Bent u al gewend aan de #zomertijd ….. ruim 200 dagen langer licht! #Pasen #Lente #VitaliteitExpert

Op 25 oktober 2015 was het nog 155 dagen tot morgen (zondag 27 maart 2016). De lente leek voor veel mensen ver weg. Echter, ‘Time flies when you’re having fun’, toch? Het lijkt er wel op. Geen barre winter en vandaag alweer 16 graden en volop zon. Ik wens u ondanks het uurtje minder, toch een mooie zondag. Geniet van de lente en de komende zomer want … voordat u het weet is het zondag 26 oktober 2014 (vandaag nog 211 dagen).

Blog zomertijd tijd vooruit - uurtje minder

Zoals u vast heeft gezien duurt de zomertijd (211 dagen) dus langer dan de wintertijd. Toch hebben wij met zijn allen meer moeite met de wintertijd dan de zomertijd, terwijl de wintertijd bijna 25% korter duurt. Licht is goed voor mensen en zon al helemaal. Genieten is dus het toverwoord, te beginnen met morgen! Als u al niet was begonnen 🙂

Voor de info, door het verzetten van de klok ‘lijkt’ het of het in de ochtend ‘later’ licht wordt en de avonden blijven dus langer licht. Door de zomertijd kunnen we effectiever met onze tijd omgaan, mooi toch!?

Lente in Nederland
Zomertijd wil niet betekenen dat het ook gelijk zomertijd is. Onderstaand plaatje spreekt boekdelen (in ieder geval over de afgelopen maand). Gelukkig vandaag, in het lange Paasweekend, de zon. Overigens, de zomer begint officieel pas over een paar maanden. De zomertijd in je hoofd hebben, is natuurlijk altijd okay.

Zomertijd-NL nu nog zomer

Tenslotte, let er wel op, als u het laat maakt vannacht en u komt om 2 uur thuis, dan is het dus al 3 uur. Zet uw klokken alvast vooruit (op smartphones hoeft het niet) als u morgen om 10 uur wilt opstaan is dat handig, omdat het dan al 11 uur is en u wilt waarschijnlijk niet zo laat opstaan op Paaszondag.

De tijd verzetten
Het lijkt iets onnatuurlijks, maar het biedt voor iedereen alleen maar voordelen. Ik sla al vast een bruggetje naar mijn wekelijkse blog op zondag. Zoals u wellicht bekend, heeft Stichting Orange Monday de Vitaliteitfactor© ontwikkeld (klik op de link en doe de GRATIS test) .

20160131 Schema-plaatje-vitaliteitfactor en integrale GZ

De Vitaliteitfactor© meet uw vitaliteit. Zowel uw fysieke gesteldheid, uw mentale gesteldheid, maar ook hoe u omgaat met uw omgeving. Omgevingsfactoren, zoals schulden, echtscheiding en ontslag bijvoorbeeld, hebben een zeer grote invloed bij het ontstaan van psychische klachten, zoals depressie, burn-out etcetera.

Net zoals bovengenoemde factoren, kunnen de donkere dagen van de winter ook invloed hebben op de Vitaliteit van mensen. Of denken zij dat dit zo is. Zomertijd heeft in theorie dan een positieve invloed op mensen, hoewel dat niet wil zeggen dat een dip of depressie in de zomer niet bestaat.

Vitaliteitfactor©
Hoe laat u uw Vitaliteitfactor vaststellen? Via de website www.vitaliteitfactor.nl kunt u de GRATIS Vitaliteitfactor laten berekenen. Wilt een gedegen advies omtrent uw Vitaliteit, maak dan een afspraak met een Vitaliteit Expert.

2015-11-22 Vacatures OMC Vitaliteit Centra - schema

Vitaliteit Expert
Sinds deze week is de campagne voor het vinden van Vitaliteit Experts gestart, zie ook mijn blog “Introductie van de Vitaliteit Expert” van afgelopen week. Meer informatie over de Vitaliteit Expert treft u aan op onze website.

Ik wens u fijne Paasdagen en veel leesplezier bij mijn volgende blog!

Fijne zomertijd 🙂 Groet, Martin


          Word Vitaliteit Expert, klik op de afbeelding!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Orange Monday, Orange Monday Academy, Vitaliteit Expert, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bent u al gewend aan de #zomertijd ….. ruim 200 dagen langer licht! #Pasen #Lente #VitaliteitExpert

  1. shivatje zegt:

    Je het is weeral zover, al zal het voor heel wat levende wezens weer even aanpassen zijn.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s