#Sociaal lijden bij ziekte volledig onderschat in Nederland …. Verandering #Gezondheidszorg noodzaak!

Waar zou ik zijn zonder Wikipedia voor het even snel opzoeken van ‘feiten’. In dit geval het woord ‘lijden’: “Lijden is het ondergaan van smart en ellende. Onderscheid kan worden gemaakt tussen lichamelijk en geestelijk lijden. Het lijden kan sterk variëren in intensiteit en tijdsduur en is een herkenbare ervaring voor vele mensen.”

Een duidelijk omschrijving wat mij betreft. Maar, zoals ik vaak tegen mensen zeg, dit is een algemene definitie. Feit blijft dat iedereen zich wel iets kan voorstellen bij lijden. Als je het toespitst op een voorbeeld: De ene persoon ‘lijdt’ meer van pijn in zijn pink, dan een andere persoon vanwege een gebroken been. Oftewel, lijden is subjectief. Sommige mensen hebben een lage pijngrens en kunnen ‘nergens’ tegen en sommige een hoge en lopen (te) lang door met klachten. U kent dat vast wel.

Sociaal lijden kankerpatiënt onderbelicht
Onderstaand treft u een artikel uit de online Telegraaf over huisarts Kees Ruijs die mij aan het hart gaat en op ons hart is geschreven. Ons is dan OMC Vitaliteit Centra die gaat voor Holistische Gezondheidszorg. Onderstaand artikel is een 100% bevestiging van wat wij al 2 jaar zeggen. Een 100% bevestiging dat OMC Vitaliteit Centra er moet en gaat komen. Een hart onder de riem van iedereen die een Holistische Gezondheidszorg nastreeft. Leest u rustig het artikel ….

Blog Sociaal Lijden OMC Orange Monday

Voor kanker kunt u ook bijna alle andere lichamelijk en geestelijke klachten lezen!

OMC Vitaliteit Factor©
OMC Vitaliteit Centra werkt namelijk met de Vitaliteitfactor©, ontwikkelt en bedacht door de professionals van OMC.  Een werkwijze waar de klachten van een cliënt getoetst worden op 3 gebieden, fysiek gezondheid, mentale gezondheid en mens en omgeving. Graag verwijs ik u nu naar mijn artikel over de Introductie van Vitaliteitfactor©

Als u het artikel al gelezen heeft is het duidelijk, wilt u het niet lezen, een korte weergave. OMC Is ervan overtuigd dat ‘NIETS’ alleen komt. Iemand met fysieke klachten krijgt vaak te maken met mentale klachten. Iemand die een traumatische ervaring heeft in zijn omgeving (bv. overlijden) krijgt ook vaak te maken met mentale en soms zelfs fysieke klachten. Iemand met mentale klachten krijgt vaak weer te maken met fysieke klachten. De cirkel weer rond.

Blog Hoofd en lichaam - OMC Vitaliteit Factor

Door middel van Holistische Gezondheidszorg (zoals het ooit bedoeld was) en de OMC Vitaliteitfactor© weet een behandelaar snel en adequaat waar de ‘pijn’ zit bij mensen. Uitgaande van de Vitaliteit van mensen (zeg Gezondheid) in plaats van klachten en wat de cliënt NIET kan wordt niet optimaal gebruik gemaakt van ALLE krachten die een mens heeft en het zelf corrigerend karakter van de mens. U weet het vast, als voorbeeld: “Als je wat verkeerds eet reageert het lichaam heel snel” het lichaam is dus waarschuwend en helend van zichzelf.

Orange Monday Instituut
Het onderzoek, waarmee Kees Ruijs promoveert aan de Vrije Universiteit is dus nuttig voor iedereen en zou ook binnen de Gezondheidszorg groots onthaald moeten worden in mijn ogen. En het vraagt om meer onderzoek, dit onderzoek gaat over terminale patiënten. Dus één van de belangrijkste redenen dat stichting Orange Monday de komende tijd het Orange Monday Instituut in het leven roept. Onderzoek naar ‘logische’  zaken, maar ook veel meer onderzoek naar de samenhang tussen geestelijke en lichamelijke gezondheid en de invloed van omgeving in de meest brede zin van het woord (gedrag, levenshouding, zingeving, spiritualiteit et cetera).

14e franchisenemer teken bij OMC Vitaliteit Centra - Orange Monday

Hoever is OMC Vitaliteit Centra?
Op dit moment zijn er bijna 20 zelfstandige professionals die actie zijn binnen OMC Vitaliteit Centra of Orange Monday Academy.  De gestaag groeiende franchise formule opent het komende halfjaar locaties in de omgeving Den Haag, Alkmaar, Zwolle, Deventer, Tilburg en in de provincie Utrecht (in de nabijheid van het hoofdkantoor in Bilthoven.

Samenwerkingsgesprekken tussen kleine GGZ-instellingen en praktijken (psychiater, psycholoog en sps’er) zijn de afgelopen maanden gestart en in bovengenoemde plaatsen en omgeving zal een zo breed mogelijke samenwerking met deze en andere organisaties binnen of gelieerd aan de Gezondheidszorg. Te denken valt aan gemeenten, scholen, kinderopvang, ziekenhuizen, verpleegtehuizen et cetera. Doelstelling voor ultimo 2015 is om met 50-100 franchise partners van OMC Vitaliteit Centra te werken aan de Gezondheid van mensen.

Vitaliteitscan-voorpagina (1)

Ben jij de OMC Vitaliteit Expert?
Wie is de OMC Vitaliteit Expert is de vraag die ik dan moet beantwoorden. OMC Vitaliteit Centra werkt zowel binnen de particuliere als de zakelijke markt aan de Vitaliteit van mensen. Met bijvoorbeeld  de OMC Vitaliteitscan© kunt u als coach, psycholoog of trainer de individuele vitaliteit van mensen EN de collectieve vitaliteit meten. Hiermee kan ziekteverzuim,  werkstress en ook pesten (voor een groot deel) worden voorkomen binnen een organisatie. De OMC Vitaliteitscan© is naast een onderzoek ook een compleet Vitaliteitprogramma waarbij trainer en coachen een grote rol spelen. Meer info treft u aan op onze website www.OMCVitaliteitScan.nl

20150701 Actuele vactures OMC Vitaliteit Centra

Als u op bovenstaande afbeelding klikt kunt u uitgebreide functie profielen downloaden. Als deze beroepen kunnen bijdragen aan een optimale Vitaliteitfactor© voor iedereen met zo min mogelijk fysieke en mentale klachten. Een illusie? Download ook via bovenstaande het ondernemingsplan en kom op dinsdag 9 of 23 juni 2015 naar Bilthoven voor een presentatie van onze franchise formule.

Ook in de zomermaanden juli en augustus zijn er presentaties. Wilt u nu gelijk weten van hoe of wat? Stuur dan uw mail (met CV) naar hester.morsdorf@omcenters.nl

Op naar een Vitaal Nederland 🙂

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #OM Denken, #zorgomdezorg, Geestelijke Gezondheid, Gezond werk zonder stress, Het roer gaat OM!, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, huisartsen, Landelijk Platform Gezondheidszorg, Orange Monday Academy, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s