Ben jij #ZZP’er of ga je het worden? Je maakt de toekomst met de besluiten van vandaag! #franchise #vacatures

Update maandag 11 mei 2015: op Orange Monday heeft OMC Vitaliteit Centra de 14e partner van haar franchise formule! Zijn naam is Paul Ploum en hij is logopedist. Zijn praktijk is gevestigd in Utrecht. Op naar nummer 15 🙂

site-banner-v2-franchise-trans-300

Wat is een ZZP’er? Een zelfstandige zonder personeel. Wij, OMC Vitaliteit Centra, noemen het liever ZP’er oftwel Zelfstandig Professional. Professionals in één of meerdere vakgebieden die NIET in loondienst werkzaam zijn, maar als zelfstandige en dus ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Op dit moment telt Nederland naar schatting zo’n 850.000 ZP’ers (2014), waarvan zo’n 50% boven de 40 jaar en daarvan 50% hoogopgeleid zijn. Populaire vakgebieden om als ZP’er werkzaam te zijn, zijn Gezondheidszorg, Bedrijfsleven en de zogenaamd vrije beroepen zoals psychiater, psycholoog, advocaat, accountant e.d. Deze groep noemt zichzelf vaak ook vrijgevestigd, omdat ze niet aangesloten zijn bij een grote praktijk of groot kantoor.

Blog ZZP - Je maakt de toekomst met de daden van vandaag

Waarom deze uitgebreide uitleg?
OMC Vitaliteit Centra is een snel groeiende franchiseorganisatie die uitsluitend werkt met zelfstandige professionals. Vanaf 3 dagen (24 werkbare uren) is het mogelijk om als zelfstandig professional aan te sluiten bij deze nieuwe franchiseformule. Op dit moment (mei 2015) telt onze organisatie 14 partners (zo noemen wij ‘onze’ franchisenemers) verdeeld over 8 provincies in Nederland. Een mooie prestatie gezien het feit dat onze werving pas 7 maanden geleden is gestart, gemiddeld 2 aangesloten partners per maand.

In oktober tekende de eerste partner en de laatste op dus 11 mei 2015! Inmiddels zijn wij er aan toe om in Nederland samen met partners vestigingen te gaan openen. De eerste vestigingen komen in de provincies Utrecht, Overijssel, Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland. Deze vestigingen worden stuk voor stuk de komende 6 maanden geopend! Daarom groeien we graag iets sneller, hoe meer franchisenemers, hoe sneller de vestigingen open gaan.

A-Banner OMC Franchise Formule Ga jij de uitdaging aan - oranje lijn

Waarom vestigingen openen?
In deze tijd nog vestigingen openen? Waarom dat? De franchiseformule van OMC Vitaliteit Centra is gericht op faciliteren. Faciliteren in dienstverlening naar onze partners, zoals marketing & sales, een elektronisch cliënten dossier (ecd), administratie en facturatie, maar juist ook een locatie waar onze zelfstandige professionals hun beroep kunnen uitoefenen. Natuurlijk geven wij er de voorkeur aan om ECHT ambulant werkzaam te zijn richting de cliënten van OMC Vitaliteit Centra. Onze behandelaars komen bij de cliënten thuis. Maar in veel gevallen is een vestiging noodzakelijk (veilige omgeving).

Vandaar dat wij een landelijk netwerk van OMC-vestigingen gaan openen dit jaar. Als service naar onze behandelaars, maar ook voor onze cliënten. OMC-vestigingen zijn laagdrempelig voor cliënten, zij kunnen bij wijze van spreken binnenlopen wanneer zij dat willen. De openingstijden zijn eigentijds van 9 uur tot 21 uur. Daarnaast zijn wij ook open op zaterdag van 11 – 17 uur en op zondag op afspraak. Bij ons hoeft het niet perse in ‘werktijd’. Waarom wel tot 21 uur naar de supermarkt en voor je Gezondheid gebonden aan kantoortijden?

Banner OMC Vitaliteit Centra - 24-7 open-I

Welke service biedt OMC Vitaliteit Centra?
De OMC’s bieden service op het gebied van Vitaliteit. Hoe bedoelen wij dat? OMC heeft een Holistische aanpak van de Gezondheidszorg. Psychische en lichamelijke klachten gaan vaak hand in hand. Om te voorkomen dat mensen met klachten van behandelaar naar behandelaar lopen, hebben wij deze diensten verzameld op één locatie; OMC Vitaliteit Centra voor:

  1. Geestelijke Gezondheid
  2. Lichamelijke Gezondheid
  3. Mens, omgeving en maatschappij

OMC Vitaliteit Centra gaat uit van gezondheid in plaats van ziekte of klachten. Hiervoor is de OMC Vitaliteitfactor© ontwikkeld. U leest hier meer over op onze website. Uitgangspunt in het herstelproces is, uitgaan van wat wél goed is. Wij noemen dat coachen naar een positieve levenshouding en een gezonde levensstijl, waarbij dus rekening wordt gehouden met de 3 hierboven genoemde punten.

Banner OMC Body & Mind

Welke doelgroep heeft OMC Vitaliteit Centra?
De OMC’s hebben een andere doelgroep dan gemiddelde GGz- of Zorginstellingen, sterker nog, deze instellingen zijn zelfs onderdeel van onze doelgroep. Deze bestaat uit:

  1. Particuliere markt – al of niet via de zorgverzekering (ook preventie en voorlichting)
  2. Zakelijke markt – werkgevers en hun medewerkers (OMC Vitaliteitscan©)
  3. GGz- en Zorginstellingen/Ziekenhuizen/Gemeenten/Jeugdzorg/Ouderenzorg e.d.

De laatste behoeft misschien toelichting. Doordat wij uitgaan van Vitaliteit en daar (de hierna te noemen) behandelaars voor in huis hebben die binnen de onder 3 genoemde organisaties niet of nauwelijks werkzaam zijn.  OMC Vitaliteit Centra zijn een toegevoegde waarde op de gehele (Geestelijke) Gezondheidszorg.

Diagnoses bij OMC Vitaliteit Centra
Uiteraard houden wij ook de DSM (handboek psychiatrie) aan, met dat verschil dat we NIET specifiek ‘labellen’. Er zijn bij ons maar 3 basis diagnoses:

1. Ontwikkelingsstoornis (of beter klachten)
2. Stemmingsstoornis (of beter klachten)
3. Persoonlijkheidsstoornis (of beter klachten)

Bij OMC gaan wij uit van de behandeling van de klachten, niet van de diagnose! We spreken dan ook liever van psychische klachten in het algemeen.

OMC banner Particulier en B2B

Wie werken er binnen OMC Vitaliteit Centra?
Zoals eerder vermeld, binnen de OMC’s zijn uitsluitend zelfstandige professionals werkzaam die ongeveer volgens onderstaand schema zijn onder te verdelen.

Mocht uw beroep er niet bij staan, laat het ons weten 🙂

20150701 Actuele vactures OMC Vitaliteit Centra

Zoals u ziet, hebben wij het onderscheid gemaakt in GGz- en Zorgfuncties, aangevuld met plus-functies. Echter, aangezien wij niet in hokjes denken, kan een Coach natuurlijk in alle 3 de takken van sport werkzaam zijn. Dat kan zowel binnen de particuliere als de zakelijke markt. Gedetacheerd bij de overheid (gemeente), scholen of andere instellingen is natuurlijk ook mogelijk. Variatie is wat veel mensen zoeken in hun werk, vinden kunt u dat bij OMC Vitaliteit Centra.

U bent welkom op dinsdag 23 mei 2015 om 10 uur in Bilthoven!
Bent u geïnteresseerd geworden? Kom dan op dinsdag 23 juni 2015 naar Bilthoven voor een uitgebreide presentatie en maak kennis met oprichters (Hester en mij) en één van de 14 huidige partners (franchisenemers) van OMC Vitaliteit Centra. Ook in juli en augustus zijn er regelmatig presentaties. Mail Hester voor meer info!

Ondernemingsplan-OMC-Vitaliteit-Centra-pen

Wanneer u uw besluit heeft genomen, klik dan op bovenstaande banner.  Hiermee gaat u naar onze website waar u ons Businessplan aantreft (versie 2) en de actuele vacatures. Stuur vervolgens een mail met uw CV naar hester.morsdorf@omcenters.nl. U krijgt dan per omgaande een uitnodiging voor één van de bijeenkomsten in april of mei.

Zoals in het begin van dit artikel aangeven “Je maakt de toekomst met de besluiten van vandaag”!

Positieve groet, Martin Jan Melinga

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Diagnose, e-Health, Geestelijke Gezondheid, Lichamelijke Gezondheidszorg, Orange Monday, Orange Monday Academy, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Ben jij #ZZP’er of ga je het worden? Je maakt de toekomst met de besluiten van vandaag! #franchise #vacatures

  1. reine zegt:

    Het lijkt aantrekkelijk om als ZZPér in de zorg te werken. Edoch klagen ze allemaal dat ze gemangeld worden door de zorgverzekeraars,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s