PERSBERICHT: Huisartsen steunen #petitie Het Roer Moet OM; Alarmbellen blijven afgaan in de #Gezondheidszorg!

Afgelopen week stond weer in het teken van alarm. Het aantal alarmen neemt schrikbarend toe! Een kleine selectie: #PGBalarm – #GGzAlarm – #ZorgAlarm en afgelopen vrijdag het #StroomAlarm. Eén miljoen mensen zonder stroom, geen treinen, geen metro of tram, geen mobiele telefoon en vooral, geen stroom dus! Nederland ligt plat als er geen stroom is, maar dat wisten wij al. In de oorlog in Irak werden als eerste de stroomcentrales gebombardeerd, de nieuwe vorm van oorlog voeren. Zonder stroom is een land niets!

Het Roer moet Om - Samen een beter idee

Zonder een goede Gezondheidszorg is een land ook niets. Nu staat Nederland (nog) hoog in de ranking van de wereld, maar waarom kijken naar de rest van de wereld? Nederland heeft die hoge positie terecht verworven en het lijkt nu alsof die positie ‘ons’ uit de handen glipt. En dat mag en kan natuurlijk niet gebeuren. Actie is op zijn plaats, maar de vraag is hoe?

4 augustus 2014
We gaan ongeveer 7 maanden terug. Voor de zoveelste keer slaat minister Schippers een advies van (deskundige) derden in de wind en voert haar eigen wil door. Voor mij en de stichting Orange Monday de reden om de petitie “Het Roer Moet OM” (met inmiddels ruim 7.000 handtekeningen!) te starten.  Leest u het blog er nog maar eens op na, het beleid van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) sleurt aan een dood paard. Minister Schippers zit in een spagaat tussen zorgverzekeraars, behandelaars en vooral cliënten. Net als haar collega staatssecretaris Martin van Rijn overigens, met de diverse transities en ondertussen het #PGBalarm!

1. Het-Roer-Moet-OM-Time-To-Change-NL-verouderde-GGz

De metafoor is voor ons duidelijk. Het schip met de naam Gezondheidszorg is een oud schip waar sinds de jaren 60 zoveel aan is vertimmerd (vaak onder het mom van bezuinigingen) dat het een lappendeken is waar niemand meer goed van weet wat nu nog wel en wat NIET meer goed functioneert. En … als je een lappendeken te vaak herstelt, kan die zo maar uit elkaar vallen. Dat gebeurt nu in ieder geval sinds 2007 met de introductie van de marktwerking en het cadeau geven van de macht aan de Zorgverzekeraar. Een verkeerde beslissing die lastig is terug te draaien.

Oproep Renske Leijten en Mona Keijzer
Verandering ontstaat tegenwoordig vanuit de bevolking. Crowdfunding, petities maar ook de sociale media spelen hierin een grote rol. Verandering kan ook ontstaan vanuit de Tweede Kamer. Wij hebben een dualistisch systeem (zeggen ze) en daar moeten wij gebruik van maken. Bij deze dan ook een oproep aan Renske Leijten en Mona Keijzer, die de afgelopen maanden veel van zich hebben laten horen in de Tweede Kamer en daarbuiten. Steun onze petitie, niet voor jullie zelf (en de beide partijen), maar sta boven de politiek in het algemeen belang van de Nederlandse Burger. Steun onze petitie door op één van de namen te klikken en ze attent te maken op “Het Roer Moet OM” thanks!

Uiteraard geldt dit voor alle Kamerleden, die ik niet bij name ken, maar de Gezondheidszorg een warm hart toedragen (alle overige 148 Kamerleden??) Steun van de media zou mooi zijn!

Time To Change NL Voorpagina

Website Het Roer Moet OM in ….
Middels een nieuwe website www.hetroermoetomin.nl en een Persbericht van stichting Orange Monday op maandag 30 maart 2015 roepen wij alle Nederlanders op onze petitie te tekenen en met elkaar aan de tafel te gaan zitten om een nieuwe schip met de naam Gezondheidszorg te bouwen.

Eén gericht op besparing van kosten in plaats van rücksichtsloze bezuinigingen, gericht op betaalbare en effectieve zorg voor alle Nederlanders en vooral een nieuw verzekeringsstelsel voor zowel cliënten (of patiënten) als behandelaars. Het logge en ouderwetse systeem houdt innovatie in de zorg tegen en zorgt ervoor dat nieuwe instellingen nauwelijks kans maken. Dit is per definitie in het nadeel van de cliënt (of patiënt) en dus van ons Nederlanders.

Het-Roer-Moet-OM-Time-To-Change-NL-overstroming-bankje

Alle Nederlanders hebben baat bij een ECHT nieuwe Gezondheidszorg. Waarom? Omdat we anders met zijn allen schipbreuk gaan leiden. Het water loopt veel Nederlanders over de schoenen. De noodoproep van  de huisartsen (die feitelijk onze actie ondersteunen en zelfs onze naam gebruiken), maar ook de noodroep van de LPGGz die gisteren in Nieuwsuur naar boven kwam. Er zijn nu meer ‘verwarde’ mensen en dat is niet zo ‘gek’. Bezuinigingen in de Geestelijke Gezondheidszorg eisen hun tol. En natuurlijk als laatste het PGBalarm, op het moment van schrijven gaat dit alarm al dag 58 in. Bizar dat dit gebeurt en staatsecretaris Martin van Rijn wast zijn handen in onschuld.

Landelijk Platform Gezondheidszorg
De Gezondheidszorg moet in Nederland een landelijk platform krijgen van patiënten, cliënten, behandelaars, politici en beleidsmedewerkers binnen gemeenten en overheid.

Waarom? Omdat de Gezondheidszorg steeds meer gaat kosten, we allemaal steeds ouder worden en er dus meer ouderen zijn die zorg nodig hebben. De WHO waarschuwt al sinds 2012 dat 2040 een rampjaar gaat worden. Gezondheidszorg is niet meer beheersbaar, controleerbaar en een steeds lager percentage van de tijd van behandelaars komt ten goede aan de patiënt en cliënt.

Grab your audience

Los van de petitie roepen wij dan ook iedereen op die zich aangesproken voelt om in het Landelijk Platform Gezondheidszorg zitting te nemen, ten einde voor ons en onze kinderen een betere en betaalbare Gezondheidszorg, nu en in de toekomst, te gaan realiseren. Uithuilen en opnieuw beginnen dus.

Logo Petitie Het Roer Moet OM 1

Klik op het logo en teken de petitie!

Persbericht: Huisartsen steunen Petitie “Het Roer Moet OM”
Morgen, maandag 30 maart 2015 stuurt stichting Orange Monday ook een persbericht aangaande onze nieuwe website en de petitie “Het Roer Moet OM’ naar de pers. Niet alleen huisartsen zijn bezorgd, wij ook! Wij danken de huisartsen en hun sympathisanten in ons persbericht. U kunt het nu al lezen door op de link te klikken: persbericht!

Teken de petitie
Teken de petitie. NIET omdat bewindslieden moeten aftreden. Binnen een week zit er weer een nieuwe minister of staatssecretaris. WEL omdat ook u een ECHT nieuwe Gezondheidszorg wilt waar u OOK de regie voert en waar Zorgverzekeraars minder macht krijgen. De macht binnen de Gezondheidszorg moet liggen bij behandelaars en cliënten en dient in evenwicht te zijn. Dat is wat stichting Orange Monday bepleit. Doet u mee?

Positieve groet,

Martin Jan Melinga
Voorzitter stichting Orange Monday
E: martin@orangemonday.nl

OMC Vitaliteit Centra steunt de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” u ook? Teken vandaag of steun ons OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #HetRoerMoetOM, #NLKantelt, Het roer gaat OM!, Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, Landelijk Platform Gezondheidszorg, Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Time To Change NL, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op PERSBERICHT: Huisartsen steunen #petitie Het Roer Moet OM; Alarmbellen blijven afgaan in de #Gezondheidszorg!

 1. herman vogel zegt:

  Als we een verdere afbraak van de zorg niet accepteren, waarom is de VVD na de laatste stembusgang dan weer de grootste partij geworden…….(?)

  • Goedemorgen Herman, ik denk dat de problematiek buiten de politiek moet worden gelaten, al decennia lang is er sprake van afbraak in de Gezondheidszorg, de laatste 10 jaar is dat meer zichtbaar. Het is tijd voor een NIEUWE Gezondheidszorg, zie ook http://www.hetroermoetomin.nl Teken de petitie en bouw mee! 🙂

   • herman vogel zegt:

    Beste Martin,
    Ondanks dat ik achter je petitie sta meen ik hieruit toch een mespuntje naïviteit te bespeuren. Als we het zorg-vraagstuk, zoals jij zegt buiten de politiek willen houden, waarom komen dan niet alle huisartsen massaal in opstand tegen hun wurgcontracten met de zorgverzekeraars…..
    Wat ‘Uberpop’ met de huidige taxi-wereld doet, zou een ‘Uberzorg’ moeten breken met het vergeten ‘Welzijn’ in ons land.
    En André Rouvoet moet zijn nevenfuncties in de zorg neerleggen als hij nog langer een geloofwaardig volksvertegenwoordiger wil blijven. Dat geldt ook voor Roger van Boxtel. Sorry dat ik toch nog even de politiek aantip……

 2. Marianneke zegt:

  Dit gebeurt omdat geld belangrijker is geworden dan medemenselijke waarde. De regering heeft de zorg afgeschreven. De zorgzame mensen, die deze werkzaamheden hebben verricht zijn wegbezuinigd en deze werkzaamheden moeten nu door minder mensen onder extreme werkdruk worden verricht. In en in triest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s