Na regen komt … OMC Vitaliteit Centra opent 1e vestiging in #Deventer!

Van de laatste 10 artikelen die ik geschreven heb via dit account gingen er 9 over slecht nieuws in de gezondheidszorg. Drama rondom de transitie Jeugd GGz en -Hulp, ontbrekende budgetten bij de gemeenten (Van Rijn),  een nieuwe Zorgwet die door onze minister Schippers er door heen wordt geduwd en als laatste mijn blog van gisteren “Gemeenten dreigen met aantasting van Beroepsgeheim!” is het niet voor de betaling van (te dure) behandelingen, dan is het wel onder het mom van de veiligheid van behandelaars. Aantasting beroepsgeheim is volgens mij niet de oplossing!

Voor veiligheid van de behandelaar mag wat mij betreft wel een adequate oplossing komen, zij moeten veilig hun werk kunnen doen. Daar horen we vast meer over dit jaar. Dat het roer OM moet in de gezondheidszorg, dat is duidelijk en weten Schippers en Van Rijn ook. Vraag is welke kant op? Klik op deze link en check onze petitie!

Na regen komt zonneschijn
De afgelopen dagen was het regen, regen en nog eens regen. Maar sinds vrijdag komt  de zon er weer door en de komende week lijkt een mooie en vooral zonnige zomerse week te worden. De zon schijnt ook bij de vele tientallen initiatieven die ik heb mogen leren kennen sinds de zomer van 2013. We zijn al weer 2 jaar bezig met het nieuwe concept OMC Vitaliteit Centra, ontstaan uit de stichting Orange Monday. Honderden mensen hebben Hester Morsdorf (operationeel directeur OMC) en ik mogen ontmoeten. Veelal op het gebied van Holistische en Innovatieve Gezondheidszorg.

Blog na regen ... zonneschijn OMC Vitaliteit Centra GGZ + Zorg

Bijna iedereen wil samenwerken. De kunst is om deze samenwerking zodanig vorm te geven dat er een werkbare situatie ontstaat. Gekozen is om een franchisevorm te ontwikkelen waarbinnen zelfstandige professionals zowel onder eigen naam als onder de naam van OMC Vitaliteit Centra en Orange Monday Academy kunnen werken. Onderstaand een ‘foto’ van het visitekaartje van één van onze franchise partners, Karen Poot, logopedisch coach, binnenkort startend in het 1e OMC Vitaliteit Centrum te Deventer.

Blog Na regen ... Visite Kaartje Karen Poot - OMC Vitaliteit Centrum Deventer

Aanvullende (complementaire) dienstverlening
OMC Vitaliteit Centra zijn een nieuwe stroming binnen de gezondheidszorg. De aanpak is holistisch en gericht op Fysieke gezondheid, Mentale gezondheid en Mens en Omgeving. Veel meer dan in de vorige eeuw worden klachten veroorzaakt door de omgeving. Voorbeelden te over zoals echtscheiding, ontslag, financiële problemen, vult u zelf maar aan. Ook opvoeding komt hier uiteraard aan de orde.

Vaak hebben klachten een fysieke EN een mentale oorzaak. Mentale klachten veroorzaken weer fysieke klachten en andersom. Scheiding tussen deze twee is historisch ontstaan en het wordt nu tijd deze weer samen te voegen. OMC Vitaliteit Centra doet dit met de introductie van de  OMC Vitaliteitfactor©, die speciaal is ontwikkeld voor een holistische aanpak binnen de gezondheidszorg. Na de zomer zal de OMC Vitaliteitfactor© (op basis van Holistische Gezondheidszorg) via een website worden geïntroduceerd, later meer.

Beeldvorming Samenwerking OMC Vitaliteit Centra met logo EN TEKST

OMC Vitaliteit Centrum Deventer
Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt aan de opening van onze eerste vestiging in de provincie Overijssel en wel in het prachtige Deventer. Bij de start zijn 5 zelfstandige professionals beschikbaar met op elkaar aanvullende werkgebieden. Onderstaande de functies, in augustus stellen wij naast Karen Poot ook de andere teamleden ook voor.

Blog Na regen ... OMC Vitaliteit Centrum Deventer

OMC Deventer wordt in eerste instantie (met de huidige OMC Franchisepartners) als volgt opgestart:

  • Psycholoog (specialisatie kinderen, 0 – 12 jaar)
  • Orthopedagoog ( specialisatie adolescenten en jong volwassenen, 13 – 30 jaar)
  • Logopedisch coach (specialisatie kinderen en volwassenen met een beperking)
  • Psychodynamisch Therapeut (coach en trainer Vitaliteitscan)
  • Logopedist (specialisatie ouderen, 65 jaar en ouder)

Vanuit de directe omgeving van Deventer wordt het team aangevuld met een NLP-Coach, een allround coach/kindercoach,een coach gericht op Effortless Coaching en een Gezondheidsjurist.

Op het moment van schrijven, lopen met een tweetal potentiële partners nog besprekingen. Uiteraard is aanvulling op het team welkom. Op de pagina http://omcenters.nl/omc-vacatures vindt u de vacatures voor Deventer, maar ook voor de provincies Utrecht, Brabant en Noord- en Zuid Holland waar wij nog dit jaar vestigingen gaan openen.

Kaart OMC Vitaliteit Centra 2e helft 2015

OMC Visie- en Beleidsplan 2015-2020
Precies één jaar geleden lanceerden wij het eerste Visie- en Beleidsplan openbaar via onze website en startte de campagne voor franchisenemers. Inmiddels hebben 14 partners getekend voor deze nieuwe franchiseformule in de gezondheidszorg. Een holistische aanpak van GGz en Zorg spreekt veel mensen aan. Het is tenslotte ook eigenlijk zoals zorg oorspronkelijk bedoeld was.

In het nieuwe Visie- en Beleidsplan treft u ook het nieuws aan dat er naast OMC Vitaliteit Centra een tweede formule wordt gelanceerd: Orange Monday Academy. De Academy zal eveneens vanuit Deventer gaan werken en alsook vanuit de andere nog te openen vestigingen.

Banner OMC Vitaliteitscan - OM Centers

Belangrijk onderdeel is de Vitaliteitscan© voor organisaties, maar ook worden trainingen, cursussen, workshops en opleidingen voor particulieren aangeboden. Ook hier werken wij samen met organisaties die complementair op ons aanbod trainingen en workshops verzorgen. Samenwerken is ons motto, zowel intern met zelfstandige professionals onder de merknaam OMC als met derden, zowel lokaal (bijvoorbeeld Deventer) als regionaal en landelijk.

Ik nodig u uit het plan te downloaden en te lezen. Graag horen wij uw input en wellicht vind u het leuk om één van de kennismakingsbijeenkomsten bij te wonen. Ook bestaande groepspraktijken binnen GGz en Zorg zijn welkom, zowel in Deventer als elders in het land.

Blog ZOMER - Ondernemingsplan OMc VITALITEIT CENTRA- Omdat het nodig is ...

Kennismakingsbijeenkomsten in Bilthoven en Deventer
Tot half september 2015 is iedereen voor de tweewekelijkse bijeenkomsten voor toekomstige partners welkom in Bilthoven.  De komende periode is dat op dinsdag 4 en 18 augustus 2015 en 1 en 15 september 2015. Na 15 september 2015 zijn mensen uit het oosten van het land natuurlijk ook welkom in Deventer! Later meer hier over.

Spannende tijden de komende weken, voor mij, maar ook voor iedereen die er bij betrokken is. “Verandering in het leven begint bij jezelf”, zeggen wij als begeleiders van onze cliënten, dat doen wij ook door wellicht tegen de stroom in van de huidige gezondheidszorg vestigingen te openen. Waarom wij dat doen? Omdat het nodig is …. Ik houd u de komende maanden op de hoogte van de ontwikkelingen en voor iedereen die graag met ons in gesprek gaat, stuur een mail naar hester.morsdorf@omcenters.nl U krijgt dan snel een reactie!

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

 

 

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #OM Denken, #vrijeartsenkeuze, #zorgomdezorg, Orange Monday, Orange Monday Academy, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP. Bookmark de permalink .

Een reactie op Na regen komt … OMC Vitaliteit Centra opent 1e vestiging in #Deventer!

  1. Pingback: Het heeft GEEN zin … Vandaag één jaar petitie ‘Het Roer Moet OM’ TEGEN beleid #Schippers …. | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s