Hoe goed gaat het (echt) met je? Zegt u het eens eerlijk? #GGZ #depressie #Zorg

“Hoe gaat het met je?” Ik kijk naar degene die het vraagt en op dat moment gaan er een aantal dingen door mijn hoofd. Een mens kan in fracties van seconden heel veel denken. Denk maar aan al die bijna ongelukken. U let niet op, u ziet iemand van links op uw afkomen, u denkt wat moet ik doen? Allemaal overwegingen en waarnemingen in een fractie van een seconde.

Op het moment dat iemand de vraag: “Hoe gaat het met je” stelt, zegt een heel hoog percentage waarschijnlijk: “GOED of REDELIJK”. Meestal blijft het hier ook bij. Of het een gezinslid is, een collega of vriend of kennis, vaak vertellen wij niet aan anderen hoe wij ons echt voelen.  Beide antwoorden roepen om een tweede vraag: “Hoe gaat het ECHT met je?”. Grote kans dat je GEEN sociaal wenselijk (wat mensen willen horen), maar een oprecht antwoord krijgt, wellicht ook wel een gesprek. DAT is nu net één van de redenen dat veel mensen dus maar “GOED” of “REDELIJK” zeggen. Ze hebben geen zin om over zichzelf te praten en al helemaal niet met iemand die ze niet vertrouwen.

Blog Bipo Day - masker bipolair - Orange Monday

Praten over jezelf?
Recent sprak ik een man van bijna 50 jaar oud. Door scheiding (2 kinderen) en verlies van baan (door alcohol – en  drugsverslaving) . Hij had nota bene zelf 15 jaar in de verslavingszorg gewerkt (een zeer zwaar beroep), maar zijn privéomstandigheden deden hem de das om. Hij heeft er nooit over gepraat, hij schaamde zich voor het feit dat zijn leven uit zijn handen was geglipt en had veel verdriet. Nu vele jaren later is hij weer aan het werk EN helpt hij andere mensen. Niet meer in de verslavingszorg, maar met kinderen. Hij is een held voor die kinderen (en de ouders), ervaringsdeskundig . En toen ik vroeg hoe het met hem ging, vertelde hij zijn verhaal. Geen schaamte meer, juist zelfvertrouwen. “Ik heb naar mijzelf geluisterd en bijna bereikt wat ik wil.”

Als u bovenstaande leest, komen de woorden “schaamte” en “verdriet” naar voren. Schaamte is onzin,  maar wij hebben dat vaak al aangeleerd in onze jeugd (ik wel tenminste) Verdriet? Een man mag niet huilen. In 2005 (11 jaar geleden bij het overlijden van mijn vader) kwamen de eerste tranen sinds mijn vroege jeugd. En als iemand al wil praten, met wie dan?

depressie Orange Monday

Waar vind je Iemand die met je wil praten en adviseert?
Op maandag 1 februari 2016, de eerste dag van een nieuwe maand in 2016) introduceren wij de Vitaliteitfactor©. De Vitaliteitfactor© is een (digitale) test van 70 vragen EN een gesprek van ongeveer 50 minuten. Na het invullen van de vragen gaat de Vitaliteit Expert met u in gesprek en kunt u in alle vertrouwen vertellen wat er op dit moment in u leven gebeurt en hoe het écht met u gaat. De Vitaliteit Expert geeft u advies waar u wat aan heeft.  Handvatten die u kunt gebruiken voor  het behouden en/of verbeteren van uw vitaliteit.

Nadat u weet wat uw Vitaliteitfactor© is, kunt u aan de slag. Wij kwalificeren de test in punten, maar voor u zijn vast de kleuren een duidelijker aanwijzing: GROEN – ORANJE – ROOD. Het verkeerslichtmodel. In GROEN is het werken aan behoud van Vitaliteit (preventie). Komt u in de ORANJE sectie dan is er verbetering nodig om te voorkomen dat u afglijdt naar rood. ROOD à Tijd voor directe actie! DOE de GRATIS TEST vandaag nog, klik op onderstaande afbeelding:
 Screenshot Vitaliteitfactor Doe de Test met sites + lijn3

Voorkomen van gezondheidsklachten
Zoals u wellicht weet, heb ik mentale klachten (bipolaire stoornis). Graag had ik de ellende die ik heb meegemaakt, voorkomen. De Vitaliteitfactor© doet dat! De test gaat over hoe u zich voelt, zowel mentaal (psychisch) als fysiek (lichamelijk), maar gaat ook over hoe u woont, werkt (als u werk heeft), sociaal en maatschappelijk, financieel en juridisch. ALLES wat u doet (of juist NIET doet), (niet) heeft gedaan of (niet) gaat doen heeft gevolgen voor uw Vitaliteit en dus ook eventuele klachten.

Ik weet niet hoe u dat ziet, maar ik had het fijn gevonden om met een Vitaliteit Expert dit soort zaken te bespreken. Om sturing te geven aan mijn leven en te fungeren als klankbord. Het geeft zekerheid en zelfvertrouwen aan mensen en indien nodig begeleiding of behandeling. Zoals u het wilt, want u heeft regie over uw leven. U bent zover gekomen in het leven, omdat u daarvoor koos. Maar een verkeerde keuze hoeft niet voor de rest van uw leven dramatisch te zijn. Doe vandaag nog de Vitaliteitfactor©! De kosten zijn voor de meeste mensen te dragen (€ 149,- inclusief BTW), de investering in uw zelf is vele malen groter dan deze kosten!

2015-11-22 Vacatures OMC Vitaliteit Centra - schema

Wilt u Vitaliteit Expert worden.
Via bovenstaande afbeelding ziet u een greep uit de zelfstandig professionals voor wie de licentie voor de Vitaliteitfactor© is bedoeld en wie o.a. in aanmerking komen Vitaliteit Expert te worden. De Vitaliteitfactor© is een mooie aanvulling op uw huidige diensten. Wij hebben meer dan 100 vacatures voor zelfstandige professionals in Nederland.

De OMC Franchise Groep gaat een overeenkomst aan met een landelijke opdrachtgever, die duizenden klanten gaat doorgeven aan de Vitaliteit Experts. Reden te meer om het Visie- en Beleidsplan van de OMC Franchise Groep (zie onderstaande afbeelding) te lezen en te reageren op de vacatures. Vitaliteit Expert worden kan zonder franchise, het is namelijke een licentie van stichting Orange Monday. Lees onze visie!

Concept Orange Monday - Denk Anders - Visie en Beleidsplan 2016-2018

OMC Franchise Groep geeft vanaf dinsdag 2 februari 2016 wekelijks bijeenkomsten op het hoofdkantoor in Bilthoven, dus ook op 9, 16 en 23 februari.  In februari 2016 staan ook bijeenkomsten gepland in Den Haag en Deventer. Interesse? Stuur een mail met uw actuele CV naar Hester Morsdorf (hester.morsdorf@omcfranchisegroep.nl)

Hoe gaat met  je? Laat nu uw Vitaliteitfactor© berekenen en weet het zeker! Neem contact op met één van onze Vitaliteit Experts. (http://www.omcvitaliteitcentra.nl/vc/partners)  Wilt u eerst de GRATIS 20-vragen TEST, klik dan op de link. Succes!

Met positieve groet, Martin Jan Melinga

Risk and success vector concept

Meer dan 100 vacatures. Klik op de afbeelding!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #OM Denken, #zorgomdezorg, Orange Monday, Orange Monday Academy, Orange Monday Ambassadeur, Vacatures ZZP, Vitaliteit Expert, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s