Een nieuw Ziekenfonds? Het onderzoeken waard … teken de petitie!

Update: Op 11 augustus 2015 plaatste ik het artikel “Er komt een onderzoek naar Schippers en haar relatie met de Zorgverzekeraars” Dit blog wordt dan gelijk weer actueel. Het acteren van mevrouw Schippers blijft één doorlopende 1 april grap, toch? Lees het artikel, kom in actie en teken in ieder geval de petitie!

Gisteren was het woensdag 1 april 2015 en dan sta ik op met dat gevoel dat….U kent dat wel. Vroeger, was 1 april namelijk een ‘hype’ in Nederland en moest je de gehele dag, van opstaan, tot 12 uur ’s-nachts op je tellen passen. De grap lag op de loer en had je getroffen voordat je het wist. Uiteraard was ik er dan ook al mee bezig om mijn eigen grappen te bedenken, want, de  wraak kon heel ZOET zijn!

Wat gebeurde gisteren  …
lees onderstaand artikel nauwkeurig: (klik op de foto voor leesformaat)

20150401 Telegraaf - Ziekenfonds komt niet meer terug - Het Roer Moet OM

Ik heb al veel blogs geschreven over minister Schippers (en de haar controlerende Tweede (en Eerste Kamer)) die naar mijn gevoel ECHT geen VERSTAND hebben van de Gezondheidszorg EN nog minder van de uitvoering daarvan. Ook voor mij is het nauwelijks te behappen waar jaarlijks zo’n 100 miljard euro naar toe gaat. Dat de kosten exorbitant gestegen zijn de afgelopen 10 jaar is duidelijk, voor iedereen!

Mijn commentaar op dit artikel?

 1. Er wordt onderzocht door CPB en de ministeries van Financiën en Gezondheidszorg. Enig objectief resultaat uit zo’n onderzoek is van de onderzoekers al niet te verwachten. Schippers EN de Tweede Kamer willen geen nieuw Ziekenfonds (vanwege afspraken met de Zorgverzekeraars) dus het antwoord zou nu zeker niet zijn: “kom laten we de zorgverzekering weer door de overheid laten doen”. Tenslotte wordt alle zorg via transities (wegbezuinigingen) naar de gemeente overgeheveld. Dan NIET weer een taak erbij, toch?
 1. Er wordt, zoals altijd, gesmeten met cijfers. Nieuwe invoering van het Ziekenfonds gaat ongeveer € 5.000.000.000,- kosten. Los van schadevergoeding aan Zorgverzekeraars in verband met de gemaakte afspraken. Bizar, alle twee. De eerste omdat er, in het artikel, geen enkele onderbouwing is van de kosten. De laatste, we vragen niet dat het Ziekenfonds per direct wordt ingevoerd, welke termijn hebben de afspraken met de Zorgverzekeraars?
 1. De kosten kunnen oplopen tot 21 miljard! Ik ga graag voor u op zoek waar dit vandaan komt. En over een nationalisatie van de Zorgverzekeraars hebben wij nog nooit gesproken. Ze ‘mogen’ wat mij betreft de aanvullende blijven doen, die is tenslotte voor iedereen anders en de basisverzekering voor iedereen hetzelfde.

1. Het-Roer-Moet-OM-Time-To-Change-NL-ggz-is-brandhout

Onafhankelijk onderzoek
Als je bovenstaande punten leest, is voor mij in ieder geval duidelijk dat dit of een 1 april grap is of er zou iemand anders onderzoek moeten doen. Ik pleit dan ook voor een Onafhankelijk Onderzoek vanuit een burgerinitiatief. Ik pleit voor een landelijk Platform Gezondheidszorg die in kaart brengt:

 1. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?
 2. Hoe kunnen we de schade beperken?
 3. Hoe kunnen we bouwen aan een betere en betaalbare Gezondheidszorg?

Landelijk Platform Gezondheidszorg
Waarom een landelijk platform dat via een Parlementaire Enquête een onafhankelijk onderzoek kan gaan uitvoeren in Nederland? Omdat het nodig is. De afgelopen 6 jaar is zo’n beetje ons gehele Bruto Nationale Product (€ 600 miljard) opgegaan aan de ‘put’ Gezondheidszorg, met als hoogtepunt het jaar 2014 waarin € 100 miljard is uitgegeven. In de landelijk begroting voor 2015 wordt uitgegaan van € 75 miljard, maar daar zijn alle kosten die de gemeente maakt niet meer meegenomen. En … de Zorg wordt minder en minder. Het water loopt veel Nederlanders over de schoenen, zie het #PGBalarm.

Het-Roer-Moet-OM-Time-To-Change-NL-overstroming-bankje

De samenstelling van het Landelijk Platform Gezondheidszorg zou er als volgt uit mogen zien:

 1. Cliënten- en patiëntenorganisaties
 2. Artsen en andere behandelaars
 3. Instellingen (Zorg, GGz en anderen)
 4. Politiek en overheid
 5. Andere noodzakelijke deskundigen

Vanuit dit Landelijk Platform Gezondheidszorg kan dan een plan gemaakt worden voor een nieuwe, betere en betaalbare Gezondheidszorg. Zonder bureaucratie en zo min mogelijk managementlagen die de complete Gezondheidszorg vertragen. Of dat nu is op ministeries, gemeentes of bij de talloze instellingen die Nederland rijk is.

Petitie Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg
Vandaag wordt weer bevestigd dat deze petitie noodzakelijk is voor de broodnodige verandering, maar vooral verbetering in de Gezondheidszorg. Zowel qua beleid als uitvoering van dit beleid door iedereen die er mee te maken heeft.

Duidelijkheid voor cliënt en patiënt, doorzichtige ‘facturen’ van ziekenhuizen en instellingen, zorg dichtbij waar het nodig is en minder regelgeving en protocollen voor behandelaars,waardoor de werkdruk wordt verlaagd voor de 1,5 miljoen mensen die werken in de Gezondheidszorg.

Logo Petitie Het Roer Moet OM 1

Ik zeg: tekenen! En dat is geen 1 april grap 🙂

Positieve groet, Martin

PS: OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, Minister Schippers, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Uncategorized, Zorgverzekeraars en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een nieuw Ziekenfonds? Het onderzoeken waard … teken de petitie!

 1. reinejragolo zegt:

  Een herinvoering van het ziekenfonds is een opmaat voor een verdere tweedeling van de maatschappij. Lijkt me niet wenselijk.

 2. herman vogel zegt:

  DE VERWARDE MENS
  Het toegenomen aantal psychische verwarde mensen, ligt volgens Edith Schippers niet aan haar bezuinigingsbeleid. Maar zou door de aandacht van de media komen……
  http://hermanvogel.nl/edith-schippers-4/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s