Moet #Kinderombudsman #Dullaert vertrekken? #petitie #HetRoerMoetOm #Dullaertmoetblijven

Afgelopen donderdag kwam ook bij mij het nieuws onder ogen (via de NOS) dat de in 2011 door de Tweede Kamer (met veel tamtam) aangestelde kinderombudsman Marc Dullaert moet vertrekken. Niet omdat hij slecht werk heeft verricht,  maar … vanwege bezuinigingen (en waarschijnlijk nog meer, maar dat horen wij vast later).

Feit blijft dat Marc Dullaert binnen de Gezondheidszorg alom wordt gewaardeerd en erkent als toegevoegde waarde voor de (Geestelijke) Gezondheidszorg en Rechten voor Kinderen. Zo  baanbrekend dat hij zelfs dit najaar nog is benoemd tot voorzitter van de Europese Koepel van Kinderrechtencommissarissen (ENOC). Uiteraard is ook deze organisatie verbaasd over het vertrek. Een petitie is een logisch gevolg en terecht! Een luis in de pels? Herkenbaar!

A - Kinderombudsman Marc Dullaert - Het Roer Moet OM

Wilt u ook dat Marc Dullaert aanblijft als Kinderombudsman? Klik dan op bovenstaande foto!

Het Roer Moet OM
Deze bijzondere situatie is ook aanleiding om het ontslag van Marc Dullaert als Kinderombudsman vanaf vandaag te vermelden op de petitie site “Het Roer Moet OM”. Als voorbeeld HOE de minister en staatssecretaris van VWS en nagenoeg de gehele Tweede Kamer omgaan met Gezondheidszorg en alles wat daar mee te maken heeft.

Op 4 augustus 2014 vond ik dat de maat vol was qua Gezondheidszorg in Nederland. Inmiddels hebben 11.666 mensen deze (blijkbaar ingewikkelde) petitie ondertekend (Het Roer Moet OM). Zo moeilijk is de petitie niet, het gaat alleen over veel (deel) gebieden. Het is niet zo simpel als de petitie die gisteren is opgestart. Ik was tekenaar nummer 8.790 en bij plaatsing van dit blog zal het opgelopen zijn richting 10.000. Ik hoop dat ik daar een bijdrage aan heb geleverd en dat de 40.000 handtekeningen worden gehaald VOOR 1 april 2016, of dat de petitie genoeg invloed heeft om in de Tweede Kamer de handen op elkaar te krijgen, wat nu al gebeurt. CDA en D66 hebben al vragen gesteld …. Wie weet!?

Wat wel vreemd is …..
Is dat de petitie ‘Het Roer Moet OM’ in de Gezondheidszorg blijft ‘hangen’ op die 11.666 handtekeningen. De petitie loopt bijna 18 maanden en het lijkt of schijnt, wat u wilt, dat blijkbaar alleen petities met één specifieke vraag zinvol zijn. Onderstaande tekst is de volledige tekst van de petitie over Marc Dullaert:

A - Kinderombudsman Marc Dullaert - Petitie

Eén zin dus! Daarin een waardeoordeel (dat hij de rechten van kinderen goed bewaakt. Daar kan ik het met eens zijn) en het feit dat hij moet blijven. Simpel dus, je bent het er mee eens of niet. Ik heb de petitie dan ook getekend.  Ik ga er trouwens van uit dat het pad dat is uitgezet, waarschijnlijk ook ZONDER Marc Dullaert goed vervolgd gaat worden.  Toch heb ik getekend!

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday

Petitie Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg
Dat is dus HET probleem van de petitie Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg. Ik heb dit voorbeeld (kinderombudsman) toegevoegd aan onze petitie. Als ik dat met alle voorbeelden van de afgelopen 18 maanden had moeten doen, had de petitie nu 1.000 regels geteld en zou helemaal niemand meer de moeite nemen om de tekst te lezen. Het zijn tenslotte meer dan 140 tekens … pfff.

Dat is probleem 2 van onze petitie: hij duurt te lang. In die 18 maanden had ik een paar keer de gelegenheid om blogs te schrijven over misstanden zoals het PGB –alarm, mevrouw Schippers en de ‘geliefde’ zorgverzekeraars.

Probleem 3? Dat is de geloofwaardigheid van de petitie. Zoals ik al aangaf, na Dullaert komt er weer een nieuwe (wellicht nog betere) Kinderombudsman. Na mevrouw Schippers en STAS van Rijn komen er weer nieuwe bewindslieden die de Gezondheidszorg (stukje bij beetje) verder af gaan breken. Er komt een nieuwe Tweede Kamer (in 2016/2017) die ook weer niets kan beginnen.

20151101 Schema Vitaliteitfactor© Campagne 1-3

Integrale Gezondheidszorg
De huidige Gezondheidszorg is een zinkend schip waarvan nauwelijks nog het Roer OM kan gaan. Misschien ook maar goed. Het is tijd voor een NIEUWE Gezondheidszorg. Het Schip kan niet meer worden gerepareerd. Het wanbeleid in alle geledingen van de Gezondheidszorg gaat vroeg of laat zorgen voor een meltdown die grote gevolgen gaat krijgen voor alle Nederlanders. Een doemscenario? NEE!

Een nieuw schip is te bouwen als iedereen meedoet. In ieder geval de 1e 40.000 Nederlanders die inzien dat het anders moet en KAN! Van die 40.000 zijn er al 11.666 mensen ‘binnen’. De rest is een kwestie van tijd. Onze petitie gaat door, al moet het duren tot 2018 (is er dan in ieder geval een nieuwe Tweede Kamer en een Minister en STAS van VWS). Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Op naar Integrale Gezondheidszorg!

Screenshot Vitaliteitfactor Doe de Test met sites + lijn3

Waar gaan wij voor?
Een Parlementaire Enquête. Samenwerking op het gebied van Integrale Gezondheidszorg. Een nieuwe vorm van zorgverzekering EN bewustzijn bij iedere Nederlander dat zijn of haar gezondheid belangrijk is, nu en in de toekomst. De aankondiging van Minister Schippers dat preventie belangrijk(er) moet worden, klinkt mij als muziek in de oren.

Wij introduceren ondertussen HET preventiemiddel voor de Integrale Gezondheidszorg. Komende zondag mijn blog, vanaf maandag 1 februari 2016 is de Vitaliteitfactor© online beschikbaar. Nu al kennismaken? Doe de GRATIS TEST en klik op bovenstaande afbeelding.

Met positieve groet, Martin

Campagne Denk Anders - HET ROER MOET OM IN DE GEZONDHEIDSZORG
Teken vandaag nog! Klik op de afbeelding! Thanks 🙂

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, Landelijk Platform Gezondheidszorg, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Vitaliteit Expert, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s