Helft zieke werknemers is NIET ziek .. #ziektewet #vitaliteit #expert #denieuweggz

Tegenwoordig lokt de media ons steeds meer met ‘koppen’ die of tegenstrijdig zijn, of echt roepen om te gaan lezen, of je het gevoel geven ‘dit kan niet waar zijn’. In dit geval kwamen alle gevoelens tegelijkertijd omhoog, mede gezien het feit dat ik actief ben in de Integrale Gezondheidszorg.

No more Blue Monday - Time To Change NL

Nu weten wij dat zeker de maandag nog wel eens ‘gebruikt’ wordt als ‘ziektedag’ vanwege de kater opgelopen in het weekend, maar dat die percentages zo hoog zouden zijn, had ik niet gedacht. Dit blijkt ook niet zo te zijn. Het gaat ook niet om het ‘Blue Monday’ gevoel, dat als ik Twitter mag geloven toch voor veel mensen geldt, de Blue Monday Blues … Geef mij maar Orange Monday 🙂

De zin roept echter tot doorlezen en dat heb ik ook gedaan. Was de kop al tegenstrijdig, de 1e alinea luidt als volgt:

Blog zieke werknemers - artikel Telegraaf alinea 1 - Vitaliteitfactor

en doet vermoeden dat meer dan de helft van de werknemers (dat zich ziek meldt) de kluit belazert. De NVAB vindt dat dit percentage zelfs 70-80% moet zijn????? Op naar alinea 2 van het artikel:

Blog zieke werknemers - artikel Telegraaf alinea 2 - Vitaliteitfactor

De betreffende arbodienst houdt het volgens ‘haar’ dossiers op 60%. Mijn vraag? Is het nu 50, 60, 70 of 80% EN geldt dat dus blijkbaar voor heel Nederland???

Problemen thuis EN op het werk?
Al meer dan 3 jaar is stichting Orange Monday bezig geweest met onderzoek en de ontwikkeling van de Vitaliteitfactor©. Deze informatie komt, voor ons in ieder geval, op het juiste moment. De opleiding tot Vitaliteit Expert start in april 2016 en over een jaar werken in Nederland honderden mensen met de Vitaliteitfactor©. En waar kunnen ze aan de slag? In ieder geval bij arbodienst Zorg van de Zaak.

Eén van de uitkomsten van ons onderzoek is namelijk, privéproblemen neem je mee naar je werk, problemen van je werk neem je mee naar huis EN beiden kunnen elkaar versterken. Als er privé problemen zijn, kan het zo maar zijn dat er problemen ontstaan op het werk en deze ook nog eens versterkt gaan worden door een eventuele druk van de werkweek. Andersom geldt dat ook! Een waarheid als een koe wat Zorg van de Zaak presenteert EN de oplossing is nabij!

Blog zieke werknemers - artikel Telegraaf alinea 3 - Vitaliteitfactor

Ook hier heeft de arbodienst gelijk. Werkgevers weten meestal niet wat er bij werknemers speelt. Waarom niet? Werkgevers vragen er vaak niet naar en als dat wel gebeurt, krijgen zij meestal een sociaal wenselijk antwoord. Een antwoord dat ‘de baas’ graag hoort. Priveproblemen worden niet op de werkvloer besproken en al helemaal niet met de werkgever.

Bij een selectie voor ‘boventalligheid’ zou dat zo maar een reden voor exit kunnen zijn, toch? Vroegsignalen worden door leidinggevenden meestal niet opgepakt, omdat hen de expertise ontbreekt. Zeker in gevallen dat de werknemer NIET ziek naar huis is gegaan …..

Blog zieke werknemers - artikel Telegraaf alinea 4 - Vitaliteitfactor

Hier ben ik het NIET eens met vrouw Hulleman. Ieder zijn vak zeg ik dan. Laat de Vitaliteit Expert (die van buiten de organisatie zijn werk doet) aan de slag gaan met de medewerkers. De Vitaliteit Expert is hiervoor opgeleid en gebruikt de Vitaliteitfactor©, waardoor snel en accuraat door middel van een digitale test en een gesprek van een uur veel duidelijk wordt over de werknemers.

Werknemers die het nodig hebben, kunnen dan worden begeleidt in een Vitaliteit Traject bij OMC Vitaliteit Centra. Waarom bij ons? Omdat wij weten waar wij over praten. Zie onderstaand schema:

20151201 Schema Vitaliteitfactor© Campagne VF1-1-2

Vitaliteitfactor© en de Vitaliteit Expert
De Vitaliteitfactor© is er juist voor ‘zieke’ werknemers die NIET ziek zijn. Wij hebben de ervaring en de kennis in huis voor de toepassing van Integrale Gezondheidszorg. En dat is wat nodig is om preventief aan de slag te gaan met bovengenoemde werknemers, maar natuurlijk ook alle andere werknemers, mensen die niet werken, ouderen en kinderen. Kortom, elke Nederlander zou minimaal één keer per jaar de Vitaliteitfactor© moeten laten berekenen, samen met een Vitaliteit Expert.

Voorkomen is beter dan genezen
Een oude spreuk, wij hebben het ‘in het vaandel’. Vanaf april kan elke (zelfstandig) professional werkzaam in één van de 11 deelgebieden van de Vitaliteitfactor© de opleiding volgen tot Vitaliteit Expert. U kunt dan samen met ons mevrouw Thea Hulleman van arbodienst Zorg van de Zaak van dienst zijn door te voorkomen dat werknemers die NIET ‘ziek’ zijn, maar zich wel ‘ziek’ melden ECHT ziek worden. Want dat wil niemand, de werkgever EN de werknemer niet.

LOGO-Vitaliteit-Expert-V7-met-tekst

Klik voor meer informatie op bovenstaand logo en meld u aan voor de opleiding tot Vitaliteit Expert in april. Verkrijg een instrument dat u zowel in bovengenoemde situatie kunt gebruik, alsook de intake van uw eigen cliënten verbreedt en versnelt. Duidelijkheid is wat iedereen wenst als er iets mis is.

Op donderdag 24 en dinsdag 29 maart zijn om 10 uur informatiebijeenkomsten in Bilthoven. Wilt u meer informatie ontvangen of een informatiebijeenkomst bijwonen? Stuur een mail (met cv) naar hester.morsdorf@omcfranchisegroep.nl

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Concept Orange Monday - Denk Anders - Visie en Beleidsplan 2016-2018

Bron: Link naar het originele artikel Telegraaf

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Orange Monday Academy, Vitaliteit Expert, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Helft zieke werknemers is NIET ziek .. #ziektewet #vitaliteit #expert #denieuweggz

  1. Joan Maas zegt:

    Erg jammer dat het een onderzoek betreft onder Arbo cq bedrijfsartsen. Veel bedrijfsartsen vallen onder de Arbo Unie.
    Persoonlijk ervaren dat wanneer de werkelijke oorzaken! verteld worden aan de Arbo arts de werkgever wisselde van Arbo dienst.
    Laat die werkgever nu aan de basis staan van alle voor ons veroorzaakte problemen, ze dragen de meestertitel maar hebben geen weet van artikel 161 Sv. Het werkt zelfs samen met ‘criminelen’. Het laatste bewijs van. Tot 3x toe gemeld, nul, nul reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s