Er komt een onderzoek naar #Schippers – relatie met #Zorgverzekeraars! Onze steun hebben ze …

Vandaag vlogen mij een aantal tweets om de oren. Ik dacht nog, ik ben niet op vakantie geweest afgelopen week, toch? Via de Vereniging Fysiotherapie & Wetenschap, in de persoon van Martin Keesenberg wordt een onderzoek geïnitieerd naar “De Relatie tussen minister Schipper en de Zorgverzekeraars en de invloed op haar politieke besluiten

Blog Onderzoek Schippers - logo FenW - OMC Vitaliteit

Klik op de afbeelding voor het bericht!

Het onderzoek bestrijkt een periode van 5 jaar en zal gefinancierd worden door Crowdfunding. Op het eerste oog ben ik uiteraard voorstander van zo’n onderzoek en ik ben benieuwd naar het resultaat, maar er zijn dingen die u moet weten!

Wij steunen zo’n initiatief natuurlijk …
Uiteraard steunen wij zo’n initiatief. Graag gaan we met de iniatiefnemers aan tafel om te bespreken hoe wij op zo’n kort mogelijke termijn het onderzoek kunnen laten starten (financiering). Wij zijn ook benieuwd naar de methodes die in het onderzoek worden gebruikt. Zoals u heeft kunnen lezen in één van mijn 50 blogs over onze Petitie (initiatief stichting Orange Monday) heeft Schippers een innige relatie met de Zorgverzekeraar. Een korte samenvatting (hoeft u niet al die blogs te lezen):

  1. Mevrouw Schippers en de Zorgverzekeraars hebben een pact waardoor vooral gekeken wordt naar de ‘kwaliteit’ van de betalingsstroom (DBC en contracten met behandelaars) dan naar de kwaliteit van de behandelaars zelf. Een doorn in het oog van Orange Monday.
  1. Door Vrije Artsenkeuze te koppelen aan de Zorgverzekering (als u meer betaalt heeft u meer keuze) wordt het punt onder 1 nog verder versterkt. Schippers en de Zorgverzekeraars doen het liefst ‘zaken’ met organisaties binnen Zorg en GGz die meer dan 1.000 medewerkers hebben. Dat is makkelijk en geen gezeur.
  1. Behandelaars die ‘tegen’ de huidige situatie zijn worden ‘gediscrimineerd’, ze krijgen of willen geen wurgcontract meer met de Zorgverzekeraar en krijgen daarom minder uitbetaald dan organisaties die WEL luisteren en een contract hebben. Vrijheid van meningsuiting geldt niet voor behandelaars, dan worden ze gestraft door de Zorgverzekeraar.
20150401 Telegraaf - Ziekenfonds komt niet meer terug - Het Roer Moet OM

Wilt u HET Ziekenfonds OOK terug!? TEKEN de petitie … (klik op de afbeelding )

Conclusie relatie Schippers en Zorgverzekeraar
De conclusie over de afgelopen 5 jaar richting 2020 moge duidelijk zijn:

  1. De macht van de Zorgverzekeraar is sinds 2006 (eind Ziekenfondswet, start basis Zorgverzekering) extreem toegenomen. Cliënten en patiënten krijgen steeds minder betaald en mogen hun eigen behandelaar steeds minder zelf kiezen. Het jaar 2016 zal het dieptepunt worden door de introductie van een nieuwe (goedkope) zorgverzekering waar vrije artsen keuze helemaal NIET meer mogelijk is!
  1. Grote (door de staat gestuurde) organisaties binnen Zorg (ziekenhuizen) en GGz (grote instellingen via GGZ Nederland) krijgen door het beleid van Schippers en de Zorgverzekeraars steeds meer macht binnen de Gezondheidszorg. Net als in de detailhandel zal de ‘kleine’ behandelaar steeds meer verdwijnen ten gunste van ‘fabrieken’ met meer dan 1.000 medewerkers. Cliënten worden nummers.
  1. De kwaliteit van de Gezondheidszorg neemt snel af door specialisatie en het ontbreken van samenwerking en het delen van informatie. Een integrale (holistische) aanpak van de Gezondheidszorg is een noodzaak om besparingen (geen bezuinigingen) te realiseren. Grote ziekenhuizen en bijvoorbeeld GGZ instellelingen (Utrecht – meer dan 10.000 medewerkers) zien elkaar nooit en kijken niet over de schutting omdat dat niet mag van de Zorgverzekeraar terwijl aan de andere kant Schippers innovatiefondsen heeft die dan wel weer bij de ‘grote jongens’ terecht komt.
Blog Onderzoek Schippers - fysiotherapie - OMC Vitaliteit

Lichaam en geest … vraagt om Holistische Gezondheidszorg!

Waarom fysiotherapeuten?
Toen ik het initiatief voor het onderzoek las vorige week dacht ik gelijk: “Dat is logisch!” Ik ken geen Fysiotherapie praktijken waar 1.000 of meer mensen werken. De fysiotherapeuten zitten namelijk ook in de hoek waar de ‘klappen’ vallen. De zorgverzekering wordt steeds meer uitgekleed wat betreft fysiotherapie, terwijl juist WIJ als OMC Vitaliteit Centra een GROTE rol zien voor fysiotherapeuten binnen Holistische Gezondheidszorg.

Veel fysieke klachten van patiënten (of cliënten) worden door de huisarts doorgestuurd naar een fysiotherapeut die er in veel gevallen NIETS mee kan. Veel hoofd, nek en rugklachten worden veroorzaakt door stress, depressie of andere psychische klachten. Dit wordt niet gezien door Schippers en de Zorgverzekeraar. VEEL behandeling hebben geen zin en zijn een grote frustratie van veel fysiotherapeuten. Er moet nog veel onderzocht worden in de Gezondheidszorg.

Aan de andere kant krijgen ze heel veel klanten NIET (binnen GGZ bijvoorbeeld) die de hulp van een fysiotherapeut of een andere complementaire behandelaar (logopedist, ergonoom) kunnen gebruiken. Fysiek en mentaal zijn niet los van elkaar te zien!

Connecting Puzzle Orange Monday Centers

Download het plan en … check de vacature bij OMC Vitaliteit Centra

Op het eerste oog  ben ik het er mee eens ….
Even terug naar de 1e alinea. Wat bedoel ik met op het eerste oog … Sinds 3 jaar zijn wij bezig met stichting Orange Monday bezig om samenwerking binnen de Gezondheidszorg te realiseren. Niet preken voor eigen parochie of ego. Daar gaat het niet om!

Vandaar dat ik Martin Keesenberg ook een mail ga sturen om te bespreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Zowel voor OMC Vitaliteitscentra als nieuwe holistische gezondheidszorgorganisatie als wat betreft de Petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg”. Samen zijn wij sterker is het motto en dat heeft ons al gebracht op bijna 10.000 handtekeningen!

Ons Visie- en Beleidsplan kunt u lezen door op bovenstaande afbeelding te klikken of te gaan naar onze website http://www.omcenters.nl/omc-franchisegroep/ondernemingsplan Het Kan en Moet anders, zo’n onderzoek is een extra bevestiging van wat wij al denken, toch?AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday -200p

Teken de petitie als u het nog niet gedaan heeft via onze website www.hetroermoetomin.nl of rechtstreeks via http://www.petities24.com/het_roer_moet_om_in_de_gezondheidszorg de Petitie site.

Wilt u als behandelaar of anderszins werkzaam binnen de Gezondheidszorg kennismaken met ons? Lees dan ons Visie- en Beleidsplan en reageer op één van de vacatures. Op de dinsdagen 18 augustus en 1, 15 en 29 september zijn er weer bijeenkomsten!

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #vrijeartsenkeuze, #zorgomdezorg, Minister Schippers, Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Er komt een onderzoek naar #Schippers – relatie met #Zorgverzekeraars! Onze steun hebben ze …

  1. Pingback: Een nieuw Ziekenfonds? Het onderzoeken waard … teken de petitie! | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s