Wat het daglicht niet kan verdragen …  #ontslag staatssecretaris #VanRijn logisch! #debat #PGBalarm

NB: Inmiddels weten wij dat het #PGBdebat is uitgesteld, waarschijnlijk tot dinsdag 2 juni 2015, wordt vervolgd! Van uitstel komt geen afstel …. en onze petitie blijft lopen tot wij 40.000 handtekeningen hebben. Het kan anders in de Zorg, het MOET anders in de Zorg. Teken vandaag nog ..

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday -200pandaag (20 mei 2015) sla ik de Telegraaf open en op pagina 4 kwam ik onderstaand artikel tegen. Kitty Beelen, ondernemer in de zorg, moet haar mond houden tegen betaling (van bedragen waar zij recht op heeft). Zo erg is het nog niet in de ‘zorg’ geweest, niet zo lang ik mij kan herinneren. Kitty Beelen fungeert als een soort van ‘klokkenluider’ binnen de PGB (Gezondheidszorg).

SVB maakt Kitty Beelen monddood - Het Roer Moet OM

Saillant detail is dat het artikel van Kitty door de Telegraaf wordt geplaatst op DE dag dat staatssecretaris Martin van Rijn zich voor de zesde (6!!!) keer moet verantwoorden aangaande het beleid op het gebied van PGB wat resulteerde in #PGBalarm op 30 januari van dit jaar.

De geloofwaardigheid van zowel de staatssecretaris als de minister van Volksgezondheidszorg, mevrouw Schipper, neemt wat mij betreft met de dag af. Ja, het ministerie van VWS is niet het makkelijkste ministerie (begroting 2015 – 71 miljard – ruim 1,5 miljoen werkende in de zorg), maar wat er nu gebeurt, overschrijdt alle regels van normen en fatsoen. Die heeft niets meer met politieke spelletjes te maken. Dit is drama voor tienduizenden mensen (niemand weet exact hoeveel), die door de overheid ernstig benadeeld worden, zelf boontjes moeten doppen en geen zorg meer krijgen. Vooral kinderen en ouderen lijken het meest de dupe te worden.

Hoe geloofwaardig ben je ….
Hoe geloofwaardig ben je als de Sociale Verzekeringsbank (SVB), uitvoeringsorgaan voor de uitbetaling van PGB aan hulpverleners, met mensen afspreken dat zij hun geld wel krijgen als zij maar ‘reclame’ maken voor het SVB en NIET meer op Twitter mogen melden wat er feitelijk gebeurt? Volgens mij was het zo’n slordige 70 jaar geleden dat DAT niet mocht in Nederland.

Hoe geloofwaardig ben je als er blijkbaar ‘onderhandelingen’ mogelijk zijn aangaande de uitbetaling van PGB? Want los van het feit dat Kitty monddood wordt gemaakt, het kan en MAG niet zo zijn dat je over dit soort zaken überhaupt zou kunnen onderhandelen met een overheidsgerelateerde organisatie, zoals de SVB. Dan is het hek van de dam en … mijn vraag is dan gelijk: “Is dat al eerder gebeurd?” Had Kitty als eerste het lef om WEL te gaan communiceren?

94% is geregeld binnen de “PGB-affaire”???
Ook dit percentage geeft een steeds naardere smaak in de mond. Op het moment van schrijven van dit blog staat Martin Van Rijn voor de 6e keer in de Kamer zijn zelfde verhaal te houden. Het wordt opgelost …. Of het is bijna opgelost (maar niet heus) … ik vergeet deze cartoon niet meer. Begin februari 2015 voor het eerst in de Kamer ….

A Cartoon via JOOP over van Rijn PGBalarm Time To Change NL

Ga naar http://www.hetroermoetomin.nl en teken de petitie!

Ontslag staatssecretaris Van RIJN logisch en noodzakelijk
Tot nu toe had ik de stelregel, dit geldt in principe voor alle bewindslieden, het heeft geen zin om één van hen naar huis te sturen als je het niet met het beleid eens bent. Tenslotte, een minister of staatssecretaris wordt vervangen en dan gaat de molen gewoon door.

Waarom dan nu wel?

  1. Van Rijn is volstrekt ongeloofwaardig geworden in zijn functie.
  2. De chaos, ontstaan door de wijzigingen binnen PGB zijn ondoordacht en verkeerd doorgevoerd en de schade is , op dit moment, niet meer door hem te herstellen.
  3. Het is beter een nieuwe staatssecretaris aan te stellen die orde op zaken gaat stellen op dit deel van het departement.

Een politicus zou bovenstaande punten verwerken in een stuk van enkele pagina’s, echter lijken mij deze drie punten al voldoende. Wellicht is het zelfs zo dat de staatssecretaris ondertussen ook door de bomen van het PGB het PGBalarm niet meer ziet en al helemaal de mensen niet die afhankelijk zijn van het PGB.

We wachten maar weer af … 
Het is dus afwachten of de Tweede Kamer het ook met mij eens is vanmiddag of vanavond. Het worden hete uurtjes in de Kamer en de ‘affaire SVB/Kitty’ zal waarschijnlijk ook wel ter sprake komen. Tijdens het wachten kunt u, als u het nog niet gedaan heeft, net als al ruim 8.600 Nederlanders de #petitie Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg tekenen. Met of zonder ontslag van Martin Van Rijn, deze blijft staan.

Naast het PGBalarm is er nog TE veel mis in de gehele Gezondheidszorg. Al heeft mevrouw Schippers vandaag gemeld: “Meevaller van 2 miljard in de Zorg” (klik op de link voor het artikel in de Volkskrant). Ik kan die meevaller niet zien.

De cijfers blijven te ondoorzichtig en ook morgen, 21 mei 2015, is er weer een debat over wanbeleid in de GGZ: “De Verwarde Man”. (klik op link voor het blog)

Blog Zorgplannen netjes regelen .. Mevrouw Schippers Gaat het wel goed met u
Ga naar de speciale #petitie website www.hetroermoetomin.nl

Teken vandaag nog de petitie en laten wij, samen in het Landelijk Platform Gezondheidszorg, de minister en de staatssecretaris ter verantwoording roepen. Er zijn nog 31.400 handtekening nodig om Kamervragen te stellen en aan te sturen op een onafhankelijk onderzoek.

Wacht niet langer! It’s Time To Change NL = Het Roer Moet OM

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #zorgomdezorg en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.