactor te bepalen.

20160401-Schema-Vitaliteitfactor-V1_2_b

De Vitaliteitfactor is uniek voor ELKE Nederlander. Iedereen is anders, iedere leefsituatie is anders. Met de Vitaliteitfactor, afgenomen door een Vitaliteit Expert, weet u waar u aan toe bent. Weet u wat u kunt gaan doen om de factor te handhaven (score 6+) of verbeteren (5-) samen met de Vitaliteit Expert en het team waar hij mee samenwerkt. Alles in onderling vertrouwen en de regie ligt bij u, de cliënt. Het is tenslotte uw leven …. Klik hier om de GRATIS test te doen. Aan de officiële Vitaliteitfactor zijn kosten verbonden. De introductieprijs is € 149,- inclusief btw.

1e opleiding Vitaliteit Expert van Orange Monday gestart - De Nieuwe GGZ

Opleiding Vitaliteitfactor© De 1e aspirant Vitaliteit Experts zijn hun opleiding (van 3 maanden) gestart op 20 april 2016. Wat de opleiding inhoudt, kunt u lezen op onze website www.vitaliteitexpert.nl. De eerstvolgende startdatum is 20 mei 2016 en er is nog ruimte. De komende maanden wordt de opleiding, bij voldoende deelnemers, om de 2 weken gestart. De opleidingsdagen zijn op vrijdag, zaterdag en zondag, zodat het u als (zelfstandig) professional zo min mogelijk werktijd kost. Wie komt er voor in aanmerking? Check onderstaand overzicht.

20160401 Beroepen Vitaliteit Expert afbeelding nieuw_2
Klik op de afbeelding voor een beter leesbare versie!

Tenslotte Ik ben er trots op om trainer/coach te mogen zijn van toekomstige Vitaliteit Experts. Mijn eigen ervaringen met een diagnose (bipolaire stoornis) heeft er toe bijgedragen dat wij een uitgebalanceerde opleiding hebben ontwikkeld, die is gericht op onderlinge samenwerking, zowel verticaal als horizontaal in de Integrale Gezondheidszorg. Op naar De Nieuwe GGZ … en Integrale Gezondheidszorg!

Werken met de Vitaliteitfactor is mooi, maar vooral een USP voor elke zzp’er (en mensen in loondienst) genoemd in bovengenoemd staatje. Wij maken graag kennis met u op één van de volgende opleidingen.  Wilt u nu meer info? We hebben een flyer samengesteld met de ‘Facts & Figures’ van de opleiding. Via de website VitaliteitExpert.nl kunt u de uitgebreide info downloaden. Klik op onderstaande afbeelding:

LOGO-Vitaliteit-Expert-V7-met-tekst

Wilt u ons persoonlijk leren kennen, kom dan naar de bijeenkomst op dinsdag 24 of 31 mei  2016 om 19.30 uur in Bilthoven, waar u kunt ‘proeven’ van de opleiding.
U kunt zich hiervoor per mail aanmelden via onderstaand mailadres.

Wilt u de uitgebreide Vitaliteitfactor zelf doen als zelfstandig professional om te zien wat u er mee kunt doen? Stuur dan een mail naar hester.morsdorf@vitaliteitgroep.nl, directeur van het opleidingscentrum van Stichting Orange Monday.

Met positieve groet, Martin Jan Melinga

PS: Wilt u NU al uw Vitaliteit testen? Doe de GRATIS test via www.checkjevitaliteit.nl of maak een afspraak met een Vitaliteit Expert via www.vitaliteitexpert.nl

Cirkel Oranje - Check Je Vitaliteit met site zonder logo

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, Orange Monday, Orange Monday Academy, Vitaliteit Expert, Vitaliteit Groep, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.