Minister Schippers: “Nu (ga ik) puin ruimen!” #FIFA #Blatter #Gezondheidszorg

Update 2 juni 2015 – vandaag 3 dagen na mijn blog treedt de voorzitter van de FIFA, Sepp Blätter, alsnog af vanwege de enorme kritiek op zijn functioneren (feitelijk zal hij in 2016 aftreden) Waarom zijn minister Schippers en STAS Martin van Rijn zo hardleers …. Het commentaar van mevrouw Schippers is bijzonder “Zij had al eerder gezegd de dat FIFA orde op zaken moest komen … en ‘Fairplay’ bovenaan moet staan”, in mijn ogen bizar, toch?   Lees onderstaand blog en teken de petitie. Wellicht dat ze dan wel het beleid veranderen? Het Roer Moet OM ook binnen Gezondheidszorg, klik op het logo en TEKEN!

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday

Zaterdag 30 mei 2015 las ik de Telegraaf en ik zie onderstaand artikel met de prachtige titel “Nu puin ruimen”. Ik dacht nog: is dat VVD-congres nog ergens goed voor geweest, toch? Na  lezen van het artikel kwam ik bedrogen uit. Het gaat niet om de Nederlandse Gezondheidszorg, maar om internationale sport via de ‘onderneming’ FIFA. Het ging over het feit dat Sepp Blatter, dictator binnen de wereldvoetbalbond “de rotzooi moet opruimen”. Enfin, lees het artikel en wees verbaasd. Zeker als u voor de woorden ‘voetbal’ of ‘FIFA’ Gezondheidszorg zou lezen 🙂

Een korte analyse
Het is kinderachtig, maar “wat je zegt ben jezelf”. De belangrijkste portefeuille van mevrouw €dith Schippers is Gezondheidszorg en daar heeft zij dezelfde positie als dictator Sepp Blatter. Klein verschil misschien, de omzet van de enterprise FIFA is ‘slechts’ bijna 6 miljard en die van haar ministerie zo’n 100 miljard. En opruimen binnen de Gezondheidszorg is meer nodig dan binnen de voetbalwereld, laat ze het lekker zelf oplossen en aan de slag in de eigen portefeuille, toch? Overigens veel overeenkomsten: bureaucratie, veel geld en geen goede beslissingen voor iedereen!

“De FIFA-leden hebben gesproken”, het volk spreekt al langer in Nederland dan één of ander oninteressant congres waarvan iedereen de uitkomst al wist. Wij spreken in ieder geval mevrouw Schippers al aan sinds 4 augustus 2014 en er vernadert niets. Toch hebben al bijna 9.000 mensen zich uitgesproken in de petitie “Het Roer Moet OM”. Ze weet het waarschijnlijk niet eens, net als Sepp niets meer weet sinds 1998. Vreemd die politici met ‘geheugenverlies’

Blog Schippers NU puin ruimen ... Blatter opgelucht                          Blog Petitie - Het roer moet om -  Schippers - Orange Monday (1)

Laatste waarschuwing FIFA / Gezondheidszorg
Volgens mevrouw Schippers heeft Sepp Blatter de laatste waarschuwing gekregen. De hele wereld zal toekijken hoe het hetzelfde blijft bij de FIFA (mijn mening). Maar mevrouw Schippers denkt dat Sepp Blater nu WEL ‘een andere koers gaat varen en het schip FIFA in de veilige haven zal loodsen’

Binnen een ‘onderneming’, zoals Blatter de FIFA noemt, zijn eigen belang en het in stand houden van het systeem de 1e vereisten om succesvol te blijven (in de ogen van Blatter dan). Sponsors haken niet af, omdat ze bang zijn om vervangen te worden. Zoals Coca-Cola door Pepsi bijvoorbeeld. Daarnaast heeft de FIFA een eigen vermogen van 1,5 miljard, ze kunnen dus wel een tikje veroorloven.

Echter, bij de FIFA, gaat het ‘slechts’ om volksvermaak. Weliswaar de meest populaire sport over de hele wereld, maar het blijft een sport. Mevrouw €dith Schippers zwaait alweer 5 jaar lang onbetwist de scepter over het (financieel) grootste departement in Nederland: Gezondheidszorg. Net als Blatter luistert zij nauwelijks naar de inbreng van anderen. En samen met kompaan staatssecretaris Martin van Rijn brengt ze de gehele Gezondheidszorg om zeep.

Schippers en kompaan Van Rijn
In mijn ogen is Edith Schippers de baas van Martin van Rijn. Zij is net zo goed verantwoordelijk voor de chaos die gecreëerd is met de JeugdGGZ en andere transities zoals de Wmo en Wlz. Een omvangrijke slag zoals de PGB via de gemeenten en Sociale Verzekeringsbank is een actie die, net als een WK (Qatar 2022), tijdig moet worden ingepland, voorbereid en uitgevoerd. Dat kunnen wij NIET zeggen van de gehele transitie.

Stel, Nederland zou het WK van 2018 toegewezen worden, omdat Rusland (met dictator Poetin) geannuleerd zou worden dan zou Nederland (KNVB en regering) zeer waarschijnlijk NEE zeggen. Zelfs als het om Qatar zou gaan dan zouden ‘ze’ het waarschijnlijk niet doen. Te veel risico ….

En wat doen Schippers cs, de grootste bezuinigingsoperatie binnen de Gezondheidszorg wordt doorgevoerd in nog geen jaar. Tuurlijk, ze waren er in 2007 al mee bezig, maar de actie van Schippers cs en de protesten daar tegen waren pas in 2014. Toch is alles doorgevoerd, tegen beter weten in! De gevolgen zijn nu alom bekend. Het PGB-alarm bestaat vandaag 4 maanden en een oplossing is nog niet in zicht.

Nu echt puinruimen
Tenslotte geeft Rutte in het artikel aan dat als de situatie zou zijn zoals bij de FIFA, hij zou opstappen. Opstappen is een mooi woord. Dat is aandacht voor bewindslieden …. Waar het omgaat is dat het systeem, net als bij de FIFA, veranderd moet worden. Voor ons Nederlanders is de mening van Schippers en Rutte leuk, maar zorgwekkend. Schippers en Rutte zien WEL wat er gebeurt bij de FIFA (en dat dat fout is), maar de problemen binnen de Gezondheidszorg moeten ECHT opgeruimd worden.

Sterker nog, de transitie van PGB heeft duidelijk aangetoond dat wijzigingen in het zorgsysteem niet zomaar moeten worden doorgevoerd. Tientallen miljoenen schade voor PGB-houders, PGB-zorgverleners en voor het departement Gezondheidszorg. En Martin van Rijn zegt: “ik neem de schade wel voor mijn rekening”, vergetend dat het om belastinggeld gaat en … “hij wil aanblijven als staatssecretaris”, bizar!

Een nieuwe koers in Gezondheidszorg - Orange Monday - Het Roer Moet OM

Maandag 4 augustus 2014 “De maat is vol”
Op die dag was de maat al vol (klik op de link voor het blog), is een petitie geformuleerd die NU, bijna 9 maanden later, meer actueel is dan ooit. We praten bij de FIFA over een schip dat naar de veilige haven moet, terwijl het schip Gezondheidszorg wat mij betreft een zinkend schip is. Het heeft geen zin meer om die naar de haven te loodsen. Zinken is de enige mogelijkheid ….

Mevrouw Schippers, heb wat minder kritiek op de FIFA (dat past u niet). Ga aan de slag met het bouwen aan een betere en betaalbare Gezondheidszorg zonder tienduizenden mensen DIRECT in de problemen te brengen zoals nu met het PGBlarm. Kijk verder, naar 2018, naar 2022 of zelfs 2040. Visie is nodig! En by the way, de visie die u ontbreekt, die heeft Sepp Blatter wel, of u het er nu mee eens bent of niet, HIJ werd herkozen, u bij de volgende verkiezingen hoogst waarschijnlijk niet. Laat het goed achter voor uw opvolgers en laat zien wat u ECHT kunt!

Misschien een mooi leermoment 🙂

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #OM Denken, #zorgomdezorg, Het roer gaat OM!, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Minister Schippers: “Nu (ga ik) puin ruimen!” #FIFA #Blatter #Gezondheidszorg

  1. Pingback: #MANIFEST VAN EEN BEZORGDE BURGER … OOK VOOR DE #HUISARTSEN! #Gezondheidszorg #HetRoerMoetOm | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s