Slecht nieuws voor Orange Monday!? Alleen OMC gelooft niet in sprookjes … 13e partner tekent! #stigma

U kent vast wel de ongelukstijdingen door het getal 13, onder een ladder doorlopen of het pad van een zwarte kat kruizen. Afgelopen donderdag gebeurde dat bij OMC Vitaliteit Centra. Nummer 13 is al zolang wij weten een ongeluksgetal.  Even Wikipedia gecheckt:

 • Het getal dertien wordt gezien als het ongeluksgetal. Zelfs het woord ongeluksgetal heeft dertien letters. Vrijdag de dertiende wordt in veel landen als een ongelukkige dag beschouwd. De angst voor het getal dertien heet Triskaidekafobie.

Voorbeelden hiervan zijn: in een vliegtuig vindt u geen rij 13, het gaat van 12 naar 14, dit geldt voor veel gebouwen in de wereld ook, geen 13e verdieping en in hotels zal u niet snel een kamer 13 vinden. Denk ook aan alle vrijdag de 13e films. Bijgeloof alom dus!

Bij ons is dat ook anders!
Het getal 13 is geen ongeluksgetal, maar een geluksgetal. Geen slecht nieuws, maar heel goed nieuws! Gisteren tekende namelijk de 13e partner van de nieuwe franchiseformule van Orange Monday. Wij zijn trots dat Gonnie van Muijlwijk (coach/counselor) zich als 13e partner heeft aangesloten bij OMC Vitaliteit Centra.

A - Gonnie nummer 13 OMC Vitaliteit CentraMartin Jan Melinga en Gonnie van Muijlwijk

Het team van OMC bestaat ondertussen uit 17 zelfstandige professionals die binnenkort gezamenlijk de 1e vestiging van OMC Vitaliteit Centra gaan openen in Nederland. Is het lef van Gonnie om de 13e partner te worden? NEE! Lees onderstaand verhaal en u weet waarom, voor Gonnie is het getal 13 een geluksgetal 🙂

A- Gonnie tekst - OMC Vitaliteit nummer 13

Een mooi  verhaal, toch? Wij vinden het bijzonder. Het is vaak bijzonder om ‘anders’ te zijn en dat is juist binnen Orange Monday helemaal op zijn plaats. Wij behartigen tenslotte de belangen van mensen die ‘bijzonder’ zijn of worden gezien door de maatschappij. Mensen met psychische klachten, die vaak naast hun klachten een bijzondere eigenschap hebben. Denk bijvoorbeeld aan Mozart, Beethoven en Marilyn Monroe, alle 3 psychische klachten, alle 3 bijzonder!

A- Gonnie Ambassadeur Samen Sterk Zonder Stigma - Orange Monday

Samen Sterk Zonder Stigma
Wat het feit dat Gonnie partner is geworden van OMC Vitaliteit Centra ook bijzonder maakt, is dat zij ambassadeur is van stichting Samen Sterk Zonder Stigma, waarmee de verbinding tussen de stichting Samen Sterk Zonder Stigma en stichting Orange Monday is gelegd. Vanaf vandaag is Gonnie naast partner van OMC namelijk ook ambassadeur van stichting Orange Monday, net als de andere 17 leden van ons team, een mooie club. Een mooie verbinding tussen twee organisaties die acceptatie van psychische klachten hoog in het vaandel hebben staan. Als voorzitter van stichting Orange Monday geeft mij dat een goed gevoel, veel puzzelstukjes vallen steeds meer op hun plaats.

A-Banner OMC Franchise Formule Ga jij de uitdaging aan - oranje lijn

Samenwerking noodzaak in Gezondheidszorg
Orange Monday heeft het idee van samenwerkende zelfstandige professionals niet voor niets bedacht. ZZP’ers zijn zelfstandige ondernemers, eigengereid en gaan vaak voor verandering. In ieder geval het team van OMC Vitaliteit Centra. Het kan anders en het moet anders.

‘Samenwerking’ is daarbij het toverwoord. De recente lancering van de oprichting van een Landelijk Platform voor Gezondheidszorg (inclusief GGz) is daar een goed voorbeeld van. De Gezondheidszorg is met ruim 1,5 miljoen medewerkers, een ‘omzet’ van 100 miljard en veel regelgeving moeilijk te veranderen. Zelfstandige professionals, die vaak bij reguliere instellingen hebben gewerkt, zijn de eersten van de grote groep die de komende jaren gaat inzien dat samenwerking en een holistische Gezondheidszorg een ‘must’ is.  Uiteraard naast acceptatie van de (psychische) klachten zonder stigma. Preventie’ en ‘voorlichting’ worden toverwoorden van de komende decennia. Weten wat je hebt en zo snel mogelijk actie, zonder schaamte. Hoe langer je wacht, hoe erger het wordt.

Ondernemingsplan-OMC-Vitaliteit-Centra-pen

Daarom OMC Vitaliteit Centra
Daarom OMC Vitaliteit Centra! Wij dagen alle zelfstandige professionals in de Gezondheidszorg uit om nummer 14 (het nummer van Cruijff) te worden binnen ons team. Wil jij samenwerken met Gonnie, ook nog eens ervaringsdeskundig coach, lees dan onderstaand businessplan tijdens de Paasdagen en kom naar één van de bijeenkomsten van Orange Monday Centra, bijvoorbeeld op 14 of 28 april.

Meer weten over OMC Vitaliteit Centra? Check de website http://www.omcenters.nl/omc-vacatures of lees het Orange Monday ‘Lente’ blog met veel nieuws over de ontwikkelingen van het 1e kwartaal van 2015 van OMC Vitaliteit Centra.

Fijne Paasdagen en een positieve groet, Martin

Time To Change NL Voorpagina

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, Het roer gaat OM!, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, Landelijk Platform Gezondheidszorg, Orange Monday, Orange Monday Academy, Orange Monday Ambassadeur, Orange Monday Kids, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Slecht nieuws voor Orange Monday!? Alleen OMC gelooft niet in sprookjes … 13e partner tekent! #stigma

 1. Hans Warmenhoven zegt:

  aansprekend artikel en de 13e is een priem getal en gaat vooraf aan 2 x 7, dus ook veel geluk.
  jullie mooie Paasdagen en suc6 met de activiteiten. geloof gaat vooraf aan het realiseren, dan is het concreet en tastbaar voor iedereen.
  onder je foto staat Marin waar het Martin mag zijn :-).

 2. Pingback: Eén piloot met psychische klachten en de wereld staat op zijn kop! #GermanWings #stigma @malouvh | Martin Jan Melinga

 3. Pingback: Het is lente … Veel nieuws onder de Orange Monday zon! Nieuwe website OMC Vitaliteit Centra … | Martin Jan Melinga

 4. Pingback: Ben jij #ZZP’er of ga je het worden? Je maakt de toekomst met de besluiten van vandaag! #franchise #vacatures | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s