Bijna vakantie in Nederland … tijd om de accu op te laden? 1e vestiging in Deventer opent eind augustus de deuren!

Vanaf volgende week vrijdag 3 juli 2015 starten de vakanties van veel mensen in Nederland. Voor deze mensen betekent dat een paar weken rust in binnen- of buitenland. Ik las in een poll dat veel mensen deze vakantie nodig hebben om hun accu (of batterij) op te laden. ‘De accu opladen’, is een mooie term voor een mens (we zijn geen machines tenslotte) en is metaforisch bedoeld. Maar in mijn ogen betekent dat dus ook dat de batterij (te ver) is leeg gelopen (anders hoef je ‘m niet op te laden, toch?).

Blog vakantie batterij opladen Orange Monday

Deze metafoor is tekenend voor de maatschappij waar in wij leven. Veel mensen laten hun accu te vroeg of te snel leeglopen, vaak door omstandigheden. Het gevolg is een stagnatie in ons leven die gevolgen kan hebben. Zowel fysieke klachten spelen op (vermoeidheid bijvoorbeeld), maar bij veel mensen komt ook somberheid om de hoek (mentale klachten) of een combinatie hiervan. Als dit al maanden voor de geplande vakantie begint, is de vakantie slechts een tijdelijke impuls voor de accu en zal de accu na de vakantie (soms al in de vakantie) weer leeglopen. De gevolgen zijn dan vaak niet te overzien.

20120116 #OrangeMonday nooit meer bluemonday .... 19-1-2015

Blue Monday of Orange Monday
19 januari 2015, was het weer, door een maffe psycholoog uitgeroepen fenomeen, ‘Blue Monday’. Op Blue Monday, 3 jaar geleden, ontstond ook de naam Orange Monday. Inmiddels is ook de door Orange Monday mede ontwikkelde franchiseformule OMC Vitaliteit Centra van start gegaan, 14 OMC Franchise Partners hebben inmiddels getekend en de komende maanden gaan de 1e vestigingen open, waaronder in Alkmaar, Den Haag e.o., Deventer, Tilburg, Zwolle en in de buurt van het hoofdkantoor in Bilthoven. Deze zomer wordt ook de Orange Monday Academy gelanceerd.

Waarom vertel ik u dit? Dit is redelijk historisch te noemen. Een organisatie pakt de handschoen op om onze gescheiden Gezondheidszorg weer samen te voegen, zoals het ook bedoeld was. OMC noemt dit overigens Holistische Gezondheidszorg. In mijn vorige blog heb ik dat al omschreven, fysieke en mentale gezondheid en mens & omgeving als de 3 belangrijke deelgebieden voor de OMC Vitaliteitfactor© (lees het blog na, klik op de link). Hoe gaan we dat doen?

A-Banner OMC Vitaliteit Centra Bouwen Toekomst - oranje lijn

Bent u zzp’er? Klik op de afbeelding en ga naar de vacatures!

Daarvoor nemen we OMC Vitaliteit Centrum Deventer onder de loep
Deze zomer wordt de OMC Vitaliteit Praktijk Deventer geopend. OMC Deventer wordt in eerste instantie (met de huidige OMC Franchisepartners) als volgt opgestart:

  • Psycholoog (specialisatie kinderen, 0 – 12 jaar)
  • Orthopedagoog (specialisatie adolescenten en jong volwassenen, 13 – 30 jaar)
  • Logopedisch coach (specialisatie kinderen en volwassenen met een beperking)
  • Psychodynamisch Therapeut / Coach
  • Logopedist (specialisatie ouderen, 65 jaar en ouder)

Vanuit de directe omgeving van Deventer wordt het team aangevuld met een NLP-Coach, een allround coach/kindercoach en een coach gericht op Effortless Coaching. Op het moment van schrijven, lopen met een tweetal potentiële partners nog besprekingen. Komende weken gaan wij de OMC Franchisepartners presenteren, u kunt nu al kijken op http://omcenters.nl/partners/franchisenemers

Met het gehele team wordt op dit moment gekeken wat de mogelijkheden binnen Deventer zijn voor OMC Deventer. De holistische aanpak van de Gezondheidszorg spreekt veel mensen aan (mensen die dit eigenlijk logisch vinden) en wij gaan ons ook met holistische gezondheidszorg positioneren.

Op dit moment is nagenoeg heel Deventer op het gebied van Gezondheidszorg in kaart gebracht en worden binnenkort de eerste uitnodigingen aan praktijken, gezondheidscentra en -instellingen verstuurd. Vlak voor de opening van OMC Deventer willen wij graag kennismaken met iedereen die zich bezighoudt met de Vitaliteit van mensen. OMC Deventer staat open voor elke samenwerking met bestaande organisaties in Deventer. Dat geldt voor alle terreinen binnen de Gezondheidszorg, zowel wat betreft kinderen, volwassenen als ouderen.

Daarnaast worden organisaties en bedrijven in Deventer en omgeving benaderd in het kader van de OMC Vitaliteitscan© aangaande het tegengaan van ziekteverzuim (lees: werkverzuim), het voorkomen van werkstress en pesten binnen organisaties. Uiteindelijk doel: verhogen van de vitaliteit van alle werknemers en daardoor ook collectief. Meer werkplezier en een lager werk-/ziekteverzuim (en minder kosten)

14e franchisenemer teken bij OMC Vitaliteit Centra - Orange Monday

Bent u zzp’er? Ga naar de vacatures en lees het ondernemingsplan!

OMC Franchise Partner Werving
Naast de 5-7 mensen die OMC Deventer gaan opstarten, gaan we deze zomer door met de werving van OMC Franchisepartners. Niet alleen voor Deventer, maar ook voor de nog op te starten vestigingen van Alkmaar (planning september), Zwolle (planning oktober), Breda/Tilburg e.o. (planning oktober), Den Haag e.o. (planning oktober) en Bilhoven/Zeist (planning november).

Naast de samenwerking met OMC Franchisepartners gaan we die samenwerking ook graag aan met praktijken, organisaties, instellingen of gezondheidscentra binnen de geestelijke en somatische gezondheidszorg die ook willen gaan voor een Holistische aanpak van de Gezondheidszorg. Voorbeelden zijn psychiatrie, fysiotherapie, huisartsen (o.a. ondersteuning POH-GGz) ….

Vacatures Franchise OMC Vitaliteit Centra en Orange Monday Academy

OMC Visie- en Beleidsplan 2015-2018
Wanneer u het Visie- en Beleidsplan download, kunt u lezen hoe wij de ontwikkeling van de Holistische Gezondheidszorg zien de komende jaren. Basis is voor ons de OMC Vitaliteitfactor©, die in het najaar via onze website ook beschikbaar komt voor elke Nederlander.

Maar ook de 123-methode©, in 90 dagen naar herstel van psychische klachten. Geen wachtlijsten, zo min mogelijk medicatie en begeleiden naar een positieve levenshouding en een gezonde levensstijl. Dat is waar wij voor gaan, dat is ons doel voor de komende 3 jaar. Doet u mee?

Blog ZOMER - Ondernemingsplan OMc VITALITEIT CENTRA- Omdat het nodig is ...

Download via bovenstaande afbeelding ons visie- en beleidsplan, check de vacatures en kom naar één van de bijeenkomsten in juli of augustus 2015. Wellicht gaat u de komende maanden dan al aan de slag in één van OMC Vitaliteit Praktijken in Deventer, Den Haag, Alkmaar, Zwolle, Tilburg of in de buurt van Bilhoven, waar ook de presentaties zijn. Overigens openen wij al OMC Vitaliteit Praktijken met minimaal 2 OMC Franchisepartners. Graag tot ziens op dinsdag 7 of dinsdag 21 juli 2015!

En, mocht u binnenkort op vakantie gaan, doe rustig aan. Acclimatiseer voordat u in één keer naar het zonnige zuiden rijdt. En … 2 uur rijden, minimaal kwartiertje pauze. Fijne vakantie 🙂

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #Werkstress, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bijna vakantie in Nederland … tijd om de accu op te laden? 1e vestiging in Deventer opent eind augustus de deuren!

  1. Pingback: Autisme wordt niet of laat herkend! Diagnose heel normaal? Het is maar hoe je het bekijkt! | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s