#Schippers, #Gemeente of #Zorgverzekeraar mag NIET op stoel hulpverlener gaan zitten! #Jeugdhulp #Fyra

Iedereen heeft het kunnen volgen, het ‘Fyra” onderzoek, ook wel Parlementaire Enquête genoemd. Iedereen wist (of kon) van tevoren de uitslag van het onderzoek (weten). Al vanaf het begin ging het fout en sinds het begin van de 21ste eeuw mochten ministers (en staatssecretarissen) kortweg bewindslieden, blijven zitten. Hoe heeft het kunnen gebeuren, was de vraag.

Reeds in 2005 was bekend dat de treinen onbetrouwbaar waren, in 2013 gaat de Tweede Kamer akkoord en binnen 40 dagen stond de eerste Fyra trein stil. Omdat in de politiek alles langzaam gaat, was er nu pas een Parlementaire Enquête (het gaat tenslotte om 800 miljoen verlies voor de NS) en mocht staatssecretaris Wilma Mansveld het veld ruimen. “Respect”, zei Rutte, maar de vraag is of dat echt zo is. Grote baas minister Melanie Schultz mag blijven, ‘het’ zat niet in haar portefeuille.

2013-06-03 Hogesnelheidstrein Fyra V250 lijkt definitief uitgerangeerd, kaart Nederland en Belgie met traject spoor hogesnelheidslijn. Trein. FORMAAT: 200 x 127 mm. ANP INFOGRAPHICS

Maar genoeg over treinen ….
Deze week werd het nieuwe rapport van de Kinderombudsman bekend.  Uit onderzoek blijkt dat wij met elkaar vorig jaar gelijk hadden. Het rapport is vernietigend over de transitie van de Jeugdzorg naar de gemeente, wat nu Jeugdhulp heet. Citaat: “De Kinderombudsman stelt dat de toegang van de kwaliteit van de Jeugdhulp wordt bedreigd, doordat gemeenten omwille van de kosten steeds vaker op de stoel van de hulpverlener gaan zitten. Zij stellen financiële belangen dan boven dat van het kind.” Lees het volledige rapport!

Waar hebben wij dat eerder gehoord. De incompetentie van gemeenten is groot wat betreft de diverse transities, maar astronomisch wat betreft Jeugdhulp. Logisch, het is het eerste jaar en de voorbereiding was heel kort. Van Rijn kreeg pas laat in 2014 goedkeuring van het parlement. Desondanks had het niet mis MOGEN gaan (net zoals bij het PGB en de Wmo).

In dit geval gaat het niet om treinen, maar om kinderen. Kinderen die hulp hard nodig hebben en het niet, te laat of helemaal niet krijgen. De eerste verontrustende berichten waren er al rond de zomer van 2015, het geld van sommige gemeenten was toen al op!!!

Ieder mens is zorgwaardig - Het Roer Moet OM in NL

Logisch dat Het Roer OM moet?
Wij zagen als organisatie in 2014 al dat het Roer OM moet in Nederland wat betreft de Gezondheidszorg. De petitie met dezelfde naam is gestart in augustus 2014, heeft ondertussen ruim een kwart (25%) van de benodigde 40.000 handtekeningen binnen:  11. 492. En … wij gaan door tot die 40.000 bereikt is. Het blijkt meer en meer nodig, omdat en mevrouw Edith Schippers EN staatssecretaris Martin van Rijn blijkbaar niet inzien dat de koers die zij varen richting schipbreuk gaat. Van treinen naar schepen dus, met als kapitein Schippers.

Een Parlementaire Enquête over de Gezondheidszorg (100 MILJARD kosten per jaar) in een branche waar 1,5 miljoen mensen werken, is nodig. Als we met de huidige koers doorgaan richting 2020 is waarschijnlijk de schade voor een groot deel van de Nederlandse bevolking niet meer te overzien. Geen rampscenario, gewoon realisme en een verkeerd Gezondheidszorgsysteem!

A - Het Gezondheidssyteem - Het Roer Moet OM

DE Nieuwe Gezondheidszorg
De Nieuwe Gezondheidszorg krijgt vorm bij OMC Vitaliteit Centra en vele andere initiatieven, waarmee wij ook in gesprek zijn. Los van de petitie creëren wij een groeiende beweging die het bewust anders doet dan wat nu mag van Schippers en de Zorgverzekeraars of wat zij steeds meer willen!

 1. De Zorgverzekeraar of de gemeente bepaalt NIET welke behandeling iemand krijgt
 2. Het eigen risico moet inkomensafhankelijk zijn.

  TE veel mensen hebben afgelopen jaar zorgmijdend gedrag vertoond, omdat ze of het eigen risico niet konden betalen of verwachten een vervolgbehandeling niet te kunnen betalen.

  Feitelijk zou een nieuw Ziekenfonds de beste oplossing zijn voor de toekomst (2017?)

 3. De transitie naar de gemeente is mislukt (zie rapport Kinderombudsman).

  Tijdig ingrijpen is noodzakelijk. Een betere begeleiding van de gemeenten of terug naar de oude situatie. Logisch nadenken in het belang van onze kinderen.

Slechts drie redenen om de petitie te tekenen en aan te sluiten bij de beweging “Een nieuwe Gezondheidzorg” oftewel Het Roer Moet OM, in GGZ en Zorg.

A Schippers Het Roer Moet OM - Tell a Friend3

Vers van de pers
Gisteren werd bekend dat Zorgverleners op de Veluwe (Harderwijk) de hand in één slaan TEGEN het beleid van de Zorgverzekeraar in. Voor mij een reden om een bezoekje te brengen aan deze initiatiefnemers binnen de Zorg. (Lees het volledige bericht)

Net zoals de Kinderombudsman zegt: “Gemeenten mogen NIET op de stoel van de hulpverlener gaan zitten”, zo MAG de Zorgverzekeraar dat ook niet. Het is principieel onjuist dat mensen die er totaal geen verstand van hebben, gaan beslissen wat de behandeling of de medicatie gaat worden.

Respect voor deze Zorgverleners en de ultieme reden om Petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg” te tekenen. Dat is wat wij willen en daarom steunen wij de initiatiefnemers uit Harderwijk 🙂

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? TEKEN vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #OM Denken, #vrijeartsenkeuze, #zorgomdezorg, Integrale Gezondheidszorg, Orange Monday, Orange Monday Academy, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op #Schippers, #Gemeente of #Zorgverzekeraar mag NIET op stoel hulpverlener gaan zitten! #Jeugdhulp #Fyra

 1. HW.Hoek zegt:

  Waar kan ik tekenen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.