#GEENPEIL WEL! EU-Referendum gaat door .. Minister Schippers ook! #HetRoerMoetOM

In ALLE media wordt gemeld dat #GEENPEIL een initiatief van Geen Stijl (u vast bekend)  en onderdeel van de Telegraaf Media Groep met succes een petitie heeft gerealiseerd met 427.939 geldige handtekeningen, met als resultaat een referendum. TOP prestatie, dat vindt zelfs onze minister-president.

Het gaat allemaal om een handelsverdrag tussen de EU en Oekraïne. Dezelfde Rutte gaat de komende maanden, tot het referendum in 2016, uitleggen waarom het verdrag gesloten zou moeten worden. We gaan het horen … volgend jaar weten we dus meer!

A- GEEN PEIL - Referendum petitie succes - Het Roer Moet OM

KLIK op de afbeelding en TEKEN de Petitie Het Roer Moet OM!

Mijn felicitaties gaan naar de media
Het aantal van 427.939 mensen dat getekend heeft, is RUIM meer dan de benodigde 300.000 handtekeningen van een burgerinitiatief voor een referendum.  Een knap resultaat, tenslotte waren de eerste ideeën pas een paar maanden geleden bekend.  De hele petitie heeft slechts een paar weken in beslag genomen. Zo hoort het ook!

Er is een idee, het wordt vormgegeven, de media (lees: de zeer populaire internetsite www.geenstijl.nl) gecombineerd met de machtige Telegraaf Media Groep, een stukje TV en er tekenen bijna een half miljoen mensen voor een referendum waar (op de tekenaars na wellicht) niemand weet wat de invloed is van het referendum, waar het verdrag over gaat EN wat gaat er gebeuren als het nietige Nederland binnen de EU ‘nee’ zegt en de andere landen ‘ja’! Gaat het verdrag dan gewoon door? Nogmaals, minister president Rutte gaat het allemaal uitleggen!

Jaloers op #GEENPEIL
Ik heb de petitie uiteraard gevolgd. Ik kan u zeggen dat ik stikjaloers ben en misschien ook wel verdrietig. Jaloers op de enorme mediasteun (ook of juist vandaag) voor de petitie #GEENPEIL met daardoor een ongekend resultaat. Verdrietig? Omdat onze petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg” GEEN media aandacht krijgt noch heeft gekregen.

Ik begrijp het nog wel, een EU-verdrag is in ons gespleten land, met PRO-EU mensen en ANTI-EU mensen, natuurlijk VEEL belangrijker dan de Gezondheid van 17 miljoen Nederlanders. Ik snap ook nog wel dat de EU, zeker voor Geen Stijl, een stuk ‘sexier’ is dan de Gezondheidszorg. Ik snap ook …..

Ik begrijp het niet …
Snappen is wat anders dan begrijpen. Ik kan bovenstaande punten snappen, begrijpen doe ik ze niet. Mijn conclusie is dat als die 427.939 mensen binnen een paar weken de petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg” hadden getekend, minister Schippers NIET meer zeker zou zijn van haar baan. Het vereiste aantal handtekeningen voor het stellen van Kamervragen (met als doel een Parlementaire Enquête) is 40.000. Het aantal van #GeenPeil is dus 12x meer dan nodig.

A Schippers uitvinder Zorgmijdend Gedrag - Het Roer Moet OM

Is onze petitie onduidelijk? Ja! Natuurlijk is deze onduidelijk. Het is niet JA of NEE voor een EU-Verdrag (wat de consequenties mogen zijn), maar een petitie, die aangeeft dat de gehele Gezondheidszorg op de schop moet. De afgelopen 10jaar is zo’n slordige 600 miljard (één jaar Bruto Nationaal Product) uitgegeven aan de Gezondheidszorg. Veel mensen (lees: ook organisaties zoals de Zorgverzekeraar) zijn er rijker van geworden, maar veel mensen niet altijd beter.

Ons Gezondheidszorgsysteem is ingewikkeld, overgereguleerd en een groter gezwel dan de hele EU bij elkaar. Wat door Nederland afgedragen wordt aan de EU is ‘peanuts’ t.o.v. wat er verspild wordt in de Gezondheidszorg. Schattingen lopen uiteen van 10 – 25 miljard.

A - Het Gezondheidssyteem - Het Roer Moet OM

Een oproep aan elke Nederlander
Graag hoor ik zo spoedig mogelijk van elke Nederlander of de petitie inderdaad zo ingewikkeld is en als dat zo is, wat zou de tekst dan moeten zijn.

Bent u het wel eens? TEKEN dan vandaag nog. Graag hoor ik ook van u of u contact heeft bij de media. Wij willen graag in interviews in kranten, op websites, radio en TV toelichten waarom wij de petitie gestart zijn EN waarom wij doorgaan tot wij 40.000 handtekeningen hebben (ook peanuts) t.o.v. de #GeenPeil petitie, toch?

Banner Petitie Achterkamer Politiek of AMvB

Een emotioneel gevoel … omdat het anders kan!
Tenslotte, waarom dit blog? Ach, ik heb er al zo’n kleine 100 geschreven. Ik heb meegemaakt hoe ons Gezondheidszorgsysteem met mensen om gaat. Ik heb een bipolaire stoornis (manisch-depressief), daar heb ik mee leren leven. Door medicatie en uiteindelijk de juiste begeleiding ben ik al 3 jaar stabiel en KAN dus deze blogs schrijven. Dagelijks krijgen wij binnen stichting Orange Monday en de OMC Vitaliteit Centra te maken met mensen die vastlopen in het Zorgsysteem, dat de beste van de wereld was.

Ja, misschien gaat er wel teveel aandacht naar EU of andere zaken. Ik vind (door ervaring bevestigd) dat een goede Gezondheid het allerbelangrijkste is dat een mensen kan hebben. Alle andere zaken zijn bijzaak. Of dat nu de EU, ons inkomen, werk of wat dan ook is. Zonder een goede Gezondheid stort onze wereld in. En ja, daar word ik elke keer weer emotioneel van, hoe mensen door een systeem, waar te veel mensen geld aan verdienen, buiten de maatschappij vallen.

Petitie #GEENPEIL: gefeliciteerd. #HetRoerMoetOM op naar de 40.000 handtekeningen. Al zou maar 10% van de 427.939 #GEENPEIL tekenaars bij ons tekenen …. Dan zijn we er al. Deze week nog 🙂

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? TEKEN vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #zorgomdezorg, Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s