Samenwerken in #GGZ + #Zorg? Op naar integrale Gezondheidszorg! #Vitaliteitfactor #DeNieuweGGZ

Laat ik de lente en het 2e kwartaal eens goed beginnen. Voor de duidelijkheid, ik schreef dit blog op 1 april 2016 maar het leek mij geen goed idee om dit blog op zo’n dag te plaatsen. Zoals ook al eerder aangekondigd wil de stichting Orange Monday Foundation graag op audiëntie bij minister Edith Schippers van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Wellicht is ergens tussen 10 juni en 10 juli 2016 (EK) een goed idee. Waarom wij naar mevrouw Schippers willen? Een korte uitleg!

Time To Change NL - Orange Monday en Schippers

Cijfers Gezondheidszorg (Zorg – GGZ en Welzijn)
De cijfers zijn ongeveer verdubbeld de afgelopen 10 jaar en dat resulteert in ongeveer
€ 100 miljard kosten voor Gezondheidszorg in 2015. Dit betekent dat u als cliënt of patiënt ongeveer € 6.000,- betaalt voor deze Zorg. Per maand komt dat neer op € 500,-. Nu zegt u gelijk: “mijn zorgverzekering kost ongeveer € 100,- per maand”. Dat klopt, echter de rest wordt betaald door de overheid (die u ook betaalt via belasting), zoals de gemeente, maar ook andere uitkeringsinstanties (PGB), uw werkgever en vergeet uzelf ook niet.

Eigen risico – Elke Nederlander heeft ook nog eens een eigen risico van € 385,- per jaar en vaak ook nog een eigen bijdrage. In veel gevallen betaalt de zorgverzekering ook nog eens NIET uit en mag u het zelf betalen. Kortom, iedere Nederlander betaalt € 500,- per maand, of u nu wel of niet ziek bent. Wordt u ziek? Eigen risico eerst!

Schippers wil nieuwe polis voor zorgverzekering-betaalbaar-ggz plus nederland

(On)nodige begeleiding of behandeling
Na deze schokkende cijfers, onnodige behandeling. Het gaat te ver in dit blog om alle variaties te noemen. Maar de spreekwoorden ‘van het kastje naar de muur”  en  ‘mosterd na de maaltijd’ en tenslotte ‘de put dempen als het kalf verdronken is’ zijn van toepassing.

Wanneer een patiënt bij de huisarts komt, is hij vaak niet in staat (of wil hij dat liever niet) om de huisarts volledig uit te leggen wat er aan de hand is. Veelal is het ook voor de eerste keer en Nederlanders leggen liever niet alles bloot (ook niet bij de huisarts). Tel daarbij op dat de huisarts anno 2016 minder tijd voor zijn patiënt heeft dan zeg in 1976. De continue kostenbeheersing (lees:  bezuinigingen) en bureaucratie van zorgverzekeraars en VWS eisen hun tol.

Voorbeeld: Man komt met nek- en rugklachten bij de huisarts. Na de (voorlopige) diagnose verwijst de huisarts door naar een fysiotherapeut. Na 5 behandelingen zijn de klachten niet over en moet de man zelf gaan betalen. De fysiotherapeut heeft ondertussen gemerkt dat de man depressief oogt, maar mag daaruit geen conclusies trekken.

Hij verwijst terug naar de huisarts. Na een dubbele afspraak blijkt er nogal wat gaande te zijn bij de man thuis. Schulden stapelen zich op en een scheiding is niet ondenkbaar. Ook de baan van de man staat op de tocht en een burn-out is in zicht. Doorverwijzing naar een psycholoog lijkt logisch. Maar wat met de schulden en zijn baan?

20160401 Flowchart IGZ en Vitaliteitfactor - aangepast

Daarom de Vitaliteitfactor© en Integrale Gezondheid
Mensen zeggen wel eens, als u met rust gelaten wilt worden, ga dan op de hei wonen. Helaas, zelfs op de hei wordt een mens beïnvloed door zijn omgeving. Al heeft u het huis gekocht met cash geld. Als u  gas en licht of boodschappen wilt, heeft u toch weer met de ‘buitenwereld’ te maken.

Woont u gewoon in één van de 400 gemeenten van Nederland, heeft u een gezin of bent u vrijgezel, heeft u een baan of bent u werkzoekende, rekeningen betalen doen wij allemaal. Iedereen is afhankelijk van zijn of haar omgeving. Elke dag van ons bestaan. Van de crèche, via school en werk, naar ouderenopvang. Vaak (voor sommige  mensen zelfs meestal) is dat positief. Maar als een geliefd iemand overlijdt, een relatie wordt beëindigd, iemand zijn baan kwijtraakt, kan dat gevolgen hebben. Een leven van een persoon kan door één ‘life event’ van de één op de andere dag radicaal veranderen met soms noodlottige afloop. Bijna 2.000 mensen per jaar (geregistreerd) benemen zich het leven als de meest zwarte kant. Honderdduizenden mensen worden (of zijn) zwaar beschadigd, soms mentaal, soms fysiek, soms allebei, zodat doorleven een drama is geworden.

20160401-Schema-Vitaliteitfactor-V1_2_b

Gezondheidszorg – preventie noodzaak
Orange Monday heeft geconstateerd dat er veel meer geld dan nu besteed moet worden aan preventie binnen de Gezondheidszorg. Door een preventieve aanpak voor mensen met lichte of geen problemen, kunnen vele miljarden EN veel leed bespaard worden.

De 21ste eeuw waar familiebanden en sociale omgeving veel minder geworden zijn dan in de 20ste eeuw worden zaken pas laat geconstateerd. Denk aan de vele verwarde mensen. Met de Vitaliteitfactor© heeft u een instrument in handen waar u zelf in de gaten kunt houden, samen met een Vitaliteit Expert, hoe het met u gesteld is en wat u kunt doen aan zaken die niet of minder goed zijn. Lees meer over deze Vitaliteitfactor© op onze website www.orangemonday.nl  en wat de Vitaliteitfactor© voor u kan betekenen.

Doe de gratis test via www.checkjevitaliteit.nl , heeft u dan nog vragen, neem contact op met het hoofdkantoor voor de Vitaliteit Expert in uw regio en laat de berekening van de Vitaliteitfactor© (inclusief adviesgesprek van 50 minuten) doen, de kosten:  € 149,- inclusief BTW, dit is een introductieprijs (normaal € 249,- inclusief btw).

Vitaliteit Experts
De Vitaliteit Groep, een initiatief van stichting Orange Monday Foundation, werkt hard aan een landelijk netwerk van Vitaliteit Experts. Een (zelfstandig) professional kan dit worden door een zesdaagse opleiding.

Voorpagina Praktische Informatie Vitaliteit Expert en Factor - met TEKST

Klik op bovenstaande afbeelding voor meer informatie en wij horen graag of u wilt meedoen bij de start van de 1e opleiding op 22 t/m 24 april 2016.
Voor meer informatie of wilt u in één middag kennismaken met de opleiding, bel (06-50 84 65 46) met Hester Morsdorf of mail haar via hester.morsdorf@vitaliteitgroep.nl).

Tenslotte, we nodigen in ieder geval mevrouw Schippers uit om de Vitaliteitfactor© te laten berekenen en serieus te bekijken wat de Vitaliteitfactor© voor haar (en anderen) kan betekenen.

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Campagne Denk Anders - HET ROER MOET OM IN DE GEZONDHEIDSZORG
Ook daarom petitie ‘Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg.
Teken de petitie via www.hetroermoetomin.nl

 

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Orange Monday, Orange Monday Academy, Orange Monday Ambassadeur, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Psychiater Jim van Os, Psychische diagnose, Vitaliteit Expert, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Samenwerken in #GGZ + #Zorg? Op naar integrale Gezondheidszorg! #Vitaliteitfactor #DeNieuweGGZ

  1. minous66 zegt:

    Zo word je iedere dag bestolen, maar helaas word deze diefstal niet bestraft! Wat een land!!!!

  2. Pingback: Wie verdient er aan de #Gezondheidszorg? #GGZ #Schippers #DeNieuweGGZ | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s