Mijlpaal gehaald! Tijd dat Schippers ons serieus neemt! Tell-a-Friend Petitie #HetRoerMoetOM

Afgelopen vrijdag 21 augustus 2015 ging de petitie ‘Het Roer Moet OM’ door de ogenschijnlijke barrière van 10.000 handtekeningen. Een MIJLPAAL!! Vandaag bij het schrijven van het blog is inmiddels de stand 10.565. Honderden mensen reageerden op mijn oproep via de petitiesite http://www.petities24.com/a/94020 om via Tell-a-Friend (mond-tot-mond reclame) mensen op te roepen om te tekenen. Want u, die al getekend heeft, kan het beste uitleggen waarom, toch?

Blog Tell a Friend - Petitie Het Roer Moet OM - mond-tot-mond reclame

We zijn nu op een kantelpunt ….
Laat ik eerst mijn dank uitspreken voor al die mensen (ruim 10.000 – WOW) die de petitie WEL hebben gevonden, het er mee eens zijn EN hebben getekend. Een prestatie die belangrijk is voor het verdere verloop van de Petitie Het Roer Moet OM! Zonder die eerste mensen kan je niet de 40.000 (of meer) halen. Een persbericht zal binnenkort naar de landelijke, regionale en liefst ook de lokale pers gaan. Ik doe een beroep op iedereen die dit leest.

De 10.000 handtekeningen is een mijlpaal, een mooi rond getal om richting pers aan te geven dat er een grote groep van Nederlanders achter het doel van de petitie staat! Een BETERE en BETAALBARE gezondheidszorg zou overigens het doel van iedere Nederlander moeten zijn. De (willekeurige) bezuinigingen van minster Schippers en staatssecretaris Van Rijn maken het doel scherper! HET is NIET meer vanzelfsprekend dat mensen in Nederland de hulp krijgen die zij nodig hebben. Denk daarbij aan de kwetsbare groepen ouderen en kinderen.

A Schippers Het Roer Moet OM - Tell a Friend3

Website: Het Roer Moet OM
Sinds  maart 2015 (7 maanden na de start van de petitie in 2014) ging de website www.hetroermoetomin.nl online. Aanleiding was het feit dat de petitie stagneerde en mede aanleiding was het ontstaan van het (nog steeds niet opgeloste) PGB-Alarm. De tussenstand was toen 6.584, dus we kunnen zeggen dat de nieuwe website bijgedragen heeft aan het bepalen van de al lang beoogde mijlpaal van 10.000 handtekeningen! Zie onderstaande afbeelding!

Een website waarin uitleg wordt gegeven over de petitie, actueel nieuws kan worden geplaatst , onmisbaar in deze digitale wereld. Tenslotte heeft 98% van de mensen in Nederland internet. Het gaat er dus om hoe de beide sites gevonden dienen te worden.  Sinds vrijdag 21 augustus 2015 kunt u ook DIRECT tekenen via onze site www.hetroermoetomin.nl, lang leven de techniek!

Onderstaand mijn plan voor de komende maand en uiteraard sta ik open voor suggesties! Uw hulp is overigens heel belangrijk.

Summer fun. Twelve hands form a circle over the sand. Useful to represent diversity, human nature, teamwork etc. There are male and female hands, different skin colours and ages. Ones have rings and one has a band aid.

Campagne ‘Het Roer Moet OM’
Het is een MUST om 40.000 handtekeningen te halen (liefst dit jaar). Anders mag je geen Kamervragen stellen (via een burgerinitiatief), en dat is waar wij voor gaan!

  1. PERSBERICHT; de landelijke pers zal (wederom) via een persbericht op de hoogte worden gesteld van de actuele situatie rond de petitie. Omdat nu 10.000 mensen getekend hebben, is er een grotere kans dat de pers het oppakt. Tevens zal het persbericht verstuurd worden naar regionale pers in alle provincies in Nederland.
  1. LOKALE MEDIA; Juist de lokale media is voor ons heel belangrijk. Vele lokale kranten en websites worden goed gelezen. Wij doen dan ook een beroep op iedereen die getekend heeft of ons een warm hart toedraagt deze media op de hoogte te stellen. Ons persbericht is, nadat hij is geplaatst, te downloaden via http://hetroermoetomin.nl/maatschappij , tenslotte is onze gezondheid ook een maatschappelijk verhaal. Acties op Twitter zoals #handinhand of #zorgomdezorg geven aan dat juist deze petitie in het belang is voor iedereen.
  1. TELL-A-FRIEND va de actie site Het Roer Moet OM in NL, maar ook via Twitter en Facebook roepen wij op tot een “Tell-a-Friend” actie. Vertel aan anderen dat je getekend hebt. Maak het familie, vrienden of collega’s makkelijk door bovenstaande link door te sturen, zodat zij direct kunnen tekenen.

Blog Tell a Friend - Petitie Het Roer Moet OM - mond-tot-mond reclame

Het gaat er de komende maanden om spannen ….
Een kritisch, maar mooi moment. Tips en adviezen zijn welkom. Hoe gaan wij samen die 40.000 handtekeningen halen. Zoals u weet, is de petitie “Het Roer Moet OM” voor mij als voorzitter van stichting Orange Monday vrijwilligerswerk. Dat wil niet zeggen dat er geen professionele mensen achter deze petitie zitten. Echter, wij kunnen het niet alleen. Vandaar dat wij het Landelijk Platform Gezondheidszorg in het leven hebben geroepen.

Zeggen dat het anders kan is makkelijk, het ook doen is vaak stap twee. Met onze organisatie OMC Vitaliteit Centra hebben wij een Visie- en beleidsplan 2015-2018 geschreven waarin wij van ZEGGEN,  DOEN hebben gemaakt. In september is Nederland een nieuwe vestiging binnen de gezondheidszorg rijker. Binnen deze nieuwe vestiging in Deventer gaan wij samen met andere instellingen, praktijken en organisaties aan de slag om te gaan voor een betere en betaalbare Gezondheidszorg.

Blog Zorgverzekering - Connecting Puzzlez OMC Vitaliteitcentra

Klik en download het Visie- en Beleidsplan van OMC Vitaliteit Centra – Op naar een Holistische Gezondheidszorg!

Wilt u op wat voor manier een bijdrage leveren aan de visie en doelstellingen van of Petitie Het Roer Moet OM (Landelijk Platform) of OMC Vitaliteit Centra? Stuur mij dan een mail en ik zal zo snel mogelijk reageren. Ter afsluiting, aan het einde van de SAIL-week, misschien toch even refereren aan het Nederlandse gezegde “De beste stuurlui staan aan wal”. Pak het Roer en bepaal samen met ons de richting van de gezondheidszorg in Nederland.

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS1: Laat Edith Schippers zich bezig houden met de Gezondheidszorg i.p.v. de Kiesdrempel!!

PS2OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

 

 

 

 

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #OM Denken, #vrijeartsenkeuze, #Werkstress, #zorgomdezorg, Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Time To Change NL, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Mijlpaal gehaald! Tijd dat Schippers ons serieus neemt! Tell-a-Friend Petitie #HetRoerMoetOM

  1. Anton van de Ven zegt:

    Het roer moet om

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s