Wat is er toch allemaal aan de hand? #handinhand #PGBalarm #Schippers #VanRijn

Update 7 mei 2015: Zaterdag de 100ste dag van het #PGBalarm. Wat is er aan de hand EN wat kunnen wij er aan doen! TEKEN petitie Het Roer Moet OM! Thanks

Zoals u wellicht weet, gaat het op veel punten niet goed in Nederland. Sinds 3 jaar ben ik werkzaam in de (Geestelijke) Gezondheidszorg. Eerst door het oprichten van stichting Orange Monday en daarna met OMC Vitaliteit Centra. Een nieuwe franchiseformule in Nederland gericht op zowel op de fysieke en mentale vitaliteit van mensen, als de sociaal-maatschappelijke situatie. Door ons onderzoek van de Gezondheidszorgmarkt kwamen wij al heel snel tot de conclusie dat het in Nederland wat betreft Zorg & Welzijn vreemd geregeld is (op zijn zachts gezegd).

Om het maar in ‘vaktaal’ te zeggen, als een Nederlander problemen krijgt op één van de 3 (of soms allemaal) hierboven genoemde vlakken moet hij (of zij uiteraard) van het welbekende ‘kastje naar de muur’ en weer terug en weer terug. Als iemand als ‘leek’ met al deze instanties te maken krijgt, en hij is al depressief, dan wordt dat alleen maar erger. Ambtelijke organisaties, veel regelgeving, veel vereiste stukken, een ‘bomen door het bos niet meer zien’-situatie.

Blog Hoofd en lichaam - OMC Vitaliteit Factor

Het resultaat is dat iemand , om er maar weer een spreekwoord te noemen ‘van de regen in de drup’ lijkt te komen. Aangezien alles met elkaar te maken heeft, bij ons omschreven in de OMC Vitaliteitfactor©, betekent het in feite dat de herstelperiode langer en langer wordt. Gecombineerd met de toch al lange wachtlijsten is dat een onacceptabele situatie in de Gezondheidszorg, maar ook in onze gehele samenleving. Werkgevers, uitkeringsinstanties en gemeenten weten op een gegeven moment ook niet meer hoe de vork in de steel zit. Kan iemand wel werken, of toch niet.

Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg
Vandaar dat wij op 4 augustus 2014 hebben gezegd, wat ons betreft is de maat vol! Het moet en kan anders in de Gezondheidszorg. Geen bezuinigingen, maar besparingen en investeren in een vitale samenleving. Inmiddels heeft onze petitie met deze naam (Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg) al bijna 8.000 handtekeningen. Handtekeningen van cliënten, patiënten, behandelaars (o.a. artsen) en iedereen die ook vindt dat er een betere en vooral betaalbare Gezondheidszorg komt.

De petitie heeft als doel (bij 40.000 handtekeningen) kritische Kamervragen te stellen als burgerinitiatief en aan te sturen op een Parlementaire Enquête. In de tussentijd wordt een Landelijk Platform Gezondheidszorg ingesteld dat bestaat uit cliënten en patiëntenorganisaties, belangenorganisaties van behandelaars (o.a. artsen) en uiteraard overheid (VWS), gemeenten en andere belanghebbenden. Als wij voor onze kinderen een goede Gezondheidszorg willen creëren (zeg 2040), dan moeten wij nu beginnen.

Blog Wat een land Schippers van Rijn Orange Monday

Signalen uit de samenleving
De afgelopen jaren, maar zeker sinds de zomer van 2014, blijkt dat de samenleving het niet meer pikt. Na een grote petitie voor Jeugd GGZ, die helaas het systeem niet tegenhield, blijkt dat de decentralisatie van het PGB (transitie Gemeente) volledig is mislukt en zowel staatssecretaris Martin van Rijn als SVB (uitvoering betalingen PGB) niet meer weten waar ze mee bezig zijn. De invoering van de transitie is te snel en ondoordacht uitgevoerd en een bevestiging dat een Parlementaire Enquête aangaande VWS noodzakelijk is.

Blog #handinhand Fatima Willems Het Roer Moet OM
Foto van Fatima Willems via Twitter @FatimaSebaa

De actie #handinhand van de mensen achter het #PGBalarm geeft ook aan dat de samenleving het niet meer pikt. Tel daarbij het manifest op van de huisartsen (gericht aan mevrouw Schippers en anderen) dat ook onder de naam “Het Roer Moet OM’ online is gezet en gesteund wordt door tienduizenden huisartsen en sympathisanten en u begrijpt dat de chaos zo langzamerhand compleet is. Want, ook de transitie Jeugd GGZ is volledig verkeerd verlopen (ook voorspeld, onder andere door de petitie).

Het ministerie van VWS neemt (met goedkeuring van de Tweede en Eerste Kamer) beslissingen die zij niet waar kunnen maken en die tienduizenden mensen in Nederland in de problemen brengt. Als u dan weet dat de Gezondheidszorg zo’n 100 miljard ‘omzet’ genereert, is de vraag of Schippers en Van Rijn hun werk wel goed kunnen uitoefenen. Zoals in een eerder blog genoemd, als zij in de Raad van Bestuur van een onderneming zouden zitten, waren zij allang ontslagen. De Kamers houden zich echter stil en laten deze wanbestuurders hun ‘werk’ doen.

Massaal gaan tekenen NU – #handinhand
Via Geert Klein Breteler (zie onderstaande foto via Twitter) kreeg ik net de informatie wat een enorm bereik (meer dan 1 miljoen) voor de actie #handinhand op Twitter (en andere sociale media) te weeg heeft gebracht. (Note: inmiddels meer dan 6 miljoen)

Blog #HandinHand Geert Klein Breteler cijfers Het Roer Moet OM - versie 2

Logisch, afbeeldingen doen het goed op Twitter en al helemaal als het bijvoorbeeld om een kinderhand in een volwassen hand is. Aandoenlijk, lief, en andere bewoordingen worden gebruikt. Maar waar het mij nu omgaat, is het volgende;

Duizenden mensen signaleren al sinds 4 augustus 2014 dat het mis gaat in de Zorg. Of het nu de uitbetaling van het PGB betreft, de zorg voor ouderen, de problematiek rondom de Jeugd GGz of Jeugdhulp via de gemeente, juist NU moeten wij de handen ineen slaan en massaal de Petitie Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg tekenen. Waarom nu? Twitter is vluchtig, over een paar maanden zijn we alle acties vergeten.

Het Roer Moet OM - #handinhand Twitter - Teken de petitie

De petitie gaat echter DOOR. Wij hebben als stichting Orange Monday gezegd: Het Roer MOET OM! En dat gaan we ook doen. Tekenen van de petitie is dan essentieel. De gehele zorg moet voor iedereen veranderen. Niet alleen voor huisartsen, PGB-betalingen of Jeugd GGz. Samenwerken is daarin belangrijk. Wij steunen de actie #handinhand vanaf dag 1, net als het #PGBalarm. In de officiële petitie is zelfs een regel opgenomen over het PGBalarm.

Teken vandaag nog! (klik op de link)
Doe het daarom vandaag nog! Deel dit blog met iedereen die u kent. Het komt uit het diepst van mijn hart en een beter moment kan ik niet bedenken. We hebben MAAR 40.000 handtekeningen nodig en we hebben er al 7.800! Wilt u meer info? Check dan onze speciale website: www.hetroermoetomin.nl

Blog #handinhand Marije Tweets - Het  Roer Moet OMFoto van Marije_Tweets via Twitter @MarijeTweetjes

En dat wij gaan voor een nieuwe gezondheidszorg bewijst de nieuwe formule van stichting Orange Monday: OMC Vitaliteit Centra. Uitgaan van de gezondheid van mensen en niet de ziekte. Een positieve benadering, waardoor bezuinigingen niet nodig zullen zijn, omdat er voldoende bespaard gaat worden op de kosten van de Gezondheidszorg. Dat is waar ik voor ga, voor nu en voor mijn kinderen in de toekomst.

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, Geestelijke Gezondheid, Het roer gaat OM!, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, huisartsen, Lichamelijke Gezondheidszorg en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Wat is er toch allemaal aan de hand? #handinhand #PGBalarm #Schippers #VanRijn

  1. reinejragolo zegt:

    Als het beter kan. Prima. Wanneer mogen we de feestelijke opening van de eerste kliniek van omc tegemoet zien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s