Maak JIJ je nog druk over de #Zorg? #Demonstratie @FNV #RedDeZorg en #Petitie hebben geen zin …

Tegenwoordig hoor ik heel vaak ‘Ik maak mij niet meer druk’. Er is een soort van lamlendigheid in Nederland bij heel veel mensen.  Mensen zijn dingen zat, waarom? Omdat ze het gevoel hebben dat het toch allemaal geen zin heeft. Waarom zou ik nog gaan stemmen … Waarom zou ik mijn stem laten horen … Waarom zou ik een petitie tekenen…. Ik ben petitie-moe, er zijn er wel 1.000 en ‘ze’ doen er niets mee.

Ik ben het met jullie eens! Ik ben het eens met de meerderheid van de Nederlandse bevolking. Ik stel voor dat we een mooi team van ministers en staatssecretarissen (eerlijk verdeeld over alle partijen) samenstellen en die mogen dan voor het leven die functie bekleden, net als rechters.

Alleen als ze heel erg de boel verknallen, worden ze uit hun functie gezet en dan komt er weer een nieuwe minister, voor het leven. Is dat een goed idee of niet? Ik vrees wel dat ons team van ministers en staatssecretarissen elke week/maand gaat veranderen. Niemand doet het goed toch? Hoeven we ook geen verkiezingen meer te houden, dat scheelt ons weer een heleboel tijd in ons drukke leven. 5 minuten in een stemhokje is ook erg lastig.

Daarna snel terug naar ONS leven dat WIJ belangrijk vinden. Ons huis, onze kinderen (als we die hebben), ons werk (als we dat hebben), onze auto (als we die hebben) en de social media (als we die hebben) Ik hoorde laatst van iemand dat hij niet op de social media zat, maar dat hij wel de petitie wilde tekenen. Kan dat? JA, natuurlijk, een handtekening op papier (zo 20ste eeuw) is van harte welkom.

Maar goed, waar was ik. Ik heb sinds 4 augustus 2014 een bevestiging gekregen van wat ik al dacht. Het interesseert ons allemaal geen lor meer. Op een kleine 1% van de Nederlandse bevolking na dan, als we daar al aan komen. We hebben geen zin meer om uit ons coconleven te stappen. Als WIJ het maar goed hebben. Dat bijna 400.000 mensen zelfs hun ziektekostenverzekering niet meer kunnen betalen, het interesseert ons niet meer. Een klein nieuwtje in de stroom van nieuwtjes die even 10 minuten interessant waren in Nederland.

Is het iets heel ergs dan duurt de aandacht voor het nieuws wel 1 of 2 weken. Denk aan het dood van Joost Zwagerman (zelfmoord), nu hot nieuws, maar wat gaan we werkelijk aan het hoge aantal zelfdodingen doen? Maar goed, ik maak mij niet druk meer … het zal mijn tijd wel duren. Ik ben 51 jaar en heb volgens de statistieken nog 30 jaar te leven. Die kom ik ook nog wel door ….

Wat een nare droom
Poef!!! Wat een nare droom … was ik mij toch in slaap gevallen voor de TV. Logisch, ik had hard gewerkt aan de nieuwe site van OMC Vitaliteit Centra en OMC Deventer en de film was nu niet echt inspirerend. Maar die droom … daar ga ik wat mee doen!

Klik op de banner en ga naar www.TimeToChangeNL.nl en steun de petitie!Blog Just a Dream - Petitie

Afgelopen zaterdag werd demonstratie #RedDeZorg georganiseerd door het FNV. Hun petitie heeft ruim 800.000 handtekeningen (haalbaar met een achterban van 1,1 miljoen leden). De opkomst van de demonstratie in Amsterdam: wel 15.000! Nog geen 2% van de mensen die getekend hebben … Waar zijn de demonstraties gebleven met 500.000 man op de been?

A Demonstratie Reddezorg Amsterdam via Telegraaf

Amsterdam – Demonstratie Red de Zorg – Klik op de afbeelding .. en TEKEN!

Ik weet het echt niet en wie het weet, mag het zeggen. Als kinderen van rond de 10-16 jaar zo’n 5 uur per dag (in de vakanties iets meer) bezig zijn op hun smartphone in plaats van het spelen met vriendjes in ons mooie Nederland dan geloof ik zeker dat mensen denken: ‘ik maak mij niet meer druk … het zal mijn tijd wel duren’.

Maak het verschil, klik op de afbeelding!AVA ORANGE MONDAY

Maak het verschil …
Wij zijn mensen en weet u wat het verschil is tussen mensen en dieren? Dat wij een zekere vorm van intelligentie hebben, die ons boven dieren plaatst. Helaas zijn wij dat de afgelopen 20 eeuwen steeds minder gaan gebruiken. Daarvoor in de plaats is EGO ontstaan. Niet één voor allen en allen voor één, maar zorgen dat ik (en misschien mijn gezin) het goed hebben. Ikke, ikke en de rest kan stikken (gezegde uit mijn jeugd), dat is wat Nederland is verworden.

IK leg mij daar niet bij neer!  –  IK maak mij wel druk!! – Time To Changen NL!

Niet voor mijzelf, maar voor iedereen die vroeg of laat met de gezondheidszorg te maken heeft. En ik kan u nu al vertellen, als we NIETS doen dan is het echt te laat voor iedereen die in de jaren  50/60/70/ enzovoort geboren is. Dan kan je ZELF je zorg gaan regelen.

Dan kan je van dat mooie koophuis (als je dat hebt) naar een huurhuis (omdat je zelf de zorg moet betalen) dan moet de auto er uit (als je die al had) en vakanties …. Die zijn er alleen voor de groep die gezond zijn en/of een hoog inkomen hebben.

Dat kan toch niet zo zijn! Ga alsjeblieft naar de Petitie (al is het de laatste petitie die je ooit tekent) en laat zien dat JIJ het verschil maakt. Ruim 11.000 handtekeningen, we moeten ons gaan schamen! Dat is 0,02% van de Nederlandse bevolking, ik begrijp het niet … U wel? Wie het weet mag het zeggen!

A Cartoon LOKO Petitie Het Roer Moet OM

Cartoon mogelijk gemaakt door http://www.lokocartoons.nl

TEKENEN kost 1 minuut van uw kostbare tijd, maar het rendement voor de toekomst kan heel hoog zijn!

TEKEN VOOR een betere en betaalbare Gezondheidszorg (nu 100 miljard per jaar) en

TEGEN het beleid van onze regering in de persoon van mevrouw minister Schippers van Volksgezondheid.

Op naar 40.000 handtekeningen voor de Kerst van 2015, OMDAT HET KAN!!

Misschien als de FNV ons een duwtje in de rug wil geven … dan halen wij het eerder dan komende Kerst, als van de 800.000 mensen die Red De Zorg hebben getekend onze #petitie ook tekenen is ons doel gehaald! Duimen maar!

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

NB: Dit is voor het grootste deel het blog van 12 september 2014 er lijkt niets veranderd in één jaar tijd!? Maak het verschil …

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? TEKEN vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

 

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #OM Denken, #vrijeartsenkeuze, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Maak JIJ je nog druk over de #Zorg? #Demonstratie @FNV #RedDeZorg en #Petitie hebben geen zin …

  1. Elisabeth van den Berg zegt:

    Ik wilde meehelpen en meedoen, maar ineens kreeg ik geen reacties meer. Toen heb ik het opgegeven. Als mijn mening niet gelijk is aan die van jou zeg dat dan, maar negeer mij niet. Zwijg mij niet dood. Het klopt dat ik ziek/gehandicapt ben, maar dan zou ik toch juist moeten mogen meedoen. Maar nee, niet als je niet alleen maar ja en amen zegt. Dit gebeurde zowel door de SP als de FNV. Het klopt, ik schreeuw niet op commando mee met de massa. Ik heb een eigen verstand en mening. Dat mag. Het is 1 van de weinige dingen in mijn lichaam die nog naar behoren functioneert. Maar ja, dat maakt mij schijnbaar lastig. En word ik dus aan de kant geschoven . . . .

    • Hoi Elisabeth, ik ben mij er niet van bewust dat wij eerder contact hebben gehad. Als dat wel zo is, mijn excuses. Wil jij mij (nogmaals) doorgeven wat jij voor ons zou willen betekenen. Wij staan, uiteraard, open voor iedereen. Ik heb je ook een mail gestuurd met dezelfde tekst. Groet, Martin Jan

  2. reinejragolo zegt:

    Geeft het lage aantal demonstranten niet aan dat de goegemeente vindt dat de kosten van de zorg zolangzamerhand onbeheersbaar zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s