Mevrouw #Schippers … Het Roer Moet OM! Verhoging tot € 500 bizar! #eigenrisico #zorgverzekering #hetroermoetom

Tussenstand Bevrijdingsdag 5 mei: 25.000 handtekeningen! Op naar 40.000 …
Actueel: 23 juli 2016 | tussenstand 30.000 handtekeningen!
Teken via www.hetroermoetomin.nl Thanks!

Recent had ik een gesprek en kwam minister Schippers ter sprake. Het leek alsof zij zich alleen maar bezig hield met de KNVB (voetbalbond) over het terugvragen van 11 miljoen van de FIFA. Verder niets bijzonders de laatste tijd. En dan, woensdag 20 april 2016, uit het niets: als er niets veranderd dan gaat het eigen risico van de zorgverzekering omhoog, van € 385,- naar € 500,- (+ € 115,- is bijna 30% stijging). Hoor ik dat goed, lees ik het goed? Yep! Ook Renske Leijten had het (al eerder) gezien en zegt het ook. Er is, geloof ik, niemand (op Schippers na dan) die gelooft wat ze zegt. En toch, het is waar.

1 Tweede kamer - Het Roer Moet OM - Schippers - Nationaal Zorgfonds basis 001Klik op de afbeelding en ga naar de petitie als u nog niet getekend heeft!

De kosten van de Gezondheidszorg stijgen de komende jaren (te) rap van 41 miljard in 2017 naar 50 miljard in 2021 (ruim 20% dus). Houdt dat in dat het eigen risico binnen een paar jaar doorstijgt richting € 1.000,-? Dit kan en mag niet waar zijn! Onze Petitie Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg liep nog steeds (en blijft lopen tot 40.000 handtekeningen). Na wat tweets en berichten op Facebook kwam de handtekeningenstroom snel op gang (3.000 in 3 dagen). In de reacties  wordt gesproken van onrecht, ongeloof en wat nu. Bij de start, begin 2014, was en is de zorgverzekering en het bijbehorende eigen risico al opgenomen.

Eigen risico Zorgverzekering
Ik heb er de laatste jaren al veel blogs over geschreven, de petitie Het Roer Moet OM. Eén van de meest onrechtvaardige zaken binnen het Gezondheidszorgsysteem is het ‘eigen risico’. Het klinkt logisch (kosten remmend), maar is het niet altijd. Denk aan de chronisch zieken. Heel veel mensen hebben rond het 1e kwartaal het eigen risico al verbruikt.  Denk ook aan al die mensen die een minimum inkomen hebben. Vermijdend gedrag (niet naar de huisarts gaan) neemt hand over hand toe. Door de verhoging zal dat alleen maar versterkend (en de uiteindelijk kosten verhogend) zijn. Mensen gaan TE laat naar de dokter …. Met alle gevolgen van dien.

A - Het Gezondheidssyteem - Het Roer Moet OM

De Zorgverzekering
Los van het eigen risico, blijft de vraag rondzingen of een nieuw Ziekenfonds (de SP noemt het ‘Zorgfonds’, wat beter klinkt) de komende jaren de oplossing gaat worden. Het systeem van nu, veel te veel zorgverzekeraars met TE veel verschillen, is naar mijn mening rijp voor de schroot. Eén nieuw Zorgfonds, centraal geregeld voor de basisverzekering lijkt gezien de ontwikkelingen (stijging van de kosten) logisch. Een taak voor het nieuwe kabinet, als u het mij vraagt.

Decentralisatie Gezondheidszorg
Voor de lezers die zeggen: ‘de kosten waren toch 100 miljard? Klopt! Een groot deel van de diensten die centraal werden geregeld zijn aan de gemeenten gegeven. Naast de Jeugdzorg, de WMO, WLz en niet te vergeten het PGB. Onder het mom van ‘wijkgericht werken’ werd dit gezien als dé oplossing van kostenbeheersing. Het tegendeel is waar. Wijkgericht denken geeft nog niet de verwachte resultaten en van besparing (behalve zorgmijdend gedrag) is zeker geen sprake.

Integrale Gezondheidszorg
De petitie is in 2014 opgestart door stichting Orange Monday. Oorspronkelijk opgericht vanuit de GGz (geestelijke gezondheidszorg) gedachte, toegegroeid naar integrale Gezondheidszorg. Waarom? Psychische en lichamelijke klachten hebben in 9 van 10 gevallen met elkaar te maken. Tel daarbij de invloeden van de 21ste eeuw (meer schulden, meer scheidingen, internet en sociale media) op en het resultaat is dat de klachten vaak met alle drie de zaken te maken hebben (Psychisch, Lichamelijk en Omgevingsfactoren).

De Gezondheidszorg is verworden tot een symptoom (klachten) bestrijdende bedrijfstak met 1,5 miljoen mensen en in totaal (inclusief gemeenten etcetera) een kostenpost van meer dan 100 miljard. En, we zien dat deze alleen maar blijft stijgen. Horizontale samenwerking tussen geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg en maatschappelijke instanties zijn essentieel. Check de visie van stichting Orange Monday over Vitaliteit.

1. Het-Roer-Moet-OM-Time-To-Change-NL- NIEUWE KOERS

Tenslotte, de petitie Het Roer Moet OM
Als u bovenstaande ingrediënten, in vogelvlucht, leest kunt u niet anders, net als wij, tot de conclusie komen dat de Gezondheidszorg in Nederland volledig uit koers is. Een zinkend schip. Het is niet alleen de verhoging van het eigen risico, dat was de druppel! Zaken moeten veranderen. Het Roer Moet OM!

Is het allemaal zo erg als wij zeggen? Ja! De Gezondheidszorg (GGZ en ZORG) is een oud schip dat aan vernieuwing toe is. Een schip dat uit het water moet worden gehaald. Er moet een nieuw schip gebouwd worden. Waarom? Verbouwen heeft geen zin, het schip blijft lekken en zal later zinken. Ingrediënten voor het ontwerp van een nieuw schip:

 • Een nieuw algemeen Zorgfonds voor elke Nederlander
 • Cliënt en patiënt gericht werken
 • Preventie binnen het Zorgfonds
 • Persoonsgebonden budget uit het Zorgfonds
 • Eigen regie cliënt en patiënt (eigen verantwoordelijkheid)
 • Zo min mogelijk regelgeving en bureaucratie
 • Zorg dichtbij voor iedere Nederlander

Dit zijn de voorwaarden voor een nieuw Zorgstelsel dat goed functioneert voor iedereen, betaalbaar is en blijft en vooral iedereen de Zorg geeft die men nodig heeft. Te veel mensen vallen nu nog buiten het zorgstelsel met alle gevolgen van dien.

Twijfel dus niet! Klik op onderstaande afbeelding en teken vandaag nog de petitie:

Campagne Denk Anders - HET ROER MOET OM IN DE GEZONDHEIDSZORG

Denk Anders is de slogan van Orange Monday en wordt in de praktijk toegepast door de opzet van de petitie Het Roer Moet OM. Denk buiten de gebaande paden. Nederland vraagt om oplossingen, die vanuit de politiek (nog) niet komen. Denk Anders! TEKEN!

Met positieve groet, Martin Jan Melinga

PS: Met de introductie van de Vitaliteitfactor en Vitaliteit Expert zet stichting Orange Monday de trend naar een Integrale Gezondheidszorg. Meer weten? Ga naar de speciale website www.vitaliteitexpert.nl – Op 20 april  startte de 1e opleiding! #TROTS

Klik op de link of onderstaande afbeelding voor data in juli, augustus en september.
1 Opleiding_Vitaliteit_Expert_puzzel_004_250p

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, DE NIEUWE GGZ, Het roer gaat OM!, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, Minister Schippers, Nationaal Ziekenfonds, Nationaal Zorgfonds, Orange Monday, Orange Monday Academy, Orange Monday Ambassadeur, Over Martin Jan Melinga, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Stichting Orange Monday, Vitaliteit Expert, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

89 reacties op Mevrouw #Schippers … Het Roer Moet OM! Verhoging tot € 500 bizar! #eigenrisico #zorgverzekering #hetroermoetom

 1. annetxxxxx zegt:

  Vergeet niet dat de “zorgfondsen” een behoorlijke buffer hebben.
  En inderdaad de minder bedeelden zoals je zelf al aan gaf worden weer de dupe van een volslagen op hol geslagen paard dat regering heet en niet is te stoppen.
  ZE MOETEN ZICH ALLEMAAL DE OGEN UIT HUN KOP SCHAMEN!!!!

  • J zegt:

   Dat mens is volkomen de weg kwijt wij betalen ons scheel aan zorg terwijl er bepaalde mensen gewoon zorg gratis krijgen en er zijn mensen die kanker hebben die de medicijnen niet krijgen omdat ze te duur zijn die laten ze gewoon creperen ja als je rijk bent dan leef je in dit land langer of sla je vluchteling bent

  • Anouska zegt:

   Sorry hoor maar ook mensen met een normaal maandsalaris zijn hier de dupe van. Niet alleen de minder bedeelden

 2. Conny Beerman zegt:

  Ik ben er nu een beetje klaarmee … Wanneer stopt deze gekte. Volgens mij is ze hard gevallen. Was ik maar een vluchteling of een Pool of wat dan ook.

 3. opdebeurs zegt:

  Er niks bekend over het eigen risico van 2017 wel een stichting en een site die in dit artikel wordt gepromoot.

 4. Carin Depping zegt:

  Ik krijg hier tranen van in mijn ogen.Ik krijg een WAO, mijn man heeft zijn rug versleten na 40 jaar hard werken. Word niet afgekeurd!!!!!. We moeten rondkomen met 1064,00 euro.Waarvan zal we nog Eigen risico betalen, als wij bijna niet eens kan boodschappen kan doen.

  Volgens mij wil de regering hebben wij moeten langzaam dood gaan van de honger, nou dat lukt ons aardig hoor!!!

  • Marina zegt:

   Ik ken het, ben net niet helemaal afgekeurd en krijg een WIA-uitkering. Pas kwam ik erachter dat deze beneden bijstandsniveau is! Mijn reserves zijn inmiddels op en ik heb een schuld vanwege de ziektekostenverzekeringspremie en eigen bijdrage die ik niet meer kan betalen

 5. Tiny Fritz zegt:

  Dit krijg je nu als je zoveel mensen toelaat… waar gaat dit naar toe!!! dit moet echt stoppen wij kunnen straks niet meer geholpen worden en vreemde kunnen zomaar alles krijgen… wij zij de dupe van deze gekte .Ze hebben dure telefoons en bellen naar huis ….wie betaald hun telefoonkosten???
  Zeg NEE tegen nog hogere zorgkosten!!!

  • Marina zegt:

   Als wij in de bijstand komen moeten we ook alles wat we aan vermogen hebben eerst opmaken. Waarom hun niet?

   • Hubert Robroekz zegt:

    Voor asielzoekers isalles geregeld hun bedje is gespreid ,maar het eigen belasting betalende volk kan verreken,en wij stom volk hebben hun de stem gegeven.

 6. Remco Jaasma zegt:

  Er was toch geen democratie? Waarom blijft iedereen dan tot een petitie oproepen? Een petitie gericht tegen medeplichtige kamerleden, waarvan we verwachten dat ze ermee rekening houden. En u denkt nog steeds dat een petitie gaat helpen?

 7. Onbegrijpelijk en onvoorstelbaar als de eigen risico zoveel stijgt naar €500,=!!
  Dit noem ik namens mij en vele anderen met mij ONTOELAATBAAR en ONMENSELIJK!!!!
  Mocht dit idiote plan doorgaan, zullen er velen in grote problemen komen en niet meer rond kunnen komen!!!
  Voor vele mensen die een gezin hebben maar ook die geen gezin hebben , kunnen dit absurde bedrag NIET meer opbrengen!! Dus STOP hiermee!!!!

 8. Fliers zegt:

  Hoeveel meer gezinnen moeten er onder de armoedegrens komen te zitten?!?!

 9. J zegt:

  Volgens miljoenen de Nederlandse burgers bloeden voor de vluchtelingen die gratis zorg krijgen u moet zich diep schamen om ons zo uit te kleden en daarbij als we echte zorg nodig hebben zoals mensen met kanker geven jullie niet thuis want dan zijn de medicijnen te duur alleen als je rijk bent kan je tegenwoordig nog overleven in Nederland.

 10. sabine neuteboom zegt:

  Hoe doen ze dat in Duitsland dan? Ik was daar gratis verzekerd bij de krankenkasse met mijn minimum inkomen. Ik betaalde alleen een kleine bijdrage als ik medicijn nodig had. En per kwartaal een heel kleine bijdrage als ik naar de huisarts moest. Hier betaal ik 130 euro premie per maand plus honderden euro’s eigen risico PLUS eigen BIJDRAGEN! Laten we die ook niet vergeten! Want dat komt nog eens bovenop het eigen risico. Je maakt mij niet wijs dat dit niet anders kan. Als mijn dochter 18 wordt moet ik van veel minder geld leven en heb ik TWEE KEER dit eigen risico! Waarvan? Moeten wij dood?

  • Beste Sabina, dat is zeker een onderzoek waard. Hoe doen ze het met de Gezondheidszorg in Duitsland.

   • Talina zegt:

    Niet alleen Duitsland. Onderzoek ook eens hoe dit gaat in buurland België ook zichtbaar veel minder kosten voor in sommige gevallen zelfs betere zorg.

   • Hub robroek zegt:

    Die vrouw is niet normaal
    Voor wie moeten wij nog meer betalen,is te triest voor woorden

  • Marina zegt:

   De gemeente heeft een collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met een minimum inkomen, dan krijg je dus korting en de gemeente betaalt een deel mee. Helaas is de verzekering van mijn gemeente er één die er bij mijn lotgenoten om bekend staat zeer weinig te vergoeden, geen optie dus voor mij, buiten dat om als ik bij mijn eigen verzekering wegga nemen ze me nooit meer terug in de aanvullende. Waarom betaalt de gemeente niet ook een deel mee als je bij je eigen verzekeraar wil blijven?

 11. John Stevens zegt:

  De enigen die beter worden van de ziekenfondsen zijn zeer zeker niet de zieken, jaren geleden bestond het ziekenfonds in slankere vormen en waren directiesalarissen een flink stuk lager, de politiek bemoeide zich vrijwel niet met het fenomeen ziekenfonds en het was en bleef betaalbaar, op het moment dat de (R)overheid begon te zien dat er toch wel veel geld bij de fondsen zat greep deze (R)overheid in, men deed een forse greep in de geldlades van de fondsen voor oneigenlijk gebruik (aflossen van opgelopen staatsschulden) en deze Roverheid bleef vanaf toen de “vinger aan de pols” houden, gevolg: de premie s gingen omhoog, de salarissen van personeel bleven op dezelfde hoogte maar de salarissen van het top personeel steeg tot ongekende hoogte, en weer deed de Roverheid een greep in de lades, het kringetje was toen rond, wij(de regering) laten de bevolking meer betalen voor de zorg die wij als regering gratis hebben, wij, (de regering) roepen een nieuwe volksverzekering in het leven die wij (de regering) gaan beheren, de ABWZ werd geboren en elke Nederlander werd verplicht verzekerd tegen een premie van € 115.-. de regering vond het prachtig, staatssecretarissen en ministers werden met voorrang behandeld en dat gebeurde veelal gratis, van hun salarissen konden deze graaiers de premie´s die de bevolking WEL moest betalen in hun eigen zak steken(wij, de regering hebben dit uitgevonden en dat moet beloond worden) en de bevolking maar lekker “goedkoop” naar alle hulpen bij ziektes of tandarts, nou vergeet het maar, maar toch, het eerste jaar van de hoog geprezen ABWZ kwam er bij het ministerie van Financién meerdere miljarden binnen, bij de Roverheid kwamen de dollartekens of/en Eurotekens in de ogen en het leed was geschied, hoe meer er binnenkwam hoe hoger de premie werd, EN TOEN KWAM ER EEN KAMERLID, ONZE VOLKSVERTEGENWOORDIGER, op een helder idee, als we nu de premie op gelijke hoogte houden maar de tandzorg gedeeltelijk schrappen houden we meer over en kunnen onze salarissen met 10% omhoog, het geld halen we uit de ABWZ pot, de plebs weten hier toch niets van, en nu wil een minister van VOLKSGEZONDHEID de premies weer verhogen, HOUD DE DIEVENBENDE VAN RUTTE DAN NOOIT OP DE BEVOLKING VAN NEDERLAND TE BESTELEN, OF HEEFT KLIJNSMA AL BESLOTEN HOEVEEL GELD ER VAN DE ABWZ NAAR DE HAAGSE SLUITPOSTEN MOET VLOEIEN.

 12. Frans Huisman zegt:

  Dat eigen risico moet helemaal weg, er word winst gemaakt door alle aanbieders van zorg. Die winst gaat in een pot en worden andere dingen mee gedaan en gaat niet terug in de zorg. We worden gewoon belazerd net als met de pensioenen. Ook daar is geld zat, maar deze regering zit te vissen om een groot deel in te pikken. Dus stem straks op een partij die echt voor ons is en niet voor zakkenvullers.

 13. Gaby Faats zegt:

  Dit kan zo niet langer! We moeten steeds betalen voor de zorg, de minder bedeelden kunnen het niet meer betalen. We moeten dit stoppen

 14. Stoppelenburg zegt:

  Het is te gek voor woorden. Waar moeten de mensen dat vandaan halen.Dan krijg je dat de mensen geen verzekering meer gaan nemen
  NEDERLANDERS KUNNEN GEWOON DOOD GAAN.

  • Hoi Anne, dat het eigen risico omhoog gaat is duidelijk. Hoeveel nog niet. Dat het nu hoog genoeg is (in een paar jaar verdubbeld) is duidelijk. De plannen van Schippers (en een volgend kabinet) zijn duidelijk, de zorgkosten stijgen van 41 naar 50 miljard in 5 jaar. Dat het ten kosten van het eigen risico zal gaan is voor ons duidelijk. Hoe en wanneer nog niet! Vandaar ook de petitie http://www.hetroermoetomin.nl/

 15. Tonny Bijstra-Huijbens zegt:

  als je nog geen chronisch patiënte zou zijn, dan werd je het wel met die krankzinnige maatregelen.

 16. Boop zegt:

  Stop de macht van de zorgverzekeraars die kapitalen hebben en niet uitkeren. Maar veel ministers hebben een of ander functie bij de zorgverzekeraars en spekken alleen zo hun eigen portemonnee
  .

 17. D.Zweers zegt:

  Dit is niet meer te betalen voor mensen met 1 loon. Straks gaat er niemand meer naar een dokter..

 18. De vries zegt:

  Dit is echt helemaal van de gekke zij kan makkelijk praten verdiend genoeg salaris van de belasting betaler Dit is een grote schande zij maken ons helemaal kapot,

 19. Rebel zegt:

  Laat de eige bijdrage/ risico afhangen van t inkomen.
  Bvb 3.5%
  Dan betaald ieder naar draagkracht.
  Een Schipers die 7000 in de mnd niet verdiend maar krijgt lacht om die 500 euro.
  Als je net 1500 /mnd verdiend is die 500 een fikse aanslag. Tijd voor REVOLUTIE.

 20. Anja zegt:

  Het is toch te gek voor woorden! Het is begonnen met een eigen risico van €160,.-
  Het is al verdubbeld in een paar jaar!!
  Het wordt hier net als in Amerika, dat je eerst moet betalen voordat je geholpen wordt.
  Maar ja Nederland wil ook graag op Amerika lijken he?!
  Ik denk dat veel mensen straks niet meer naar de dokter of ziekenhuis gaan omdat het domweg te duur is!
  Bloedprikken €70,- naar een specialist… starttarief €150,- tja wat doe je dan… je kids eten geven, hypotheek betalen, of dokter…
  Maar hopen dat je niks ernstigs hebt…
  Erg hoor dit!
  Oja en dan te weten dat de zorgverzekeraars al jaren WINST maken!!!

 21. L Hendriks zegt:

  Waar zijn ze in vredesnaam mee bezig
  Weet nou al niet waar ik m’n rekeningen van moet betalen en dan nog meer

 22. Mari zegt:

  Ik heb er niet om gevraagd om chronisch ziek te worden, maar waarom word ik dagelijks ook nog financieel gestraft om mijn medicijnen in te nemen??

  • David zegt:

   omdat er artsen zijn die niet arts zijn geworden om in eerste instantie een ander te helpen maar graag een ruime vergoedingen er tegen over willen zien liever 3 ton+ vangen dan 50k euro per jaar en het voor iedereen betaalbaar is. hetzelfde met bedrijven die ziekenhuisapparaten ontwikkelen die willen allemaal een graantje meepikken. ga maar eens nadenken over de zin de een z’n dood de ander z’n brood.en grote farmaceuten die miljoenen al dan niet miljarden verdienen aan zullie hullie gullie medicijnen.

 23. Zijlmans zegt:

  €500,- Per Persoon. Te zot voor woorden…kijk eens hoe ze t in Belgie geregeld hebben…Er zullen veel mensen heen verzekering meer nemen…Puur omdat het niet meer te betalen is…Dan maar liever ziek worden en helaas overlijden…

 24. Mw. Y. den Hartigh zegt:

  Niet te geloven! !!😂😂😂

 25. maarten nijkamp zegt:

  beste mevrouw schippers spoort u wel helemaal? vroeger betaalde ik in guldens 45 per maand en had 100% dekking van mijn ziekte kosten. nu betaal ik er 95,63 euro en een eigen bijdrage van 375 euro en is alleen de basis verzekering betaalbaar voor mij. en dan ben ik nog een van de rijkeren omdat ik loon verdien, maar er zijn ook mensen die t zout in de pap niet hebben en gekort worden op uitkeringen omdat ze hun kids de deur niet willen uitgooien hoe in hemelsnaam moeten die straks gaan betalen, om nog maar te zwijgen van armere chronisch zieken die deze opzet een vermogen kost. u zou is met enkelen van hen een jaar van inkomen moeten wisselen, dan weet u hoe het voelt als een stom rund als u hen opnieuw geld uit de zak wil kloppen

 26. Toine Marie zegt:

  http://fd.nl/economie-politiek/1148858/schippers-zorgkosten-en-eigen-risico-stijgen-flink-zonder-extra-ingrepen
  Wel goed lezen, beste mensen. Niet Mw. Schippers zet het eigen risico naar 500 euro. Zij waarschuwt alleen maar dat het volgende kabinet er op moet letten dat de hele gezondheidszorg niet te duur wordt, anders kon het eigen risico wel eens naar 500 euro gaan.

 27. bertmaathuis zegt:

  1° Hoe “hoger” maatschappelijk niveau, hoe meer men lijkt te [willen] graaien! Inderdaad, [de groot-graaiers zijn] het menselijk spoor volkómen kwijt!
  2° Er is in Nederland al sprake van een nieuw initiatief, waarbij men zélf de regie behoudt. De gezondheidsverzekering! http://gezondheidscooperatief.nl/
  3° In de pers/op TV doet men alsof de Balkenende-norm voor [semi]overheidsfuncties (doch niet voor functies in het bedrijfsleven) de limiet zou moeten zijn. Doch die limiet ís al volkomen over de top!
  En ik vraag me altijd af, in dit verband, waarom wíl iemand zoveel verdienen? Sterker nog: hoe dúrft iemand zoveel te verdienen? Terwijl je weet dat zoveel medeburgers niet eens gewoon rond kunnen komen! Het ego-streven in dezen blijkt voor velen onbegrensd. Dankzij de huidige kindercrèches (staatsopvoeding) zal het besef van solidariteit nóg meer en vollediger verdwijnen (je eigen moeder is de allereerste met wie je je solidair en volkomen vertrouwd voelt). Met het wegparkeren van je baby/peuter bij de crèches, wordt het saamhorigheidsbewustzijn geheel tenietgedaan middels deze staatsprogrammering!!! (Daarom is de overheid ook vóór!)
  4° De enorm grote migrantenstroom is óók met opzet op gang gebracht; en wel om zeer grote onbalans in de Europese landen te kweken. Óók om de nationale identiteiten (ik ben Nederlander, ik ben Belg, ik ben Duitser, enzovoort) te doen verdwijnen, zodat overheersing (dictatuur) vanuit Brussel veel eenvoudiger wordt.

  Op vele fronten moeten de burgers uit hun kracht en uit hun verenigd-zijn verdreven worden; dáár is de elite mee bezig. Het tot stand brengen van complete [werk]slavernij!

  Doch het heft weer terug in onze éigen handen nemen, zal het roer definitief omgooien! Victorie! Behalve een geheel nieuw schip voor een gezondheidsverzekering, zullen we tevens een drastisch verkorte werkweek (maximaal 3 dagen) moeten invoeren. Er zal dan tevens zoveel ontspanning (én tijd voor zelfontwikkeling) komen, dat ziekte, stress met meer dan de helft zal afnemen. Waardoor de kosten voor herstel in gelijkelijke mate zullen dalen, zo niet meer!

 28. FJ Tempel zegt:

  Ze wil de uitkering trekkers uit roeien ,ze weet donders goed dat ze dat niet kunnen betalen !!!!!!!Wij vragen niet om ziek te worden , en zo ja moet je voor straf 500eu betalen ?

 29. Lonny toby zegt:

  Wat ik niet snap…bepaalde zorgverzekeringen hebben eerverleden jaar winst geboekt…zelfs het kabinet zei dat dit terug moest naar het volk…niks gezien en toch hogere kosten? Snap hier geen jotum meer van….

 30. Ton Diks zegt:

  Wij accepteren alles maar, niet lullen met z’n allen, maar als bevolking onze tanden laten zien aan de politiek. Het probleem is mede de vergrijzing maar daar kan de politie ook niks aan veranderen, Een ding is zeker er is nog genoeg geld te besparen in de zorg.
  Vul het zelf maar in—–/!!!!!!!

 31. Brans zegt:

  Belachelijk.Hoe verzint Mevrouw Schippers dit
  Mensen gaan hieronder door.

 32. Ariane Mekken - Schalij zegt:

  De zorg wordt zo helemaal om zeep geholpen! Schandalig!

 33. Mio zegt:

  Ontvangt vast via de achterdeur iemand iets van de zorgverzekeraar. ” Vertrouwen is goed….Ho…man is beter” ( herkent u de slogan nog?)

 34. Shirley Mostert zegt:

  Nou ga dit jaar al niet meer naar het ggz kan de eigen bijdrage nou al niet meer betalen slik alleen nog mijn medicijn als dat niet meer kan dan weet ik niet wat er dan met mij gebeurt het is nu al uit zichloos blijf maar binnen dan kan er niks gebeuren misschien moet ik er maar een eind aanmaken ben ik dan overal van af

 35. Jolanda de Vries zegt:

  Volgens mij wilde ze het inkomensafhankelijk gaan doen maar nee hoor,iedereen is de klos!!

 36. Monica zegt:

  Nederland gaat steeds meer op Amerika lijken alleen moeten wij ook nog veel belastingen betalen waar je daar meerdere banen kunt hebben. Hoe moeten de personen met minder inkomen overleven. Op deze manier worden mensen ziek doordat zij geen ziektekosten gaan/kunnen betalen.

 37. christina zegt:

  yoch niet normaal ben alleen staand moeder hoe willen jullie dat ik dat ga betalen

 38. Michelle zegt:

  Stel achterlijke idioten!

 39. Pingback: De Maat is VOL #Schippers & #VanRijn … Laat #ouderen niet in steek! #hetroermoetom #eigenrisico | Martin Jan Melinga

 40. I pronk zegt:

  Schandalig gewoon

 41. Schalk zegt:

  Jeetje, zeg.. U maakt ons ziek..ziek..ziek !!!!! En ongevoeligggg !!!! U heeft heerlijk leven, terwijl wij armoede zijn…Dank u wel !!!! JOUW SCHULD, ALS NEDERLANDERS KUNNEN GEWOON DOOD GAAN.

 42. M zegt:

  Ik snap het niet helemaal. De laagste lonen krijgen toch 87 euro zorgtoeslag. Die betalen dan nog zo’n 8 euro premie toch per maand. Das beter dan vroeger het ziekenfonds lijkt mij.

  • Dat heeft toch niets met het eigen risico te maken, voor veel mensen is het nu al heel veel geld.

   • Toch wel: 8 Euro premie en momenteel 385 Euro eigen risico gedeeld door 12 is 32 Euro en een paar cent per maand. Echter alleen als je je hele eigen risico moet betalen. Maximaal kom je dus op 40 Euro per maand. Gaat het naar 500 Euro per jaar dan wordt het 8 en 500 gedeeld door 12 is 41,50 Euro en een paar cent is afgerond 50 Euro per maand. Zelfs in dat geval is het dan toch nog te doen? Zorgtoeslag was er ten tijde van het Ziekenfonds niet.

 43. Pingback: Er is iets verschrikkelijk mis …. En we vinden het nog gewoon ook! #Schippers #VanRijn #Jeugdzorg | Martin Jan Melinga

 44. Pingback: Mevrouw #Schippers, waarom doet u dit nu … #HetRoerMoetOM #CheckJe Vitaliteit | Martin Jan Melinga

 45. Pingback: Dreigend #ontslag minister #Schippers? #verwardemensen #eigenrisico naar € 500? | Martin Jan Melinga

 46. j van haaren zegt:

  belachelijk hoog onbetaakbaar

 47. Georgette Speelman zegt:

  Alsof de mensen erom vragen om ziek te zijn. Ik heb er niet om gevraagd om diabetes te hebben, net zoals zoveel chronisch zieken er niet om gevraagd hebben ziek te zijn. En er worden er alleen maar voor gestraft!!!

 48. Janneke van Roekel zegt:

  Mevrouw Schippers u vergeet de ouderen, chronisch zieken en de mensen met een kleine beurs.

  Dit gaat mensen levens kosten!

  Het is voor mij nu al niet te betalen dus met die € 115,- extra kosten.
  Heb ik geen geld voor eten meer.
  Mijn telefoon moet ook weg.

  Volgend jaar mijn tv en Internet de deur uit als u dit beleid zo doorzet.
  Naar de toekomst durf ik al jaren niet meer te kijken.

 49. Ivo zegt:

  Het roer moet zeker om.
  Bij een tv programma werd uitgezocht dat fabrikanten van medicijnen, zó sterk de prijs opschroeven en dit wordt allemaal getollereerd.
  Vreemd…..i.p.v. te kijken wat de reden is daarvoor.
  Eigen zakken vullen mag nooit een reden zijn.
  Ik ga die €500 niet betalen. Wel hetzelfde als dit jaar, ook al is dit niet te doen.
  Ben afhankelik van de bijstand en heb een chronische ziekte
  Onze huidige regering zit ook vast in het negatieve denkcircuit: het gaat bij hen niet om de mens. Maar om geld.
  Je ziet aan hun ogen, gezichtsuitdrukking, dat niets vanuit het hart gaat. Ze zijn helemaal afgesloten van hun hartenergie. En dan krijg je deze vorm van regeren: geld moet stromen de staatskas in. Terwijl het naar de inwoners moet stromen.
  Geld is bedoeld voor de mens, om er goed mee te kunnen leven. Let wel: elk mens.
  Geld is niet bedoeld om ingepikt te worden.
  Er is genoeg, maar de regering gaat er verkeerd mee om.

 50. Stolk zegt:

  Absurd. Ik ga nu zelf al niet meer naar specialisten enz. Of sommige medicatie neem ik niet.

 51. bertmaathuis zegt:

  Zóveel reacties hier! Mensen worden blijkbaar zéér bewogen.

  Het is niet zozeer mevrouw Scippers die “weg moet”, maar het algemene bewustzijnsniveau dient verhoogd te worden.
  En wel, heel eenvoudig gezegd, van IK naar WIJ.

  Bijvoorbeeld:
  https://tijdvoordesleutel.com
  https://www.facebook.com/groups/tijdvoordesleutel/ (meest actief)

  En zo zijn er gelukkig heel wat meer constructieve initiatieven inzake de Nieuwe Tijd (DENIESA).

 52. Mildred zegt:

  Dat mens is echt gek totdat een naaste erg ziek wordt, maar blijkbaar gebeurt hun niets. Ik word binnenkort geopereerd en moet de pleisters betalen. Ik kreeg een recept mee 9€ 3 pleisters en ik heb al een dure verzekering met een aanvullende pakket. Volgend jaar ga ik voor een basis .” De regering help je toch de kist in”.

 53. herbert spaans zegt:

  dit is te gek voor woorden 500 euro makkelijk praten voor mevrouw schippers met een maand inkomen van 15.000 euro per maand ,dan is er geen vuiltje aan de lucht ..Maar mensen met een minimum of bijstand inkomen is dit niet meer te betalen .terug naar het ziekenfonds voor de burger en particulier voor de ambtenaren zo als het was dan is het voor ieder een te betalen .

 54. Hans L. zegt:

  Vreemde stelling; “Vermijdend gedrag (niet naar de huisarts gaan) neemt hand over hand toe” Volgens de kleine lettertjes van mijn basisverzekering (lees, voor iedereen) telt de huisartszorg juist niet mee bij ER, ofwel, die krijg je altijd vergoed.

  • Beste Hans, inderdaad ogenschijnlijk een vreemde stelling. Echter, de huisarts wordt vergoed, mensen zijn ‘bang’ voor verdere gevolgen en eventuele eigen bijdrages. Bijvoorbeeld, voor veel mensen wordt slechts 6x vergoed of minder. Dat betekent dat je de fysio nodig hebt toch echt zelf moet gaan betalen. Dat is de angst ….

 55. Zahide Şahin zegt:

  İk ben tegen voor 500 eigen risico

 56. Hans Petrie zegt:

  http://www.rtlz.nl/business/bedrijven/twee-ex-bestuurders-achmea-krijgen-18-miljoen-mee. Hoera daar gaat het geld. De kosten gaan omhoog natuurlijk ik ben gek, moet nodig behandeld worden.

 57. Monique kuipers zegt:

  Of ze van de pot gerukt zijn.

 58. Alleenikweethet zegt:

  Mw. Schippers moet de schip nemen naar niemandsland

 59. Huib Geertsema zegt:

  Het moet ophouden met gestraft worden voor ziek zijn. We betalen al premie!

 60. Daisy zegt:

  Belachelijk, het heeft geen zin meer om verzekerd te zijn.

 61. Pingback: Uw steun harder nodig dan ooit … wij zetten alle zeilen bij! Mevrouw #Schippers #HetRoerMoetOm #petitie | Martin Jan Melinga

 62. Marina zegt:

  Voorbeeld: Ik heb pijn in mijn rechteronderbuik, de huisarts laat bloedonderzoek en een echo doen, daar komt behalve een eierstokcyste en obstipatie niets uit dus hij laat mij alleen maar laxeren, elk contact moet ik weer meer laxeermiddel gaan gebruiken, uiteindelijk stuurt hij mij naar een internist en gynaecoloog. De internist laat ‘weer’ bloedonderzoek en een echo doen (waar dus niets gevonden wordt en terwijl we dat al wisten), verzuipt me ook in de laxeermiddelen en ik wordt weer weggestuurd, zij mocht hiervoor een heel traject rekenen en ik weet nog steeds de oorzaak van mijn klachten niet, laat staan dat ik er vanaf ben, dus weer diverse malen naar de huisarts (wat ook weer kost) die me uiteindelijk naar een ander stuurt voor een endoscopie en een coloscopie, als internist 1 dat had gedaan dan was dat bij dat traject inbegrepen, nu kost het weer een nieuw traject. De gynaecoloog doet alleen een uitstrijkje op geslachtsziekten (?!) en ook ‘alweer’ een bloedonderzoek, ook daar kwam uiteraard niks uit want dat wisten we al, ik heb mijn ongenoegen geuit, hij zei “ik denk dat je endometriose hebt ga maar aan de pil”, ik ben niet van plan medicijnen te gaan gebruiken voor iets wat niet zeker is (en mag dat i.v.m. iets anders ook niet slikken), hij wil dus geen onderzoek verrichten wat zijn diagnose kan bevestigen, mag hiervoor een heel traject rekenen, stuurt mij naar huis zonder een zeker weten diagnose, dus weer diverse malen naar de huisarts voordat het daar eens doordringt en ik wordt verwezen voor een inwendige echo en naar een andere gynaecoloog voor onderzoek naar de vermoedelijke diagnose van gynaecoloog 1, die ook weer een heel traject mag rekenen. Zo werken die artsen dus, ze doen niks alleen maar wat de huisarts al heeft onderzocht en mogen daarvoor een heel traject rekenen. Als ze de zorgkosten willen aanpakken moeten ze dit eens aanpakken!

 63. Marina zegt:

  Hulpmiddelen worden verkeerd aangemeten waardoor ik ze niet kan gebruiken, worden (opzettelijk) verkeerd in rekening gebracht, mijn verzekering zegt “ze mogen het geld houden”, ik heb nog steeds geen passend hulpmiddel wat ik kan gebruiken maar ben wel door mijn vergoeding heen en eigen bijdrage (en ik kan niet werken maar wordt niet volledig afgekeurd). En dan gooien ze de premies omhoog omdat de zorgkosten zo stijgen!

 64. Marina zegt:

  Misschien kunnen ze beter eens geld steken in en eens onderzoek doen naar de oorzaak van ziektes, dan kan je veel gerichter en dus goedkoper behandelen. En dan kunnen misschien een hoop mensen die nu niet kunnen werken, wel weer werken.

 65. Marina zegt:

  De overheid vergiftigd ons met allerlei middelen die ze in (plastic), ons eten en drinken e.d. doen en waar wij ziek van worden, en dan moeten wij die zorgkosten betalen! Laat ze het probleem eens bij de oorzaak aanpakken

 66. Pingback: Minister #Schippers of #Minister @RenskeLeijten? Verhaal van de hond en de kat? #HetRoerMoetOm #NLZorgFonds | Martin Jan Melinga

 67. Pingback: Van Minister #Schippers naar @HugoDeJonge, van de #regen in de #drup … Hoeveel gaat de #zorgpremie stijgen voor 2019? #hittegolf @NLzorgfonds | Martin Jan Melinga

 68. Pingback: 2018 nog 30 dagen | Weer een verloren jaar voor de #Gezondheidszorg? #SP @RenskeLeijten #zorgpremie #ziekenhuizen | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.