Wat zou staatssecretaris Van Rijn morgen te melden hebben ….

Update 20 mei 2015: Wat zou staatssecretaris Martin Van Rijn, voor de 6e keer, vandaag te melden hebben? Vandaag is het dag 111 van het #PGBalarm en volgens hem is zo’n 94% onder controle … IK geloof er niets van, ….

EN, hoe verklaart hij onderstaand artikel in de Telegraaf? Dit KAN en MAG niet in onze samenleving. Ook daarom #petitie Het Roer Moet OM! Teken, juist vandaag! Klik op het artikel en ga naar onze website!

SVB maakt Kitty Beelen monddood - Het Roer Moet OM

Blog 9 mei 2015 – Precies 99 dagen geleden schreef ik op 31 januari 2015 mijn eerste blog over het #PGBalarm met de titel: “Tijdlijn Twitter loopt vol ….

En dit zal niet het laatste blog  zijn. Het is te triest voor woorden wat ons ministerie van VWS (Volksgezondheid – Welzijn & Sport) over ons heeft heen gestort de afgelopen jaren. Feitelijk doen ze tekort aan alle drie de letters. De Volksgezondheid is ernstig in gevaar (alleen Schippers en van Rijn zien dat niet), daarmee ook ons Welzijn en niet te vergeten de Sport. Nauwelijks investeren in de breedtesport (sport voor iedere Nederlander), maar wel op de 1e rij als Het Nederlands Elftal (ontstaan uit de breedtesport). Kortom, het ministerie van VWS in de personen van minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn, is rijp voor de sloop.

Blog Wat een land Schippers van Rijn Orange Monday

Korte geschiedenis PGB
Martin van Rijn neemt in het najaar de beslissing om geen uitstel te bieden aan de gemeenten of de SVB (Sociale Verzekeringsbank), terwijl ‘jan en alleman’ de bewindsman geeft gewaarschuwd. Deze transitie was gedoemd te mislukken. De gemeenten waren (en zijn) er niet aan toe en naar nu blijkt de SVB ook niet.  Op 31 januari 2015 wordt de alarmbel definitief geluid met een ‘hype’ op Twitter. Bizar hoe tienduizenden hulpverleners en hulpbehoevenden in de problemen komen, omdat het SVB NIET kan uit betalen. Later bleek dat sommige mensen maanden later pas hun geld (of een deel daarvan) uitbetaald kregen. Mensen die toch al kwetsbaar zijn, kwamen zonder hulp te zitten, omdat hulpverleners het ook niet voor niets blijven doen.

Van #PGBalarm werd het #handinhand, een positieve actie van de mensen achter het PGBalarm. Ook dit mocht niet baten. De staatssecretaris weet elke keer weer de Kamer een verhaal op de mouw te spelden dat hij het oplost. De deadline staat nu op 15 mei 2015  na al vijf keer ter verantwoording te zijn geroepen, waarin hij moet aangeven wat de definitieve oplossing wordt. Het lijkt er op dat oplossing niet komt. Van Rijn zit letterlijk met de handen in het haar. Claims van het SVB (miljoenen voor inzet extra mensen? Ze wisten waar ze aan begonnen, toch?) en veel PGB-houders blijven met de problemen zitten. Aangezien PGB vaak wordt genoemd in verband met fraude (ook bizar in deze periode) wil de staatssecretaris niet zomaar uitbetalen.

A Cartoon via JOOP over van Rijn PGBalarm Time To Change NL

Den Haag- Demonstratie 12 mei 2015 –  Dag van de Verpleging
Komende dinsdag is er een demonstratie die pleit voor een tijdelijk oplossing om iedereen 70% uit te betalen, dit lijkt mij een redelijke oplossing. Wat nu nodig is een oplossing waardoor ‘iedereen’ verder kan en de PGB-houders en de PGB-hulpverleners verder kunnen. Als zou er dan zo nu en dan iets verkeerd worden uitbetaald, dat is dan gezien de korte termijn geen probleem. Het gaat erom dat mensen geholpen worden die het nodig hebben. De zaak is te schrijnend om deze mensen in hun sop gaar te laten koken.

Op Twitter is #PGBalarm niet meer de enige hastag. Uit wanhoop gebruiken de mensen steeds heftiger bewoordingen in hun tweets, maar ook hastags als #PGBOORLOG en #PGBellende #PGBChaos….. Ik kan mij dit zo voorstellen! Het gaat om mensen van alle leeftijden, die hulp broodnodig hebben, kinderen, volwassen en vooral ook ouderen.

Het Roer Moet OM - #handinhand Twitter - Teken de petitie
Klik op de afbeelding en bekijk onze nieuwe site http://www.hetroermoetomin.nl

PGBalarm wat volgt er nog meer …
Wat mij zorgen baart, is dat dit alleen het topje van de ijsberg is. Waar gaan we naar toe? Op 4 augustus 2014 gaf ik al een signaal “De maat is vol in de Gezondheidszorg” met de petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg” (heeft u al getekend?). Ondertussen heb ik tientallen blogs geschreven en had de petitie op 30 januari 2015 een tussenstand van 6.372 handtekeningen. Was de petitie te vroeg gestart? Zien mensen nu werkelijk niet dat onze Gezondheidszorg af wordt gebroken in plaats van dat dit  opgebouwd wordt? Door het PGBalarm dachten wij meer handtekeningen te krijgen, maar dat waren er nog geen 1.000 van 30 januari tot 30 maart.

Het bestuur van de stichting Orange Monday besloot te investeren in een ‘eigen site’ www.hetroermoetomin.nl voor de petitie, waarin wij uitgebreid toelichten wat er aan de hand is in de Zorg en de GGZ. In combinatie met de actie #handinhand op Twitter ging het veel sneller, de maand april leverde ruim 1.100 handtekeningen op. De tussentand vandaag, 9 mei 2015, is ruim 8.500 handtekeningen en dagelijks blijven mensen tekenen. Daarvoor onze dank.

 Het-Roer-Moet-OM-Time-To-Change-NL-overstroming-bankje + tekst
Klik op de afbeelding en bekijk onze nieuwe site http://www.hetroermoetomin.nl

Wij begrijpen als mensen NIET tekenen
Wij begrijpen heel goed waarom mensen niet tekenen. De petitie Het Roer Moet OM gaat om een betere en betaalbare Gezondheidszorg voor de lange termijn. Wij kunnen niet beloven dat wij een en ander zomaar oplossen. De Gezondheidszorg is complex, we praten over meer dan 100 miljard euro aan kosten en het is een stuurloos schip met te veel kapiteins, geen visie en het woord ‘trouble shooting’ is bijvoorbeeld bij de uitvoering van het PGB zeer toepasselijk:

“WIJ hebben geen directe oplossing voor het #PGBalarm
WIJ hebben geen directe oplossing voor wachtlijsten
WIJ hebben geen directe oplossing voor verkeerde diagnoses
Wij hebben geen …..”

Orange Monday heeft WEL een oplossing voor de toekomst van onze Gezondheidszorg. Het KAN en MOET anders! Hiervoor moet het stuurloze schip aan wal en er moet een nieuw schip worden gebouwd. Hiervoor moeten de Kamer en de diverse bewindlieden ter verantwoording worden geroepen. Gezien het politieke klimaat lukt dat niet vanuit de Kamer. De oppositie krijgt geen motie van wantrouwen rond, ook niet tegen staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) en minister Schippers. Echter een onafhankelijk onderzoek en een aanbevelingsrapport vanuit het Landelijk Platform Gezondheidszorg kan dat wel.

Logo Petitie Het Roer Moet OM 1Klik op de afbeelding en TEKEN vandaag nog!

TEKEN daarom vandaag nog de petitie. Al is het niet direct DE oplossing voor u. Ook wanneer u op dit moment niets te maken hebt met Gezondheidszorg. Vroeg of laat krijgt u er mee te maken. Bekijk onze nieuwe site en teken vandaag nog. Het Roer Moet OM …..

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, #OM Denken, Gezondheidszorg, Het roer gaat OM!, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, huisartsen, Nederland Kantelt, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Staatssecretaris Martin van Rijn en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.