OMC VITALITEIT CENTRUM DEVENTER OPENT DEUREN … HET ROER GAAT OM!

UPDATE: Vandaag, 8 september 2015, weer een mijlpaal in het bestaan van stichting Orange Monday. OMC Vitaliteit Centrum Deventer opent de deuren. Het Roer GAAT daadwerkelijk OM met integrale gezondheidszorg. Check onze site http://www.omcenters.nl/omc-vitaliteitscentra/locaties voor meer informatie over de vestiging en onze OMC Partners die werkzaam zijn in Deventer. Een mooie dag!

OMC Vitaliteit Centrum Deventer Aangezicht NIEUW GEOPEND

Blog 27 augustus – Het was weer een ROER-ig weekje afgelopen week. Om te beginnen het behalen van de 1e 10.000 handtekeningen voor Petitie “Het Roer Moet OM”, nota bene tijdens SAIL 2015. Toeval? Toeval bestaat niet, maar leuk is het. Voor ons als organisaties Orange Monday en OMC Vitaliteit Centra ook een succes te melden: “De sleutel van OMC Vitaliteit Centrum Deventer” (klik op de link en check onze website). Begin september openen wij de deuren in Deventer, ik hou u op de hoogte. Een dubbele mijlpaal die ik graag met iedereen deel.

Het één heeft veel met het andere te maken. Stichting Orange Monday, opgericht in 2012, omdat ik het niet eens was met de werkwijze in de (Geestelijke) Gezondheidszorg. Niet qua systeem en al zeker niet qua beleid van de huidige (minister Schippers) en voorgaande bewindslieden. Het kwam mij in 2012 voor als ‘trouble-shooting’, continue brandjes (of zelfs branden) blussen en geen of verkeerd beleid uit de koker toveren. Het kan anders … omdat het nodig is!

Toen werd het augustus 2014 …
Als organisatie zijn wij niet gaan wachten tot HET beleid verandert, terwijl er honderdduizenden mensen zijn die begeleiding nodig hebben bij hun psychische klachten, die of ‘uitbehandeld’ zijn bij de huidige GGZ, of niet terecht kunnen bij de GGZ (bv. wachtlijsten) of niet naar de GGZ willen. Sinds 2012 heeft Orange Monday gewerkt aan een formule die de ‘gaten’ op gaat vullen binnen de GGZ,  maar ook de gaten in de volledige Gezondheidszorg. Op naar een integrale (holistische) gezondheidszorg.

Zoals iedereen weet, hebben lichamelijke klachten vaak ook psychische klachten tot gevolg (denk aan kanker bijvoorbeeld), maar ook andersom. Psychische klachten hebben vaak ook lichamelijke klachten als gevolg (denk aan nek- en rugklachten). OMC Vitaliteit Centra werd geboren in augustus 2014 en sindsdien zijn wij bezig met de werving van partners (franchisenemers) voor onze franchiseformule, die dus uitsluitend werkt met zelfstandige professionals (ZZP’ers). Inmiddels hebben 15 partners getekend, zoals op 7 augustus 2015 Jannet Reinds, effortless coach. Zij is één van de partners die vestiging Zeist e.o. dit najaar gaat realiseren!

Blog Moeten Moeiteloos Jannet Reinds Partner OMC Vitaliteit Centra met logo

… ook in augustus 2014 – Het Roer Moet OM!
Er kwam weer een bericht van Edith Schippers dat in mijn verkeerde keelgat schoot. Schippers voert haar eigen zin door ten koste van haar ‘klanten’, de cliënten en patiënten in de gezondheidszorg en ten gunste van de zorgverzekeraar die meer en meer macht krijgen. Schippers en de zorgverzekeraars brengen daardoor ook behandelaars in het nauw (werkdruk) door steeds meer administratie en registratie, waardoor Vrije Artsenkeuze ook op de schopstoel dreigt te komen.

Tel daar de dreigende transitie naar de gemeente van de Jeugd-GGZ bij (die toen nog goedgekeurd moest worden door de Kamer) en het verwachte falen van gemeenten die (nog) niet weten wat ze met de Jeugdhulp aan moeten. We weten nu hoe mis dat gaat. Tenslotte, het PGBalarm. Ook toen wisten we dat het mis kon gaan, maar dat het falen van de bewindslieden Martin van Rijn en Jette Klijnsma tot zo’n chaos zou leiden, wisten wij nog niet. De ombudsman was vernietigend in zijn rapport. De Petitie “Het Roer Moet OM” was en IS logisch!

A Site Het Roer Moet OM - Volkskrant - Overheid faalt aan alle kanten bij PGB met rand

De hoofdrol spelers Van Rijn (VWS) en Klijnsma (Sociale Zaken) in het drama wat heet PGBalarm. Check onze site!

Op naar een warme herfst …
Wij zijn er klaar voor! De petitie is door de mijlpaal van 10.000 handtekeningen en we gaan er vanuit dat de volgende 10.000 GEEN 12 maanden gaat duren. De 1e week sinds de mijlpaal is veelbelovend, bijna 1.000 mensen hebben getekend! Willen we echter VOOR de naderende verkiezingen van 2016 nog naar de Tweede Kamer, dan moet het sneller gaan. Binnenkort gaan wij een Persbericht versturen (vakanties voorbij) en op naar Prinsjesdag. Wat gaat de nieuwe zorgpremie worden? Wat wordt het nieuwe Eigen Risico voor de zorgverzekering?

U weet onze mening over de zorgverzekering (ook een item in de Petitie):

  • Basis-Zorgverzekering: Bij voorkeur over gaan (2017 of 2018) naar een nieuwe vorm van het oude Ziekenfonds, waarbij de premie (deels) inkomens afhankelijk is. Een zo’n breed mogelijk pakket voor iedereen. Via een cafetariamenu keuzemogelijkheden binnen de basisverzekering. (Voorbeeld: 65+ heeft geen verzekering nodig voor zwangerschap)
  • Eigen Risico: het nut van het eigen risico heeft zich de laatste jaren niet meer bewezen en zou afgeschaft kunnen worden. Juist mensen die chronisch ziek zijn ‘verbruiken’ hun eigen risico vaak al in het 1e of 2e kwartaal van een jaar. Voor mensen in de lage inkomensgroep is dit een ‘ingecalculeerd’ bedrag, kunnen dat vaak niet betalen en krijgen problemen. Ook hier zou het bedrag deels inkomensafhankelijk en ziektebeeld afhankelijk kunnen zijn.
  • Extra-Zorgverzekering: iedereen kan zich (eventueel via de huidige zorgverzekeraars) kunnen bijverzekeren voor alle kosten binnen de gezondheidszorg, maar vooral ook complementaire (aanvullende) begeleiding die nu NIET in het zorgpakket zit. Preventie is bijvoorbeeld een mooi voorbeeld voor bijverzekeren.

Heeft u ook geen vertrouwen in Edith Schippers en de zorgverzekeraars? Klik dan op bovenstaande afbeelding en TEKEN de petitie graag vóór Prinsjesdag (15 september).

A Schippers Het Roer Moet OM - Tell a Friend3

Eigen verantwoordelijkheid
Het mag duidelijk zijn, eigen verantwoordelijkheid wordt steeds belangrijker en de overheid stimuleert daar nauwelijks in. Schippers cs scherpen alleen de regels nog verder aan en hebben weinig ruimte voor preventie, innovatie en voorlichting. Met de aanstaande opening van OMC Vitaliteit Centrum Deventer wordt door ons de 1e stap gezet naar een landelijk netwerk (in elke provincie één vestiging), dat wij in 2016 gaan realiseren. Komende maand wordt ook de Vitaliteitfactor© gelanceerd en de campagne www.checkjevitaliteit.nl.

“Voorkomen is beter dan genezen” is wat ik van mijn moeder (83) heb geleerd. Voorkomen betekent dan niet dat je ‘niets’ meer mag, dat betekent dat je oplet wat er gebeurt met jezelf en jouw omgeving. Alert zijn, zie het maar als speler in een voetbalteam, als je niet oplet dan schiet de bal zonder dat je het weet in het verkeerde doel. OMC Vitaliteit Centra begeleidt mensen naar een optimale vitaliteit, oftewel de fysieke en mentale veerkracht en weerbaarheid om de kwaliteit van leven te optimaliseren, zowel qua werk als privé.

Connecting Puzzle Orange Monday CentersIk ga er van uit dat iedereen die dit leest ons steunt. Zowel met de petitie “Het Roer Moet OM’ als met OMC Vitaliteit Centra. Wilt u meer weten als zelfstandig professional? Klik op bovenstaande afbeelding en lees het Visie- en Beleidsplan van OMC Vitaliteit Centra. Op dinsdag 1, 15 (Prinsjesdag) en 29 september presenteren wij onze formule in Bilthoven. Wilt u er bij zijn? Stuur dan een mail naar Hester Morsdorf (directeur OMC) hester.morsdorf@omcenters.nl Ik heb zin in de komende herfst …

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #vrijeartsenkeuze, #Werkstress, #zorgomdezorg, Orange Monday, Orange Monday Academy, Orange Monday Kids, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Uncategorized, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s