Een boodschap aan de gekken. Bent u gek genoeg om Nederland te veranderen? #DenkAnders #SteveJobs

Zaterdag 5 december was ik bezig met de afronding van het nieuwe Visie- en beleidsplan 2016-2018 van de OMC Franchise Groep. Beter gezegd een vernieuwde versie van het ‘oude’ plan dat u tot vandaag kon downloaden via onze sites. Het plan is geredigeerd, van afbeeldingen voorzien en geeft een andere boodschap dan het oorspronkelijk plan uit juni 2014. Tijdens het schrijven bedacht ik mij regelmatig, ben ik nu gek … of ziet de gevestigde orde binnen de reguliere (Geestelijke) Gezondheidszorg het helemaal verkeerd? Zitten zij zo vast in hun oude systeem dat zij er niet meer uitkomen?

Blog Steve Jobs - Crazy Ones - Vitaliteitfactor - Orange Monday2

Diezelfde zaterdagavond 5 december 2015 keek ik naar de film “Jobs” uit 2013 met Ashton Kutcher in de hoofdrol. Een film die een mooi beeld geeft van het leven van Steve Jobs tot 1997, het moment dat hij terugkomt op het nest na in 1985 ‘verraden’ te zijn door zijn eigen Raad van Bestuur.

De film eindigt met de prachtige onderstaande quote die bekend staat als “The Crazy Ones”. Ik heb dat wel vaker, zo’n moment van koude rillingen, vochtige ogen. Zeker als je het hele verhaal van Steve Jobs (en de mensen met wie hij heeft samengewerkt) kent. Hij koos bewust een andere weg … en werd veelal niet begrepen, maar liet zien dat het anders kan: Think different!

Blog Steve Jobs 1955-2011 - Crazy Ones - Vitaliteitfactor - Orange Monday

Vrij vertaald in het Nederlands: Een boodschap aan de gekken. De buitenbeentjes. De rebellen. De onruststokers. De ronde pinnen in de vierkante gaten. Degenen die dingen anders zien. Degenen die niet gek zij op regels geen respect hebben voor de status quo. U kunt ze citeren, met hen oneens zijn, ze verheerlijken of omlaag halen. Ongeveer het enige dat u niet kunt doen is hen negeren. Omdat zij dingen veranderen. Ze duwen de mensheid vooruit. En terwijl sommigen hen voor malloten aanzien, zien wij geniën. Omdat de mensen die gek genoeg zijn om te denken dat ze de wereld kunnen veranderen, degenen zijn die dat ook doen.

Think different!
Uiteraard ben ik geen Steve Jobs, maar ik wil mij graag spiegelen aan zijn leven, zijn visie en zijn missie. Gaan voor een doel dat anderen nog niet zien, gaan voor een betere wereld voor mensen met psychische klachten. Op 5 september 2012 beloofde ik mijzelf dat mensen met psychische klachten een beter leven verdienen. Een betere en snellere begeleiding en behandeling.

Zelf heb ik ook een diagnose, een bipolaire stoornis,  en ik mag mij dus ‘gek’ noemen. Dat wil nog niet zeggen dat ik ook echt gek ben, maar wel gek genoeg om de wereld te (willen) veranderen. In mijn geval de Nederlandse Gezondheidszorg. Is die verandering nodig? Een volmondig ‘JA ‘ is mijn antwoord.

Concept Orange Monday - Denk Anders - Steve Jobs 01

Gevolgbestrijding binnen Geestelijke Gezondheidszorg
De huidige (Geestelijke) Gezondheidszorg (en haar beleidsmakers) bestrijden voornamelijk de gevolgen (vaak van hun eigen mismanagement) als het te laat is. Bij cliënten en patiënten zijn dat de symptomen van de klachten. Als iemand met een depressie bij de huisarts komt, wordt hij doorverwezen om deze depressie te laten behandelen. Naar de oorzaken wordt nauwelijks gekeken, zodat de symptomen (van dip tot ernstige neerslachtigheid) alleen worden behandeld. Veelal komen deze later weer terug. Water naar de zee dragen dus met als resultaat honderdduizenden mensen die op wat voor manier NIET tevreden zijn met hun leven …. Dus DENK ANDERS!

‘Think different’ is ook het motto van de OMC Franchise Groep met nu in plaats van één, twee franchiseformules. Sinds 2014 OMC Vitaliteit Centra (begeleiding en behandeling particulieren) en vanaf nu Orange Monday Academy (consultancy, training & coaching) voor de zakelijke markt.

DE mogelijkheid voor zelfstandige professionals binnen de Integrale Gezondheidszorg om samen te werken onder eigen naam EN onder één naam en logo van de OMC Franchise Groep. Maar vooral om verandering teweeg te brengen. Omdat het anders kan. Denk anders!

Blog Steve Jobs - Think different - Vitaliteitfactor - Orange Monday

Van iPhone naar Vitaliteitfactor©
Even terug naar Steve Jobs. De Raad van Bestuur van Apple vond in 1985 dat zij (marktleider) IBM moesten volgen. Steve Jobs was het hier niet mee eens, ging weg en kwam in 1997 terug. Tien jaar later kwam de iPhone (baanbrekende smartphone) op de markt. We weten hoe het verder is verlopen. Mede dankzij de iPhone en later de iPad (tablet) kan nu ook e-Health nog veel beter toegepast worden dan voorheen. Thuis of waar u ook bent contact met u begeleider, wie had dat gedacht! Think different.

Zo ook met de Vitaliteitfactor©. Na door ervaring met mijn bipolaire stoornis (1999-2012) wijzer te zijn geworden, nu de Vitaliteitfactor©. Preventief, onderzoekend en betaalbaar voor iedereen (voorsprong wat dat betreft op de iPhone). Voor iedere Nederlander is straks de Vitaliteitfactor© beschikbaar. Niet alleen voor de OMC Vitaliteit Experts, maar voor elke behandelaar binnen de Integrale Gezondheidszorg. Voor gemeentes, voor bemiddelaars, maatschappelijke diensten, de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en de volledige Gezondheidszorg. DENK ANDERS!

Think different wordt DENK ANDERS!
Voor volwassenen, voor kinderen, maar ook voor ouderen. Niemand vind psychische klachten leuk, niemand vind een diagnose leuk. Het is (vaak) te voorkomen. Preventie is hét woord van de 21ste eeuw. Niet wachten tot schade aangericht is en deze behandeld kan worden. Voorkomen dat de schade ontstaat.

Op Blue Monday 18 januari 2016 wordt de Vitaliteitfactor© gelanceerd met een eigen logo en beschikbaar voor ELKE begeleider of behandelaar in Nederland. Nu kunt u al al kennismaken met ons nieuwe Visie- en beleidsplan 2016-2018. Een visie en een missie voor de komende 3 jaar op weg naar een betere Gezondheidszorg, bereikbaar voor iedereen!

Bent u gek genoeg om Nederland te veranderen? Denk anders!

Concept Orange Monday - Denk Anders - Steve Jobs 01Klik op de afbeelding en download ons nieuwe Visie- en beleidsplan 2016-2018

Kom dan de komende maanden naar één van de informatiebijeenkomsten van de OMC Franchise Groep in Bilthoven. De eerst volgende data zijn dinsdag 8, 15, 22 en 29 december 2015 en al voor het nieuwe jaar 2016: dinsdag 5, 12, 19 en 26 januari 2016.

Download ons nieuwe plan door op bovenstaande afbeelding te klikken. Of ga naar onze website www.omcfranchisegroep.nl/omc-vacatures en check de actuele vacatures en DENK ANDERS!

Met positieve groet, Martin Jan Melinga

Met vitale en positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: De initiatiefnemers van Vitaliteitfactor© steunen de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? TEKEN vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, Bipolaire Stoornis, Blue Monday, Check Je Vitaliteit, e-Health, Integrale Gezondheidszorg, Orange Monday, Orange Monday Academy, Orange Monday Ambassadeur, Over Martin Jan Melinga, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Psychische klachten, Time To Change NL, Vacatures ZZP, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een boodschap aan de gekken. Bent u gek genoeg om Nederland te veranderen? #DenkAnders #SteveJobs

  1. reine jragolo zegt:

    Stort je maar in de waan van alle dag en houdt de strohalm vast die je moeder je heeft aangereikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s