Check je Vitaliteit! Wat is de Vitaliteitfactor©?

Nu in Deventer, straks in heel Nederland: Check je Vitaliteit. Waarom zou je jouw vitaliteit controleren? Het antwoord is eenvoudig. Als mens hebben wij net zo goed onderhoud nodig als bijvoorbeeld een huis, een auto of onze laptop. Als je periodiek deze zaken niet controleert dan kan dat gevolgen hebben. Voor een huis; waardevermindering, voor een auto; hij komt met pech langs de kant van de weg (APK handig) en onze laptop: die loopt vast en in sommige gevallen ben je al je data kwijt.

Blog Gezondheidmeter met kleuren - Vitaliteitfactor - OMC Vitaliteit Centra

Veel mensen weten ook wel dat er gecontroleerd moet worden. Een paar voorbeelden. De weegschaal, veel mensen staan periodiek op de weegschaal. Weten of je een beetje in de goede richting zit. Als je je niet lekker voelt, pakken wij tegenwoordig vaak de oorthermometer. Bij geen koorts kunnen we verder, bij 38 graden + misschien handig naar de huisarts te gaan. We kunnen nog even doorgaan. Er zijn steeds meer meters voor van alles en nog wat, maar voor onze vitaliteit was er nog geen meter, terwijl juist jouw vitaliteit heel belangrijk is daarom de Vitaliteitfactor©.

Na jaren van onderzoek heeft OMC Vitaliteit Centra, kortweg OMC, dit ontwikkeld. Een meter die checkt of het echt wel goed met je gaat en wat je kan doen om te voorkomen dat het slechter met je gaat. ‘Voorkomen is beter dan genezen’, is ons motto.

2015-09-14 Schema Vitaliteitfactor (kleuren - def)

Lees meer over de 9 deelgebieden, klik op de afbeelding!

OMC Vitaliteitfactor©
De naam van deze meter is logisch: de Gezondheidsmeter©, met als resultaat de Vitaliteitfactor©

Wat is Gezondheid? OMC gaat uit van een integrale gezondheid, die voortkomt uit bovenstaand schema. Dit wordt ook wel holistische gezondheidszorg genoemd. Wat is dan Vitaliteit?

A Definitie Vitaliteit - OMC Vitaliteit Centra

De deelgebieden uit bovengenoemd schema komen duidelijk naar voren in onze definitie  van Vitaliteit. Vitaliteit is meer dan alleen fit zijn, Vitaliteit is meer dan sportief zijn, goede voeding eten en niet roken of drinken. Vitaliteit heeft drie belangrijke aspecten in zich, te weten:

1.Fysieke EN Mentale Weerbaarheid ;  Weerbaarheid betekent dat je de vaardigheden hebt om in het dagelijks leven je grenzen aan te geven en je wensen duidelijk kenbaar te maken, of kenbaar laat maken (bijvoorbeeld kinderen door ouders) als je dat zelf nog niet of niet meer kan.
Je weet wat je wilt en wat je NIET wilt en je komt op voor jezelf waarbij je de grenzen van de ander respecteert. Wanneer je weerbaar bent, kun je weerstand bieden aan bedreigingen en bezit je of leer je de vaardigheden die nodig zijn om je eigen grenzen te stellen.

2.Fysieke EN Mentale Veerkracht; Veerkracht is de capaciteit om zo snel mogelijk na het hebben van ziekte of het meemaken van andere life-events zoals overlijden, echtscheiding et cetera te herstellen van wat er is gebeurd naar een oude staat of een nieuwe verbeterde staat. Als metafoor wordt vaak gebruikt het ‘postelastiek’ je kan het blijven uitrekken en het komt terug in de oude staat. Op een gegeven moment wordt het elastiek op bepaalde plekken dun en wit en uiteindelijk zal het elastiek breken als het uitgerekt blijft. Het mag duidelijk zijn dat elasticiteit een goed synoniem is voor veerkracht.

3.Fysieke EN Mentale optimalisatie van de kwaliteit van leven; De kwaliteit van leven is voor iedereen anders en maximalisatie  ook. Wij gaan uit van de individuele maximalisatie van de kwaliteit van het leven. Of je nu gehandicapt, ernstig ziek bent of psychische klachten hebt, ergens is een maximaal punt voor iedereen, alleen NIET iedereen weet waar het optimale punt ligt en hoe dit bereikt kan worden. Dit geldt overigens ook voor mensen met een ‘normaal’ leven die zo ‘gewend’ zijn aan hun eigen leven dat ze niet eens meer aan optimalisatie denken.

LOGO-lemniscaat-route

De Vitaliteitfactor© is het resultaat van meting via een test en een gesprek met een OMC Vitaliteit Expert, die de huidige staat bepaalt en samen met de cliënt bepaalt welke weg wordt ingeslagen om tot een optimale situatie van Vitaliteit te komen.

Mentale en fysieke klachten
Het tweede schema dat u ziet is ons logo, de lemniscaat (oneindig), de cirkel (samenwerking) en het teken voor integraal. Allen tekens uit de wiskunde samengebracht in één ‘flow-chart’ van zaken in het leven die rechtstreeks met elkaar in verbinding staan en allemaal mentale klachten kunnen veroorzaken en vaak ook nog eens, direct of indirect, fysieke klachten. Als je weet hoe jouw ‘route’ loopt, heb je de mogelijkheid om in te grijpen als het mis gaat en daardoor mentale en/of fysieke klachten te voorkomen.

Wie wil NIET kijken in de toekomst?
Het lijkt op toekomst voorspellen en dat is ook zo. Hoe vaak mensen niet tegen mij hebben gezegd ‘als dat maar goed gaat’ of ‘dat zagen wij niet aankomen’. U kent ze zelf ook wel. Als mensen dat zeggen, zit er meestal een kern van waarheid in. Waarom doen we dan niets? Wij zien het zelf meestal niet, wij zien het niet aankomen. Een OMC Vitaliteit Expert heeft wel die capaciteiten, vaardigheden EN staat wat verder van u af dan uw familie of vrienden. Daar luisteren we liever niet naar, te dichtbij en ‘waar bemoeien ze zich mee’. Klopt, vanaf nu zijn er dus wel mensen die met u samen kijken waar het mis gaat op de ‘route’ in het leven op dat moment.

OMC Vitaliteit Centrum Deventer Aangezicht NIEUW

Officiële opening maandag 5 oktober 2015 – Ga naar de website!

Nu in Deventer, straks …..
OMC Vitaliteit Centrum Deventer, kortweg OMC Deventer, biedt u als eerste in Nederland de digitale test + het adviesgesprek. Normale prijs € 99,- nu in Deventer tot 1 december 2015 slechts € 75,- inclusief BTW. Bent u één van de eersten die de uitdaging aangaat om uw toekomst te voorspellen?

Dit najaar wordt ook de campagne ‘Check Je Vitaliteit’ gestart en voor het einde van het jaar zijn verspreid over heel Nederland plaatsen waar u uw Vitaliteit kunt checken. Uiteraard werken wij ook aan een App, waardoor u het periodiek opnieuw kan laten meten. Wij kennen u dan al en dat maakt een digitaal gesprek ook mogelijk.

Ik zou graag in de toekomst kijken, u ook?

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? TEKEN vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s