De arrogantie van #Schippers .. deze minister moet gestopt worden! #petitie #pesten

Zoals u wellicht weet, is op 4 augustus 2014 de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” gestart. De petitie heeft ondertussen de steun van ruim 11.000 tekenaars, op naar de 40.000 handtekeningen! Deze zijn nodig om in de Tweede Kamer vragen te stellen die, wat ons betreft, moeten gaan leiden tot een Parlementaire Enquête.  Heeft u nog NIET getekend, klik dan op onderstaand afbeelding en TEKEN:

A Schippers Het Roer Moet OM - Tell a Friend3

Ik was op 4 augustus al boos (zie blog) en het wordt met de dag erger, na één jaar zo’n 30 blogs over haar geschreven. De ene wanprestatie van deze minister na de ander. Zij is hoogst persoonlijk verantwoordelijk voor totale wanorde in en afbraak van ons Gezondheidsstelsel. Wilt u meer hierover lezen, ga dan naar blogs/Petitie of Google gewoon de naam minister Edith Schippers en u vindt 148.000 resultaten. En de meeste niet positief … De rest van de tekst heb ik geschreven op 16 oktober, precies één jaar later is er nog niets veranderd! Waarom een nieuw blog schrijven?

Afschaffing Vrije Artsenkeuze niet conform Europese regelgeving
Eerst kwam het nieuws van 2 hoogleraren, die hebben onderzocht dat het aanpassen van artikel 13 van de zorgwet niet zomaar kan volgens de Europese regelgeving. Het advies van deze hoogleraren is inmiddels doorgestuurd naar de Raad van State die de Eerste Kamer moet adviseren of de wijziging van de ‘vrije artsenkeuze’ wordt doorgevoerd. De Tweede Kamer is, ondanks een petitie, akkoord gegaan. Ik plaats het bericht vervolgens op de Facebookpagina van Petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg”. Cool, één van de 8 punten van onze lijst, nog 7 te gaan ….

Reactie van mevrouw Schippers maandag: “De Europese regelgeving zal deze wijziging niet tegenhouden”. De hoogleraren kunnen beter een andere studie gaan doen dus. Deze dame wijst alles wat TEGEN haar beleid gericht is af. En … ze zegt: “Vrije keuze van artsen blijft gewoon in Nederland”. Klopt, alleen als je een restitutiepolis hebt van je zorgverzekering. Heb je die niet (naturapolis) dan ligt jouw lot in handen van de zorgverzekeraar en is er GEEN vrije artsenkeuze. Laat nu net de mensen die het niet zo goed kunnen betalen de meestal goedkopere naturapolis hebben. Mevrouw Schippers lapt de mening van de Nederlandse bevolking aan de laars en … nu ook de regelgeving van Europa (VVD is pro-Europa). Of ze gelijk heeft of niet, de arrogantie van deze dame stijgt tot grote hoogte.
Vrije Artsenkeuze, anno oktober 2015 nog steeds een twistpunt!

Banner Petitie Transitie JeugdGGz

Deze afbeelding was een voorspelling in oktober 2014! De feiten: Het MOET OM!

Jongen van 16 jaar doodt jongen van 15 jaar wegens pesten
Hierboven staat wat ze wel doet (en bijna iedereen niet wil), nu iets wat ze NIET doet en wat ze juist wel zou moeten doen. Pesten moet hoog op de politieke agenda, bovenaan zou ik haast zeggen. Nederland wordt weer opgeschrikt door de dood van een jongen (de pester) door een andere jongen met een mes. De gepeste jongen is blijkbaar keer op keer zo getergd door de pester (en zijn vrienden) dat dit blijkbaar nog de enige reactie kon zijn in zijn ogen. Er was (volgens de media) zelfs een dag daarvoor nog aangifte gedaan tegen de pester en zijn vrienden. Het systeem laat de jongen in de steek met vervolgens een dramatische afloop.

De vraag die ik mij stel: ”Hoe heeft dit in godsnaam weer kunnen gebeuren. Wegens een drukke agenda kon ik dit blog nog niet schrijven, maar mijn blog van 16 september 2013 is spontaan weer actueel. Een jaar verder is er in Nederland nog steeds niets gebeurd. Vorige jaar riep ik al op dat een aantal ministeries, VWS (Gezondheidszorg), Onderwijs en Justitie onderleiding van VWS met een oplossing moeten komen met alle vormen van pesten, op school, op het werk maar ook op internet. Waarschijnlijk weet het ene ministerie niet wat het andere doet. Er is nauwelijks iets gebeurd!
Ook afgelopen jaar is er weinig veranderd in de aanpak van pesten!

Maatschappelijke landelijke aanpak
De moeder van de jongen die gepest werd en uiteindelijk tot deze dramatische daad kwam is bij diverse instanties geweest. Nergens gehoor! En hoe gaat dat straks? Ze weten nu al niet hoe ze alle zaken moeten gaan aanpakken bij de gemeenten, kun ‘ze’ alle klachten rondom pesten wel hanteren? Hoeveel doden moeten er nog vallen?

Pesten moet aan de bron aangepakt worden, voor kinderen is dat de school. Kinderen die gepest worden, worden nu vaak weerbaar gemaakt. Dat is goed, maar blijft een halve aanpak. Het programma “Geef Kinderen een Goede Start” is een programma dat alle kanten van pesten op school, de bijhorende stigma’s en lokale oplossingen aanpakt. Het is een programma dat landelijk gehanteerd gaat worden, maar per school op maat wordt gemaakt. Ouders, leerkrachten en kinderen worden bij het project betrokken en waar nodig begeleid. Wij kondigden de OMC Vitaliteit Centra in 2013 al aan, in het najaar van 2015 is het een feit.

OMC Vitaliteit Centrum Deventer Aangezicht NIEUW

NIEUW: OMC DEVENTER – Klik op de afbeelding en check de site!

Geef Kinderen een Goede Start!
Pesten en gepest worden, vaak (meestal) ligt hier aan ten grondslag psychische klachten in welke vorm dan ook.  OMC Vitaliteit Centra hebben alle knowhow in huis om samen met de leerkrachten van de school en de ouders van de kinderen de weerbaarheid van alle kinderen te vergroten. Om duidelijk te maken in de groep dat pesten ‘not done’ is en dat vaak degene die pest daarvoor ook gepest is. Communicatie en goede begeleiding zorgen ervoor dat pesten tot het minimum beperkt zal worden en dat de vitaliteit = weerbaarheid, zowel fysiek als geestelijk zal toenemen. Oftewel, Geef Kinderen een Goede Start, de start die ze verdienen. Kinderen zijn de toekomst, laten wij die niet ver-pesten.

Vacatures OM Centers Kids
Wil jij meewerken aan een Goede Toekomst voor onze kinderen in Deventer, Den Haag of Zeist en de rest van Nederland? Ben je zelfstandig professional, coach of trainer in Zorg of GGZ? Reageer dan op één van onderstaande vacatures! Klik op onderstaande banner en ga naar de website van OMC Vitaliteit Centra.

Vacatures Franchise OMC Vitaliteit Centra en Orange Monday Academy

Wat is er WEL veranderd? OMC Vitaliteit Centra heeft een nieuwe website EN haar eerste vestiging geopend in Deventer, Den Haag en Zeist volgen snel. Kennismaken met de partners (OMC Vitaliteit Experts) van OMC Deventer (klik op de link) of kom langs op de Keizerstraat 20 in Deventer. De kennis over het ‘Geef Kinderen een Goede Start’ is bij alle 4 de partners aanwezig!

Tenslotte, het lijkt dat in één jaar tijd er nauwelijks iets verandert in Nederland. Dat is WEL zo, mensen worden steeds meer bewust van hoe onze Gezondheidszorg er voor staat. En dat is NIET best, het ROER MOET OM en zo snel mogelijk!Dank voor het tekenen!

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? TEKEN vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #vrijeartsenkeuze, #Werkstress, #zorgomdezorg, Orange Monday, Orange Monday Kids, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Vacatures ZZP, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De arrogantie van #Schippers .. deze minister moet gestopt worden! #petitie #pesten

  1. herman vogel zegt:

    “De Verwarde Mens en Edith Schippers….”
    http://hermanvogel.nl/edith-schippers-4/

  2. Ander “leuk” voorbeeld: met heel veel bombarie is het kostenonderzoek in de tandheelkunde aangekondigd, waarbij tandartsen vergeleken worden met een ambtenarenschaal 16 (HBO niveau, 38 uren werkweek, 5 weken vakantie, overuren betaald, goed pensioen, goed verzekerde arbeidsongeschiktheid, geen medische verantwoordelijkheid, geen ondernermersrisico, geen investeringen etc etc) Na een uitgebreid onderzoek door de NZA (wat overigens aan alle kanten rammelt en niet overeenkomt met het schaduw onderzoek door KPMG, aangevraagd door de KNMT en ANT) blijkt dat de tandartsen MINDER verdienen dan de gevraagde ambtenaren. Dit is echter angstvallig uit de publiciteit gehouden omdat de minister anders niet haar geplande actie kon doorvoeren: de tarieven verlagen.

    Op basis van het onderzoek van de NZA zouden te tarieven eigenlijk met ongeveer 12% verhoogd moeten worden, maar de minister had reeds in haar hoofd dat alle tandartsen “graaiers” zijn dus moest het tarief kosten wat het kost met ruim 6% (gemiddeld overigens nog meer door de exorbitante daling van de implantologie tarieven, welke per 1 januari met stille trom weer met +23% gecorrigeerd worden). Het was al duidelijk na het (om verkiezingsredenen voortijdig beëindigde) experiment met vrije tarieven dat de tarieven van de tandartsen reëel waren, want uit onafhankelijk onderzoek door Universiteit Maastricht (op basis van de gegevens van de volledige declaraties van ongeveer 20% van alle tandartsen via een aantal factoring bedrijven) bleek dat de tarieven tijdens het experiment met ongeveer 3% gestegen waren (tegen een inflatiecorrectie in dat jaar van 3,5% dus netto een tariefdaling van 0,5%). Echter kwam de NZA (op basis van incomplete gegevens van een aantal zorgverzekeraars en foute, arbitraire, vergelijkingen) op +9% (wat overigens in de media als “ruim 10%” werd verkondigd), waarvan ze later (echter weer angstvallig buiten de media gehouden) zelf toegaven dat de berekeningen “kort door de bocht” waren.

    De top van de NZA is onder andere hierom en alle andere mistanden binnen de NZA ( http://zoeken.nrc.nl/?q=NZA+misstanden ) verplicht om af te treden, echter kregen de 2 top bestuurders van de minister meteen een baantje aangeboden op het ministerie met dezelfde exorbitante salarissen en extreme arbeidsvoorwaarden. Zou men dit kunnen aanduiden als “beloning voor wangedrag”?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s