#PGBalarm … een schreeuw om een hulp! Waarom wordt er niet geluisterd?? #VanRijn

Vandaag precies 7 maanden geleden klonk het #PGBalarm op Twitter en later in februari breed in de Nederlandse pers. Mijn blog “Tijdlijn Twitter loopt vol met … #PGBalarm” werd ruim 2.000 keer gelezen en was voor ons reden om de site http://hetroermoetomin.nl/maatschappij te lanceren. Het kan echt niet langer zo. Staatssecretarissen Martin van Rijn (Gezondheidszorg)  en Jette Klijnsma (Sociale Zaken) zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor dit PGB-drama. De ombudsman publiceerde recent een vernietigend rapport : “Overheid faalt aan alle kanten

A Site Het Roer Moet OM - Volkskrant - Overheid faalt aan alle kanten bij PGB met rand

Overigens ligt de schuld niet alleen bij deze twee bewindslieden. Ministers Schippers en Asscher zijn medeverantwoordelijk. Net als de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de zorgverzekeraars en … ten slotte de GEMEENTE! Juist de laatste wist in 2008 al dat het systeem gewijzigd zou worden. Omdat er veel tegengas was in de samenleving werd pas in het 4e kwartaal de knoop doorgehakt.

Dat de SVB het niet aan kan? Logisch, maar ook zij hadden zich beter kunnen voorbereiden. Het is in mijn ogen storend dat een overheidsapparaat zulke grote fouten mag maken en deze NIET snel herstelt. Als een commercieel bedrijf deze fouten zou maken, zou na 7 maanden het faillissement al aangevraagd zijn. Het is echter geen commercieel bedrijf, maar onze overheid!

Het gaat om mensen …
Wat mij het meeste stoort is dat beleidsmakers in Den Haag, bij de SVB en de vele gemeenten blijkbaar geen enkele rekeningen houden met het feit dat honderdduizenden mensen afhankelijk zijn van de PGB (of de WMO) en soms loopt dat op tot € 10.000 per maand of meer, wat nodig is voor de verzorging van ouderen, zieken en kinderen. Vandaag kwam mij onderstaande brief onder ogen via Nieuws Van Dordrecht (Twitter)

Blog PGB - Open brief Martin Van Rijn via Twitter - Het Roer Moet OM

Ik heb (zo als u ziet) de brief gelijk geretweet. Stuitend dat mensen keer op keer MOETEN bewijzen dat ze ZIEK zijn. Mijn maag draait hiervan om. En dit is maar één van de vele voorbeelden die dit jaar in het ‘nieuws’ kwamen in Nederland.

Ouderen die GEEN huishoudelijke hulp meer krijgen.  Keukentafelgesprekken die per brief worden afgedaan. Ouders die kinderen hebben met psychische klachten die verzorging nodig hebben en dat niet meer kunnen betalen …. Ik kan nog wel even doorgaan.

Petitie Het Roer Moet OM
Maar dat doe ik niet. Als bovenstaande open brief van een man met een zieke vrouw aan staatssecretaris Martin van Rijn geen aanleiding is om de petitie te tekenen, dan weet ik het ook niet meer.  Het KAN en MAG niet zo zijn dat dit soort situaties de komende jaren als ‘normaal’ worden beschouwd.

Onze beleidsmakers zitten met de handen in het haar. Ze weten niet meer hoe ze hun fouten kunnen herstellen. De gehele transitie was leuk bedacht (dicht bij de burger), maar ik krijg er zo langzamerhand een hele vieze smaak van in mijn mond.

Natuurlijk, er zal veel goed gaan en dat hoort ook zo. Maar voor het geval de beleidsmakers van Volksgezondheid, Sociale Zaken, SVB en de gemeenten dit lezen: elke fout heeft DIRECT invloed op één gezin in Nederland. Eén gezin in Nederland waar verdriet groter is dan boosheid, onmacht groter is dan boosheid. De mensen die openbaar HUN verhaal doen, zijn slechts enkelen. De meerderheid zwijgt …. De Tweede Kamer zwijgt!

A Schippers Het Roer Moet OM - Tell a Friend3

Steun de zwijgende meerderheid
Die zwijgende meerderheid heeft de steun van Stichting Orange Monday en inmiddels bijna 11.000 mensen in Nederland die de petitie hebben getekend. Ik ga voor 40.000 handtekeningen en een onafhankelijk onderzoek. Dit kan echt niet langer zo …

PGBalarm moet zo snel mogelijk tot het verleden behoren. Elk alarm binnen de Gezondheidszorg dient tot het verleden te horen. Het kan, teken vandaag nog!

Blog Tell a Friend - Petitie Het Roer Moet OM - mond-tot-mond reclame

KLIK op de afbeelding en ga naar de Petitie site en TEKEN!

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

 

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #OM Denken, #vrijeartsenkeuze, #Werkstress, #zorgomdezorg, Het roer gaat OM!, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Time To Change NL en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s