#Apothekers: “af van ‘schofterige’ praktijken” … #farmaceuten #Schippers #ADHD #Dexamfetamine

Was de rust van de afgelopen maanden rond de Gezondheidszorg de bekende “stilte voor de storm”? Vandaag werd bekend dat de apothekers boos zijn op farmaceuten (hun leveranciers dus). Wat is er aan de hand? Een korte uitleg, wilt u meer weten, klik dan op de afbeelding en ga naar de site van www.nos.nl !
Blog Apotherkers - Dexamfetamine Petitie - NOS - Petitie Het Roer Moet OM

Recent werd bekend dat farmaceut Euroconcept het patent heeft verkregen voor Nederland voor het ADHD/ADD medicijn Dexamfetamine. Het resultaat: een medicijn van net onder de € 10,- wordt (onnodig) verhoogd naar € 27,30. Dat betekent bij een gemiddeld verbruik, dat de gebruiker zo’n        € 300,- per maand moet bijbetalen, de Zorgverzekeraar vergoedt slechts € 3,63. Een ramp voor veel mensen met de diagnose ADHD/ADD. In het artikel van de NOS staat dit gesprek:

Blog Apotherkers - Dexamfetamine voorbeeld ADD client - NOS - Petitie Het Roer Moet OM

De rol van Schippers en de SP
Ondertussen is er ook al een petitie gestart door gedupeerden via http://www.dexamfetamine.nl, ik keek net naar de stand; 18.580 handtekeningen. Ook daar gaat het dus snel! Wellicht een goed idee om met elkaar aan tafel te gaan. Want …. SP had naar aanleiding van de petitie een motie ingediend waarin het leek dat minister Schippers mee zou gaan.

Wat was de motie? Lees onderstaand bericht verkregen via www.nos.nl

Blog Apotherkers - Dexamfetamine Motie SP - NOS - Petitie Het Roer Moet OM

Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg
Dit voorbeeld maakt weer duidelijk dat het ECHT anders moet in de Gezondheidszorg. Er wordt gespeeld met cliënten, patiënten en regelgeving. Blijkbaar was Schippers niet op de hoogte van de Europese regelgeving. Het gevolg? De petitiehouder van http://www.dexamfetamine.nl is bedonderd. Ze dachten dat het geregeld was …..  en nu blijkt van niet. NU is het 3 mei en begint de teller te lopen voor mensen met ADHD/ADD die deze medicatie nodig hebben. TE triest om over te praten.  Spelen met levens van mensen past niet!

Uiteraard is dit niet de eerste keer dat mevrouw Schippers zich op glad ijs begeeft. Zo’n ballonnetje oplaten over het eigen risico in 2017, wanneer mevrouw Schippers geen minister meer is, is regeren over het graf. De excuses neerleggen bij een volgende generatie.

Mede daarom is het mooi wanneer petitie Het Roer Moet OM nog voor de zomer van 2016 de 40.000 handtekeningen haalt. De apothekers hebben gelijk, er moeten maatregelen komen tegen ‘schofterige’ praktijken van …. Vult u zelf maar in!

Label adhd_kidKlik op de afbeelding en ga naar www.dexamfetamine.nl en TEKEN!

Collega petitie Dexamfetamine
Stichting Orange Monday betreurt dat mensen met een diagnose ADHD/ADD de dupe worden van deze bizarre praktijken. Juist mensen met psychische klachten (die Orange Monday behartigt) verbruiken als eerste vaak hun eigen risico en in dit geval met Amfexa krijgen zij nog eens een extra ‘tik om de oren’ doordat ze bij een gemiddeld verbruik zo’n € 300,- bij moeten betalen. Er staat nu een teller op de site voor de eigen bijdrage ….

Zoals u in bovenstaand interview kunt lezen, dat is voor veel mensen die nauwelijks rond kunnen komen niet meer te doen. Ik zeg, steun vandaag EN de Petitie Amfetamine EN Petitie Het Roer Moet OM (als u nog niet getekend mocht hebben). Laten wij samen HET signaal geven naar Den Haag dat de maat echt VOL is. It’s Time To Change!

Met positieve groet, Martin Jan Melinga

PS: Stichting Orange Monday behartigt mensen met psychisch klachten. Tevens heeft zij de Vitaliteitfactor© ontwikkeld om te voorkomen dat mensen psychische klachten krijgen. Het instrument voor Integrale aanpak GGZ oftewel De Nieuwe GGZ!

Time To Change NL Voorpagina

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op #Apothekers: “af van ‘schofterige’ praktijken” … #farmaceuten #Schippers #ADHD #Dexamfetamine

  1. J. Brunswijk zegt:

    Goed Geschreven! Mee Eens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s