Minister Schippers en Zorgverzekeraars zijn onbetrouwbaar! #huisartsen + #enquête

UPDATE: Op de dag dat ik onderstaand blog heb gepubliceerd (en OMC Deventer officieel werd geopend) werd bevestigd hoe ONBETROUWBAAR minister Schippers (en kompaan André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland) ECHT zijn.

Blog Zorgverzekering Rouvoet

Als u het NIET eens bent met de werkwijze van Andre Rouvoet – Voorzitter Zorgverzekeraars Nederland. Klik dan op de afbeelding en TEKEN de petitie!

De 11.000 huisartsen werken WEL samen, voeren hun druk op en krijgen hun zin. De regeldruk van de Zorgverzekeraar wordt WEL verlaagd. I rest my case! De andere zo’n 1,5 miljoen werkende in de Gezondheidszorg staan in de kou en dat mag en kan NIET zo zijn!

Bedankt mevrouw Schippers en meneer Rouvoet! TEKEN uit protest NU via http://www.hetroermoetomin.nl/huisartsen.

Dank, Martin Jan Melinga

Blog 5 oktober 2015 – Recent is er een enquête ingevuld door 200 mensen aangaande hun bezorgdheid omtrent de Gezondheidszorg. Mary Sjabbens, een kritisch blogger (net als ik) heeft de enquête verwerkt in haar blog. Van de 1.228 lezers van haar blog vullen 200 mensen de (korte) vragenlijst in, een score van ruim 16%. Hoog te noemen dus. Als je dit doortrekt naar de Nederlandse bevolking zijn zo’n ruim 2,7 miljoen mensen bezorgd tot zeer bezorgd.  Is dit de voorloper van de Parlementaire Enquête?

A Schippers Het Roer Moet OM - Tell a Friend3

Het gaat te ver om hier de enquête in details te bespreken (klik op het woord enquête en u gaat naar de uitslag).  De meest opvallende conclusies zijn:

 • 92% wil beroepsgeheim behouden, GEEN zo maar opvragen medisch dossier
 • 53% vindt zorgverzekeraar onbetrouwbaar
 • 81% vindt Minister Schippers onbetrouwbaar als minister
 • 66% weet niets over de bedoeling van de budgetpolis Zorgverzekering
 • 60% wil samen een vuist maken voor verandering in de Gezondheidszorg

Er zijn ook voorstellen gedaan door de invullers van de enquête:

 • Het ziekenfond moet terugkomen (welke vorm dan ook)
 • Macht moet weg bij de Zorgverzekeraars
 • Eigen risico Zorgverzekering omlaag ipv omhoog
 • Marktwerking uit de Gezondheidszorg
 • Een petitie starten …..????

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday -200p

Een petitie starten? Die is er al!
Soms denk ik dan wel eens, was ik maar het FNV – Red de Zorg (hoog financieel budgte = 840.000 tekenaars ) of GEEN PEIL (430.000 tekenaars in een paar weken voor een referendum). Waar zijn wij (de Mary’s  en de Martin’s) dan eigenlijk mee bezig? Voor alle duidelijkheid de feiten op een rij:

 • 5 augustus 2014 – (14 maanden geleden dus) Petitie ‘Het Roer Moet OM’ gestart
 • Sinds april 2015 een eigen website hetroermoetomin.nl
 • Tussenstand handtekeningen: 11. 250
 • Benodigde handtekeningen: 40.000 (burgerinitiatief Tweede Kamer)

Nu ben ik een stijfkop en ik weet, dat het de komende 10 jaar helemaal verkeerd gaat in Nederland (als we niet rigoureus de zorg veranderen), dan zitten we nog meer op de blaren dan nu. Het zorgsysteem, zowel via de gemeente als de zorgverzekeraars staat op losse schroeven.

Huisartsen willen meer vrijheid en gaan dat ook afdwingen, zeggen ze. De deadline was 1 oktober 2015. Ik heb het antwoord nog niet gehoord van Minister Schippers, maar ik vrees dat de huisarts in de kou komt te staan. Als Schippers de 11.000 huisartsen WEL de vrijheid geeft en de andere zo’n 500.000 behandelaars in de Gezondheidszorg NIET, dan zijn de rapen gaar, toch?

Wij gaan DOOR met de PETITIE zo lang als het nodig is. Ruim 40.000 handtekeningen zijn er nodig om een burgerinitiatief  in te dienen bij de Tweede Kamer. Het doel: een Parlementaire Enquête over de Gezondheidszorg waar minimaal ALLE ministers van de afgelopen 15 jaar verantwoordelijk voor zijn (geweest).

Instemming participatiewet-tweede kamer-orange monday

Het duurste Gezondheidszorgsysteem
Het Nederlandse Zorgsysteem is, op de VS na, het duurste van de hele wereld. En wat mij betreft het meest ineffectief. Minister Schippers ziet als enige mogelijkheid bezuinigingen, nog meer strakke controle van de behandelaars, nog meer regelgeving en nog meer onrust. Een te hoog eigen risico voor een deel van onze bevolking en een stijgende premie.

BESPAREN is volgens mij de enige optie om binnen de Gezondheidszorg resultaat te boeken. Er valt namelijk heel veel te besparen binnen de Gezondheidszorg. Neem alleen de trajecten die veel patiënten en cliënten van de Zorg moeten doorlopen voordat ze de feitelijke behandeling krijgen die ze nodig hebben. Nazorg van patiënten is iets wat in Nederland nog nauwelijks voorkomt en preventie … PREVENTIE is een vies woord in Nederland. Schippers heeft er ook nauwelijks geld voor over, terwijl in andere landen (bijvoorbeeld Duitsland) preventiescans onder de Zorgverzekering vallen.

Blog Gezondheidmeter met kleuren - Vitaliteitfactor - OMC Vitaliteit Centra

Vitaliteitfactor©
Sinds één week is de Vitaliteitfactor© openbaar voor iedereen. De Vitaliteitfactor© is een preventiemogelijkheid waarbij mensen gecheckt worden op zowel mentale (psychische) als fysieke (lichamelijke) Gezondheid, tevens worden omgevingsfactoren (financiële situatie, echtscheiding, werk et cetera) betrokken bij de analyse.

OMC Vitaliteit Centra heeft na 3 jaar onderzoek binnen de Gezondheidszorg gezien dat er zo’n 10-20% bespaart kan worden op de Gezondheidszorg (€ 10-20 miljard), wanneer we veel meer aandacht besteden aan preventie (Vitaliteitfactor©) en nazorg. Mensen zijn na een ernstige ziekte of psychische klachten niet ‘uitbehandeld’, maar hebben nazorg nodig. Om zich weer ‘normaal’ te voelen, te re-integreren in de maatschappij, om familie, vrienden en collega’s te laten wennen aan de nieuwe situatie enzovoort.

Want één ding is zeker. NA een ziekte of (ernstige) psychische klacht veranderen WIJ allemaal. Het leven is dan altijd anders dan daarvoor. Dat geldt ook voor life-events als echtscheiding (voor ouders EN kinderen), ontslag of overlijden in de 1e of 2e lijn. WIJ weten het, minister Schippers weet het, de Media weten het …. Waarom zijn wij dan één van de weinigen die er WEL aandacht aan besteden?

Blog ZOMER - Ondernemingsplan OMc VITALITEIT CENTRA- Omdat het nodig is ...

Meer weten?
Wilt u meer weten over de door ons ontwikkelde Vitaliteitfactor© of onze filosofie? Check dan de nieuwe website www.omcvitaliteitcentra.nl of download ons Visie- en beleidsplan door op bovenstaande afbeelding te klikken.

Voor iedereen die een Petitie wil aangaande bovenstaande onderwerpen in de Gezondheidszorg, die is er al 14 maanden en heeft ondertussen 11.250 handtekening. Tekent u ook? Op naar de 40.000!

OMC Vitaliteit Centrum Deventer Aangezicht NIEUW

En vandaag is het Orange Monday! Drie jaar na de oprichting van de stichting wordt de 1e vestiging van OMC Vitaliteit Centra officieel geopend in …. DEVENTER!

Wij zijn trots op dit resultaat. Check onze nieuwe website http://www.omcvitaliteitcentra.nl! Vestigingen in Zeist en Den Haag volgen snel!

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? TEKEN vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #zorgomdezorg, Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Minister Schippers en Zorgverzekeraars zijn onbetrouwbaar! #huisartsen + #enquête

 1. reinejragolo zegt:

  Mijn dosier mag door de medici worden geraadpleegd. Het kan wel eens levensreddend zijn.
  Hoe denk jij daar over, Martin?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s